Sunday, August 26, 2018

KEPERLUAN NUTRIEN LENGKAP UNTUK IBU DALAM PANTANG

by , in
Tidak dinafikan seorang ibu yang baru melahirkan cahaya mata sangat lelah dan penat.  Banyak tenaga dihabiskan sepanjang tempoh kehamilan dan proses kelahiran. Saya bercakap begitu kerana ia adalah fakta yang tiada siapa boleh sangkal lagi.

Tempoh berpantang adalah waktu yang sangat penting untuk si ibu kembalikan tenaga, kesihatan dan pulihkan dalaman sepenuhnya. Tubuh badan ibu mengembang berkali ganda demi menyesuaikan saiz badan dan perkembangan pembesaran bayi dalam kandungan.

Ini adalah cadangan set berpantang Shaklee khas buat ibu yang dalam fasa pemulihan tanpa menjejaskan kesihatan si anak yang baru lahir. Sangat lah wajar buat suami untuk menyediakan yang terbaik untuk isteri tercinta yang telah bertarung nyawa melahirkan zuriat mereka sendiri.


1. Omega Guard


Asid lemak Omega 3 (EPA & DHA) yang terdapat di dalam Omega Guard membantu mengurangkan risiko kemurungan ibu. tersebut. Ia juga membantu meningkatkan fungsi mata dan otak bayi terutamanya dalam tempoh 5 tahun pertama. Untuk bayi ia membantu mengurangkan alahan makanan serta kulit sensitif.

2. Asid Folik ( B Complex)


Asid folik sangat penting untuk ibu dalam pantang .Ia membekalkan tenaga dan menyokong pemulihan selepas bersalin.  Selain itu ia juga membantu mengurangkan risiko tekanan perasaan.  Dalam masa yang sama meningkatkan motor sensor dan perkembangan bayi.

3. Protein (ESP)


Pengambilan protein sangat membantu membekalkan tenaga untuk kecergasan sepanjang hari. Kerana seorang ibu dalam pantang tetap perlu menjaga seorang bayi yang baru menjengah dunia.  Protein menyokong penghasilan susu ibu dan membekalkan nutrien lengkap bagi pertumbuhan bayi.

4. Zat Besi 


Zat besi sangat penting untuk membantu penghasilan sel darah merah untuk menyokong keperluan oksigen anda dan bayi (bayi memerlukan 30% - 50% lebih banyak darah). Selain itu zat besi juga mampu mengelakkan risiko anemia. Jangan terkejut ada ibu dalam pantang meninggal dunia akibat anemia.

5. Vitamin C


Kehadiran vitamin C sangat membantu badan si ibu lebih mudah menyerap zat besi dan asid folik. Ia juga menyokong kesihatan yang baik dan sokongan imun. Telah terbukti pengambilan vitamin c yang mencukupi mampu melindungi ibu daripada mudah terkena selsema dan demam ketika dalam tempoh berpantang.

6. Kalsium


Kalsium sangat diperlukan untuk menghasilkan tulang dan gigi yang kuat. Ia membantu rahim ibu menguncup dengan lebih cepat. Selain itu ia juga melindungi kepadatan tulang kerana kekurangan kalsium boleh mengakibatkan risiko osteoporosis dikemudian hari. Kalsium juga penting untuk perkembangan dan pembesaran bayi kerana susu ibu mengandungi 40% kalsium.

7. Alfalfa


Alfalfa telah digunakan sejak turun temurun lagi untuk meningkatkan penghasilan susu ibu kerana ia berfungsi sebagai galactagogue iaitu penggalak susu. Alfalfa juga sinonim dengan gelaran "Kacip fatimah moden". Ia turut membantu organ dalaman wanita lebih cepat sembuh dari biasa, Selain itu Alfalfa juga membantu melancarkan pergerakan usus dan mengelakkan sembelit ketika pantang.

Testimoni Mereka Yang Dah Merasai Keberkesanan Set Berpantang Shaklee








Set berpantang Shaklee sangat lengkap merangkumi kesemua nutrien yang seorang ibu sangat-sangat perlukan ketika dalam tempoh berpantang. Umie sendiri telah berpengalaman mengamalkan set berpantang lengkap ini untuk dua kali berpantang.

Jika nak sembang-sembang dan tahu apa kesan yang umie dah dapat sepanjang mengamalkan set berpantang ini boleh klik PENGALAMAN DENGAN SET BERPANTANG SHAKLEE.


Anda boleh mendapatkan Set Berpantang Shaklee melalui 3 cara.

Cara Pertama

Untuk membuat pesanan secara atas talian klik SET BERPANTANG LENGKAP SHAKLEE. Anda hanya perlu mengikut arahan yang diberikan dan Produk Shaklee anda akan dihantar sehingga ke pintu rumah anda.

Cara Kedua

Anda boleh menghubungi umie dan membuat pembayaran ke bank pilihan anda samada Maybank, Cimb Bank atau Public Bank. Umie akan membuat pesanan untuk anda dan pos terus ke alamat anda.

Klik link untuk berhubung HUBUNGI UMIE

Cara Ketiga

Hubungi Umie untuk khidmat COD. Kawasan penghantaran ialah sekitar Puchong, Putra Height dan Shah Alam.



Thursday, August 16, 2018

PLATLET DARAH NAIK MENDADAK DALAM MASA SEMALAM

by , in
Demam denggi bukan main-main. Silap percaturan boleh membawa maut.. Lagi-lagi kalau denggi berdarah. Sangat-sangat berbahaya. Ikuti perkongsian Puan Noor Hazwani Askan tentang suami beliau yang disahkan terkena Demam Denggi yang agak teruk.

==================================

Nak Share #VivixEffect Suami Sy Sendiri Yang Baru Ni Positif Demam Denggi Start Kena 26hb Julai 2018 Haritu,Tapi Baru Ke Hospital Hari Ke3 Denggi,

Hari Pertama Doktor Sahkan Positif Denggi Doktor Just Kata  Denggi Takde Ubat,Just Banyakan Minum Air Masak Sahaja Waktu tu Platlet Darah Masih Okeyh

Esoknya Hari Kedua Check Darah Semula,Platlet Darah Drop Dari 160 Drop Ke 148 Doktor Cakap Risau Kena Denggi Berdarah

Malam Sebelum Tido Tu Ikhtiar Bagi Suami Vivix Sesudu,Sebab Esoknya Nak Check Darah Lagi,Doktor Memang Tak Bekal Ubat,Badan Suami Pun Dah Naik Binti-Bintik Merah Tu,Risaunya Tak Tau Nak Cakap,Sapukan Sekali Herbal Bland Walaupun Tak Tau Macam Mana Tindak Balasnya,Ikhtiar Je

Platlet Darah Naik Mendadak dari 146 Terus ke 178


Esok Paginya,Check Darah Lgi,Miraclenya Platlet Darah Suami Naik Mendadak Dari 146 Terus Ke 178 , Ya Allah !Terkejut Sangat , Bintik-Bintik Merah Tu Pun Beransur Hilang Jugak, Dari Tengok Suami Demam Melepek , Mengadu Sakit-Sakit Sendi , Alhamdulillah,Dah Sihat Dah Sekarang Asbab Ikhtiar Dengan #VivixShaklee Allah Bagi Sembuh ๐Ÿ˜Š


Bacaan Platlet Darah suami Puan Noor Hazwani Askan

Nak tahu Maklumat lanjut tentang Vivix? Klik link entry di bawah:


Jika anda atau ahli keluarga terkena demam denggi cuba lah Vivix kerana ianya sangat-sangat berkesan. Rebut peluang dapatkan Vivix dengan HARGA PROMOSI BULAN INI SAHAJA.



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Umi Kalsom Awang Hat

♥ sms/whatsApp:  017 - 4997159

♥ Fb: Kekal Sihat Selalu
Wednesday, August 15, 2018

TAK PERLU LAGI SUNTIK INSULIN ATAS NASIHAT DOKTOR SELEPAS....

by , in
Ikuti perkongsian Puan Manja Scha Min mengenai keadaan ayah mertua beliau yang luka teruk di kaki akibat terpijak paku berkarat. Ayah mertua beliau menghidap kencing manis yang memerlukan beliau suntik insulin setiap hari.

=====================================================================

Kisahnya,bapa mertua ni ada penyakit kencing manis. Tahap gula yg tinggi. Tapi tak pernah nak berpantang makan dan.sebagainya.Nak dijadikan cerita,satu haritu dia buat kerja2 dekat luar rumah. Kaki terpijak paku berkarat. Kaki jadi luka dan tak baik2. Bernanah dan berdarah berterusan keluar. Jadi nak solat pun susah. Kesian dgn.keadaan kaki dia yg tak baik2 tu...dan takut kena potong. 


Akhirnya akak perkenalkan vivix pada abah.Mula-mula memang susah nak ambik. Rasa macam tak percaya. Semasa ada promo vivix,dia beli dan join member. Bila 1-2 botol minum,dia rasa badan ada panas2 dan gatal2 tapi dia tetap teruskan. Bila dah ambik sehingga 5botol, doktor sahkan abah dah tak perlu insulin. Kaki pun bertambah baik dan luka semakin kering dan tak bernanah lg. Bila abah teruskan pengambilan vivix yg ke 6 botol,keadaan dia semakin baik dan dah boleh solat dan berjalan.seperti.sediakala.


Abah konsisten mengambil Vivix  2 kali sehari. Abah dah boleh berjalan dengan baik. Alhamdulillah. Akak gembira sangat-sangat kerana memperkenalkan produk terbaik buat abah.


Keadaan Kaki Ayah Mertua Puan Manja sebelum dan selepas.

Kredit : Manja Scha Min.

Himpunan testimoni Vivix >>>>> Testimoni Vivix Untuk penyakit Diabetes


Tak rugi anda melabur untuk kesihatan kerana bila sudah sakit wang sudah tak bermakna lagi. Dapatkan Vivix twin pack sebelum 31 August 2018 untuk peluang mendapat pelbagai keistimewaan seperti pendaftaran ahli secara percuma, peluang penjimatan lebih dari RM2OO,cash bonus dn kos penghantaran secara percuma.

Umi Kalsom Awang Hat
Pengedar Shaklee Sah Anda

SMS/Call/Whatsapp:
017-4997159

Email:
umie5zal@gmail.com

Shaklee ID:
1096881


Tuesday, August 14, 2018

TIPS SELAMAT ELAK KAKI DI POTONG AKIBAT KENCING MANIS

by , in

Assalamualaikum.... Hari ni umie nak berkongsi cerita tentang pengalaman seorang customer yang menderita hampir 5 tahun akibat kencing manis. Beliau terpaksa suntik insulin kerana bacaan gula sangat tinggi dan tak mampu di kawal melalui pemakanan sahaja.


========================================================================



Hampir 5 tahun merana dengan penyakit kencing manis , sehingga customer pernah stop ambil insulin gara - gara Result bacaan sentiasa abnormal.

Sehinggalah keadaan menjadi paling kritikal. Ceritanya bermula akibat gigitan serangga dibahagian kaki , customer pelik kesan gigitan itu menjadi sangat gatal hampir setiap malam. Customer asyik mengaru sehingga gigitan serangga itu menjadi luka yang mengerikan, bernanah , bengkak dan sakit sehinggakan tidak boleh berjalan seperti biasa.

Akhirnya beliau datang hospital juga untuk menerima rawatan. Mungkin kerana agak teruk doctor suruh masuk ward untuk pemeriksaan lanjut dan bacaan gula juga meningkat.

Anak customer lah yang paling risau , takut dengan saranan doctor untuk potong kaki emak nya akibat virus sudah mula merebak di bahagian tulang sehingga menyebabkan mak customer tak mampu berjalan sendiri.

Selepas anak customer ambil keputusan untuk ikhtiar Shaklee order pertama hanyalah Herbal Blend. Kemudiaan kami cadangkan customer untuk ambil vivix untuk kesan yang lebih baik.

Syukur selepas habis consume beberapa bottle vivix , bacaan gula dalam darah semakin cantik dan doktor sendiri terkejut dan mengatakan kemungkinan besar operation untuk potong kaki customer akan di pospone dulu , berdasarkan bacaan gula yang semakin menurun

Berdasarkan Poster testimoni luka yang besar dan mengerikan ini adalah kaki customer yang pada awalnya hanya digigit serangga tetapi menjadi teruk seperti ini ditambah pula kesan daripada hari-hari nurse dressing, potong dan korek segala kulit dan isi yang tidak sihat. Ngeri kan?





Syukur luka ini sembuh dengan cepat. Isi pun cepat tumbuh sihat sehingga nampak kemerah-merahan. Herbal blend pun customer sapu apabila isi tumbuh sebab khuatir terkena jangkitan pula dan herbal blend ni boleh bantu luka cepat sembuh.

Asbab vivix & herbal blend , juga patuh dengan Nasihat doktor , kini customer saya kembali sihat dan bebas dari terpaksa suntik insulin.

Jika ada di antara ahli keluarga menderita akibat kencing manis sangat-sangat dicadangkan pengambilan Vivix untuk membantu mengawal kadar gula dalam darah serta mempercepatkan penyembuhan luka dan memberi tenaga kepada pesakit untuk meneruskan aktiviti harian seperti biasa.


Dapatkan TWIN PACK VIVIX pada harga promosi sebelum 31 Ogos 2018. Klik VIVIX ONLINE untuk pembelian secara atas talian. Anda layak mendapat pelbagai keistimewaan jika membeli TWIN PACK VIVIX BULAN INI SAHAJA.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Umi Kalsom Awang Hat

♥ sms/whatsApp:  017 - 4997159

Monday, August 13, 2018

EKZEMA BERBELAS TAHUN SEMBUH. INI RAHSIANYA

by , in
Vivix dan masalah ekzema. Ikuti pengakuan ikhlas cik Izzati tentang perubahan pada ibu beliau yang menghidap masalah ekzema yang teruk sebelum mencuba Vivix.

=====================================

Ini kisah mak saya dengan Vivix.

Bila sebut pasal Vivix dulu-dulu, saya rasa macam mahalnya Vivix ni. Masa tu macam betul ke testimoni-testimoni yang diorang share ni.

Tapi disebabkan kisah ni, memang dah buatkan saya berubah pendapat dan nak share dengan semua kebaikannya. Sangat berbaloi.

Kisahnya, mama ada masalah eczema kronik. Banyak dah berubat sana sini. Dah berbelas tahun dah eczema mama. Duit pun habis beribu untuk berubat.

Bayangkanlah sekali pergi rawatan sahaja dah rm500++. Tapi, eczema mama tetap tak surut. Kalau kirakan balik mau beribu ribu dah berhabis demi nak mak sembuh sepenuhnya.


Saya pun baca segala details Vivix, cari dia punya kebaikan segala kandungan dia. Time tu nekad, aku mesti cuba beli Vivix untuk mama. Tak kesahlah, cuba je dulu. Terus grab 2 botol.

Hasilnya lepas 3 bulan, alhamdulillah memang amazing. Eczema mama hilang, kulit pun makin licin, bonus awet muda. Sakit-sakit sendi, gastrik pun hilang. Cuma tinggal sikit-sikit je lagi dekat tangan yang degil tak nak hilang lagi.




Bonus, walaupun mama dah 59 tahun. Tapi orang ingat mama masih 40an.

Hebat kan? Selagi tak mencuba kita takkan tahu keberkesanannya..

Pm admin untuk dapatkan Vivix pada HARGA TAK MUNASABAH bulan Ini Sahaja. Promosi twin pack Vivix dapat 5% diskaun dan Promosi beli 6 percuma 1 bakal berakhir 31 Ogos 2018.

Hubungi:

Call/whatsapp: 017-4997159 atau boleh pm di www.facebook.com/umikalsom
#promovivix
#vivixuntukmasalahekzema
Thursday, August 09, 2018

Kurang Asid Folik Punca Masalah Saraf Tunjang Bayi Bakal Lahir???/

by , in

Mungkin ramai yang tak tahu dan mengambil mudah pengambilan pemakanan seimbang pada awal usia kehamilan. Dan ramai juga yang masih mengabaikan pengambilan asid folik di awal minggu kehamilan.

Kecacatan yang berlaku di dalam otak dan saraf tunjang boleh berlaku dalam tempoh beberapa minggu pertama selepas persenyawaan. Ketika doktor dan ibu bapa mengetahuinya mungkin ketika itu keadaan sudah terlambat.




Saintis Penyelidik Kanan Shaklee Corporation (USA) , Dr Sonhee Park berkata risiko kecacatan bayi dalam kandungan boleh dikurangkan melalui amalan pemakanan sihat sebelum dan semasa hamil.

Kepentingan Nutrien Untuk Prakehamilan dan Ketika Hamil..

Berikut adalah saranan beliau mengenai nutrien yang perlu seorang wanita yang nak hamil atau sedang hamil perlukan.



1. Asid Folik
✔Cegah kecacatan bayi
✔ Cegah anemia (kekurangan darah merah)
✔ Membantu pembentukan sel darah merah
✔ Mengurangkan morning sickness dan
     alahan

2. Omega 3
✔ EPA dan DHA penting untuk tumbesaran
       kognitif dan visual bayi.
✔ Mencegah pembekuan darah yang tak
      normal
✔ Mengurangkan risiko preeklampsia
✔ Membantu ibu gdm

3. Zat besi dan mineral
✔ Meningkatkan hb ke tahap selamat
✔ Menyokong perkembangan otak bayi
✔ Mengurangkan risiko autism

4. Sumber protin
✔ Kawal paras gula dalam darah
✔ Membantu memberi tenaga kepada si ibu
✔ Membantu tumbesaran bayi dalam
      kandungan

5. Kalsium dan magnesium
✔ Mengawal pengecutan otot dan rahim
✔ Mengurangkan risiko kejang kaki
✔ Mencukupkan keperluan kalsium ibu
✔ Bayi perlukan kalsium untuk pembentukan
      gigi dan tulang.

6. Vitamin C
✔ Menguatkan antibodi si ibu
✔ Mengurangkan risiko kulit sensitif
✔ Membantu mengurangkan sakit bersalin

Buatlah pilihan yang tepat untuk zuriat yang bakal lahir ๐Ÿ˜Š.

www.wasap.my/60174997159