Friday, 19 December 2014

Herbal Blend Krim Penyelesaian Ibu Risau Anak Selalu Naik Ruam Tak Hilang2

Lamanya tak update blog. Dah nak bersawag blog saya nie hehehe...So rini dengan penuh semangat jitu saya nak buat comeback chewah hohoho....
Actually saya rasa terpanggil untuk buat entry pasal Herbal Blend Krim nie. Saya paham perasaan ibu-ibu yang saban hari tengok muka anak penuh ruam2 especially yang ada eczema. Kita nie kalau boleh nak ja semua kesakian anak biar kita yang tanggung betul tak? Saya percaya herbal blend cream boleh jadi penyelesaian ibu risau anak selalu naik ruam tak hilang2.


Apa Itu Herbal Blend Cream?



Meh saya story sket tentang herbal Blend Krim ni. Herbal Blend Cream ni merupakan multipurpose cream. Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut,siku serta tumit kaki. Ianya dingin,bermentol dan tidak berminyak. Memang best bila apply kat tubuh kita. 


Kegunaan Herbal Blend Krim





Himpunan Testimoni Pengguna Herbal Blend Krim


Saya sendiri dah lama jadi pengguna setia herbal blend krim. Memang lepas guna hebal blend krim ni hati dah tak risau kalau anak tiba2 naik ruam. Terus ja sapu In Sha Allah hilangla ruam tu. Jom tengok testimoni pengguna yang memang puas hati dengan herbal blend krim nie.



























Wednesday, 26 November 2014

Produk Shaklee Bantu Rawat Penyakit Diabetes,Elak Jadi Buta




Dalam dunia yang serba moden nie mcm2 kemungkinan boleh berlaku. Kadang2 org tu Nampak sihat ja. Gelak2 ja…Nampak bertenaga ja. Tup2x dgr citer dah sakit.. Itu semua kerja Allah. Kita taktau apa yang direncanakan untuk kita. Walaupun mcm tu kita sbg manusia insan yang lemah tak boleh menyerah kalah sebelum berjuang.

Ambik sedikit masa untuk nilai atau diagnos diri kita. Ada tak gejala-gejala pelik yg kita sedang alami. Kadang2 perkara tu dah jadi nomal dalam kehidupan seharian kita. Hari ni saya nak share sikit ttg penyakit kencing manis.

Apakah itu Diabetes


Penyakit kencing manis @ diabetes adalah keadaan di mana kandungan gula di dalam darah terlalu tinggi.Penyakit kencing manis atau juga dikenali sebagai diabetes adalah dikategorkan sebagai IBU kepada segala penyakit. Ianya adalah merupakan penyakit kronik yang boleh menyebabkan masalah serangan jantung, kegagalan buah pinggang, strok, buta, kerosakan saraf dan gangrene kaki. Ia terjadi 

Penjagaan pesakit diabetes dalam program diabetes Shaklee sama sekali tidak bertujuan untuk menyembuhkan sakit diabetes ini sebaliknya mengawal kandungan gula dalam darah, sekaligus mengawal diabetes dari menjadi lebih teruk.

Penyakit kencing manis semakin menular di kalangan ramai orang tetapi ramai yang tidak sedar mereka mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapatkannya. Menurut Persatuan Diabetes Malaysia, sebanyak 1.2 juta rakyat Malaysia menghidapi penyakit kencing manis. 


Jenis-jenis Diabetes



Tanda-Tanda Awal Diabetes



Penghidap diabetes akan kerap berasa dahaga. Ini berlaku kerana air banyak keluar dari dalam badan melalui kencing kita. Jika tiba-tiba asyik nak pergi toilet ja wajib untuk kita khuatir dan tidak pandang ringan. Tambah2 lagi kerap kencing ditengah malam.

Penanda kedua ialah mempunyai penglihatan yang kabur. Kenapa mata kita kabur dikaitkan dengan diabetes? sebabnya pengaliran darah yang kurang lancar menganggu nutrisi dari sampai ke mata. 

Tanda yang ketiga pulak ialah sangat kerap terasa lapar. Lepas makan nak makan lagi. Persoalannya kenapa lapar? Sebabnya insulin dalam badan kita kurang. Ia tidak dapat membantu membawa glukos kepada sel darah.Makanya gula di dalam badan tidak dapat diproses menjadi tenaga. Sebab tu badan kita cepat letih dan akan bagi isyarat untuk makan bagi mendapatkan tenaga.

Seterusnya berat badan berlebihan.  Ia terjadi kerana badan kita terlalu lesu dan tiada tenaga untuk membuat sebarang aktiviti. So badan lemah ja sokmo.

Kita juga tak boleh pandang ringan bila berat badan turut secara mendadak. Ini terjadi kerana lemak simpanan di dalam tubuh kita telah ditukar menjadi tenaga. Jadi kita dah tiada spare lemak. So memang kita akan kurus secara mendadak.


Komplikasi Diabetes Melibatkan Organ Utama



Sekiranya penyakit diabetes ni tidak dirawat dengan sebaiknya organ-organ penting badan akan turut terkesan. Organ tersebut ialah buah pinggang/ginjal, mata, kaki, jantung, otak dan saraf. Bayangkan jika kesemua organ ni tidak berfungsi dengan sepatutnya apa akan jadi pada kita?

Komplikasi diabetes terbahagi kepada dua iaitu jangka pendek dan jangka panjang. Untuk jangka pendek ia dapat dirawat jika kita cepat2 kawal dan amik tindakan sewajarnya,jaga pemakanan dan buat aktiviti fizikal yang menyihatkan. Contohnya senaman, buat aktiviti mengemas rumah dan lain-lain.

Komplikasi jangka panjang pula apabila kita hanya bergantung pada ubat, tidak jaga pemakanan dan tidak buat aktiviti fizikal yang menyihatkan.

Cara Cegah dan Kawal Diabetes


Amalkan gaya hidup yang sihat. Elakkan merokok, jaga pemakanan, rehat yang cukup, emosi yang stabil dan macam2 lagi la. 

Lakukan aktiviti fizikal secara konsisten. Buat aktiviti fizikal selalu. Badan sihat jika kita aktif buat aktiviti sehingga berpeluh. Bila kita excercise semua organ badan kita turut berkerja. 

Amalan rohani jangan dilupa. Yang ni janganla diabaikan kerana Allah akan merungkaikan segala masalah kita. Makin kita dekat dengan Dia makin mudah da kita dimakbulkan.

Bersilaturrahim sesama manusia. Secara logiknya jika kita menjaga silaturrahim sesama insan hati kita akan makin tenang,makin positif dan akan ada ramai orang turut sama mendoakan kesejahteraan kita. Ameen.

Mengamalkan suplemen yang bersesuaian. Yang ni adalah pelengkap bagi melengkapkan segala kekurangan nutrisi di dalam badan kita. 

Cadangan Pengambilan Suplemen


Set ni membekalkan nutrisi lengkap untuk meningkatkan kesihatan penghidap diabetes. Reward diri anda dengan pelbagai kebaikan yang mungkin anda x sangka. Sihat badan, kulit cantik, badan bertenaga dan lain-lain lagi.

Lebih indah lagi jika hadiahkan set Diabetes Shaklee pada mak n ayah kat kg. Diorg sihat hati kita pun senang, betol tak?

1. Vivix


  •  Mengekalkan pembentukan protein AGE dan membaiki sel.
  • Mengurangkan komplikasi diabetes
  • Meningkatkan sistem imun badan
  • Sila rujuk di sini


3. Energizing Soy Protein (ESP)



  • Mengekalkan paras gula di dalam darah
  • Membantu pankreas menghasilkan insulin

3. Vita C Sustained Release

                                                




  • Meningkatkan imuniti badan
  • Melawan jangkitan penyakit dan kuman
  • Mengelakkan gula dalam sel dari bertukar menjadi gula alkohol
  • Bantu pmengurangkan risiko kerosakan penglihatan dan ginjal
  • Jaga kesihatan mata
  • Sila rujuk di sini

  • 5. Omega Guard



    • Membantu menurunkan risiko diabetes dan penyakit kardiovaskular
    • Sila rujuk di sini

    6. Vita Lea

                               





  • Kromium diperlukan bagi membantu penyerapan gula oleh sel. Vita Lea membantu kerana terdapat     kromium di dalamnya
  • Ia juga sebagai multivitamin yang memberi tenaga secara menyeluruh kepada penghidap diabetes


  • 7. Zinc Complex


    • Membantu dalam penyembuhan luka


    Diabetes bukan pengakhiran hidup anda.  Apapun kita sebagai manusia jangan sesekali berputus asa,patah semangat bila doktor bagitau kita kena diabetes. Apa yang penting amalkan cara cegah dan rawat diabetes yang saya dah bagitau kat atas. Allah Maha Kaya dia dengar rintihan hamba2 Nya.

    Sekiranya berminat boleh la hubungi saya. Saya akan memberi konsultasi secara percuma dan suplemen mana yang sesuai mengikut bajet anda. Jom sihat tanpa ubat.




    Thursday, 13 November 2014

    KEPENTINGAN PENGAMBILAN SUPLEMEN BUAT IBU HAMIL DAN BAYI DALAM KANDUNGAN




    Bagi seorang wanita saat-saat yang paling best ialah bila buat pregnancy test hasilnya positive...
    Mau melompat sampai ke bumbung kan?hehehe...Macam saya dulu lepas je buat upt test dan keputusannya positif rasa sangat2 la hepi. Terus gtau husband. Tau apa response dia? Sengih ja pastu masuk bilik sambung tidur. Sentap mokcik....Selang sejam saya tanya balik nape kenapa macam tak hepi ja. Laa..habis tu abg nak kena cakap apa? Ok la tahniah sebab mengandung...hahaha...terbahak-bahak saya gelak. Terus tak jadi marah.

    Dah settle feeling2 best sebab dah pregnant dah pening pulak dok memikir perlu ke makan suplemen tambahan sepanjang proses kehamilan. Risau sebab terlalu banyak suplemen di pasaran. Bersepah2 sampai taktau nak pilih yang mana. Pastu pulak ibu mana yang tak risau kan..Silap amik suplemen nanti effect pulak kat bayi dalam perut. Ada jugak kawan2 yang cakap jangan amik acid folik nanti anak besar dalam perut...Betul ke?

    Sebenarnya ramai dari kita-kita nie tak sedar kepentingan pengambilan suplemen yang baik ketika hamil. Ramai yang tak sedar bayi di dalam kandungan dah share semua nutrien yang ada di dalam badan kita. Dah la kita lemah tak bertenaga tambah-tambah di awal kehamilan,muntah-muntah bayi di dalam rahim kita terus amik apa saja nutrien yang diperlukan. So apa yang perlu kita buat?


    KENAPA PERLU SUPLEMEN YANG BAIK KETIKA HAMIL?



    Pengambilan suplemen memang sangat-sangat disarankan kerana ia dapat mengurangkan risiko kecacatan ketika hamil. Mintak dijauhkan Allah dari dugaan hebat camni.  Ia juga boleh mengelakkan kelahiran pramatang kerana bayi mendapat nutrien yang secukupnya sepanjang tempoh kehamilan. Apabila bayi mendapat nutrien yang secukupnya masalah kelahiran bayi dengan berat badan yang kurang dapat dielakkan. Bagi ibu hamil pulak ia mampu memberi kekuatan dan membantu ibu hamil mendapat kesihatan yang baik. Selain itu ia juga dapat mengurangkan risiko kekurangan nutrisi bagi yang loya-loya dan muntah-muntah.


    APA YANG PERLU DI AMBIL?



    Setiap ibu hamil disarankan mengambil iron (zat besi), kalsium, folic asid dan Omega 3. Anda boleh rujuk di sini vitamin dan suplemen kesihatan untuk ibu hamil. Walaubagaimanapun pengambilan pemakanan yang sihat seperti karbohidrat,protein,lemak dan air yang secukupnya mestilah diteruskan seperti biasa.


    CADANGAN PENGAMBILAN SUPLEMEN 


    Di sini saya nak cadangkan suplemen yang baik untuk ibu-ibu hamil. Set hamil Shaklee terbahagi kepada dua iaitu Set hamil Trimester 1 dan Set hamil Trimester 2 & 3.



    Dah ramai yang cuba set hamil shaklee dan berpuas hati dengan hasilnya. Kebanyakannya terus sambung dengan pengambilan set bersalin shaklee. Teruskan membaca >>>>>>>>>>>>


    Ni saya nak share video tentang seorang ibu hamil yang selalu anemia setiap kali hamil. Asal hamil ja pasti anemia dan hb rendah. Jom tengok apa yang dia buat supaya masalah anemia dan hb rendah yang dia alami hilang.......



    Pesanan saya janganlah sesekali abaikan pengambilan suplemen yang baik sepanjang tempoh kehamilan. Jagalah kesihatan diri dan anak yang dikandung. Saya doakan kawan-kawan semua berjaya mengharungi cabaran kehamilan dengan selamat dan berbahagia selalu. In Sha Allah jika amalkan set hamil shaklee anak kita nanti sihat dan bijak2 belaka.

    Anda boleh rujuk maklumat ini di www.myhealth.gov.my



    Monday, 10 November 2014

    Bagaimana Shaklee Menaikkan Selera Makan Anda





    Sejak dlu kita dok dengar  ttg Meal Shakes, B Complex,Vita Lea yg bantu naikkan selera makan kan... Macamana produk2 ni naikkan selera makan?

    - IA MENAIKKAN SELERA MAKAN SECARA SEMULAJADI

    Macamana?

    Mula2 kita peratikan dulu ape penyebab selera makan jadi hilang:-
    >>> masalah emosi seperti BOSAN, TERTEKAN, SERABUT, GABRA, MEMENDAM 
            PERASAAN, TAK FOKUS
    >>> kesan dr pengambilan ubat
    >>> bakteria & virus misalnya hidung berhingus
    >>> badan terlalu lesu
    >>> sakit kronik (mungkin belum disedari)
    Kita ambil contoh yg kurang selera makan krn masalah emosi. Masalah emosi ni selalunya ia tak nampak. Nampak macam OK tp kat dalam rupanya memendam rasa.

    Jd dia amik b Complex

    B Complex ni salah satu fungsi dia menghasilkan ketenangan. Emosi jd lebih stabil. Selera makan pun kembali. Lagi2 kalo kurang minum air, lagila asyik nak makaaaaaan je.

    Begitu juga bg kanak2 dan orang dewasa yg amik Mealshakes.

    Meal Shakes bukan 'ubat suruh gemuk dan berselera'. Vitamin ni keperluan badan kita, bkn amik masa perlu saja.
    Tp tubuh kita ni bijak. Dia tahu kalau dia ada kekurangan zat, jd dia bg petunjuk. Paling mudah, bila kita rasa haus, maknanya badan perlu air. Kadang2 rasa teringin makan coklat, sbb badan kurang potassium.
    Oleh itu genapkan keperluan vitamin kita, utk elakkan kita teringin nk makan benda bukan2 yg high calorie.
    (Vitamin tidak menggemukkan sbb ia tiada kalori.)

    Lagi satu produk dalam set tambah selera ialah Vita Lea


    Vita Lea pulak umum dah tau ia bertindak sebagai pelengkap nutrisi,membantu stimulasi metabolisma,pertumbuhan sel baru,pemberi tenaga pada tubuh kita. Bila kita amik vita lea secara automotiknya badan kita akan lebih bertenaga,pertumbuhan sel baru kita berfungsi dengan baik sudah semestinya ia mempengaruhi penyerapan segala zat-zat yang seterusnya meningkatkan selera makan kita.

    Paham dah? Sebenarnya realiti yang berlaku cara hidup kita yang tak sihat,stress berlebihan serta pengambilan pemakanan yang tak seimbang telah menyebabkan kita kekurangan nutrisi. Sebab tu kita kurang selera makan.

    Jadi di samping amik set tambah selera makan Shaklee jangan sesekali abaikan cara hidup sihat, cuba sedaya upaya elakkan pengambilan ubat-ubatan serta cuba belajar kawal stress.





    Top of Form

    Friday, 7 November 2014

    Kenali Amalan Tidur Si Manja


    Saya ingat lagi waktu dalam pantang dulu Ashraf selalu menangis malam. Dah la dia nangis suara tak berapa nak keluar. Dugaan untuk saya kecil ja jika nak dibandingkan dengan ibu-ibu lain yang anak ada masalah jantung, penyakit kronik dan macam2 lagi. Ashraf waktu lahir dia nangis beria dah tapi suara slow mcm tersekat2.Terpaksa masuk NICU sejam lps dia dilahirkan. Bila check pakar cakap kemungkinan besar waktu pembedahan ada sedikit kasar time nak tarik baby keluar dari perut.

    Tapi sekarang Alhamdulillah semua dah kembali jadi normal. Ashraf dah fully recover waktu umur dia 6 bulan. Syukur sgt2.

    Jauh dah cheq melalut hehehe...(mengimbau kisah lama la pulak). Based pada pengalaman pertama saya jaga si manja Ashraf saya realize beberapa perkara. Antaranya baby sangat jarang menangis tanpa sebab. Yela jika dia menangis tengah malam mungkin sebab dia lapar,tidak sihat,lampin dah penuh,gangguan nyamuk atau mungkin sebab kembung perut. Anak saya sampai sekarang (dah nak masuk 1 tahun) terjaga tengah malam nak susu mesti dia menangis beria dulu hehehe...dah paham sangat dah.

    Berbalik pada topik kita iaitu kenali amalan tidur si manja. Jom kita review 10 cara untuk merangsang tidur bayi.

    1. Bayi mudah dijangkiti selsema yang buat dia tidak selesa dan sukar untuk tidur lena. Atasi ketidakselesaan bayi dengan sapu vick pada belakang leher,dada,bawah betis dan tapak kaki. Ini akan buat bayi berasa nyaman dan selesa.

    2. Ruam lampin biasanya terjadi di sekitar punggung bayi. Periksa lampin bayi dan tukar jika da penuh. Saya amalkan pemakian Cloth Diaper pada Ashraf.  So xde masalah ruam jika tak tukar pada waktu tgh mlm.

    3. Periksa perut bayi takut kembung. Saya amalkan sapu minyak halia pada perut bayi setiap kali lepas tukar lampin. Ia membantu untuk buang angin dari badan bayi.

    4. Pakaikan pakaian yang dari jenis kapas dan pakaian yang nipis. Ini boleh elak bayi dari kepanasan di tengah malam.

    5. Gusi bengkak,tanda nak tumbuh gigi. Rasa yang tak selesa buat bayi kita payah nak tidur. Berikan teether yang telah disejukkan dalam peti sejuk.

    6. Pastikan waktu tidur dijadikan sebagai rutin setiap hari. Lama2 bayi kita akan terbiasa dan tidur dengan sendiri bila tiba waktunya.

    7. Bawa bayi tidur kat tempat yang sama setiap hari. Ini akan buat bayi kita tahu bahawa itu adalah tempat tidur dia.

    8. Semasa bayi tidur usap dan tepuk perlahan-lahan di bahagian belakang badannya. Ini akan bayi kita rasa tenang dan beransur tidur dengan nyenyak.

    9. Dukung sambil berjalan dan dodoikannya boleh menyelesaikan masalah bayi menangis malam. Saya selalu buat mcm ni bila ashraf menangis tengah malam.

    10. Elakkan bermain di tempat tidur. Katakan padanya temapt tidur bukan tempat bermain.


    Credit : Majalah Pa&Ma Keluaran Julai 2013

    Friday, 31 October 2014

    9 Taktik Hindari Kelahiran Songsang



    Kedudukan bayi songsang adalah normal pada peringkat awal kehamilan. Jadi anda tak perlu khuatir jika scan bayi anda songsang. Kat sini saya nak share taktik hindari kelahiran songsang.

    Kenali Kelahiran Songsang

    Istilah songsang bermaksud punggung bayi berada di bahagian pelvis anda (bawah abdomen). Kepala pulak berada di bahagian atas. Ada 3 jenis kelahiran songsang yang telah dikenalpasti.

    Extended breeches apabila kedua-dua kaki bayi lurus dengan pergelangan kaki berada sebelah kepalanya. Selalun Selalunya ia berlaku dalam 70% kehamilan. Anda masih ada peluang bersalin secara normal jika kedudukan bayi mcm nie.

    Flexed breeches apabila kedua-dua kaki bayi berlipat di sendi lutut.Doktor boleh rasa kedua-dua pergelangan kaki dan punggungnya ketika pemeriksaan. Hal ini hanya berlaku kepada 15% kehamilan.

    Footling breeches adalah keadaan di mana salah satu kaki berlipat di sendi lutut manakala satu kaki lagi lurus atau kedua-dua kaki lurus ke bawah. Selalunya kes songsang camni memerlukan anda melalui pembedahan. Sebabnya dikhuatiri tali pusat turun ke bawah bersama air ketuban yang boleh sebabkan bayi kurang oksigen.

    Taktik Hindari Kelahiran Songsang

    1. Merangkak

    Luangkan leih banyak masa untuk berada dalam posisi merangkak.Dengan melakukan posisi begini graviti dipercayai dapat menarik kepala bayi ke bawah. Anda disarankan berada dalam posisi ni setiap hari sambil baca majalah, suratkhabar atau bahan bacaan lain.

    2. Kaedah panas - sejuk

    Letakkan ais pada bahagian atas rahim anda. Bahagian bawah rahim pulak letak bekas berisi air suam. Bayi  cenderung untuk bergerak ke arah sumber haba.

    3. Pek ais

    Letakkan pek ais di atas perut. tapi make sure lapik dulu perut anda dengan kain ok. Tujuannya adalah nak bagi bayi rasa tak selesa dan terus tukar fikiran untuk ubah kedudukan dan berpusing ke bawah. Hehehe... psychology sket.

    4. Berendam di kolan renang

    Amalan ni sama konsep seperti penggunaan pek ais di atas perut. Ia bertujuan untuk menggalakkan bayi berpusing ke bawah.

    5. Menyanyi dan bercakap

    Rakamkan suara anda menyanyi atau bercakap kepada bayi. Mainkan dengan kerap dengan menggunakan headphone berdekatan dengan tulang pubik bagi menggalakkan bayi mendekati suara anda.

    6. Senaman tilt position

    Kaedah ini seperti anda bersujud ketika solat. Lagi bagus jika tiap kali solat anda sujud lebih lama dari biasa. Dalam masa yang sama pohn doa semoga Allah gerakkan bayi kita untuk berpusing ke bawah. Menurut pakar dinasihatkan melakukannya selama 20 minit sehari. Kelebihan kaedah ini bayi

    7. Lampu suluh

    Penggunaan cahaya daripada lampu suluh dipercayai dapat membantu bayi bergerak ke kedudukan normal. Caranya ialah dengan menghalakan lampu suluh ke bahagian tulang pubik atau bawah pusat. Tujuannya ia dilakukan ialah untuk membolehkan bayi bergerak ke arah cahaya.

    8. Pujukan

    Anda dinasihatkan supaya kerap berbual-bual dengan bayi sambil memujuknya supaya berada dikedudukan asal.

    9. Doa

    Banyakkan berdoa dan melakukan solat hajat agar bayi berkedudukan normal bagi membolehkan anda melahirkannya tanpa melalui komplikasi kelahiran yang lainnya.


    Semoga sedikit tips ini bermanfaat bagi kawan2 yang mungkin sedang melalui situasi macam nie.

    Credit : Majalah Pa&Ma Edisi September 2013

    Tuesday, 21 October 2014

    HARGA ESP SHAKLEE




    Sana sini orang dok cakap tentang kehebatan dan keistimewaan ESP Shaklee. Apa yang hebat tentang ESP Shaklee nie? Jom saya terangkan bagi paham hehehe... Untuk bagi korang lagi paham saya selitkan video tentang Shaklee Effect yang dikongsi oleh pengguna ESP. Haa... nak tahu kena la baca sampai habis.......


    Fakta Penting Tentang ESP


    * Makanan tambahan protin berasaskan soya yang hanya mengandungi "non GMO" (non-Genetically Modified Organism).
    * Menghasilkan 9 asid amino penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan manusia,
    * 1 hidangan ESP Shaklee =2x kali ganda daging=4 kali ganda telur=12 kali ganda susu rendah lemak.
    * Low Glisemik (Rendah GI) yang bermaksud glukos dibebaskan secara perlahan-lahan ke dalam darah. So takyah risau kadar gula dalam darah kita naik.



    Kenapa Protin Penting Kepada Tubuh Kita?



    Protin yang ada dalam ESP Shaklee adalah bahan utama pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan.


    Kesan Jika Kurang Protin



    • Kelemahan pada sistem imun untuk lawan penyakit,
    • Masalah lebihan air yang tinggi dalam badan.
    • Kehilangan kepejalan otot
    • Perubahan warna rambut
    • Bantut pertumbuhan
    • Masalah penghadaman
    • Masalah penghasilan darah yang boleh membawa maut.  


    Antara Manfaat Utama ESP Shaklee


    • Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.


    • Untuk wanita yang sedang pregnant macam saya sekarang : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran


       

    • Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan anak kesayangan : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.

    • Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.


    • Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.


    • Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.


    • Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!


    Harga yang SANGAT2 MURAH & BERBALOI...... RM1xx untuk SETIAP CANISTER. Memang tawaran yang paling ohseme okay.... (nak dapat harga gempak mania hubungi saya okay)

    Jika beli 6 canister dalam bulan ini anda akan DAPAT 1 ESP SHAKLEE SECARA PERCUMA serta KEAHLIAN SECARA PERCUMA.

    ADA LAGI.......KOS PENGHANTARAN JUGA ADALAH PERCUMA..........

    Tunggu apa lagi cepat2 hubungi saya UNTUK HARGA YANG LEBIH MURAH sebelum terlambat hehehe... In Sha Allah dengan setiap pembelian akan disusuli dengan konsultasi secara percuma ye.




    Pengedar Sah Shaklee Puchong Selangor : Umie (Shaklee ID 1096881)

    017 499 7159 (whatsapp/sms)

    umie5zal@gmail.com

    Umi Kalsom Awang Hat (facebook)

    COD : Puchong, Shah Alam, Saujana Putra 


    Berminat nak berbisnes shaklee? Saya akan ajar pelbagai RAHSIA group kami yang tak ada pada group orang lain (Klik sini)







    Sunday, 19 October 2014

    10 Tips Penjimatan Mudah Yang Patut Anda Cuba

    Sejak subsidi minyak dikurangkan sebanyak RM0.20 se liter harga minyak dah naik jadi RM2.30 bagi RON 95 dan RM3.10 bg Ron 97. Memang effect tu dirasai oleh semua orang tak kira la keja sendiri ke keja ngan orang ke atau keja dekat2 je atau keja jauh. banyak pulak atau hehehe...

    So nak atau tak nak dah sampai masanya kita berjimat betul tak? sebabnya sangat2 mustahil untuk kita kawal kenaikan harga barang-barang yang berkai rapat dengan kehidupan seharian kita.

    Jom saya nak share tips yang sy dah amalkan dan akan saya amalkan secara istiqamah. In Sha Allah....


    1. MENYIMPAN ATAU MENABUNG SETIAP HARI

    Macam saya dan suami amalkan setiap malam semua duit RM1 dan syiling akan dikeluarkan dari dompet dan dimasukkan ke dalam tabung yang berasingan. Amalan ni saya dah amalkan hampir 2 tahun. Memang seronok. Selalunya saya akan set siap2 apa aku nak buat dengan duit nie nanti hehehe...

    P/S : Lagi seronok kalau guna tabung yg transparent. Jadi 1 motivasi bila nampak duit makin bertambah.


    2. ELAKKAN DARI PERGI PASARAYA TANPA SENARAI BARANG YANG NAK DIBELI

    Yang nie memang dah lama saya amalkan. Tapi kadang2 terbabas jugak hehehe... lepas nie kena istigamah balik dan amalkan. Sebabnya bila kita dah ada senarai potensi untuk beli benda yang merapu sangat rendah.


    3. RANCANG MENU APA NAK MASAK SEBELUM BELI BARANG DAPUR 

    Kenapa saya cakap penting rancang menu apa nak dimasak sebelum membeli bahan-bahan masakan? contohnya main rendah beli daun sup tapi langsung xnk buat sup minggu tu. Last2 daun sup layu dan terpaksa dibuang. ni contoh yg mudah la. Saya dulu selalu jadi kes camni. Membazir ja.


    4. JANGAN BASUH BAJU DALAM KUANTITI YANG SIKIT JIKA GUNA MESIN BASUH.

    Rugi sangat kalau main basuh ja walaupun baju adalah 5-6 helai ja. Rugi sabun,letrik dan air. Tak salah kalau kumpulkan baju kotor dan basuh bila kuantiti dah cukup untuk sekali basuhan yang maksimum.

    P/S : Tapi janganla sampai penuh sampai mesin xleh nak memusing hehehe....


    5. CUBA LAH LAKUKAN PENYUSUAN SECARA EKSLUSIF PADA BAYI ANDA.

    Bagi yang sedang hamil anda dah boleh mula set dalam minda yang anda betul2 nekad untuk menyusukan anak anda sepenuhnya sehingga 2 tahun. Saya memang dah target di awal kehamilan untuk menyusu badan anak saya nanti. Bukan semata-mata untuk jimat tapi untuk mengeratkan kasih sayang dengan anak dan untuk tumbesaran dia yang sempurna. Papun memang sgt2 jimat sebab tak perlu beli susu tepung untuk anak tiap2 bulan.

    6. GUNA CLOTH DIAPERS UNTUK KEGUNAAN HARIAN ANAK

    Yang nie saya baru ja nak mula balik. Lampin pakai buang hanya pakai kat rumah pengasuh ja. Banyak kebaikan yang saya dapat jika dapat amalkan penggunaan cd secara berterusan. Antaranya jimat sebab dapat mengurangkan jumlah pembelian lampin pakai buang, dapat kurangkan kesan bahan kimia pada anak dan juga baik untuk persekitaran. Sekali beli boleh pakai untuk 2-3 orang anak (kena jaga betul2 sebab fabriknya perlukan penjagaan khusus).

    P/S : Cabaran untuk saya ialah kena rajin membasuh hehehe....


    7. KURANGKAN MAKAN KAT LUAR

    Yang nie sejak minyak naik jarang makan kat luar. Harga makanan dah makin mahal woo.... Kalau makan pun jrg order air. Waktu lunch ja yang kadang2 terpaksa makan kat luar.

    P/S : Pasang niat nak bawak bekal. Tapi rajin kah? hehehe.....


    8. ISI MINYAK BERDASARKAN TOTAL LITER ATAU ISIAN PENUH SAHAJA.

    Tips nie saya rasa semua dah mula amalkan. betul tak? Saya baru nak mula. Kesian kan? Tapi xpe..bia lambat asal buat jugak. Ada jugak kawan yang cakap kalau nak lagi lebih kilometer guna Ron 97. Ingat nak cuba la nanti hehehe....


    9. TANAM SENDIRI SAYURAN SELALU GUNA JIKA RUMAH ADA KAWASAN TANAH

    Haa yang nie memang problem... Nak rajinkan tangan nak menanam sayur2 yang simple2 ja. Dari mula2 duduk rumah teres sampai la skang x tanam lagi. Erm... target bulan depan akan tanam sekurang2nya 1 jenis sayur seperti cili padi atau serai (dua2 nie slalu sangat pakai).

    P/S : Semoga semangat nie akan membara sampai berjaya hehe....

    10. KENALPASTI KEDAI/PASARAYA YANG MENAWARKAN HARGA PALING MURAH UNTUK SESUATU BARANGAN

    Yang saya baru jugak mula amalkan. Bila beli barang-barang kat mana2 kedai saya akan catat harganya dlm satu checklist. Dalam list tu saya dah senaraikan semua pasaraya yang saya selalu pergi. and the end saya boleh nampak dah kedai mana yang offer harga murah untuk sesuatu barang. Saya rasa ramai ibu2 atau surirumah dah familiar dengan harga barang2 yang selalu diorg beli. Orang yang bijak takkan beli semua barang dekat satu tempat ja, betul tak?

    Itula dia 10 tips penjimatan yang saya telah dan akan amalkan. Jika info nie bermanfaat untuk semua apa salahnya jika kita amalkan. Plus one things saya rasa dah sampai masanya untuk semua orang ada bisnes sampingan yang mungkin ada potensi untuk berkembang menjadi punca utama pendapatan kita satu hari nanti. Jika berminat nak tau boleh hubungi saya di talian 017 499 7159.

    Wassalam......

    Monday, 13 October 2014

    Cegah Selsema Dan Jangkitan Dengan Sustained Release Vita-C Plus



    Tubuh kita sering hilang vitamin C kerana terlalu banyak aktiviti harian yang kita lakukan. Badan kita sangat memerlukan vitamin C YANG MENCUKUPI untuk kekal sihat dan sentiasa berdaya tahan terhadap sebarang jenis virus.


    • Vitamin C dalam Sustained Vita-C Plus adalah daripada ekstrak jagung
    •  Keistimewaan Sustained Release Vita-C Plus ialah Vitamin C kekal di dalam badan selama 5 jam dan dilepaskan perlahan-lahan seperti memakan 1 1/2 bij oren dalam satu jam.
    • Ia juga bersifat larut air

    Kenapa Perlu Vitamin Untuk Badan Kita?



    a) Mencegah jangkitan dan selsema
    b) Antioksidan yang kuat
    c) Memperbaiki tisu yang rosak
    d) Penghasilan kolagen untuk pembentukan kulit,tendon,ligamen dan salur darah yang sihat
    e) Untuk merawat luka & membaiki tulang,rawan dan gusi

    Perbezaan Sustained Release Vita-C Plus Berbanding Jenama Lain



    Ia mengandungi 120mg bioflavonoid yang berfungsi  mengelakkan vitamin C teroksida serta meningkatkan keberkesanan vitamin C dalam tubuh kita. Jika vitamin C teroksida maksudnya badan kita dapat sket ja kebaikan dan manfaat vitamin C. 

    Adakah Anda Tahu.........



    - 1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin C
    - Keresahan akan mempercepatkan penyusutan vitamin C
    - Pil penahan sakit akan menyusutkan vitamin C yang banyak
    - Terlebih dos vitamin (melebihi 12 kapsul) akan menyebabkan sedikit cirit-birit.

    Siapakah yang Perlu Vitamin C ini?


    - Ibu Hamil
    - Ibu Yang Sedang Menyusukan anak
    - Wanita yang sibuk bekerja
    - Semua Orang

    Fakta Nutrisi Setiap Hidangan






    BILANGAN TABLET DALAM 1 BOTOL = 180 BIJI

    1 BIJI = 1 HARI

    BOLEH BERTAHAN SELAMA 6 BULAN

    JIMAT BUKAN? JanganLepaskan peluang rebut peluang penjimatan dengan pembelian harga terbaik dari saya. 




    Wassalam

    - Hubungi -

    Umi Kalsom Awang Hat
    Pengedar Shaklee Sah Anda

    SMS/Call/Whatsapp:
    017-4997159

    Email:
    umie5zal@gmail.com

    Shaklee ID:
    1096881

    Friday, 26 September 2014

    kebaikan dan Keistimewaan Omega Guard Shaklee



    Banyak kebaikan dan keistimewaan Omega Guard yang ramai orang belum tahu.


    Omega Guard, Minyak Ikan Terbaik Di Dunia. Kenapa ?


    Ia BUKAN DARI HATI MINYAK IKAN.
    3 KALI > TUMPAT DARI KETUMPATAN HATI MINYAK IKAN.
    Ia dihasilkan melalui PROSES PENYULINGAN . 


    Banyak manfaat dari sebiji kapsul Omega Guard.



    Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

    Fungsi EPA
    • Mencegah kanser
    • Mencegah pembekuan darah
    • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
    • Baik untuk pesakit jantung
    • Menghindar tekanan perasaan
    • Mencegah penyakit darah tinggi                

    Tugas DHA
    • Mencegah asma
    • Meningkatkan daya seksual
    • Mencegah sakit kulit
    • Mengelakkan kanser payu dara
    • Mengelak kanser prostat
    • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
    • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

    Apakah kebaikan Omega Guard Shaklee?


    Melindungi Jantung Anda*

    Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

    Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung

    Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. 
    Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

    Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal

    OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

    Banyak lagi keistimewaan Omega Guard. Sekiranya berminat atau memerlukan konsultasi secara percuma sila hubungi saya dengan menghantar email ke umie5zal@gmail.com.





    Follow by Email

    Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

    Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com