Friday, 24 February 2017

MINUM SOYA ESP BOLEH SEBABKAN KANSER?BETUL KE?

Kalau orang kata jangan minum ESP sebab SOYA, boleh sebabkan KANSER, CYST, FIBROID.. mama orang pertama yang BANGKANG!

Ketegaq (stubborn)

Sebab mama sendiri dulu, ada OVARIAN CYST, 7cm tau! Doktor tak boleh nak operate buang cyst tu sebab mama PREGNANT (early pregnancy). Kena sabar tunggu sampai 12 minggu baru boleh operate. Doktor bagitau risiko cyst boleh pecah dan sebabkan infection pada peranakan atau ovari boleh berpusing.

SCARY tau! Memang TAKDE UBAT atau SOLUSI untuk mama masa tu. Memang tawakkal (berdoa) dan teruskan ambek SET MENGANDUNG SHAKLEE, termasuk ESP.

Alhamdulillah sebelum minggu ke 12, cyst mama dah KECUT SEPENUHNYA. Tak perlu operate
pun.

Landmark Study


Baru ni, ada orang bertanya pada Dr Bruce Daggy masa LANDMARK STUDY ROAD TOUR tu. Kesan SOYA (ESP) yang mengandungi PHYTOESTROGEN  dan punca KANSER. Dia kata, sepanjang research dia memang TAKDE BUKTI (founding) pun.

Lagipun katanya PHYTOESTROGEN (yang ada dalam ESP) itu LEMAH, tak SEKUAT seperti ESTROGEN yang ada dalam badan manusia. Dan boleh sebabkan lelaki jadi lembut atau menjadi punca kanser. Yang ni memang SCIENTICALLY PROVEN.

Soya Non - GMO

Lagipun, soya yang digunakan untuk hasilkan ESP adalah SOYA NON-GMO yang tak diubah genetik (baka), daripada BENIH sampai PENGELUARANNYA.

ESP ni dihasilkan sejak 1951. Produk 50tahun lebih, bukan setahun dua. Kalau betul bahaya, dah tentu berapa ramai orang yang MATI SEBAB KANSER sebab ESP. Tapi sebaliknya yang dok amalkan ESP makin SIHAT dan BEBAS KANSER.

Sebab apa tau? Sebab selain dari NON-GMO, cara pemprosesan pun membezakan kualiti soya. ESP dicuci dengan AIR (bukan alkohol), diproses dengan suhu rendah.

Jadi ISOFLAVONES, GENISTEIN & DAIDZEIN kekal dalam soya ESP.

Isoflavones ni sangat membantu merendahkan paras KOLESTEROL, OSTEOPOROSIS & SAKIT JANTUNG.

Genistein ni yang mengekang pertumbuhan dan perebakan KANSER, ia memusnahkan radikal bebas dalam badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel KANSER. Dannn.. sangat baik untuk UTERUS, OVARI & PROSTAT.

Jadi lepas dah rasa sendiri dan jadi TESTIMONI ESP, memang mama tak faham kenapa orang cakap ESP bahaya. Oklah, Dr Bruce Daggy cakap, tak boleh percaya testimoni je. Kena ada research. And yesss, CLINICALLY PROVEN to be safe too!

Jangan risau lah naa.. tapi mama tak tau la soya lain, mama cerita ni soya ESP lah. 😊

Kredit : Hanisah Mansor

So dah jelas dah perbezaan soya ESP berbanding soya biasa???? Beza kan. Jom la try dan rasai sendiri kehebatannya. Tak cuba memang tak tahu :) . Kalau nak order terus klik ESP SHAKLEE.
Kalau nak tau lebih boleh roger ahkak ya. Wassalam.

Umi Kalsom
017-4997159

Monday, 20 February 2017

YANG MANA LEBIH BAIK? TELOMERES PANJANG ATAU PENDEK???? .

Siapa yang pernah dengar dan tahu tentang Telomeres? Tau tak apa kepentingan telomeres kepada kesihatan kita????
Meh ahkak nak story sket pasai kesihatan sejagat petang ni.


APA ITU TELOMERES?

Telomeres ni ialah seakan 'cap' yang melindungi sel & DNA daripada kerosakan. Penuaan dan serangan radikal bebas akan menyebabkan telomeres ini jadi lebih pendek kemudiannya rosak dan mati. Di dalam nukleus sel, gen kita disusun bersama-sama berpintal, molekul dua bersilang DNA dipanggil kromosom. Rujuk gambar bawah ni supaya lebih faham :).


Kurang jelas ke??? Ok mari kita relate kan telomeres ni dengan perkara yang berlaku di sekeliling kita. Sebagai contoh cuba tengok tali kasut korang. Hujung tu ada seakan 'cap' yang melindungi tali kasut dari terpecah kan? Apa jadi bila 'cap' tu rosak atau dah takde?? Perlahan2 tali kasut yang sebelum ni dipintal elok akan mula terpecah, makin kerap basuh tali kasut tu makin pendek dan akhirnya dah tak boleh pakai lagi. Macam tu la jugak dengan telomeres ni. Bila ia dah tak berada dalam keadaan baik dan semakin pendek sel & DNA tak dapat lagi dilindungi.

Telomeres bertindak dalam tiga fngsi yang utama :

  1. Membantu untuk menyusun setiap 46 kromosom dalam nukleus (pusat kawalan) sel-sel kita.
  2. Melindungi hujung kromosom dengan membentuk seperti hujung plastik pada tali kasut. Jika tiada telomere kromosom mungkin berakhir dengan melekat pada kromosom lain.
  3. Membolehkan kromosom untuk ditiru dengan betul semasa pembahagian sel: setiap kali sel menjalankan replikasi DNA. Tanpa telemore, DNA penting akan hilang setiap kali membahagi sel (biasanya kira-kira 50 hingga 70 kali). Akhirnya akan membawa kepada kerugian bagi seluruh gen.

KESAN BILA TELOMERES PENDEK ATAU ROSAK

Telomere adalah struktur yang tersendiri yang terdapat di hujung kromosom yang terdiri daripada urutan DNA pendek yang sama berulang-ulang kali.

Telomere diumpamakan sebagai tips plastik pada hujung tali kasut, yang bertindak memelihara kromosom dari melekat antara satu sama lain, yang akan memusnahkan atau berebut maklumat genetik organisma.

Jadi bila ia makin pendek sel-sel dah takde protection lagi. Akhirnya sel-sel akan mudah dimusnahkan atau diancam penyakit kritikal dan bahaya 😱😱😱. Jika aktiviti telomeres dimatikan dalam sel-sel kanser, telomeres mereka akan memendek sehingga mencapai tahap "panjang genting" dan tidak lagi boleh ditiru. Ini akan mencetuskan sel mati melalui proses yang dipanggil  apoptosis juga dikenali sebagai program sel mati. Gambar kat bawah ni menunjukkan bagaimana sel-sel kita dibahagi dan dibahagi setiap hari. So apa akan jadi kalau telomeres kita iaitu cap kat hujung kromosom tu pendek????????.

MACAM MANA NAK PANJANGKAN TELEMORES??


Vivix mengandungi ramuan resveratrol dan diperkuatkan lagi dengan adunan polifenol, sangat berkesan bertindak ke atas 4 mekanisme penuaan. Maka, ia melambatkan kependekkan telomere. Ia juga bersifat anti-oksida yang sangat membantu mencegah dan memulihkan kanser.

Shaklee telah bekerjasama dengan Dr.Elizabeth Blackburn pemenang The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009 yang menemui bagaimana kromosom dilindungi oleh telomeres dan enzim telomerase. Kajian telomere ini telah menguji kepanjangan telomeres.


Landmark Study 11 yang dijalankan oleh Shaklee membuktikan pengambilan suplemen yang konsisten (Vitalizer, Vivix dan chinch) setiap hari selama 5 tahun dapat mengurangkan pemendekkan TELOMERE sebanyak 40%. Hebat kan?  Pengguna Shaklee mempunyai kepanjangan telomere seperti orang yang berumur 40 tahun lebih muda.

Jadi ambil lah tindakan bijak dengan melindungi telomeres anda bermula dari sekarang. Klik Vivix Shaklee untuk pembelian secara dalam talian atau hubungi 017.4997159 untuk konsultasi dan maklumat lebih lanjut.


Umi Kalsom
Pengedar Shaklee Anda
017-4997159

Friday, 17 February 2017

KENAPA WAJIB KONSISTEN MAKAN SHAKLEE?

Shaklee adalah suplemen yang terdiri dari zat2 nutrien yg sepatutnya kita boleh dapat dari makanan kita. Tapi sayang sangat sebab zat makanan kita makin hari makin berkurangan. Dari satu Landmark Study yang dijalankan oleh University of Texas yg diterbitkan pada thn  2004 membuktikan bahawa zat2 daripada buah dan sayur semakin berkurangan.



Sudahlah zat asalnya sudah kurang, bila dipetik dan disimpan ia makin kurang, apa lagi bila dimasak. Akhirnya, apa yang tinggal kalau bukan hampas?

Apabila tubuh kurang nutrisi, kita mungkin nampak sihat tapi badan tak tahan.  Jadi kita mudah diserang sakit, elergik, stress, asyik down, dan senagainya.

Jadi kat sini peranan Shaklee utk menenuhi lopong2 nutrisi tadi, dengan syarat:-

1. makan mesti jaga.
2. Mesti bersenam & aktiviti fizikal
3. Hubungan dgn Tuhan

Shaklee tidak dicipta dr bahan2 yg diwujudkan di lab, sebaliknya dr bahan2 semulajadi dari alam. Ia membawa enerji alam ke dalam diri kita. Bezanya Shaklee dgn sayur ialah Shaklee terdiri dari nutrien yang pekat dan padat untuk keperluan tubuh (tapi still wajib makan sayur ye!).

Jadi bila kita makan Shaklee, fikirkanlah ia adalah buah dan sayur2 yang telah dipermudahkan bentuknya untuk ditelan. Kalau tidak, sanggupkah kita makan 9 mangkuk sayur untuk makan tengahari? Itu belum lagi 7 biji oren, 5 ekor ikan dan sebagainya. Of course kita pun tak mampu nak makan banyak sangat.

Oleh itu kita makan secukup sekadar kenyang, dan kita topup nutrisi dgn Shaklee. Kembalikan segalanya pada Allah, atas usaha kita jaga kesihatan mudah-mudahan kita makin sihat, kuat dan cantik.

Jadi kesimpulannya makan lah vitamin Shaklee korang secara konsisten. Jangan main skip-skip lagi. Kalau belom pernah beli masih  tak terlambat untuk bermula. Boleh contact ahkak okay.


Umi Kalsom
Call/SMS/Whatsapp : 017-499 7159
umie5zal@gmail.com

Thursday, 16 February 2017

DOKTOR TAK BAGI UBAT SELSEMA DAN BATUK UNTUK ANAK UMUR 2 TAHUN?KENAPA???

BERGADUH DENGAN IBU AYAH GARA-GARA TIDAK BAGI UBAT SELESEMA & BATUK

Horror sungguh!

Jenuh daku terang, nak jugak ubat batuk selsema untuk anak umur setahun!! 😭

Mai nak cerita kat sini.

BAHAYA UBAT BATUK & SELSEMA TERHADAP KANAK-KANAK BERUMUR 2 TAHUN KE BAWAH

------------------------

DEMAM, BATUK & SELSEMA, perlukah ubat?


Kebanyakan demam batuk dan selsema adalah disebabkan oleh virus.
Jangkitan virus yang menyebabkan demam batuk dan selsema adalah kebanyakan masa boleh baik sendiri tanpa bantuan ubatpun (self-limiting).

Badan kita dan anak-anak kita akan mengambil masa beberapa hari untuk membina ketahanan diri dan melawan virus bagi sembuh.
Dalam masa ini, jika tiada ubat diambil, kita masih akan sembuh dalam tempuh masa 3-5 hari.

Dan kalau kita perhatikan, kebanyakan masa orang yang dijangkiti virus ini ada yang tidak demam dan ada juga yang demam pada tahap yang rendah.

Ramai ibu bapa akan berjumpa doktor bagi mendapatkan rawatan.
Namun begitu, kebanyakan doktor akan hanya memberi ubat demam sahaja, tanpa ubat batuk dan selsema. Apatah lagi antibiotik.

Kebanyakan ibu bapa tidak mengetahui bahawa organisasi kesihatan seluruh dunia secara amnya telah mengeluarkan amaran keras tentang penggunaan ubat batuk dan selesema bagi kanak-kanak di bawah umur 2 tahun sekiranya tanpa arahan para doktor.

Amaran ini telah dikeluarkan sejak beberapa tahun yang lalu. Dari tahun 2008, syarikat pengeluar ubat dan penguatkuasa kesihatan telah bekerjasama untuk memaklumkan para doktor, ahli farmasi dan ibu bapa bahawa ubat batuk dan selesema tidak sesuai digunakan untuk kanak-kanak berumur kurang daripada 2 tahun.

KENAPA TAK BOLEH BAGI?


Hasil kajian dan penyelidikan pemasaran ubat mendapati bahawa tiada bukti yang kukuh menunjukkan keberkesanan penggunaan ubat batuk dan selesema bagi kanak-kanak berumur kurang dari 2 tahun.
Apabila risiko kesan sampingan negatif diambil kira, tiada justifikasi untuk pemberian ubat-ubat ini kepada kanak-kanak.

Antihistamin generasi pertama (contoh syrup chlopheniramine/piriton) mampu meresap ke bahagian otak dengan mudah menyebabkan kesan sampingan lebih dirasai berbanding dengan antihistamin generasi kedua yang hanya diserap dalam kuantiti yang sedikit.

Ubat antihistamin generasi ke 2 ini lebih berkesan kepada organ sasaran selain otak.
Walaupun begitu, penggunaan antihistamin generasi kedua (cetirizine, loratidine) tetap tidak digalakkan untuk kanak-kanak berumur kurang daripada 2 tahun.

Antihistamin generasi pertama juga boleh menyebabkan mengantuk, pening dan hilang koordinasi badan.
Kesan-kesan lain pula termasuk ketar pada anggota badan, halusinasi dan sawan.
Kanak-kanak yang diberi dos ubat yang berlebihan mungkin boleh mengalami kesukaran bernafas, koma dan seterusnya, kematian.
Ubat antihistamin generasi kedua juga boleh menyebabkan mengantuk, peningkatan kadar denyutan jantung dan sakit kepala.

Oleh yang demikian para ibu bapa sekalian.

Jangan lah marah kalau doktor hanya bagi ubat demam sahaja untuk anak-anak comel yang berumur 2 tahun ke bawah.

Prinsip saya amat mudah.

Saya rawat pesakit saya sepertimana saya rawat anak-anak saya.
Kalau diorang batuk selsema, saya memang tak akan bagi ubat batuk selsema melainkan betul-betul perlu.
(Ini kes yang lain).

Apa saya buat?


✏ Untuk Hanina, Nabila dan Amin, saya upkan dose suplemen mereka (vitamin c, meal shakes, omega dan vitalea). Pada masa yang sama, saya bagi diorang nutriferon ini.

✏ Saya bagi diorang minum air banyak-banyak (jus buat/air masak/performance drink)

✏ Manakala untuk Baby A'isya pula, saya akan upkan dose suplemen yang saya makan (vutamin c, omega, garlic, nutriferon). Bukan bagi kat baby tau.
Dan saya akan menyusu dia banyak-banyak.

✏ Saya akan pastikan hidung mereka tidak tersumbat

✏ Kalau rajin, saya akan buatkan garlic steam/chest percussion. Hihi.. Tapi biasanya memang tak sempat nak buat. 😆

Oh.. Lagi satu yang saya nak bagitau.

Ok je kalau anak-anak kita batuk-batuk dan muntah. Lagi bagus sebab diorang boleh memuntahkan kahak mereka kerana mereka tidak pandai mengeluarkannya sendiri seperti orang dewasa.
So jangan risau sangat. 😊

Kredit : Nadia Abdul Kadir



So lepas ni jangan marah-marah doktor tau kalau diorang tak bagi ubat batuk atau selsema untuk anak yang berumur 2 tahun ke bawah.I

Nak lagi bagus bagi ja diorang makan Vitamin Shaklee yang ternyata selamat dan semulajadi. Tak pun kalau ibu masih menyusu amik suplemen tambahan sebab anak akan dapat segala khasiat melalui susu ibu :).

Umi Kalsom
Call/SMS/Whatsapp : 017-4997159

Wednesday, 15 February 2017

CARA UNTUK KEKAL BERTENAGA WALAUPUN MENYUSU DAN BERPUASA

Assalamualaikum.

Tadi tengah syok buat kerja masuk whatsapp dari kawan. Dia anta gambar remind lagi 100 hari nak masuk bulan Ramadhan.... Arghhhhh....  Banyak lagi puasa yang belom diganti uhuhu....Memang tak boleh nak berlengah lagi dah. Esok dah kena start ganti puasa.

Memang mencabar jugak la berpuasa dalam keadaan menyusukan baby.  Tapi bila fikirkan balik sampai bila saya nak bertangguh kan? Menyusukan anak In Sha Allah 2 tahun.  Jenuh lah kalau postpone lagi ganti puasa.  Mau berbulan-bulan kan.

SUMBER KEKUATAN SAYA : VITAMIN  SHAKLEE


Nasib baik lah ada vitamin Shaklee.  Kedua-dua vitamin ni wajib saya amik kalau nak mengekalkan tenaga saya secara berterusan walaupun berpuasa dan mengepam susu setiap hari.

B-COMPLEX




Bila badan rasa lemah longlai, tak bertenaga cepat2 saya cari cik B Complex ni. Selalunya saya akan makan 2 biji selepas heavy breakfast. Memang bertenaga ja lepas tu. Tapi disebabkan berpuasa B Complex ni saya amik sebaik sahaja berbuka puasa.  Wajib amik setiap hari.
.
Yang bagus tentang B Complex ni dia punya tugas banyak tau. Bila makan benda manis dia tolong kontrol kadar serapan gula dalam darah kita. Tapi jangan la terover manis sesangat plak tau hahaha... Cian dia.
.
Bila kita makan then consume B Complex makanan tersebut cik B ni tolong tukarkan kepada tenaga. Sebab itu rasa macan boost energy tau hihihi....
.
Lagi... B Complex ni untuk kecantikan jugak tau. Dia bantu kita kontrol stress, relaks dan tenang. So automatically hormon stabil dan kesihatan pun ok. Seri pun naik ke wajah. Gitu 😉😉😉😉.
.
So korang kalau rasa macam selalu lomah badan amik la B Cimplex ni. Ala... 1 botol baru RM53.75 saja tau. Takde gst tau.

OSTEMATRIX




Ostematrix memang sangat membantu saya kehidupan seharian saya. Memang peneman setia saya dari mengandung, bersalin dan menyusukan baby. Memang sentiasa makan sebab sangat membantu badan lebih segar, takde lenguh2 dan takde sembelit.
.
Sebagai wanita yang berumur 30an keperluan kalsium semakin bertambah sedangkan badan dah tak mampu hasilkan kalsium sendiri.

Yang ni saya kekalkan amik 4 biji sebelum tidur supaya saya mudah bangun untuk bersahur dan takde lah lemah badan untuk buat apa saja aktiviti di siang hari.

So buat ibu-ibu menyusu yang nak menggantikan puasa highly recomended amik kedua-dua vitamin ni supaya korang tetap bertenaga sepanjang hari.


Jom join saya marathon ganti puasa esok hihihi....  Kalau nak order vitamin boleh ja roger nombor saya ni 017.4997159. Ops lupa jangan taktau bulan ni ada promosi Ostematrix tau. Nak murah kena cepat-cepat grab bulan ni tau hihihi.... Ok korang Wassalam.

Tuesday, 14 February 2017

KENAPA PERLU BISNES ONLINE?

Dunia makin menekan kita....
Setiap perubahan yang berlaku tak banyak yang memihak kepada kita sebagai pengguna.
Cuba senaraikan apa ja yang turun harga?
Cuba senaraikan apa lagi yang percuma untuk kita?
Insurans makin naik atau turun?
Sewa rumah atau harga rumah makin naik atau turun?
Upah pengasuh makin naik atau turun???
.
.
Maafkan saya... Bukan niat saya nak merungut tak tentu pasal.
Meroyan tak tentu hala.
Tapi apa yang saya listkan tadi adalah luahan rakyat  marhain yang tergolong dalam kategori miskin bandar atau golongan pertengahan seperti saya 😭😭😭.
Hakikat yang pahit untuk ditelan.

So apa yang patut kita buat untuk meneruskan kelangsungan hidup kita sekeluarga????
.
Haaa... Ini lah rasionalnya kenapa anda perlu memulakan bisnes online anda sekarang jugak.
.
✔ Tidak Perlu Buka Kedai Fizikal
.
Anda tak perlu menyediakan kos bulanan untuk menyewa kedai yang memerlukan modal tetap setiap bulan. Anda hanya perlu aktifkan kedai online anda.
.
✔ Tak Perlu Pekerja
.
Anda la bos andalah pekerja. Nah... Tak perlu bazir duit hire pekerja untuk running bisnes anda 😉. Anda rajin anda la yang untung. Tak gitu?
.
✔ Waktu Kerja Yang Fleksibel
.
Anda tak perlu abaikan keluarga. Apa yang perlu kebijaksanaan anda untuk menguruskan masa sebaik mungkin antara keluarga dan bisnes online yang diceburi.
.
✔ Modal Yang Rendah
.
Kedai tak perlu sewa, pekerja pun tak perlu jugak. Yang diperlukan adalah yuran keahlian sahaja. Dengan jadi pengedar Shaklee yuran keahlian hanya lah RM79.50 termasuk pos (ini contoh sahaja).
.
✔ Anda Bebas Untuk Pelbagaikan Bisnes
.

Sapa cakap bisnes online tak boleh lebih dari satu?tepuk dada tanya kemampuanmu. Takde sesiapa yang meletakkan syarat bisnes takleh lebih dari situ. Kalau memang mampu uruskan lebih dari satu go ahead 😊.
.
Kalau saya nak senaraikan memang banyak lagi ... Cukuplah setakat yang ni dulu. Saya dah pilih perniagaan online sejak hampir 3 tahun lepas.
Sapa nak follow jom pm ahkak.

Umi Kalsom
Call/SMS/Whatsapp : 017.4997159

Monday, 13 February 2017

ASID ELLAGIK BANTU BUNUH SEL KANSER?

Sirap anggur bukan sebarang sirap. Bagi yang tak pernah cuba mungkin akan cakap ianya mahal sesangat. Ya sirap anggur aka Vivix memang mahal bagi mereka yang sihat walafiat atau mereka yang yakin badan sihat 100%. Hanya orang yang sakit atau yang betul-betul menginginkan kehidupan yang lebih sihat akan pandang keistimewaan di sebalik sebotol Vivix yang dikatakan mahal ni.

Mengandungi alergi asid yang mampu menghalang pembentukan sel kanser



Anggur  hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profile polyphenolnya berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan badan.Ia mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi,satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser.

Asid Ellagik Bantu Bunuh Sel Kanser

Sel yang sihat mempunyai kitaran selama 120 hari sebelum ianya mati. Proses ini dipanggil apoptosis (kematian sel secara normal). Badan kita akan menggantikan sel yang telah mati dengan sel yang sihat. Walaubagaimanapun sel kanser yang ada dalam badan kita tak mati. Sel tersebut akan dibahagi-bahagi dari dua kepada empat,lapan dan seterusnya. Di dalam kajian makmal yang dilakukan terbukti asid ellargik ini boleh membantu sel-sel kanser ini melalui proses apoptosis tanpa merosakkan sel-sel yang sihat. Sedangkan kimoterapi,radiation atau rawatan konvensional yang lain bukan saja bunuh sel-sel kanser malah sel-sel yang sihat pun jadi arwah jugak. Sebab itulah ramai yang jadi lebih lemah dan mudah jatuh sakit selepas menjalani rawatan kimoterapi. 

 Asid Ellagik Menghentikan Sel Kanser Dari Terus Merebak

Dalam satu kajian yang telah dijalankan sekumpulan tikus yang diberi makan rasberi hitam dan strawberi menunjukkan pengurangan ketara dalam pertumbuhan sel-sel pra kanser dan pertumbuhan kanser kolon berkurang sebanyak 80%.

Asid Ellagik Membantu Menghalang Kanser dan Kecacatan Kelahiran

Dalam satu kajian di Eropah turut menunjukkan bahawa Asid Ellagik mampu menurunkan risiko kehadiran kecacatan bayi ketika kelahiran, mempercepatkan kesembuhan luka, mengurangkan penyakit jantung, dan mengurangkan fibrosis di buah pinggang.

Sumber : www.cancertutor

Kat Mana Nak Cari Asid Ellagik?


Vivix mengandungi asid ellagik berkepekatan tinggi yang ada dalam salah satu bahan utama dalam Vivix iaitu anggur muscadine. Ia telah terbukti mampu membantu pesakit kanser lebih sihat dan berjaya mengawal sel kanser dari terus merebak setelah konsisten minum Vivix.



Sekiranya berminat boleh hubungi saya di 017.4997159. Jangan risau tentang keberkesanan Vivix kerana Shaklee ada #landmarkstudy yang berlandaskan fakta sains.

Disclaimer : Vivix adalah vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulih penyakit kritikal. 

Thursday, 2 February 2017

VITAMIN PATUT AMBIL UNTUK ELAK MEROYAN KETIKA BERPANTANG

Alhamdulillah Alysha Humaira dah berusia 76 hari 😊. Berpantang kali kedua ni memang agak berbeza berbanding berpantang anak pertama.  Boleh baca pengalaman bersalin saya kali yang kedua 👉 Pengalaman Bersalin Secara Pembedahan Buat Kali Kedua


Kali ni preparation set berpantang saya extra sket. Dulu saya cuma amik B Complex, ESP, Ostematrix, vitamin c, Omega Guard dan Alfalfa.  Untuk kali ni saya add on Vivix dan Nutriferon jugak. Vivix untuk cepatkan sembuh luka dan nutriferon untuk upkan sistem imun badan kita dengan cepat.

Alhamdulillah dengan set berpantang kali ni susu badan melimpah ruah. Bertungkus lumus perah susu bulan pertama sampai penuh frezer dengan susu untuk Alysha.  Bagi saya waktu dalam pantang nilah  kita kena pulun buat stok banyak sebab waktu tu production susu kita sangat banyak.

Actually berpantang kali kedua dengan ada anak sulung memang lain tau. Kita memang taknak bergerak sangat tapi anak sulung ni selalunya tantrum atau masih dalam fasa tak boleh terima orang baru yang nak rebut kasih sayang mama papa dari fokus kat dia ja.  Memang 2-3 minggu pertama sangat mencabar emosi.  Nasib baik la saya memang konsisten makan set berpantang especially B Complex.  Rasa macam dapat kawal emosi tu. Memang dalam pantang emosi kita mudah sangat2 terganggu. Orang silap cakap sket dah berjurai air mata. Nak lagi tragis anak plak prolonged jaundis uhuhuhu.... Mujur keluarga banyak membantu. Kalau tak memang boleh meroyan oooo... Ya la dengan luka tak berapa nak baik lagi.

Dalam minggu ke3 saya di duga lagi dengan luka jahitan kat perut (saya bersalin secara czer) terbukak sket dan bernanah. Mujur waktu tu dah standby Vivix dan Vitamin C.  Saya makan vitamin c 2 biji setiap 5 jam.  Alhamdulillah luka tersebut bertaup balik. Vivix pun banyak bantu badan saya kuat melawan sakit kesan dari luka czer.

Bagi saya pengambilan suplemen lengkap ketika berpantang sangat2 penting. Sebabnya badan kita terlalu lemah dan nutrien-nutrien banyak yang dah hilang. Nak sembuh memang perlukan masa dan rawatan sempurna dari dalam. Dan emosi kita sangat mudah terganggu bila badan tak sihat. Betul tak? Hanya yang pernah melalui peritnya berpantang especially yang berpantang sendiri yang faham uhuhu... So ingatlah hanya kita yang mampu nak kontrol emosi kita sendiri. Banyakkan beristighfar dan ingat Allah supaya kita tak sampai tahap meroyan. Nauzubillah.





Kalau kawan-kawan sedang mencari set berpantang Shaklee adalah pilihan terbaik dan sangat menyeluruh. Boleh hubungi saya di 017.4997159. Saya boleh kongsikan pengalaman saya dengan kawan2 semua. In Sha Allah mudah mudahan membantu.

Wednesday, 1 February 2017

APA PATUT BUAT BILA BADAN SELALU PENAT TAK BERTENAGA?

Pernah tak korang bangun pagi dengan badan yang lemah longlai.  Datang kerja pun alahai lemah gemalai ja bila berjalan. Memang penat lain macam ja.  Apa yang korang buat kalau jadi gitu?

Macam saya bila badan rasa lemah longlai, tak bertenaga cepat2 saya cari cik B Complex ni.  Selalunya saya akan makan 2 biji selepas heavy breakfast.  Memang bertenaga ja lepas tu.



Yang bagus tentang B Complex ni dia punya tugas banyak tau.  Bila makan benda manis dia tolong kontrol kadar serapan gula dalam darah kita. Tapi jangan la terover manis sesangat plak tau hahaha... Cian dia.

Bila kita makan then consume B Complex  makanan tersebut cik B ni tolong tukarkan kepada tenaga. Sebab itu rasa macan boost energy tau hihihi....

Lagi... B Complex ni untuk kecantikan jugak tau.  Dia bantu kita kontrol stress, relaks dan tenang. So automatically hormon stabil dan kesihatan pun ok. Seri pun naik ke wajah.  Gitu 😉😉😉😉.

So korang kalau rasa macam selalu lomah badan amik la B Complex ni.  Ala... 1 botol baru RM53.75 saja tau.  Takde gst tau.

Meh contact ahkak ya.  Ni no yang patut Korang kol 😁😁 👉 017.4997159. Kalau untung korang tinggal area Puchong boleh ja saya cod 😉.

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com