Tuesday, 13 January 2015

Vita Lea Multivitamin For Children Kini Kembali Dengan Lebih Gempak

Buat ibu-bapa yang sedang mencari-cari suplemen yang sesuai untuk anak-anak kini tak perlu susah hati lagi kerana Vita Lea untuk kana-kanak sudah kembali. Kali ini ia kembali dengan formula yang lebih baik dan lebih berbaloi.


Vita Lea for children mengandungi 18 multivitamin dan multimineral 100% Vitamin C,D dan E.

Mengandungi 200mg Kalsium,magnesium,zink,copper dan banyak lagi.

Mengandungi pemanis semulajadi yang menentang kaviti.

Tidak mengandungi perasa tiruan,pemanis atau bahan pengawet.


Apa yang telah diperbaharui? Jom review table kat bawah nie >>>>>>>


Banyak kan penambahbaikan pada vita lea yang baru?


Antara fungsi vita Lea for Children


- Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
- Meningkatkan sistem imunisasi badan anak anda
- Menguatkan gigi
- Melindungi kesihatan jantung,usus dan hati
- Menyokong pembinaan tulang yag kuat
- membantu meningkatkan kecerdasan minda
- Membantu penyerapan zat dari makanan
- Meningkatkan selera makan anak anda 


Mampu kah anak-anak anda mengambil kesemua makanan di atas untuk dapatkan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh?

Kini pilihan lebih mudah di tangan anda. Anda pilih anak anda dapat. Dapatkan lah yang terbaik untuk anak-anak syurga kita. Vita Lea for children sesuai untuk kanak-kanak berumur 4 tahun dan ke atas. 


Jangan lepaskan peluang untuk rebut promosi pembukaan yang sangat hebat. Jimatkan poket anda dengan pembelian 3 percuma 1.


Thursday, 8 January 2015

Isteri Buntu Kahwin Dah Lama Tapi Belum Hamil Lagi

Secara logiknya sesiapa saja yang mendirikan rumahtangga musti berangan-angan dan berimpian untuk mendapatkan cahaya mata. Ia sangat penting sebagai penyambung zuriat keturunan, mengeratkan hubungan silaturrahim suami isteri dan keluarga serta bukti kasih sayang antara suami isteri.

Ada tak antara kita yang dah lama kahwin tapi belum lagi dikurniakan cahayamata? Dah puas cuba tapi tetap tak berhasil? Suami pulak dah mula masam-masam muka? Asal ja citer pasal anak mesti gaduh. Kadang-kadang sampai malas dah nak buka mulut. Sebenarnya ini realiti kehidupan. Tapi saya percaya masih ada suami yang memahami tekanan yang ditanggung oleh isteri sehingga sangat-sangat menjaga agar si isteri tak terguris hati bila soal anak disebut-sebut. ahhhhh....bestnya dapat suami semulia ini.....

Tapi persoalannya sejauh mana kita berusaha untuk mendapatkan zuriat? Cukup banyak kah kita merintih dan meminta dari-Nya? Kerapkah kita bangun malam solat tahajjud memohon dari-Nya? Subhanallah..... Kadang-kadang Allah menguji sejauh mana kita nak meminta dari-Nya. Entry saya kali nie adalah mengenai kesuburan suami isteri...Jom baca jika anda betul-betul ingin nak cuba mendapatkan cahayamata....

Sebenarnya banyak faktor ang mungkin menjadi faktor kenapa seseorang wanita sukar hamil. Saya ingat lagi dulu kawan dekat tempat keja lama saya bekerja sebagai seorang planner yang sentiasa stress. 4 tahun dia kahwin tak hamil-hamil. Sekali dia amik tindakan drastik berhenti keja dan cari kerja yang kurang stress. Nah...sebulan lepas tukar keja terus hamil. Ya....stress boleh jadi penyebab...

Hormon dan ketidakstabilan zat-zat dalam badan akibat dari cara hidup yang tak sihat juga boleh jadi antara penyebab sukar hamil. Antaranya merokok, terdedah dengan asap rokok, minum alkohol ( kita umat Islam tak minum alkohol Alhamdulillah) dan pemakanan yang tak seimbang. Cuba la perati cara pemakanan dan cara hidup kita seharian. Ubah la apa yang patut. Cakap kat Encik Suami xyhla merokok dekat dengan kita. Say no kepada merokok dalam keta (bia mula sikit-sikit manatau terus berhenti merokok hihihi).

So apa patut kita buat? Berusahala wahai isteri....Berusahalah wahai suami...Jangan harap isteri saja yang mencuba itu ini...Di sini saya nak mencadangkan set subur untuk suami isteri sebagai salah satu cara untuk mengembalikan kecergasan dan kemampuan diri anda berdua untuk cuba dapatkan cahayamata. Papun kita berusaha hanya Allah yang menentukan samada kita berjaya atau tidak.

Ni la set subur yang saya cadangkan untuk suami dan isteri.........


Himpunan testimoni mereka yang dah berjaya hamil setelah mengambil set subur shakle....





Sekiranya berminat atau perlukan maklumat lanjut janganla segan silu untuk hubungi saya.  Betul jodoh,ajal, zuriat di tangan Allah SWT tetapi kita sebagai hamba-Nya wajb berusaha. 








  

Tuesday, 6 January 2015

Jaga Kecantikan Secara Menyeluruh Buat Suami Makin Sayang

Wanita dikenali sebagai golongan yang suka pada kecantikan. Betul tak? Tak kira la anak dara ka mak dara ka (opssss...ISTERI ORANG LER HEHEHE)...Penjagaan kesihatan memang adalah the no 1 list. Contohnya orang Indonesia dari muda lagi dah amalkan jamu sebab tu lawa-lawa ja walaupun anak dah ramai.

Orang kita pulak macam mana? Masyarakat kita kat sini kebanyakaannya sungguh menjaga T-Zone. Kalau naik jerawat  sebiji pun dah runsing. Betul kan? hehehe...saya pun macam tu jugak kadang-kadang. Apa cerita tentang penjagaan Miss V? Ada ambil kisah ke? haaaa.... Entry saya kali ni adalah tentang penjagaan bahagian intim wanita. Teruskan membaca jika anda prihatin dengan kesihatan tubuh badan anda. 

Berapa ramai yang beul-betul jaga kebersihan bahagian intim wanita? Tak serabai,wangi dan tak dijangkiti bakteria? Berapa kali cuci miss V anda? Setiap hari atau sebulan sekali? Berapa ramai yang betul-betul jaga. Mesti tak ramai kan?

Perkara macam nie memang kita tak boleh amik ringan terutamanya bagi yang dah berkahwin. Jangan sampai encik suami dah tegur baru nak bertindak. Perempuan nie cepat sentap tambah-tambah kalau encik suami yang tegur hahaha.... ( Saya cepat merajuk kalau suami tegur walaupun dalam nada rendah ja - tak baik tu hehehe). Jom saya kongsi apa jenis feminine wash yang saya pakai untuk penjagaan bahagian sensitif saya. Tara...........




Simply Delicate feminine wash dari Avon Cosmetic. Harga tak tentu ikut kempen promosi bulanan. Tapi selalunya price range adalah antara RM10 - RM15 untuk setiap botol. Saya selalunya akan beli twin pack bila ada promosi hehehe...Jimat duit akak dik hehehe.... 

Apa yang istimewa tentang feminine wash nie ialah ia selamat dipakai hari-hari,wangi dan harga pun berpatutan.  Antara kandungan dalam feminine wash nie ialah ekstrak Chamomile yang sangat baik dan memberi kesan menenangkan kepada si pemakai. Nyaman gitu.....

So tunggu apa lagi cepat pergi stokis avon yang berdekatan dengan rumah anda hehehe.... Sebagai kesimpulan dari entry saya kali nie saya nak mengingatkan diri saya sendiri dan kawan-kawan kat luar sana bahawa penjagaan dalaman dan luaran adalah sama-sama penting untuk meneruskan kelestarian kehidupan kita seharian. 

Wassalam......

 

Sunday, 4 January 2015

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com