Wednesday, 24 February 2016

Kakak Saya Berjaya Turunkan Kandungan Gula Dalam Darah Setelah Minum Vivix

Assalamualaikum semua.

Alhamdulillah diberi kelapangan masa oleh Allah untuk menulis malam ni. Dah lama dah nak kongsi dengan sahabat-sahabat semua tentang kehebatan Vivix bantu pesakit diabetes kembali pulih. Entry kali ni saya nak kongsi mengenai kakak saya berjaya turunkan kandungan gula dalam darah setelah minum Vivix dalam masa kurang daripada 10 hari. 

Saya ingat lagi kakak saya sebelum dia disahkan menghidap kencing manis badan dia berisi jugak la tapi takde la sampai gemuk ya. Kakak saya kiut tau. Dia suka senyum dan tak pandai nak marah orang (ops sorry terpuji kakak sendiri). Tapi tula sejak dia disahkan menghidap kencing manis berat badan dia dah menurun dan dia terpaksa jaga makan supaya penyakit tak merebak dan jadi lebih teruk. 28 januari 2016 kakak saya wassap cakap dia agak stress la sebab kandungan gula dalam darah langsung taknak turun. Walhal dia dah jaga makan (Kakak saya sangat kuat semangat bab-bab pantang). Pandangan mata dia dah mula kabur kesan dari penyakit kencing manis. Sapa yang tak susah hati kan. Kalu korang camna? Mestilah susah hati, tidur pun tak nyenyak beb.

Tapi kakak saya tak patah semangat. Walaupun dia takde facebook tapi dia usha jugak guna facebook anak dia (anak sedara saya). Dari situ dia dapat tahu Vivix ni bagus untuk kencing manis. Bagus untuk turunkan kandungan gula dalam darah, bantu hasilkan insulin. Bila saya hantar poster Vivix kat dia terus ja dia cakap " Ha poster ni la kak tengok hari tu" . Hebat kakakku ini.

Alhamdulillah akhirnya dia dapat minum Vivix botol pertama dia pada 4 Ferbuari 2016. Pada hari tu jugak dia mula minum Vivix setiap hari tanpa gagal tau. Kakak saya memang seorang yang konsisten bila buat sesuatu. Sehinggalah saya dapat khabar gembira dari kakak saya pada 14 Februari 2016. Selepas 10 hari minum Vivix kandungan gula dalam darah dia berjaya turun daripada 8.6 kepada 6. SubhanaAllah memang kakak saya seronok sangat. Padahal sebelum tu macam-macam dia buat kandungan gula tak gerak-gerak, langsung tak turun. 



Bagaimana Vivix Bantu Pesakit Kencing Manis?

  1. Menghalang badan penghidap kencing manis daripada terdedah teruk oleh radikal bebas.
  2. Resveratrol membantu mencegah rintangan insulin iaitu keadaan di mana tubuh menjadi tidak sensitif kepada kesan hormon penurunan gula dalam darah (insulin). Rintangan insulin ialah precursor petanda atau gejala kencing manis.
  3. Antioksidan yang tinggi dan membantu lindungi organ badan daripada rosak akibat daripada kencing manis dan bertindak menggantikan sel-sel yang rosak dengan sel-sel baru yang lebih sihat.


Fakta Tentang Vivix Yang WAJIB ANDA TAHU?


  1. Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain.
  2. Vivix tidak mengandungi alkohol dan terbukti 10 kali ganda lebih bertenaga daripada resveratrol.
  3. Mengandungi bahan semulajadi tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.
  4. Vivix HALAL.
  5. Dengan hanya mengamalkan satu sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC sekiranya dibandingkan dengan minuman jus lain.
  6. Penghasilan Vivix adalah melalui proses Cold Filling Extraction di mana Vivix dihasilkan dalam suhu rendah supaya segala kebaikannya terpelihara.

Hebat kan Vivix ni? Sebab itulah Vivix mampu membantu pesakit kencing manis kembali pulih tanpa perlu lagi makan ubat hospital. Semuanya atas izin Allah S.W.T. Jika ingin cuba Vivix boleh lah hubungi saya samada melalui email, whatsapp,sms  atau melalui facebook dan ig saya.

Semoga bermanfaat dan dapat membantu kalian semua menjadi lebih sihat. Jika ingin mencuba Vivix boleh hubungi saya di 017.4997159 atau pm di facebook Saya Umi Kalsom Awang Hat. Penghantaran secara percuma ke seluruh Puchong.

Tuesday, 9 February 2016

CARA TAMBAH SELERA MAKAN ANAK DENGAN MUDAH SUPAYA TAK RUNSING LAGI

Assalamualaikum. Selamat pagi sahabat-sahabat semua. Mesti tengah santai-santai depan tv bersama keluarga atau tengah syok bercuti kan? Saya balik kampung untuk habiskan cuti kali ni. Dah lama benar tak baik kampung.

Sebagai seorang ibu saya mengerti sangat-sangat perasaan yang dialami oleh ibu bapa yang anak mereka tak nak makan atau kurang selera makan, Sebabnya saya sendiri pernah mengalaminya waktu anak saya berumur lingkungan setahun setengah. Sedih,risau, tertekan dan macam-macam perasaan timbul bila berhadapan dengan masalah anak tak lalu makan ni. Sana sini saya bertanyakan orang cara tambah selera makan anak dengan mudah supaya tak runsing lagi.

Sekarang kan zaman dunia di hujung jari. Ibu bapa boleh bertanya apa-apa saja pada incik google. Tak gitu? Termasuklah saya incik google peneman setia. Ops dah melalut pulak. Sebelum saya bercerita lanjut tentang cara tambah selera makan anak dengan mudah supaya tak runsing lagi, saya nak kongsi sedikit faktor yang mungkin menyebabkan anak kita kurang selera makan. Sama-sama kita muhasabah diri kot-kot masalah ini berpunca daripada kita.

Punca Anak Hilang Selera Makan




1. Makan berseorangan. Anak memang tak suka makan sorang-sorang. Sebab tu kalau kita perhatikan diorang makan banyak bila berkumpul ramai-ramai atau apabila disuap secara berjemaah. Perasan tak?

2. Memilih makanan. Ada kanak-kanak dah pandai memilih. Kalau tak kena dengan selera ditolaknya pinggan nasi mentah-mentah gitu ja. 

3. Kembung perut atau sebu. Bila perut kembung mulalah rasa tak selesa dan hilang selera makan.

4. Masalah cacing. Ini pun perlu diperiksa jugak. Bila perut ada cacing selera makan anak-anak mudah hilang atau terbantut.

5. Hidangan menu makanan berulang-ulang.  Ini pun mempengaruhi juga sebenarnya. Alangkan kita sendiri pun mudah bosan dengan menu yang sama inikan pula anak-anak yang sedang membesar.

6. Cara penyediaan makan yang tidak menarik. Jangan terkejut ya ada sesetengah kanak-kanak tertarik untuk makan bila lihat makanannya cantik dan dihias indah. Ala dihias bentuk pokok pun dah cantek sebenarnya. Ia mempengaruhi emosi anak untuk makan lebih lagi.

7. Bagi anak junk food sebelum waktu makan utama. Ini kesilapan yang patut dielakkan sama sekali. Elakkan bagi anak junk food atau snack setengah jam sebelum waktu makan utama. Sebabnya ia akan menyebabkan anak kenyang dan taknak makan makanan utama. Padahal junk food ni kenyangnya hanya la sementara.

Cara Tambah Selera Makan Anak Dengan Mudah Supaya Tak Runsing Lagi


Ada cara mudah dan selamat untuk menambahkan selera makan anak. Sediakan minuman yang lazat dan penuh nutrisi menggunakan Meal Shake Shaklee. Kenapa Meal Shake? Biar saya terangkan kelebihannya dalam membantu menambah selera makan anak-anak kita.



Kelebihan Meal Shake

  1. Mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap oleh tubuh badan manusia tak kiralah bayi,kanak-kanak, orang dewasa atau warga emas.
  2. Menyediakan 24 jenis vitamin,mineral dan zat perlu yang diperlukan oleh badan.
  3. Mengandungi lesithin yang berkerjasama dengan vitamin larut le,ak
  4. Membekalkan nutrisi kepada tubuh, kaya dengan sumber protin (tidak mengandungi lactosa) serta menolong membina sel-sel kulit,kuku, rambutorgan badan,darah dan meningkatkan sistem imun badan.
  5. Asid folik, biotin, kalsium dan magnesium yang terdapat dalam Meal Shake membantu tumbesaran tulang dan sel-sel badan untuk membesar.
  6. Mengandungi Vitamin A, C,E dan Selenium yang bertindak sebagai anti oksidan bagi melawan jangkitan.
  7. Mengandungi B Complex yang lengkap ,zat besi, copper untuk membina sel-sel darah merah yang sihat
  8. Kaya dengan serat larut yang membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan daripada perut dan usus.

Siapa yang Memerlukan Meal Shake?


  • Kanak-kanak yang kurang selera makan
  • Kanak-kanak yang sedang membesar
  • Ibu mengandung
  • Orang sakit yang ada masalah sembelit
  • Mereka yang nak tambah berat badan
  • Para atlet

Testimoni Meal Shake











Meal Shake bukan sahaja mampu tambah selera makan anak kita tapi boleh juga menguatkan antibodi badan untuk melawan jangkitan penyakit. Sebab tu makin ramai ibu-bapa yang memilih untuk memberi Meal Shake setiap hari untuk anak kesayangan mereka.

Sekiranya anda inginkan kesihatan, perkembangan anak yang sihat pilihlah untuk mencuba Meal Shake.  Hubungi saya segera untuk mendapatkan meal Shake sebagai salah satu cara tambah selera makan anak dengan mudah supaya tak runsing lagi.  

Umi Kalsom
017 4997159
Pengedar Shaklee Di Puchong
COD Area : Puchong, Bandar Kinrara, Saujana Putra
FB : Umi Kalsom Awang Hat
Instagram : www.instagram.com/@umikalsomawanghat

Tuesday, 2 February 2016

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MENGHILANGKAN KETAGIHAN MEROKOK

Assalamualaikum semua. Dah lama Umie tak berkesempatan kemaskini belog tercinta nie. In Sha Allah sedang mencuba membahagikan masa supaya sentiasa ada masa untuk berkongsi tips2, panduan dan lain-lain dengan semua pembaca.

Mesti ramai yang dah pernah dengan VIVIX kan? Dah mesti ramai jugak tahu yang Vivix ni mampu membantu menghilangkan ketagihan merokok bagi perokok tegar. Persoalannya bagaimana Vivix membantu menghilangkan ketagihan merokok? Haa.... itula yang bakal umie olah dalam entry kali ni supaya semua orang faham cara Vivix memainkan peranannya.


Bagaimana Vivix Membantu Menghilangkan Ketagihan Merokok?



1. Vivix men- detox kan nikotin dari dalam darah, organ dan sebagainya. Bila nikotin dalam badan dah takde rasa ketagih nak nikotin itu pun hilang.

2. Orang merokok merasakan satu "feeling" apabila mereka menghisap rokok. Ini lah puncanya bila mereka ni berhenti merokok, otak seolah-olah memanggil-manggil  untuk hisap rokok semula bagi mendapatkan "feeling" tersebut. Vivix boleh memberikan "feeling" tersebut yang buatkan mereka ni tak rasa terpanggil untuk merokok.

3. Vivix mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom withdrawal ini teruk jugak la. Sebab itu lah apabila seseorang tu berhenti merokok mengejut pelbagai penyakit datang menyerang. Senang nak terangkan badan "terkejut" dengan keadaan badan yang dah tiada nikotin. Ni la peranan encik Vivix  untuk meredakan kejutan tersebut.

Macam tu la caranya Vivix memainkan peranannya untuk membantu perokok menghilangkan ketagihan merokok. Dicadangkan sebaiknya Vivix diambil bersama DTX Complex untuk detoks segala benda yang ada dalam organ dalaman terutama hati.

Testimoni Mereka Yang Berjaya Berhenti Merokok Dengan Vivix












Untuk melihat dan membaca bagaimana Vivix membantu:

1.  Melambatkan penuaan sila klik >> >>>>>>>  Vivix Anti Penuaan

2. Membantu untuk berhenti merokok >>>>>>>Vivix Bantu Untuk Berhenti Merokok


Sekarang jelas tak bagaiman vivix membantu menghilangkan ketagihan merokok?  Bukan lah shaklee sengaja claim mampu buat perokok tegar berhenti merokok tanpa asas yang kukuh, 

Umie nak share berita baik bagi mereka yang teruja nak bantu suami hilangkan ketagihan merokok kerana bulan ini Vivix boleh didapati dengan harga jauh lebih murah berbanding bulan-bulan yang lain. Saya sedang dalam usaha untuk bantu suami berhenti merokok. Saya akan share hasilnya nanti. Jom join saya sama-sama bantu suami kita supaya hidup lebih sihat. Chewaahhh...

Hubungi saya segera bagi mendapatkan Vivix untuk diri sendiri dan juga pasangan anda.

Umi Kalsom
017 4997159
Pengedar Shaklee Di Puchong
COD Area : Puchong, Bandar Kinrara, Saujana Putra
FB : Umi Kalsom Awang Hat
Instagram : www.instagram.com/@umikalsomawanghat


Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com