Monday, 1 August 2016

SOALAN DAN JAWAPAN TENTANG OSTEMATRIX SHAKLEE



Ostematrix Shaklee bukan sekadar kalsium biasa. Ia tak sama dengan kalsium lain yang berlambak di pasaran. Jangan tanya saya perbandingan produk lain. Anda boleh tanya kelebihan Ostematrix dan bandingkan dengan kalsium brand lain yang sedang anda pertimbangkan. 

Jika anda rasa ada kemusykilan tentang Ostematrix Shaklee jemput baca soalan dan jawapan tentang Ostematrix Shaklee di sini.


Soalan Dan Jawapan Tentang Ostematrix



1. Umur berapa baru kanak-kanak boleh start bg ostematrik?

- Ostematrix dibuat utk individu dewasa (18 ke atas). Kanak2 ambik sumber kalsium drp Meal Shake. 16 tahun dah boleh ambik ostematrix.


2. Adakah had maksimum untuk mengambil oste.


-Bergantung kepada keperluan individu. RDA sarankan 1000mg sehari (4 biji). Jika ada masalah tulang/rapuh/slip disc/patah etc boleh ambik lebih.*


3. Berapakah pengambilan yang sesuai atau had untuk wanita hamil mengambil oste?

-4 biji secara tetap setiap hari. Ambil lebih lebih bagus sebab ada banyak faktor badan tak dapat serap khasiat sepenuhnya kalsium tu. Ambil juga ESP.*


4. Warga emas makan ostematrix, dada sakit, apa tandanya?

-Kena tahu keadaan kesihatan dia. Ada ambil ubat hospital atau dah ada penyakit?* Seeloknya consult dengan doktor terlebih dahulu.


5. Masa terbaik untuk makan oste?

-2 biji pagi. 2 biji malam*. Atau boleh jugak ambil 4 biji sebelum tidur (saya amalkan cara ini)


6. Untuk kes accident yang patah2 tulang tu, sejauh mana oste blh membantu?

- Kalsium akan masuk ke dalam tulang dan mineral lain akan bantu tambah ketumpatan tulang. Sama macam keadaan biasa juga*



Promosi Ostematrix Beli 6 Percuma 1 Sedang Berjalan. Anda Nak beli satu set guna kad credit/kad debit?



7.Ada kaitan ke makan Ostematrix untuk bantu lancarkan edaran darah dan bantu dlm hubungan suami isteri?Ada suami yang ambil dan dapat kesan 'mengeras' di bahagian sulitnya.

- Positif atau negatif ni? Ya. Kalsium bantu utk kuatkan otot.*


8. Boleh ke up kan dos pengambilan oste jika sakit gigi ketika hamil.

-Ya. Boleh up kan dos. Ambil Vita C jgk.*. Keperluan kalsium meningkat seiring dengan pembesaran bayi dalam kandungan.


9.Bagaimana Ostematrix ni bantu tido lena dan mudahkan pelawasan smpi org sembelit pun disarankan ambil Oste.

-Kalsium diperlukan oleh otot manusia dlm setiap pergerakan. Jika orang tu stress, oste bantu utk relief contraction of muscle. Dia tidur lebih lena.*
-Otot di bahagian usus tu yg kawal pergerakan najis. Najis tu tak berubah. Tapi otot tu yg lebih mudah dikawal. Maka, senang membuang*
Banyakkan ambil makanan byk serat.


10. Ada tak kesan sampingan jika oste diambil secara berlebihan?

-Dah ramai pengguna Shaklee yg ambil lebih drp 4 biji/hari. Dah berpuluh tahun ambil. Mereka buat test, tiada masalah batu karang etc.*
-Shaklee ada landmark study utk pengguna yang dah lebih 20 tahun. Tiada masalah kesihatan.*


11. Bagaimana oste membantu dalam mengurangkan masalah gastrik.

- Gastrik ni sebab acidity perut tinggi. Kalsium ni alkali. Ia akan meneutralkan perut. Ia juga legakan otot2 perut. Kalau gastrik, ambil Oste + ESP. Itu lebih berkesan.


12. Doktor maklumkan kepada customer saya, ostematrix shaklee akibatkan batu karang, adakah sebarang kajian dari shaklee ttg ini?


- Mungkin doktor maksudkan kalsium di pasaran secara keseluruhan. Rujuk gambar clinikal study/carta. Kalsium diserap oleh darah dan digunakan oleh badan. Kalau tak digunakan oleh badan, barulah ada masalah sperti jadi batu karang etc. Dalam kalsium Shaklee ada mineral lain yg bantu kalsium diserap sepenuhnya.*


Promosi Ostematrix Beli Twin Pack OsteMatrix Shaklee Dapat 5% Diskaun 


13. Apakah vitamin yg TIDAK BOLEH diambil bersama-sama ostematrix?

- Elakkan pengambilan Ostematrix bersama-sama iron atau zat besi kerana kedua-duanya mampu menganggu penyerapan kalsium yang optimum. Elakkan mengambil Vita Lea dan Ostematrix secara serentak.


14. Jika hamil kembar, adakah ibu perlu upkan dos oste? Jika ya, brp?

-Ya. Boleh upkan dos. Maybe 6 biji sehari dan bergantung kepada aktiviti harian di siang hari.


15. Brp biji Oste perlu diambil bg ibu yg bf & hamil pada waktu yg sama?terutama kalau x amik sumber kalsium yg lain.

- Rujuk no 3*


Kredit kepada : Natrah Mohammad


Untuk maklumat lengkap tentang Ostematrix Shaklee Klik  >>> DI SINI


So ada kemusyiklan lagi ke tentang Ostematrix? Kalau ada jangan segan silu untuk hubungi saya okay. Jangan lepaskan peluang rembat Set Promosi BELI 6 PERCUMA 1 BOTOL OSTEMATRIX hari ni dan JIMAT RM61. Jom buat stok untuk setahun kerana Ostematrix ni tamat tempoh pada 31 Januari 2017. 


Umi Kalsom
017 4997159
Pengedar Shaklee Di Puchong
COD Area : Puchong, Bandar Kinrara, Saujana Putra, Putra Height, Shah Alam
FB : Umi Kalsom Awang Hat
FB Page :Pengedar Shaklee Puchong - 0174997159
Instagram : www.instagram.com/@umikalsomawanghat
Location: Taman Perindustrian Pusat Bandar Puchong, Puchong, Malaysia

1 comment:

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com