Wednesday, 25 March 2015

CARA BERKESAN HILANGKAN STRECTH MARK SELEPAS BERSALIN

Bagi ibu-ibu yang baru lepas bersalin, strecth mark memang sangat-sangat kurang menyenangkan. Kalau boleh nak ja sapu losyen setiap hari nak bagi hilang betul tak? Ada yang menyangka kesan strecth mark selepas bersalin adalah kekal dan payah untuk hilang. Salah tue... Ada jalan penyelesaiannya. Nak tahu? teruskan membaca ye.......

Sebenarnya strecth mark nie terbentuk kesan dari regangan perut dan tubuh badan kita semasa hamil. So tesktur kulit kita pecah dan merekah dari dalam. Untuk memulihkannya jugak kenalah bermula dari dalaman kita.

Uools tahu tak dengan meminum ESP (Energizing Soy Protein) boleh memudarkan dan menghilangkan strecth mark selepas bersalin? Tak percaya? Jom baca testimoni pengguna yang dah berjaya hilangkan dan memudarkan strech mark selepas konsisten minum ESP.











Tengok?...Dah ramai yang buktikan ESP memang mampu menghilangkan dan memudarkan strech mark selepas bersalin.

Bagaimana ESP Boleh Hilangkan Strecth Mark Selepas Bersalin?

1.  ESP membina sel-sel baru. Maksudnya bila kita minum ESP yang mengandungi soya ia bertindak merangsang pembentukan semula kulit dan otot kita dan menjadikan sel kulit yang baru lebih anjal dan pejal.
2. Menggantikan tisu-tisu badan yang lama dengan tisu-tisu yang baru. Tisu-tisu badan lama yang menyebabkan berlakunya strech mark akan disingkirkan secara perlahan-lahan dan konsisten (selagi mana kita secara konsisten mengambil/minum ESP).
3. Menggantikan tisu-tisu yang rosak atau cedera dengan tisu-tisu yang baru. Tisu-tisu badan yang dah rosak kesan dari proses melahirkan bayi akan diganti dengan tisu-tisu yang baru. Sebab tu ramai pengguna mengadu kulit diorang makin cantik,mulus serta tona makin sekata.


Kelebihan ESP Selain dari Dapat Hilangkan Strecth Mark?


Banyak lagi kelebihan yang anda akan dapat jika konsisten mengambil ESP sebagai minuman harian.
Antaranya memekatkan susu badan, memberi tenaga segera serta mencantikkan kulit.  Jika korang nak tahu apa lagi kelebihan ESP klik di sini





Cara Elakkan Jerawat Di Muka Dengan Cepat Lepas 7 Tahun Terseksa! from iReach HD on Vimeo.





Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.



Sekiranya anda berminat bolehla hubungi saya untuk urusan penghantaran. Sebarang konsultasi adalah percuma.


Umi Kalsom Awang Hat

Shaklee Independent Distributor (ID 1096881)

Call/whatsapp/sms : 017 499 7159

Email : umie5zal@gmail.com

FB Page : Kekal Sihat Selalu





Wednesday, 18 March 2015

HEBATNYA SEDEKAH MAMPU SUCIKAN HATI DAN MAGNET UNTUK LIPATGANDAKAN REZEKI



Bila kita bercakap tentang sedekah mungkin ada yang beranggapan tiada keperluan bersedekah kerana diri sendiri pun tak berapa nak cukup makan pakai dan untuk urusan kehidupan seharian. Walhal bersedekah itu indah. Sedikit sahaja memberi pun sudah dikira sedekah. Allah sudah menjanjikan bahwa sedekah tidak akan mengurangi harta kata melainkan ALLAH akan menggantikan dengan berlipat ganda.

Kenapa Kita Perlu Bersedekah?


Bersedekah sebenarnya mampu menyucikan hati dan bersihkan jiwa kita. Tak percaya? Cubalah dan rasai sendiri ketenangan hati dan jiwa yang sukar nak digambarkan. Sedekah lah walaupun hanya seringgit. Ada rezeki insan lain dalam harta kita yang patut kita sedekahkan.



Bersedekah juga melipatgandakan rezeki kepada kita. "Perumpamaan nafkah yang dikeluarkan oleh orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh butir,pada tiap-tiap butir seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. Dan Allah Maha Luas (Kurnia-Nya) lagi Maha Mengetahui" (QS Al-Baqarah 2:261)



Seterusnya amalan sedekah terdapat di dalamnya kelapangan dada,kenyaman dan ketenangan hati. Setiap kali bersedekah,makin menguat kebahagiaan dan makin besar kesenangan. Allah Ta'ala berfirman " Barangsiapa yang dipelihara dari kekikiran dirinya, mereka itulah orang-orang yang beruntung " (QS 59:9)





Kenapa Sedekah, Infaq & Zakat itu Wajib? from iReach HD on Vimeo.

Cara Bersedekah Yang Mudah


Bagi lelaki ringan-ringankanlah bersedekah setiap kali pergi ke masjid. Ia boleh dijadikan permulaan bagi mendidik hati untuk bersedekah. On the way nak pergi kerja jika ternampak orang yang memerlukan ringankan tangan seluk poket untuk sedekah. Subhnallah indahnya kalau kita ringan tangan untuk infak ke jalan Allah.

Bagi perempuan pulak sesekali scroll fb jika ternampak post yang memerlukan sumbangan save maklumat yang sepatutnya. Dapat gaji buat online transfer. Mudah Kan? Tapi make sure selidik betul-betul kesahihan agar sedekah sampai kepada yang betul-betul memerlukan.

Macam mana nak didik anak-anak dan keluarga untuk bersedekah? Boleh mulakan dengan konsep "Tabung Subuh". Boleh ja amik bekas ESP yang dah kosong dan jadikan tabung. Amalkan masukkan duit seikhlas yang mungkin selepas mengerjakan solat subuh. Cukup bulan sedekahkan kepada yang memerlukan. Seronok kan jika dapat didik anak-anak bersedekah sedari kecil lagi.


3 cara untuk mendapatkan pahala berterusan setelah meninggal dunia ialah beri sedekah, kongsi ilmu yang bermanfaat dan doa anak yang solat. 


Saya doakan semoga diri saya dan pembaca entry nie diringankan tangan dan hati untuk bersedekah. Semoga kita sama-sama memperoleh ketenangan hati dan keberkatan dalam rezeki kita seharian.
 wallahualam.....

Saturday, 7 March 2015

Ibu Berpantang Trauma Sembelit?Atasi Dengan Set Berpantang Shaklee

Rasanya sembelit ketika berpantang memang dah sinonim kan? kebanyakan ibu-ibu yang berpantang mesti kena sembelit. Samada teruk atau tidak ja. Selalunya doktor bekalkan ubat sembelit siap2.
Sakit sembelit waktu dalam pantang tak sama dengan sembelit waktu hari-hari biasa. Betul tak? Hanya yang pernah merasai akan paham perasaan macam mana menghadapi sembelit ketika berpantang. Nak tau cara nak elakkan sembelit ketika berpantang? Teruskan membaca.......

Saya kenal dengan Shaklee bermula dengan set berpantang shaklee. Waktu tu tak berapa yakin pun dengan kebaikan shaklee nie. Tapi orang cakap kan tak kenal maka tak cinta. Saya mula dengan pengambilan ESP untuk memberi saya tenaga yang segera. Yup .... memang rasa bertenaga sangat. Takde la sampai melepet ja sepanjang tempoh bersalin. ESP bantu topup protin yang diperlukan dalam badan saya.

Vita Lea pun saya ambil di awal pagi selepas breakfast. Memang badan rasa segar ja. Muka pun tak pucat. Vita Lea ni sebagai multivitamin bagi melengkap keperluan nutrisi dalam badan.

Vita C pun saya ambil. Ni bagi meningkatkan antibodi saya. Maklumlah selepas bersalin secara pembedahan saya tak boleh terlalu aktif macam orang lain. Berurut pun kena jaga-jaga. Tak Boleh sntuh bahagian perut. Mak mentua selalu marah kalau nampak saya berjalan laju hehehe....

Zinc Complex pulak sangat penting untuk membantu proses pemulihan luka kita. Kita tak tahu macam mana teruk luka dalam badan kita. Zinc memang sangat membantu memulihkan luka selepas pembedahan dan juga luka dalam perut selepas bersalin.

Ostematrik memang saya tak tinggal. Telan 4 biji sebelum tidur. Subhanallah sakit badan memang kurang sangat. Once kita dah melahirkan anak tubuh badan kita memang akan rasa sengal-sengal dan lenguh sebab angin banyak dalam badan. Tambah-tambah lagi kalau menyusu. Lagilah sangat perlu suplemen kalsium sebagai tambahan dalam pemakanan harian.Angin dalam badan pun kurang.

  B Complex pulak saya ambil bagi mengurangkan stress dan menstabilkan hormon saya. Maklumlah bersalin anak pertama belum pandai lagi menguruskan anak kecil hehe...

Ni la set berpantang yang saya ambil yang banyak membantu saya dalam tempoh berpantang dan menyusukan anak saya. Ops.. saya add on jugak Alfalfa untuk melancarkan pengeluaran susu saya dan rawat dalaman saya.


Ni saya nak share Shaklee effect seorang pengguna set berpantang shaklee. Dulu dia serik nak beranak lagi sebab rasa lemah dan terseksa ketika pantang. Apa yang buat dia berubah? Jom tengok video nie sampai habis ....




Buat semua ibu yang bakal berpantang atau sedang berpantang saya doakan kalian semua takde lah terpaksa berhadapan dengan masalah sembelit sampai trauma ya. In Sha Allah jika betul caranya kita dapat berpantang dengan gembira dan bahagia.  Jemput baca Masalah Biasa Dialami Ibu Selepas Bersalin sebagai panduan bersama.






Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com