Saturday, 4 June 2016

SET 3 GEMS RAMADHAN YANG HEBAT SEHINGGA STOK LAKU KERAS


Assalamualaikum semua. Semua sihat kan? Alhamdulillah. Yang tu kita nak dengar. Hari ni kita hepi2 ja okay. Esok kan cuti hihihi....

Eh bulan puasa tinggal lebih kurang seminggu lebih je lagi. Ada tak sesapa yang pernah cuba Mighty 3 Gems Ramadhan? Ala set berpuasa shaklee tu. Ada ESP, Meal Shake dan Performance Drink. Saya dah cuba kesemua produk best ni hihihi...memang best. Jadi minuman pilihan saya ketika berbuka dan bersahur.

Memang best beb. Rasanya memang sedap. Bukan sedap ja tapi berkhasiat dan banyak manfaatnya.  Semua golongan boleh menikmati kesedapan setiap produk ni. Takpe saya akan dedahkan kebaikan setiap produk dalam set 3 Gems ni. Benda baik kan.. Buat apa nak sorok2. betul tak?

..........................................................................................


1) Energizing Soy Protein (ESP)


  • Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang badan kita tak dapat hasilkan. Kehadiran 9 asid amino ini sangat penting untuk keseimbangan nutrien dalam badan kita
  • Membekalkan tenaga berpanjangan.Ini kerana satu hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu.
  • Ia tiada kolestrol,tiada uric asid,dan sangat mudah diserap oleh badan
  •  Memberikan rasa yang kenyang
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot kerana sifat protin yang sentiasa memperbaiki dan memelihara otot-otot badan kita
  •  Glisemik rendah dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal. Ini kerana ia melepaskan glukos ke dalam darah secara perlahan-lahan
  • Mengekalkan kesihatan jantung dan prostat. Ini kerana isoflavanes yang terdapat dalam ESP membantu memelihara kesihatan jatung da prostat

Anda mungkin berminat nak baca ini : Kenapa susu soya ESP Terbaik?


2) Meal Shake


  •  Multivitamin yang lengkap untuk keperluan badan
  • Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan zat akan menyebabkan badan kita mengurangkan kadar serapan vitamin dan mineral ke dalam tubuh kita
  • Membekal Nutrisi kepada sel tubuh. Meal shake membantu pembinaan sel-sel kulit,kuku ,rambut,organ, darah dan lain-lain
  • Membantu tumbesaran. Ia mengandungi asid folik,biotin, kaya dengan magnesium dan kalsium yang diperlukan untuk membina sel-sel dan tulang untuk membesar.
  • Membantu badan detoks dan membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus
  • Rasanya seolah-olah anda sedang makan Ais krim Vanila. Sedap di minum begitu sahaja atau boleh juga dicampurkan dengan ESP dan Performance Drink
  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
  • Mampu memberikan rasa kenyang yang lebih lama
  • Sesuai untuk kanak-kanak yang aktif,mereka yang selalu skip sarapan pagi dan juga mereka yang sukar telan suplemen dalam bentuk pil


Anda mungkin berminat nak baca ini : Selamat kah Meal Shake Untuk anak Anda?

3) Performance Drink


  • Membantu mengekalkan kandungan air di dalam badan kita dan mencegah penyahhidratan
  • Mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk mencegah dehidrasi
  • Perasa oren. Boleh dicampur bersama Meal Shake dan ESP atau diminum begitu saja tanpa dicampur
  • Mengekalkan paras gula serta mempercepatkan sembuhan akibat kecederaan otot

.............................................................................................

Haaa... Hebat kan kehebatan setiap produk dalam set 3 Gems ni.  Set ni bukan sahaja sesuai untuk bulan puasa je tau tapi boleh di makan sepanjang tahun. Jika anda rasa  CEPAT SANGAT LAPAR, BARU TENGAHRI DAH MULA MENGIGIL, SELALU TAK BERTENAGA BILA BERPUASA , GASTRIK DAN RISAU SUSU DROP ya...... Anda perlukan set ini.......

Buat anak-anak yang pick eater pun sesuai cuba set ni tau. Kalau anda rasa nak cuba tu jangan segan-segan untuk hubungi saya okay.

Umi Kalsom
017 4997159
Pengedar Shaklee Di Puchong
COD Area : Puchong, Bandar Kinrara, Saujana Putra, Putra Height, Shah Alam
FB : Umi Kalsom Awang Hat
FB Page :Pengedar Shaklee Puchong - 0174997159
Instagram : www.instagram.com/@umikalsomawanghat

0 comments:

Post a Comment

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com