Friday, 30 September 2016

JERAWAT TERUK MAKIN SEMBUH SETELAH AMALKAN VITAMIN SELAMA 3 MINGGU

TESTIMONI PENGGUNA VITAMIN C
.
Pengguna seorang student U, adalah adik kepada cucu cicit Shaklee akak.
.
Alkisah masalah kulit yg beliau alami: kulit jenis berminyak dan sering ditumbuhi jerawat dan kadang2 jerawat bernanah juga. Masalah makin teruk lepas beliau menggunakan make up pelbagai jenis sbb memenuhi satu tugasan yg diberikan pensyarah.
.
Selepas daripada tu, beliau mencuba bermacam2 produk utk menghilangkan jerawat di muka. Sehinggalah kakaknya menyarankan beliau menggunakan vit c Shaklee.

Lihat la sendiri perubahan sangat ketara pada wajah beliau
Amazingly! Selepas 3 mingggu konsisten, dgn mengambil 2bj pagi dan 2 bj malam, kulit wajah beliau dah mengalami perubahan ketara. Kawan2 dan pensyarah juga menegur perubahan yg beliau alami..
.
Beliau sendiri ingin kongsikan testimoni ini dgn semua..
.
So pada yang ada masalah kulit seperti ini sangat lah digalakkan consume Vitamin C secara konsisten
.
Jom grab Vitamin C dengan Harga Promosi
.
Hubungi 017.4997159 untuk dapatkan vitamin C pada harga promosi sekiranya anda membuat pembelian 2 botol (layak dapat 5% diskaun). Dan jika anda memborong 6 botol sebotol Vitamin C yang bernilai RM92.50 akan diberikan secara percuma.

Jom korang. Jangan biarkan wajah korang dipenuhi jerawat. Rawat lah secara selamat melalui Shaklee. Rasa nak penerangan lebih lanjut boleh la hubungi saya bila-bila masa sahaja kerana promosi hebat ni bakal tamat esok.

Wednesday, 28 September 2016

KISAH KEJAYAAN MENJADI KAYA DAN SENANG YANG SEMUA ORANG BOLEH BUAT

Assalamualaikum.

Saya tertarik untuk share dengan sahabat-sahabat semua sebuah cerita yang telah berjaya membuatkan saya sendu dan berlinangan air mata di awal pagi. Mungkin sebab saya dah tak punya mak dan ayah lagi perasaan tu sangat tersentuh. Semoga dengan perkongsian ini dapat memberi iktibar kepada kita semua sebagai seorang anak. Ini adalah sharing dari Puan Ruhaiza Rusmin.

======================================================================

Sejak dua tiga hari ni..saya sering ditanya dan mungkin juga dipujuk oleh seorang sahabat fb utk berkongsi rahsia kejayaan menukar kehidupan. ( Dia teman sejak kecil dan dia juga  menyaksikan bagaimana susahnya hidup saya dulu di kampung ).
.
Saya katakan padanya...saya tidaklah berjaya manapun tapi dia tetap memujuk. " Apa salah kongsi rahsia pun. Mana tahu boleh tolong kawan lain pulak," katanya.
.
Ok..saya setuju tp  saya katakan padanya.."saya tak berkongsi rahsia tapi mahu berkongsi cerita. Kau mesti baca citer aku sampai habis,".
.
Untuk sahabat saya itu...sila baca kisah ini.
.
Arwah mak saya meninggal dunia pada 2004 akibat kanser. Sejak disahkan menghidap kanser paru2 pd 2001..kesihatannya mula turun naik. Sepanjang tempoh itu..arwah menjalani rawatan kemoterapi selain kami berusaha secara alternatif. Dan alhamdulillah..walaupun doktor jangka hayat arwah cuma setahun..tp arwah mak saya survived hingga 3 tahun.
.
Sepanjang arwah sakit..selain abah dan adik2 yg menjaganya..saya dan suami juga akan mengambil alih tugas itu sekiranya arwah buat kemoterapi di HKL atau HUKM. Penat menjaga org sakit ni tp suami saya akan marah kalo saya merungut. " Itu emak awak tau. Bukan kawan2 awak. Jangan sesekali mengeluh depan mak" katanya.
.
Suatu hari..semasa di kampung..arwah mak saya terbuang air besar di atas katil manakala najisnya juga jatuh bersepah. Tahu apa suami saya lakukan? Dia mengelap najis itu tanpa rasa jijik dan menyuruh saya membersihkan arwah mak di bilik air. Sewaktu memandikannya..arwah mak berulang kali minta maaf tapi saya katakan.." buat apa nak minta maaf. Mak bukan buat salah pun. Sekadar terbuang najis..benda kecil je".
.
Ketika itulah juga..saya lihat arwah mak saya menangis dan dia berdoa dengan kata2 yg tak mungkin kami lupakan sampai bila2.
.
" Ya Allah..ini adalah anak2 aku yg berbakti kepada aku sepanjang aku sakit. Ini adalah anak2 aku yg tidak pernah berkeluh kesah. Ini anak2 aku yg sanggup mengotorkan tangan untuk najisku. Saksikanlah...aku berikan keredhaan aku sebagai seorang ibu dan Kau limpahkanlah seluas2 rezeki dan kekayaan pada mereka hasil bakti mereka padaku". Saya dan suami terus terkedu.
.
Tiga minggu selepas itu arwah mak saya meninggal dunia dengan kata2 akhirnya yg disampaikan pd abah bahawa dia sudah mengampunkan semua dosa anak2, menghalalkan segala pengorbanan serta air susunya. Anak2 tidak berhutang satu dosa pun padanya.
.
Utk sahabat yg bertanya itu...inilah kisah bagaimana kehidupan saya bertukar. Bukan kerana saya kawen dengan anak orang kaya kerana suami saya bukan anak yg suka menumpang pd kesenangan ibu ayah. Tapi kami merasai segala nikmat rezeki itu berkat doa dan keredhaan seorang ibu.
.
Saya selalu nasihatkan pada sesiapa...jgn berkira langsung dengan ibu bapa. Bukan mahu membangga diri tapi sejak saya kahwin...saya langsung tidak ambil pusing berapa yg suami saya peruntukkan utk ibunya. Berilah berapa saja dan saya tak pernah buka mulut.

Pernah satu ketika...suami  beritahu dia mahu memberi semua duit hasil penjualan ayam pd ibunya sebagai hadiah. Mmg rasa sedikit terkilan tp suami saya beritahu...redhalah.Nnt akan ada rezeki lebih luas utk kami.

Sebenarnya...utk memperoleh pahala..tidak perlu kita mengangkat senjata di medan perang sebaliknya jika masih ada ibu bapa kandung atau mentua...berbaktilah pada mereka. Walaupun mereka cerewet...atau seperti kebudak budakkan yg mungkin boleh membuatkan kita rasa kecil atau panas hati... berlapang dada lah. Pengorbanan ibu bapa membesarkan kita  lebih besar berbanding rasa hasutan hati itu.
.
Saya dan suami percaya rezeki itu datang dari Allah tapi kami juga percaya doa dan keredhaan ibu bapa  jugalah  yg akan membuka lorong2 rezeki itu. Kerana doa ibu bapa tiada hijab dengan Allah. Gembirakan mereka dan ins sha Allah mereka akan mendoakan yg terbaik utk kita.

Perkongsian: Ruhaiza Rusmin

P/S : Pengajaran yang saya boleh simpulkan ialah bersabar lah dengan mak dan ayah kita walaupun karenah mereka macam-macam. Sesungguhnya redha Allah S.W.T bergantung kepada keredhaan mak dan ayah kita.

Friday, 23 September 2016

CARA IBU HAMIL BOLEH LAKUKAN UNTUK ELAK JANGKITAN VIRUS ZIKA

Assalamualaikum.

Bila sebut virus zika semua orang takut dan mengambil langkah berjaga-jaga terutamanya ibu hamil. Virus zika boleh berjangkit melalui 4 cara iaitu :

1. Sex atau hubungan kelamin
2. Proses Derma Darah
3. Plasenta - Ibu mengandung menjangkiti bayi dalam kandungan
4. Gigitan dari nyamuk aedes

Kes ke-3, Wanita berbangsa cina dan berumur 27 tahun tinggal di Taman Desa Harmoni, Johor Bharu. Pesakit tersebut sekarang mengandung sekitar 4 bulan dan merupakan anak pertama.

Pada mulanya, beliau mengalami masalah gatal-gatal, demam dan badan sakit pada 2 September. Antara sympton Zika adalah seperti berikut :

1- Demam
2- Gatal
3- Sakit Sendi
4- Mata Merah
5- Sakit Kepala
6- Sakit Badan

Pada 6th September, beliau positif dijangkiti virus Zika.

Menurut siasatan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) , 6 bulan lepas pesakit pernah ke Singapore. Tambahan pula suami yang berkerja di Geylang, Singapore dan selalu berulang-alik dari Singapore. Suami pesakit tersebut juga mengalami symptom Zika pada 2nd September dan telah dimasukan ke dalam wad untuk pemeriksaan lanjut.

Wanite tersebut kini dalam pengawasan dan dijaga di Obstetric dan Genecology dan kesihatan ibu dan baby akan dipantau. Ibu kepada pesakit juga membuat medical checkup tetapi tiada symptom Zika.

Setakat ini, KKM telah mengarahkan mana-mana wanita mengandung yang ada symptom Zika dan positif virus tersebut hendaklah dimasukkan ke dalam ward. Manakala mereka yang tiada symptom tetapi pasangan/suami ada infection, pemeriksaan kesihatan akan terus dilakukan buat mereka.

Menurut KKM:

>> Sehingga 7th September, telah confirm 3 Zika case :

1. Kes pertama iaitu Wanita di Bandar Botanic, Klang yang baru melawat anaknya di Singapore
2. Kes kedua di Sabah.
3. Kes ketiga di Johor.

>> 1 - 6 September, terdapat 30 pesakit yang mendapat symptom yang hampir sama dengan Zika tetapi semua didapati negatif virus Zika.

KKM menasihati kepada  :

>> Semua wanita yang ada virus Zika supaya elakkan dari mengandung and mengamalkan safe sex sekurang-kurangnya 8 minggu dari waktu yang didapati positif virus Zika.

>> Semua lelaki yang ada virus Zika supaya mengamalkan safe sex atau elakkan melakukan sex selama 6 bulan.

KKM juga menyarankan agar semua pihak bekerjasama dan memainkan peranan menjalankan aktiviti menghapuskan tempat-tempat pembiakan nyamuk Aedes setiap minggu. Tiada Aedes, Tiada Zika dan Denggi. Jaga diri korang okay!

Namun jika anda sedang mengandung apa yang patut anda lakukan sebagai langkah pencegahan?
Menurut satu kajian yang telah dijalankan di Universiti Puerto Rico dengan pengambilan Vitamin C secara megadose setiap hari mampu mengelakkan anda dari dijangkiti virus zika ini.




Jadi kurangkan risiko anda dari dijangkiti Virus Zika dengan pengambilan Vitamin C setiap hari. Jika anda tak tahu bagaimana usah risau. Saya ada untuk membantu. Mencegah lebih baik dari mengubati, Semoga Allah sama-sama melindungi kita semua dari virus berbahaya ini.


Wassalam

- Hubungi -


Umi Kalsom Awang Hat
Pengedar Shaklee Sah Anda

SMS/Call/Whatsapp:
017-4997159

Email:
umie5zal@gmail.com

Thursday, 22 September 2016

APA PATUT BUAT BILA STRESS SAMPAI TAK BOLEH TIDUR MALAM?






Assalamualaikum.

Pernah dak rasa stress sampai tak boleh tidur?

Atau rasa stress sampai taktau nak buat apa... Solat pun entah baca apa tau2 dah siap sebab stress sangat.

Atau sampai sekarang tertanya2 "Apa yang aku nak sebenarnya?"

Kalau korang ada isu seperti di atas, jangan risau. It is very normal & you are not alone.

The best part is, ia boleh diselesaikan...

Bila otak serabut, kita mengadu kat orang... orang biasanya cakap "Ingat Tuhan... Zikir... Ngaji..." tapi bukan senang kan, nak hadirkan hati tika tengah serabut. Kalau ingat Tuhan tu senang, tak ada orang stress di dunia ni, semua happy je.

Proses kita nak kembali pada Tuhan, untuk mula dan terus istiqomah, bukan semata2 secara rohani saja. Islam itu holistik kan,... Menyeluruh bukan separuh2. Malam berzikir siang mengumpat, itu tak kena la kan...

Bila kita asyik serabut dan kerja nak meroyan je, ia bukan semata2 mindset. Ia ada kaitan dengan tubuh badan kita. Ingat kata kunci - menyeluruh.

Dalam otak kita ada satu kelenjar namanya kelenjar pineal. Dalam bidang metafizik ia dipanggil third eye atau mata ketiga. Dikatakan di situlah pusat jiwa dan spiritual. Tapi saya taknak ulas bab ni.

Kelenjar pineal ni menghasilkan serotonin. Kadar serotonin sgt berkait dgn stress level seseorang. Bila seseorang dlm keadaan stress, penghasilan serotonin terganggu, lalu mengganggu menghasilan hormon yg memainkan peranan dalam biological clock & corak tidur kita - melatonin.

Bila kita sekejap2 stress & insomnia  mungkin kita ada isu dgn kalenjar pineal. Mungkin ia dah mengeras kat dalam sana 

Macamana nak buat???

Pertama sekali kita kena detoks kelenjar kita ni. Persekitaran dan pemakanan kita menyebabkan plak2 terkumpul di sekeliling kelenjar ni & menjejaskan fungsinya.

Cara nak detoks kelenjar pineal:-


1. Minum air yang ditapis (florida dalam air paip adalah musuh kelenjar pineal!)

2. Makan makanan seimbang, lebihkan sayur dan buah.

3. Keluar beriadah especially waktu pagi.

4. Kurangkan atau cut terus makanan proses.

5. Buat amalan wajib dengan baik.

6. Amalkan cuka kurma/epal.

7. Berkawan dgn orang baik2.

8. Berdoa diberi petunjuk Allah.

Nutrien Yang Diperlukan


1. Boron - membantu badan kita membuang mendakan florida yang menyebabkan plak.

2. Garlic - membantu tubuh kita melarutkan kalsium yang tidak diperlukan.

3. Iodin - Membantu tubuh kita menyahkan natrium florida.

4. Antioksidan - membantu proses detoks

Lengkapkan pemakanan dgn menu seimbang yg kaya nutrisi dan suplemen tambahan sebagai sokongan - Vita-Lea, Ostematrix, Garlic Complex, Vivix, Vita-E, B Complex, ESP.

Insya-Allah, pelan2 kita buat. Mudah2an dibesarkan kapasiti untuk uruskan stress. Jaga makan dulu baru ambik suplemen ok! Jangan gatai makan suplemen tapi makan tak jaga. Cubit baru tahu (sambil buat muka garang).

Kalau rasa nak try suplemen tu jangan segan hubungi Umie di 017-499 7159. Korang akan dilayan dengan senyuman mesra dan seikhlas hati. Okay la korang jangan stress2 sangat okay.

Wassalam.

Saturday, 17 September 2016

FIRST AID SHAKLEE YANG WAJIB ADA DI SETIAP RUMAH

Assalamualaikum.

Secara jujurnya sejak saya kenal dengan produk-produk Shaklee dan mencuba hampir setiap satu produk makin saya jatuh cinta. Saya mula Shaklee kan rumah saya dan keluarga saya.  Setiap produk Shaklee ni sangat membantu di saat kecemasan sebagai first aid. Nak tahu apa first aid wajib ada di rumah saya? Jom saya ceritakan di sebalik 2 kisah benar yang terjadi baru-baru ni.

Kisah 1 : Alamak Ashraf Demam. Apa nak buat ni??????

.
Bulan 5 yang lepas Ashraf tunjukkan tanda-tanda nak demam. Pagi-pagi time tukar pampers perasan badan dia dedar ja. Panas lain macam. Tapi tengok dia aktif macam biasa ja. So takpela mungkin badan dia tengah lawan dengan virus kot..... Dua hari kemudian memang betol2 panas badan dia. Tidur pun mengerang ja. Check suhu dah 38.8 camtu. Nasib baik time tu ada herbal blend kat rumah. Saya sapukan seluruh badan Ashraf dengan herbal blend. Mencabar jugak la sebab bila anak demam ni diorang cukup seriau kita letak apa2 kat badan diorang. Mungkin rasa sejuk kot. Basic h pun berguna jugak time emergency camni. Memang dah standby basic h campur air dalam botol sprayer. Spray kat kepala,celah2 ketiak,celah pelipat kaki. Alhamdulillah kerap buat camtu suhu badan dia turun jugak la. Takde la naik sampai cecah 39 ke atas. Cuma hari ke3 tu terpaksa beralah jugak bawak dia g klinik sbb suhu naik balik. Sekali ja masuk ubat. Pastu sambung guna basic h dan herbal blend. Alhamdulillah esoknya dah x demam lagi.

Kisah 2 : Alamak Sakit Kepala la....Apa Nak buat ni?????


Ni kes saya sendiri. Actually dah hampir 2 tahun jugak la saya tak makan apa2 panadol atau ubat klinik kalau tak sihat. Apa yang saya buat selalunya tidur sekurang2nya 2 jam. Pastu In Sha Allah sihat balik. Ye la kadang2 tu kita sakit sebab badan terlalu penat. Dan sebelum tidur saya akan pastikan telan megados vitamin c (normal saya amik 2 biji ja) dalam 3-4 biji, B Complex 2 biji dan Ostematrix 4 biji. Makan dulu alas perut telan semua vitamin ni pastu tidur. Selalunya bila saya bangun balik memang dah ringan badan,kepala pun dah tak berdenyut2 lagi.

Lain orang lain caranya. Betul tak? Alhamdulillah la ni la first aid kits saya kat rumah. Even dalam bag pun selalu saya akan standby.

Memang setiap family patut ada benda-benda emergency camni. Yes g jumpa doktor dan check tu wajib untuk elak perkara yang tak diingini tapi sebelum tu kena jugak amik tindakan awal dulu. Setuju ke agree?

Sapa yang nak beli first aid kits natural cenggini jom wassap saya. Tengahari saya nak g serbu HQ Shaklee ni. Persediaan sebelum terjadi sesuatu perkara lebih baik dari menggelabah bila dah terjadi.

Wassalam

- Hubungi -


Umi Kalsom Awang Hat
Pengedar Shaklee Sah Anda

SMS/Call/Whatsapp:
017-4997159

Email:
umie5zal@gmail.com

    Friday, 16 September 2016

    SOKONGAN KELUARGA PEMBAKAR SEMANGAT UNTUK TERUS BERUSAHA

    Assalamualaikum

    Sejak join Shaklee tahun 2014 sokongan suami biasa-biasa ja. Dia tak halang tapi dia jenis tak tunjuk. Kira faham2 sendiri la. Bila saya nak gi kelas nutrisi atau bengkel penulisan ke apa ke dia tak merungut pun take over jaga anak. Bila mintak tolong dia cod Shaklee pun dia ok ja.

    Cuma suami takde la sampai rela hati nak join training Shaklee hihihi... In Sha Allah oneday sapa tau kalau dia yang lagi overshadow saya dalam Shaklee kan hihihi... Kuasa Allah sapa yang mampu menidakkan. Betul tak?

    Whatever pun saya bersyukur sangat family support dan memahami minat dan passion saya. Pada kawan2 yang langsung tak dapat sokongan dari family jangan putus asa. Prove to them kita in the right track dan pasti akan berjaya :).

    Pada pendapat peribadi saya sesuatu perkara baik atau buruk bergantung pada corak penerimaan kita. Jika kita serap dari sudut positif maka kita akan jadi lebih tabah,kuat semangat dan lagi tegar untuk berusaha lagi. Tapi.... Kalau kita serap dari sudut negatif maka kita akan jadi lemah,mudah berputus asa dan patah semangat. Akhirnya apa yang sedang diusahakan terbengkalai macam tu ja. Usaha separuh jalan ja.

    So kawan2 tak kira lah keluarga sokong atau tidak kita tetap kena berusaha sehabis baik. Buktikan kita mampu melakukannya. Tak gitu??

    Wassalam. Sekian

    Thursday, 15 September 2016

    KENA STROK TIBA-TIBA APA PATUT BUAT?

    Assalamualaikum.

    Banyak sangat dah kes, stroke menyerang waktu paling tak disangka2. Masa meeting, masa bersukan & yg ni masa memandu! Tak kenal usia tak kenal jantina tak kenal jenis keturunan.

    Lagi takut, makin ramai org muda; kadang tu belom 30 lagi pun, dah kena stroke. Nauzubillah. Mohon dijauhkan Allah uhuhu..

    Ingat ye kawan2. Raya Haji pun Raya jugak. Daging pun daging jugak. Tapi jangan lupa control serba sedikit. Bukan pasal takut gemok/boroi sangat. Tapi takut datang sakit2 sebegini tiba2. Kita ni bab makan langsung taknak kontrol. Asal boleh sumbat makan ja tak hingat dunia.

    Lebih baik kalau ambil Phytocol, Omega, Vita-E, Lecithin, GLA & Vivix. Supaya ter control lah sikit lelemak sama kolestrol yang masuk badan raya2 ni. Beringat sebelum kena.

    Bukan diri sendiri je tau. Jangan lupa tolong suapkan (ayat sopan) jugak ke pasangan2 kita (lagi baguih kalau seluruh keluarga). Supaya apa? Supaya depa tak menyusahkan kita pulak karang dengan sakit macam2....

    Betul tak? Mencegah lebih baik dari mengubati. Tak tahu nak beli kat mana? Hubungi ja saya 017.4997159. Saya akan terangkan fungsi setiap satu vitamin dan cara makan sekali.

    Ingat tau cegah lebih baik dari mengubati. Wassalam. Nanti saya update lagi ya. Tata....


    Wednesday, 14 September 2016

    APA PATUT BUAT BILA IBU HAMIL DEMAM,BATUK DAN SELSEMA?

    Assalamualaikum.

    Batuk,demam dan selsema mudah menyerang tak kira masa dan ketika. Lagi azab kalau kena serangan demam,batuk dan selsema ketika sedang hamil. Tak kira la wakty trimester 1,2 atau 3.  Ada tak kawan-kawan yang pernah alami cerita sedih macam ni?


    Waktu hamil Ashraf dulu saya pernah admitted hospital 2 minggu dan bed rest 1 minggu gara-gara batuk lama dan PP type 2 (Placenta Previa Type 2). Kebetulan kedudukan plasenta agak rendah. Bila batuk terlalu lama lagi lah buatkan plasenta lagi rendah. Berisiko bleeding tau uhuhu... eh... memang bleeding pun. Cuak ya amat. Terus gi check up kat Hospital Serdang. Apa lagi memang warded la uhuhu.... Pengalaman yang sangat-sangat tak dapat dilupakan. Ada masa saya kongsi ngan korang ya. Alhamdulillah sebelum discharge placenta back to normal dan batuk sembuh sepenuhnya.

    So kali ni saya takde lagi la kena demam. Tapi bila batuk dan selsema melanda saya amik iktibar dan tak biar berlarutan. Takmo dah banana fruit 2 times hihihi....  Sebagaimana semua sedia maklum lah punca sebenarnya yang buatkan kita mudah terdedah dengan demam, batuk dan selsema semasa hamil ialah sistem pertahanan badan kita terlalu lemah dan tak mampu nak elak dari terkena virus batuk. Apa yang saya buat?

    Ikhtiar Dengan Madu Kelulut

    Kalau batuk melanda ja memang madu jadi pilihan saya. Saya akan minum madu sesudu sebaik saja bangun pagi dan sesudu sebelum tidur. Memang rasa kurang gatal kat tekak bila minum madu ni. Dan madu pilihan saya ialah madu kelulut. Rasanya agak masam sikit. Memang mujarab. Boleh tidur lena kalau minum madu sebelum tidur. Rasanya memang setiap rumah patut ada sekurang-kurangnya sebotol madu.

    Banyakkan Minum Air Kosong/ Suam

    Bila badan tak sihat macam ni paling penting minum air masak atau air kosong atau air suam yang banyak. Sebabnya bila kandungan bendalir dalam badan mencukupi suhu badan susah nak naik tinggi sangat. Makan vitamin pun senang serap. 

    Tingkatkan Sistem Imunisasi Badan


    Selain dari tu saya sediakan perisai siap-siap supaya badan saya mampu bertahan bila diserang batuk lagi. Korang pernah dengar tak tentang Nutriferon Shaklee? Kali ni saya memang cepat-cepat restock Nutrieferon dan minum satu sachet setiap hari. Rasa badan macam lain macam ja cepat-cepat saya minum nutriferon ni.


    Ini lah dia Nutriferon yang sangat-sangat membantu saya cepat sihat

    Nutriferon ni bagusnya dia bantu kuatkan sistem imun badan kita supaya lebih kuat lawan bakteria yang nak attact sistem pertahanan badan kita. Dia jugak bertindak lindungi badan kita daripada serangan influenza. Alhamdulillah saya minum selama 3 hari berturut-turut batuk dan selsema saya berkurangan dengan jayanya.

    Yang bagus tentang nutriferon ni sebab bahan2 dia 100% berasaskan tumbuh tumbuhan iaitu biji labu,biji plantago asiatica,honeysuckle jepun dan bunga sunflower. Sebab tu saya tak risau minum nutriferon waktu pregnant.

    Omega Guard ni memang bagus sangat untuk ibu hamil. Bukan untuk legakan batuk ja.


    Lagi satu produk yang saya makan untuk cepat legakan batuk saya ni ialah Omega Guard. Sebabnya Omega Guard Shaklee ni fungsinya untuk meningkatkan sistem imun badan dan menyihatkan paru-paru. Yelah bila batuk paru-paru kita kan sakit sangat tambah-tambah bila batuk tak henti-henti. Rasa macam paru-paru nak pecah ja uhuhu... Omega Guard juga boleh kurangkan alahan, rendahkan kolestrol dalam darah dan lancarkan peredaran darah. Hasilnya kita pun tak sakit kepala.
    Jangan taktau bila kita dah masuk trimester ke3 Omega Guard ni bantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan bantu perkembangan memori. Kira serampang 2 mata la. Untuk legakan batuk, sihatkan badan dan rangsang perkembangan otak janin dalam kandungan kita.




    Yang ketiga yang saya suka sangat makan megadose ialah Vitamin C Shaklee. Tau kenapa saya suka amik megadose? Sebabnya saya nak protect diri saya dari mudah dijangkiti virus bahaya contohnya Zika. La ni kan hot pasai Zika dah masuk Malaysia. Memang ada kajian yang oleh Unverisity Of Puerto Rico tentang cara nak elakkan jangkitan Zika ni especially untuk ibu hamil. Korang baca artikel kat bawah ni ya.


    Haaa.... ni la tiga produk yang saya memang takkan tinggal bila badan mula rasa seram sejuk, hidung start nak berhingus dan mula start simptom-simptom batuk. Bagi saya lebih baik kita cegah dari ia betul-betul jadi teruk. Selain itu saya juga memang ambil Set Kehamilan Lengkap Shaklee untuk pastikan saya dan kandungan sama-sama dapat kebaikan dan sentiasa sihat. 


    Kalau korang rasa taknak biar diri korang sakit baik pasang perisai siap-siap. Nah beli perisai tu tak susah pun. Hubungi ja no saya ni 017.499 7159. Berdesup ja saya pos hokay. Jangan risau saya menjual sekali dengan servis tip top :).

    Ok la korang jaga diri elok-elok, makan makanan berkhasiat ya. Dan jangannnnnn stress ye hakak2 semua. Kita chill ja okay.

    Wassalam.

    Monday, 12 September 2016

    RAHSIA KEKAL BERSEMANGAT DALAM PERNIAGAAN

    Bisnes ni ada turun naik. Waktu paling azab ialah waktu nak bertapak waktu baru nak bermula. Berperang dengan diri sendiri. Antara nak cuba dengan malu nak show off kat orang ramai.


    Ada juga perasaan takut pada rejection.. Mudah down dan mudah terasa hati jika ada yang kondem.

    Tapi...berjaya atau tidak itulah asam garam bisnes. Itu lah pelajaran dari kisah hidup sebenar seorang peniaga. Jika kita serap yang negatif maka kat situ lah kita berhenti melangkah. Jika kita serap dari sudut positif kita akan jadi lebih kuat dan hebat.


    Paling utama dan paling penting ialah kita wajib percaya Allah lah yang mengaturkan rezeki untuk kita bukan customer kita. Kerana apa? Customer yang Allah hantar tu hanyalah perantara untuk Allah hantar rezeki kepada kita. Jadi jangan sesekali mengharapkan manusia sebagai sandaran. Sandarkan harapan pada Allah yang Maha Pencipta. Hati kita pasti tenang dan sentiasa bersemangat. Percaya lah.... Itu hakikat bukan sekadar cakap kosong saja.

    Saya? Ofkos saya pilih untuk belajar dari kesilapan,belajar dari pengalaman kerana saya nak satu hari ni kisah permulaan ni la yang saya akan kongsi dengan orang-orang tersayang supaya boleh menjadi inspirasi pada orang lain pulak. Chewaaah....

    So mulai sekarang jom kita belajar dan belajar dan sentiasa improvekan diri setiap hari. Baru lah layak digelar sid pro. Ye dak?

    Jom korang pilih lah untuk memulakan langkah pertama supaya anda mampu mengorak langkah yang seterusnya. Jangan lah tergolong dalam golongan yang akan menyesal kerana tak bertindak rebut peluang di depan mata.

    Dengan pendaftaran hanya RM68.90 segalanya akan berubah. Anda usaha anda dapat. Wassalam.


    Sunday, 11 September 2016

    UMUR DAH LEBIH SETENGAH ABAD TAPI NAMPAK MUDA MACAM 30 AN. APA RAHSIANYA?

    Assalamualaikum..

    Baru-baru ni seorang pengguna tegar Shaklee selama 19 tahun share kebaikan yang dia dapat sejak konsisten amal makan vitamin Shaklee. Bayangkan umur dah lebih setengah abad tapi nampak muda 30 tahun kot. Agak-agak apa rahsia beliau ya? Serius memang tak gamak nak panggil makcik atau auntie uhuhuhu...
    Puan Khadijah bersyukur kerana berpeluang menggunakan produk Shaklee yang sangat jelas kefahaman tentang segenap segi. Ia menjadikan beliau tegar dan konsisten mengamalkan vitamin-vitamin Shaklee secara berdisiplin selama 19 TAHUN. Lama tau bukan 19 hari hihihi... So kalau baru makan seminggu tu agak-agak la muka nak awet muda terus cenggini kan..... Apapun untuk hasil yang terbaik kita kenalah bersabar dan tabah mengamalkannya.

    Kalau produk Shaklee ni tak ok takkan lah ramai yang guna dah lama makin awet muda,makin sihat dan makin bertenaga. Tambah2 plak ada kajian #landmarkstudy yang shaklee dah buat. Lagi lah saya bertambah yakin dengan produk Shaklee. Selagi ada brand Shaklee untuk apa jenis produk pun mmg saya tak tukar brand lain dah. Nanti katanya coming soon set penjagaan baby plak. Adoila...memang tak sabar eden nunggu. Kalau nak tahu apa itu #landmarkstudy klik link kat bawah ni. Saya jelaskan details supaya anda faham :).

    Landmark Study Part 1
    Keputusan Landmark Study Part 2



    Ini lah Puan Khadijah yang berusia 54 tahun tue. Nampak muda kan? Kulit tegang lagi tau. Kalau nak tahu apa vitamin yang beliau makan sampai dapat effect camni hubungi saya okay. Cuma saya nak reveal satu jer. Beliau adalah PENGAMAL TEGAR ESP.  So kawan2 make sure buat pilihan yang tepat dalam pilihan vitamin ni. Jangan sampai bila dah tua nanti kita plak dapat penyakit yang bukan2. Mintak simpang la kan...

    Ok korang nanti saya kongsi lagi ya. Tata.....

    Wassalam

    - Hubungi -

    Umi Kalsom Awang Hat
    Pengedar Shaklee Sah Anda

    SMS/Call/Whatsapp:
    017-4997159

    Email:
    umie5zal@gmail.com


    Saturday, 10 September 2016

    IREACH GROUP FAMILY SHAKLEE YANG PALING HAVOC

    Alhamdulillah selamat sampai rumah. Aktiviti separuh hari yang sangat best. Rasa tak rugi luangkan masa join #ireachsuperstar kali ni. Sebelum ni tak berpeluang nak join.

    Banyak slot2 yang sangat menarik seperti sharing2 dari mereka yang naik rank, sharing keseronokan join trip ke Orlando, sharing pemenang award bagi yang jual vivix dan set detoks terbanyak dan banyak lagi. Ya kami semua jual produk yang sama,target yang sama tapi langsung tak lokek ilmu untuk sharing tips2 berguna. Tahu kenapa? Kerana kami nak semua sama2 berjaya dan daki gunung kejayaan hingga ke puncak 💪💪💪. Best kan?

    Jom korang yang masih mencari2 peluang pendapatan sampingan Shaklee under group iReach paling terbaik untuk korang bertapak. Jom layan gambar2 sepanjang event tadi berlangsung.











    Best tau dapat upline dan master yang sangat sporting dan rajin turunkan ilmu untuk anak2 buah. Tengok lah siap dapat makan free lagi tau hihihi...

    Sapa nak join group gempak ni contact saya tau. Contact nombor ni 017.4997159.

    Ok korang lain kali saya share lagi ya....



    Posted via Blogaway


    Friday, 9 September 2016

    CARA HIDUP SIHAT

    Tengahari tadi lunch sorang2 ja. Dah biasa dah hihihi...tengok la dalam pinggan tu. Macam2 hado. Paling saya sayur yang rangup tu. Pantang nampak mesti amik punya. Sayur layu2 eden tak layan hihihi... Yang hijo2 rangup2 ja. Nasi amik separuh ja.

    Maklumlah nafsu makan sejak akhir2 ni melonjak 2x kali ganda. Maklumlah baby dalam perut ni dah masuk 7 bulan dah hihihi.... Tak sabar nak cium bau baby baru bulan 11 nanti. Tu yang syik mintak diisi ja. Vitamin dah makan segenggam tiap2 hari. Nak exercise macam orang lain memang takde la. Cara nak bagi balance cara hidup sihat dengan buang peluh mengemas rumah hujung minggu. Menyapu,mengemop,mendobi blablabla...berpeluh la jugak. Weekday pulak tiap2 hari menapak tingkat 3 amik ashraf dari rumah pengasuh. Cukup la kot hihihi...itu ja termampu nak buat hihihi....
    .
    Walaupun dah mkn vitamin tambahan tiap2 hari gaya hidup sihat kena jaga jugak tau. Yang ada masa dan berkemampuan nak exercise tu jangan culas ya. Ok korang take care. Selamat bercuti esok. Hati-hati drive balik kampung tau....

    Tata......

    Thursday, 8 September 2016

    SET ASAS NUTRIWHITE MAMPU MILIK YANG BEST

    Assalamualaikum..


    Korang.... Rasa teruja nak share dengan semua hihihihi... Sungguh tak penyabor....

    Set Asas Nutriwhite ni sangat2 best tau. Saya dah jadi pengguna tegar set Nutriwhite tau. Dulu selalu fikir mahalnya set Nutriwhite ni (opsss.... tutup mulut). Rasanya bukan saya sorang kot fikir cenggitu. Baik ngaku takyah cover-cover hahahahaha.... Sekarang persepsi saya tentang Nutriwhite dah berubah 100%. Jom baca lagi kat bawah ni.


    Lokasi penggambaran - Bilik Air rumahku 

    Tau kenapa saya suka benor Nutriwhite??? Meh nak cerita.


    •  Bila pakai rasa freshhhhh sesangat. Sungguh tak tipu beb.
    • Picit sikit ja buih punya la banyak. Memang seronok menggosok muka
    • Sangat jimatttttt (Foaming Cleanser pakai since Dec 2015 okay)
    • Bahan2 dia semulajadi dan bebas Chemical bahaya.


    Haih...kalau nak senarai memang banyak. Foaming cleanser tu pakai sehari 2 kali tau. Heran betol tak habis2 lagi (saya suka sangat sebab jimatttttttt).


    Makeup Remover? Ini lagi jimat.... Guna sekali sebelum tidur untuk sental muka yang kotor ada kesan2 makeup. Serius beb. Lepas guna set ni muka rasa lebih licin dan cerah hihihi... Rasa mulus ja.

    Kalau korang tak percaya cuba lah sendiri. Nanti saya review lagi tentang set Nutriwhite secara details ya. Nah saya kongsi jugak testimoni mereka yang pueh hati dengan Set Nutriwhite ni :).






    Ramai kan yang sekali guna terus jatuh chenta dengan Set Nutriwhite macam saya hihihi... Mostly diorang terus up beli full set terus. Kebanyakan diorang cakap jimatnya set ni. Melabur banyak sket waktu awal ja hihihi.... Kalu korang nak jimat lagi baik korang jadi ahli ja hihihi.... lagi untung tau. Nak tau details contact saya tau. 


    Ok korang nanti saya kongsi lagi ya. Tata.....

    Wassalam

    - Hubungi -

    Umi Kalsom Awang Hat
    Pengedar Shaklee Sah Anda

    SMS/Call/Whatsapp:
    017-4997159

    Email:
    umie5zal@gmail.com

    Wednesday, 7 September 2016

    KENAPA SAYA SUKA SANGAT TENTANG ESP

    Dulu sebelum kenal Shaklee selalu saya dengar cakap2 jangan banyak minum soya waktu hamil. Nanti bila bersalin anak mudah dapat penyakit kulit. Mudah dapat alahan kulit.

    Tapi bila saya dah mula kenal Shaklee dan mulai consume ESP susu soya berasaskan kacang soya perception saya terus berubah. Actually apa yang orang dok cakap2 tu merujuk kepada soya yang bersifat gmo.

    Apa tu gmo?



    Gmo tu gentically modified organism iaitu dna asal soya tu dah bercampaur dgn dna lain. Sifat asal telah berubah dan memudaratkan. Penghasilannya pulak takde dipantau rapi. Akibatnya ramai yang mendapat masalah alahan kulit dan berisiko untuk mendapat masalah kesihatan lain untuk jangkamasa panjang.

    Lain dengan ESP ni tau. Sebab ESP ni bersifat non-gmo tau. Penghasilan pun menggunakan suhu yang sangat rendah sebab xnk segala nutrien dan bioflavonoid dalam kacang soya teroksida dan rosak macam tu ja.



    Tu salah satu ja yang buat saya yakin soya ESP berbeza berbanding soya lain. Nak tahu apa lagi jom baca entry kat bawah ni. Korang mesti teruja 

    Kenapa ESP Istimewa Berbanding Soya Biasa?

    Pssst.... Bulan ni ada promosi ESP tau. Beli 6 dapat percuma 1 tong (jimat RM150) atau beli 2 dapat 5% diskaun.

    Jangan lupa grab tau....

    Umi Kalsom
    017 4997159
    Pengedar Shaklee Di Puchong
    COD Area : Puchong, Bandar Kinrara, Saujana Putra, Putra Height, Shah Alam
    FB : Umi Kalsom Awang Hat
    FB Page :Pengedar Shaklee Puchong - 0174997159
    Instagram : www.instagram.com/@umikalsomawanghat

    Tuesday, 6 September 2016

    SET MIGTHY 3 GEMS YANG WAJIB ADA DI RUMAH

    Assalamualaikum semua. Semua sihat kan? Alhamdulillah. Yang tu kita nak dengar. Hari ni kita hepi2 ja okay. Esok kan cuti hihihi....
    .
    Eh bulan puasa tinggal lebih kurang seminggu lebih je lagi. Ada tak sesapa yang pernah cuba Mighty 3 Gems Ramadhan? Ala set berpuasa shaklee tu. Ada ESP, Meal Shake dan Performance Drink. Saya dah cuba kesemua produk best ni hihihi...memang best. Jadi minuman pilihan saya ketika berbuka dan bersahur.
    .
    Memang best beb. Rasanya memang sedap. Bukan sedap ja tapi berkhasiat dan banyak manfaatnya. Takpe saya akan dedahkan kebaikan setiap produk dalam set 3 Gems ni. Benda baik kan.. Buat apa nak sorok2 😘😘😘
    .
    ...........................................................................
    .
    1) Energizing Soy Protein (ESP)
    .
    - Protein lengkap yang mengandungi 9 asid
      amino yang badan kita tak dapat hasilkan.
    - Membekalkan tenaga berpanjangan
    - Memberikan rasa yang kenyang
    - Membantu mengekalkan kepejalan otot
    -  Glisemik rendah dapat membantu
        mengekalkan gula dalam darah yang normal
    - Mengekalkan tahap kolestrol normal,
       mengekalkan kesihatan jantung dan prostat
    .
    2) Meal Shake
    .
    - Multivitamin yang lengkap untuk keperluan
       badan
    -  Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah
       glisemik
    - Rasa French Vanila yang enak (seperti aiskrim
       vanila) , nak makan begitu saja pun boleh
    - Mampu memberikan rasa kenyang yang lebih
      lama
    - Sesuai untuk kanak-kanak yang aktif,mereka
      yang selalu skip sarapan pagi dan juga mereka
    yang sukar telan suplemen dalam bentuk pil
    .
    3) Performance Drink
    .
    - Membantu mengekalkan kandungan air di
      dalam badan kita
    - Mengandungi imbangan elektrolit yang
       sempurna untuk mencegah dehidrasi
    -  Perasa oren. Boleh dicampur bersama Meal
       Shake dan ESP atau diminum begitu saja
       tanpa dicampur
    .
    Haaa... Hebat kan kehebatan setiap produk dalam set 3 Gems ni. Jom dapatkan satu set untuk keluarga anda.
    .
    Umie
    017.4997159.
    .
    #tsunamishaklee
    #hunt2shaklee
    #pengedarshakleepuchong
    #set3gemsshaklee
    #setberpuasashaklee


    Monday, 5 September 2016

    AKIBAT MENGAMBIL SET MENYUSU SHAKLEE

    Assalamualaikum.

    Kan saya dah cakap banyakkkkk kali.... Awak taknak dengar uhuhuhu....

    Bila amik set menyusu Shaklee ini lah akibat yang terpaksa awak tanggung.



    Jangan cakap akak tak habaq tau.

    Ini memang kisah benar. Selalu sangat saya dengar. Amik set menyusu Shaklee tapi terrrr....

    • Parut Jerawat terhilang tanpa sengaja
    • Tona kulit ter jadi sekata pulak
    •  Kulit muka dah tak berminyak lagi
    •  Kulit wajah berseri tak perlu makeup lagi
    • Suami makin sayang ehem2...

    Tu la saya selalu dok cakap. Bila consume produk Shaklee selalunya target nak satu ja tapi banyak plak kebaikan yang dapat hihihi...




    Tengok la akak manis ni. Anak 3 tapi lagi cun banding waktu anak dara tau hihihi...


    Bukan saya cakap kosong. Ini buktinya. Dan saya sendiri pun dah cuba set ni. Memang kebaboom...

    So takyah pikir panjang2 lagi. Jom beli dengan saya set lengkap menyusu + cantik ni cepat2. Kalau nak tahu khasiat penuh set Menyusu klik kat sini >>> Set Menyusu Lengkap Shaklee

    Anda layak dapat consultation percuma dari saya secara berterusan :). Jangan tunggu lama2x... Nanti lama2 nanti anda kerugian :)

    Wassalam

    - Hubungi -

    Umi Kalsom Awang Hat
    Pengedar Shaklee Sah Anda

    SMS/Call/Whatsapp:
    017-4997159

    Email:
    umie5zal@gmail.com

    Sunday, 4 September 2016

    DULU MUKA PENUH JERAWAT SEKARANG BERSIH BERSERI TANPA JERAWAT

    Assalamualaikum.

    Bila muka penuh berjerawat dan bernanah keyakinan diri memang akan drop. Rasa malas nak bercampur dengan masyarakat, keluar dengan kawan-kawan pun takde feel. Ada juga yang lagi dahsyat sampai memberi kesan kepada kualiti kerja seharian.

    Banyak faktor yang menyebabkan berlakunya masalah muka berjerawat sebenarnya. Antaranya berpunca dari corak pemakanan yang tak seimbang, hormon yang tidak stabil, stress berlebihan dan juga menggunakan produk kecantikan yang berbahaya kepada kulit.

    Ini kisah benar yang dikongsikan sendiri oleh Puan Che Wan yang pernah berhadapan dengan masalah kulit berjerawat  teruk dan bernanah akibat kedegilan beliau mencuba pelbagai produk muka di pasaran.

    Testimoni diceritakan sendiri oleh tuan punya badan.

    Alhamdulillah.

    3 tahun konsisten Set Cantik shaklee plus Set resdung wajah saya dah bebas jerawat!

    "Gambar sebelum 2012 tu, mimpi ngeri bagi saya. Muka jadi camni disebabkan kedegilan saya mencuba pelbagai produk muka dipasaran. Dan juga saya mengalami masalah resdung berserta alergik makanan laut. Start 2013, consume shaklee untuk berpantang dan milkbooster. Alhamdulillah, banyak perubahan yang sy nampak terutamanya bahagian kulit wajah. So, sy continue je makan shaklee sampai skrg. Saya takut nak cuba produk lain, shaklee je yang buatkan saya yakin!"




    Set Kulit Cantik dan resdung Shaklee dah berjaya mengubah kehidupan beliau secara total. Jika anda ada masalah yang sama jangan ragu-ragu lagi untuk mencuba produk-produk Shaklee. Jika anda tak tahu mana yang sesuai tanya saya. Saya pasti akan guide anda sebaik mungkin supaya anda mendapat manfaat yang anda inginkan.

    Wassalam

    - Hubungi -

    Umi Kalsom Awang Hat
    Pengedar Shaklee Sah Anda

    SMS/Call/Whatsapp:
    017-4997159

    Email:
    umie5zal@gmail.com

    Shaklee ID:
    1096881

    Follow by Email

    Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

    Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com