Sunday, 11 December 2016

VITAMIN KEGEMARAN YANG PALING BANYAK UBAH KEHIDUPAN SAYA

Dalam banyak-banyak vitamin dan produk Shaklee 3 vitamin dan krim ni paling pujaan hati eden 😊😊.
.
Kalau nak list kan memang banyak tapi yang empat ni tak putus stok dan tak stop makan/guna since 2014 lagi tau.



B Complex tu start makan waktu dalam pantang Ashraf awal tahun 2014 pastu sambung amik la ni. Waktu menyusu,mengandung lagi sekali dan la ni dalam pantang memang tak tinggal B Complex ni. Yang saya perasan bila amik B Complex ni sentiasa rasa bertenaga sebab dia dh tlg convert makanan kepada tenaga. Waktu hamil plak dia ni tlg perkembangan bayi dalam kandungan. Asbab amik B Complex jugak dapat kawal emosi lebih baik lagi. Alhamdulillah.
.
Vitamin C ni sangat best. Asbab amik vitamin C muka dah tak sekusam dulu lagi. Memang la tak putih macam Dato Seri Vida hihihi... Tapi rasa berbeza la sebab muka dah tak sepucat dulu lagi. Cerah la sket hahaha... Jerawat pun payah nak singgah dah. Lagi best bila kena serang selsema saya cepat2 amik megadose Vitamin C ni memang sat ja selsema hilang. Kalau dulu confirm demam dulu bila nak kena selsema. Skang dalam pantang saya amik 4 biji vitamin C sehari. Alhamdulillah luka czer cepat sembuh. Nurse pun cakap luka cantik ja.
.
Yang ketiga ni ostematrix. Vitamin ni memang sangat2 membantu especially time mengandung,dalam pantang dan menyusu. Pregnant baru2 ni memang kurang alami kejang kaki dan sakit belakang sebab sgt jarang skip amik ostematrix setiap hari. Tidur memang lebih lena. Bangun pagi senang ja melawas. Takde sembelit waktu mengandung. Waktu dalam pantang plak amik ostematrix memang sangat membantu elakkan sembelit. Ini lah antara trauma ibu2 yang bersalin czer tau. Syukur Alhamdulillah ada ostematrix ni. Haa... Lagi satu bila dh abis pantang si putih ni sangat membantu jugak untuk elakkan lenguh2,sakit pinggang atau sakit gigi. Maklumlah bila menyusu baby sedut kalsium kaw2 punya hahaha... Mak2 menyusu paham sesangat konsep sedut menyedut ni πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚.
.
Krim tu namanya Herbal blend. Ni bukan saja feveret saya sorang ja. Anak teruna dengan papa dia pun apa2 hal memang cari krim ni hihihi... Ruam,gatal-gatal,demam,kena air panas, luka semua cari krim ni. Skang family mertua pun dah terjebak sukakan krim ni hihihi....

Kalau korang rasa teruja nak try jugak meh hubungi saya ya. Boleh contact nombor ni 017.4997159 (Umi) anytime jer hihihi...

Ok korang tata....

Saturday, 10 December 2016

BENARKAH MAKAN VITAMIN BANYAK BOLEH ROSAKKAN BUAH PINGGANG?

Ramai yang tanya saya makan vitamin Shaklee banyak-banyak tak bahayakan buah pinggang ke????


Soalan paling popular pernah ditanya pada saya 😁😁😁. Meh nak explain kat semua. Ya... Makan vitamin sebarangan memang boleh merosakkan buah pinggang jika vitamin tu jenis sintetik dan bukan berasaskan semulajadi. Ini faktanya :

1. Vitamin lain ada yg mengandungi bahan sintetik. Bahan sintetik inilah yg akan 'tertinggal' sebab tak mampu diuraikan oleh badan & usus. Justeru, ia akan sekaligus mengganggu fungsi penapisan oleh buah pinggang.
.
2. Vitamin brand lain kebanyakannya tak terurai sepenuhnya dalam badan dalam tempoh masa yg sepatutnya.
.
Setiap vitamin/supplemen sepatutnya terurai sepenuhnya dalam badan manusia dalam tempoh 30 minit. Ini tempoh masa 'perjalanan' yg diperlukan untuk satu2 makanan yg diambil dari mulut untuk sampai ke usus & seterusnya ke buah pinggang. Apabila satu-satu vitamin itu tak boleh terurai sepenuhnya dalam tempoh masa ni, itulah jadinya yg 'membebankan usus & buah pinggang'.
.
So, macam mana nak buktikan vitamin/supplemen Shaklee ni terurai sepenuhnya dalam masa yg sepatutnya? Ada 2 jenis ujikaji boleh dibuat.
.
1. Ujian ke atas Vitalea.
===================
Kenapa Vitalea? Sebab kebanyakan jenama multivitamin di dunia mengandungi pelbagai mineral. Sesetengah mineral tak boleh terurai dengan mudah berbanding yg lain. Dan kebanyakan jenama lain mengandungi bahan sintetik yg takkan terurai. Contohnya pewarna. So, macam mana nak buktikan? Ambil sebiji Vitalea, masukkan ke dalam segelas air. Hasilnya nanti, Vitalea akan terurai sepenuhnya dalam masa 8-10 minit (tak perlu godek/kacau pun). Warna air pun hanya akan berubah menjadi kuning kerana dalam Vitalea terdapat Vitamin B yg bersifat semulajadi berwarna kuning. Di mana, kalau multivitamin yg ada pewarna, air tu sah-sah akan berubah warna. Contoh multivitamin yg ada pewarna & bahan sintetik yg paling meluas penggunaannya adalah yg biasa diperolehi oleh ibu-ibu hamil di klinik.
.
2. Kajian ke atas Ostematrix.
=======================
Kenapa?
Kajian Dr. Ralph F. Shangraw menyatakan bahawa kalsium adalah bahan mineral yg paling keras di dunia. 80% daripada jenama supplemen kalsium di dunia GAGAL utk menghasilkan supplemen kalsium yg boleh terurai sepenuhnya dalam badan manusia dalam tempoh 30 minit. But NOT OSTEMATRIX. So, ambil 1bj Ostematrix, letak dalam segelas air. Tanpa digodek/dikacau, Oste akan terurai sepenuhnya dalam masa 2-4 minit sahaja!
.
70% badan manusia adalah air. So, ujikaji ni menunjukkan/membuktikan bahawa vitamin Shaklee akan terurai sepenuhnya dalam badan kita TANPA membebankan usus & buah pinggang.

Proses penghasilan semua jenis vitamin di bawah jenama Shaklee berasaskan sumber semulajadi dan segala proses dipantau secara ketat untuk mengekalkan keaslian khasiat bahan asalnya. Anda boleh gerenti tak vitamin yang anda makan sekarang dihasilkan dengan suhu yang rendah bagi menjamin ketulenan khasiat bahan asal??? Saya amik contoh ESP iaitu energizing soy protin. Setong ESP dihasilkan daripada 30gram kacang soya yang ditanam secara organik yang dicompress sehingga menjadi serbuk dengan menggunakan suhu yang rendah bagi menjaga protin daripada rosak. Siap ada badan yang dilantik bagi memantau proses ini tau.

Dan yang uniknya dan istimewanya produk Shaklee terletak pada #landmarkstudy yang dah dijalankan oleh pakar epidemiologist USA membuktikan pengamal Vitamin selama 20 tahun mempunyai tahap kesihatan jauh lebih baik daripada mereka yang tak makan vitamin atau yang makan vitamin lain.

Jadi jangan risau okay makan Shaklee takkan buat buah pinggang korang rosak πŸ˜‰. Korang boleh guna checklist kat bawah ni sebelum beli apa2 vitamin sebagai guideline.

Bukan setakat tak membebankan buah pinggang, malah kami ada produk hebat yg boleh memelihara kesihatan buah pinggang tau - VIVIX!Dan dah ramai pun pesakit buah pinggang yg menjadi semakin sihat sejak amalkan Vivix. Sebab tu saya bangga jadi Pengedar Shaklee! 😊

Kesimpulannya makan vitamin Shaklee walaupun megadose tidak merosakkan buah pinggang malah menjamin kesihatan yang lebih baik untuk jangkamasa panjang.

Sekiranya sahabat-sahabat teringin nak mencuba vitamin Shaklee boleh hubungi saya di 017.4997159 (Umie) atau boleh juga pm saya di facebook Umi Kalsom Awang Hat.

Semoga perkongsian ini memberikan sedikit pencerahan untuk anda semua. Wassalam.

Kredit : yourhealthshoppe.blogspot.my

Friday, 9 December 2016

JOM REBUT PELUANG TAMBAH PENDAPATAN DENGAN KOS YANG RENDAH TAPI BERBALOI

Assalamualaikum dan selamat tengahari semua.

Dah lunch ke kawan2 semua? Hari ni Umie nak war2 kan pencarian untuk mencari bisnes partner untuk menambah pendapatan sampingan, mengisi masa terluang dan juga golongan yang sedang mencuba atau berjinak untuk mengamalkan pemakanan makanan suplemen untuk kesihatan keluarga. Umie mencari rakan2 yang masih mencari2 nak buat bisnes apa untuk menambah pendapatan atau mengisi masa lapang. Umie membuka peluang anda untuk sama2 menyertai #legasigegarsuperlady untuk sama2 maju ke depan demi kelangsungan hidup di masa hadapan.

Tawaran ini terbuka kepada sesiapa sahaja yang berumur 18 tahun ke atas. Jika anda tergolong dalam golongan kat bawah ni anda sangat di alu2 kan :

πŸ‘‰ Suri rumah yang agresif tambah 
      pendapatan
πŸ‘‰ Pelajar yang tak nak bergantung pada 
      loan semata-mata
πŸ‘‰ Lepasan graduan yang masih mencari 
      kerja
πŸ‘‰ Penganggur
πŸ‘‰  Dah kerja tapi comitment bulanan 
       terlalu tinggi
πŸ‘‰ Mereka yang nakkan kehidupan stabil
      selepas persaraan
πŸ‘‰ Mereka yang sentiasa nak improve
      pendapatan keluarga
πŸ‘‰ Mereka yang nakkan income tambahan
     untuk penuhi keinginan melancong 
πŸ‘‰ Sesiapa sahaja yang ada passion dan 
      rajin 
    

KENAPA ANDA PERLU PILIH KAMI DAN SHAKLEE??


πŸ’ Anda hanya perlu melabur RM68.90 (tak termasuk pos) sebagai permulaan modal. Anda juga ada pilihan untuk join ahli secara percuma 😍😍😍😍. Anda decide yang mana pilihan kalbu.

πŸ’ Shaklee mempunyai #landmarkstudy yang menjalankan perbandingan terhadap pengamal produk shaklee selama 20 tahun berbanding mereka yang mengamalkan vitamin lain dan mereka yang langsung tak mengambil sebarang suplemen. Kajian ini turut diperakui oleh pihak tidak berkepentingan. Anda tak perlu sangsi dengan keberkesanan produk Shaklee.

πŸ’ Ada kelulusan KKM & sijil Halal. Anda tak perlu risau tentang status halal lagi.

πŸ’ Syarikat sangat telus dengan setiap produk yang dihasilkan. Anda boleh access laman web rasmi Shaklee untuk sebarang kemusykilan dan juga boleh rujuk pakar nutrisi yang terlatih. 

πŸ’ Sistem pembahagian bonus Shaklee sangat tersusun,sistematik dan secara online. Anda tak perlu risau dan ragu-ragu lagi.

πŸ’ Pelbagai keistimewaan menanti untuk anda rebut seperti bonus kereta,bonus trip percuma, bonus leadership dan bonus convention. Anda hanya perlu berusaha untuk mencapainya πŸ˜‰

πŸ’ Bisnes secara online. Anda tak perlu buka kedai. Jimat πŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’Έ.

πŸ’ Anda tak perlu hire pekerja 

πŸ’ Anda bakal bernaung di bawah group yang sangat ohseme dan aktif. Anda hanya perlu proaktif dan rebut peluang yang datang.

Wow.... Mesti anda dah teruja kan???? Apa tunggu lagi. Bermula lah dengan langkah pertama kerana selagi anda tak bermula anda tergolong dalam golongan yang rugi.

Bertindak lah sekarang supaya anda tak perlu menyesal kerana tidak bertindak sekarang 😊😊.



Hubungi bisnes mentor pilihan anda iaitu Umie (017.4997159) dan sama2 kita mengorak langkah bersama-sama.

Pengedar Shaklee & Mentor Pilihan Anda
Umie
017.4997159

Thursday, 8 December 2016

PENGALAMAN BERSALIN SECARA PEMBEDAHAN KALI KEDUA

Assalamualaikum... Hari ni rasa macam nak share pengalaman bersalin secara pembedahan kali kedua. Kalau dok tunggu2 takut dah lupa plak hahahha...
.
Actually hari ni baru masuk hari ke-11 Memang masih panjang lagi tempoh berpantang saya ni 😁😁. Cuma saya nak share la kelainan pantang kali ni. Untuk pengetahuan semua kali ni pun saya bersalin secara czer jugak. Memang takde rezeki normal. Saya redha sebab saya yakin Dia dah aturkan yang terbaik untuk saya. Syukur anak pun selamat dan sihat.

Sakitnya Luar Biasa


Bila bersalin secara pembedahan kali kedua risiko dia lain sket. Yang kali ni pun saya emergency czer jugak. Adik Ashraf pun tiru macam abang dia jugak. Berak dalam perut sampai jantung tak berapa nak ok dah. Operate tempat yang sama. Paham-paham jela. Sakitnya luar biasa sket. Kalau nak tanya sakit atau tak susah sy nak jawab. Sebab waktu tu saya bertawakkal pada Allah. Waktu first dulu saya menangis bila nurse nak pasang salur kencing kat saluran kencing. Kali ni saya banyakkan istighfar dan tawakkal ja. Memang tak rasa sakit pun. Sama jugak waktu pakar bedah tengah toreh2 perut saya istighfar ja banyak2. Memang ajaib Allah buang rasa ngeri rasa takut sepanjang proses pembedahan. Doktor suruh tidur tapi tak termampu untuk tidur. Nebes weh tunggu baby keluar.

Sakit Sebenar Bermula


Yang tadi baru sampai bab pembedahan. Bagi yang bersalin secara czer @ pembedahan sakit sebenar ialah selepas selesai baby jengah dunia uhuhu... Kami tak boleh bergerak selama 6 jam kesan dari bius spinal (kalau tak silap doktor gtau nama bius) waktu operate. Bila kesan bius dah hampir hilang sakitnya hanya Allah yang tahu 😭😭😭. Sampai saya merayu pada nurse nak ubat tahan sakit. Waktu tu husband naik wad melawat spontan cakap kat husband cukuplah 2 orang ni ja abang ya. Tak tahan sakit uhuhuu.... Konon2 la lagi 3 tahun sendiri yang nak anak lagi hahahha...

Susah Nak Bergerak Susukan Anak


Ini cabaran bersalin secara bedah. Nak bergerak angkat anak dari baby cot punya la seksa. Seriau ya amat. Nasib baik lah nurse kat hospital Serdang semuanya baik2. Memang diorang akan tolong angkat baby untuk kita susukan baby. Kat sini memang diharamkan puting susu. Sapa yang tak reti nak susukan baby diorang akan tolong sampai korang teror. Situasi macam ni memang buatkan kita lebih bersemangat nak menyusu anak tau. Disebabkan ni pengalaman kedua saya menyusukan anak nurse datang pantau ja. Bila tengok baby latch elok ja diorang tak cakap banyak dah.

Boleh Discharge Hari ketiga


Alhamdulillah hari ke3 mama dan Baby boleh discharge. Memang gitu procedure bersalin czer. Hari pertama bersalin tak kira lagi. Esoknya jadi hari pertama nurse dan doktor akan pantau keadaan kita dan bayi. Hari kedua baru lah boleh discharge kalau takde apa2 masalah. Baby pun pihak hospital akan check kuning dan pakar kanak2 akan check 100% in case ada apa2 masalah. Alhamdulillah hari ke3 baby takde kuning langsung. Bersyukur sangat2 dapat balik rumah dengan baby.

Cuma sedikit tips yang saya nak share dengan bakal ibu semua. Walau apa cara kita bersalin samada normal ataupun czer bersyukur lah kita dah berjaya menambah umat Nabi Muhamad s.a.w.  Cabaran sebenar kita baru ja bermula. Bagi yang bersalin czer macam saya kena jaga makan betul-betul tau. Cara kita pantang lagi strict berbanding normal. Luka bersalin tu kena jaga elok-elok. Elakkan makanan yang gatal, jangan biarkan kawasan jahitan lembap dan kena selalu keringkan.

Suntikan Untuk Cairkan Darah


Yang ni first time kena kali ni. Waktu bersalin tiga tahun lepas takde lagi peraturan bersalin secara pembedahan kena cucuk suntikan cair darah selama 10 hari cmni. Nanti saya share suntikan yang saya dapat ya. Bila tengok jarum suntikan tu memang tau dah takde kekuatan untuk suntik sendiri kat umah. Daku tak seberani itu hihihi....


Ni la suntikan yang saya cakap tadi. Maaf ya terlupa amik gambar kotak. Waktu kat hospital farmasi ada datang terangkan cara guna nak suntik ubat ni. Ada tiga tempat kita boleh suntik iaitu perut,bahu dan peha. Kalau tak berani cucuk kat perut boleh pilih samada bahu atau peha. Serius weh tak berani nak kacau bahagian perut. Ngilu kesan jahitan pun tak abis lagi. Nurse yang saya mintak tolong cucuk ubat ni cakap untungnya awak bersalin kat Selangor sbb dapat ubat ni. Katanya risiko kurang. Kat Pahang ubat cair darah jenis warfarin kalau x silap berisiko tumpah darah. Kat kampung mertua saya ada 3 kes tumpah darah sebab diorang semua cucuk ubat cair darah kat perut. Punca jahitan terbuka tu saya tak pasti. Mungkin ada kaitan dengan banyak bergerak jugak kot. Wallahualam. Nauzubillah mintak simpang la perkara macam ni jadi kat kita. Alhamdulillah selesai dah cucuk ubat cair darah selama 10 hari. Dah boleh tarik nafas lega dah.

Sekarang saya dalam proses berpantang macam orang lain jugak cuma takde la berbengkung bagai uhuhu... Tak berani lagi selagi luka tak sembuh sepenuhnya. Untuk penjagaan dalaman saya amik set berpantang lengkap Shaklee sepenuhnya. Tapi Alfalfa Complex saya tak makan lagi sebab risau kalau anak tiba-tiba kena kuning pulak.

All the best untuk semua bakal-bakal ibu ya. Saya doakan semuanya berjalan lancar dan kita semua dilindungi Allah s.w.t. Saya harap perkongsian saya ni boleh bagi sedikit gambaran kepada kawan-kawan yang bakal bersalin secara pembedahan.

Wassalam.

Perkongsian ikhlas dari Umie (017.4997159)

Wednesday, 7 December 2016

3 TIPS MENYIMPAN UNTUK MASA DEPAN ANAK-ANAK

Dulu sebelum kawin fikiran cuma berkisar tentang diri sendiri ja. Bila dah kawin dah ada anak 2 orang dah fikiran tak lari dari fikir bab masa depan anak-anak. Macam mana la zaman belajar diorang nanti. Bagaimana la gamaknya cabaran waktu tu.

Ya kita memang tak boleh predict masa depan anak-anak kita. Hatta kita tak berhak pun nak paksa diorang jadi macam apa yang kita nak. Cuma sebagai ibu bapa kita la yang bertanggungjawab tentukan perancangan awal untuk diorang di kemudian hari. Jom saya kongsikan 3 tips mudah yang saya amalkan untuk menyimpan demi masa depan anak-anak.


1) Buka Buku Akaun Tabung Haji


In Sha Allah dengan izin Allah memang dari awal lagi dah tanamkan azam apa pun yang jadi kena start saving untuk masa depan anak-anak. Macam Ashraf dulu umur dia 2 bulan terus buka akaun tabung haji dan konsisten saving tiap2 bulan. In Sha Allah untuk Alysha Humaira pun akan buat perkara yang sama jugak. Boleh jugak diorang buat perbelanjaan belajar di universiti nanti.

2) Belikan Mereka Dinar Emas/Gold Bar


Ada rezeki lebih belikan anak-anak dinar emas atau gold bar. Asingkan siap-siap tau. Better kita buat 2-3 cara saving instead dengan simpan cash ja semua kan. Sapa tau lagi 20 tahun harga emas segram cecau RM500 kan. Nampaknya untuk Alysha nanti boleh la belikan rantai tangan yang comel-comel hihihi.... (mama dah mula berangan 😍😍😍)

3) Sediakan Takaful Insurance Untuk Setiap Anak


Dengar kata takaful insurans pun banyak yang dah naik harga uhuhu... Apa boleh buat kan. Kita cuma boleh usaha gigih tambah pendapatan tambahan supaya apa yang jadi kita tetap boleh survive. In Sha Allah plan nak sign up takaful insurans untuk Alysha bila dia dah berumur 6 bulan macam abang dia dulu. Takaful insurans yang ni nak cari yang ada education saving sekali. Lagi berbaloi.

Walau apapun banyak mana kita menyimpan bukan isunya. Yang penting kita beringat dan bermula dari awal lagi. Sekurang-kurangnya kita dah cuba lakukan yang terbaik untuk anak-anak kita.

Kalau rasa macam terbeban dengan kos sara hidup yang makin tinggi cuba lah tambah pendapatan sampingan. Sekarang dah ramai yang sahut saranan Ahmad Maslan untuk buat 2-3 kerja demi nak tambah pendapatan.Saya sendiri pun tambah pendapatan dengan bisnes sampingan. Saya pilih bisnes yang low risk tapi high return. Modal pun rendah ja. Alhamdulillah setakat ni hasil bonus yang saya dapat berjaya jugak cover apa yang patut. Takpelah kita bersusah sekarang berbanding susah di kemudian hari.

Kalau korang rasa nak tau apa bisnes saya buat ada masa boleh la contact saya borak2 k. Ni no saya 017.4997159.

Semoga kita semua sentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah s.w.t. Ameen.

Sunday, 4 December 2016

SATU SEBAB KENAPA SAYA YAKIN DENGAN SHAKLEE

-KEYAKINAN-

Ayat paling penting bila kita nak konsisten dengan sesuatu benda/perkara.
.
Apa yang buat saya yakin dan tak berpaling lagi dari Shaklee?
.
Shaklee tak pernah menipu saya.
.
Haah.... Camner tu?
.
Saya tak pernah ditipu dengan keberkesanan produk2 yang pernah saya cuba.
.
Shaklee berjaya mengikat jiwa saya untuk terus yakin dan yakin dan yakin sehingga tak berpaling lagi.
.
Shaklee tak pernah blurr untuk setiap kemusykilan saya dan rakan2 tentang produk2 shaklee. Siap ada team nutritionist yang well knowledge untuk tolong jawab, bengkel2 ilmu yang tak pernah mengecewakan dan buku rujukan produk serta panduan memulakan bisnea yang sangat lengkap.
.
Ya... Shaklee tak pernah menipu walaupun sesen bonus saya setiap bulan.
.
Malah kehidupan saya lebih bermakna dan kewangan lebih baik dan pasti akan bertambah baik selepas ini.
.
Shaklee adalah MLM yang sangat reliable,telus, dan tiada limit income. Anda usaha lebih anda dapat lebih.
.
Ini lah sebabnya sampai saat ini Shaklee sentiasa di hati saya.
.
Saya yakin. Kalau anda pun yakin jom join saya. Pelaburan anda hanya RM79.50 sahaja.
.
Hubungi 017.4997159

Saturday, 3 December 2016

APA GUNANYA ADA TEKNOLOGI CANGGIH KALAU TAK DIMANFAATKAN

Bila dah nekad nak buat part time bisnes Shaklee memang dah tau dah ada yang perlu dikorbankan. Eh? Korbankan apa tu? 😁😁😁. Adala.....

Yela kalau dulu sekadar nak fokuskan kerja dan family ja.  Abis waktu kerja fokus hal2 urusan rumahtangga pulak. Tapi disebabkan tambah lagi satu komitmen iaitu Shaklee banyak yang berubah.

App Quickpick memang best. Rugi kalau tak cuba
Cara saya nak uruskan masa dengan efisien iaitu dengan gunakan apa saja teknologi yang ada. Contohnya penggunaan app quickpick yang memudahkan saya mengasingkan gambar2,testimoni dan info2 berkaitan supaya mudah nak amik bila nak buat iklan atau share dengan kastemer.  Kalau guna cara lama memang amik masa untuk cari satu2.

Apps Buffer pun best gak. Kita boleh pos siap2 iklan atau status kita

Yang kedua saya selalu guna apps buffer untuk set post saya awal2. Jadinya tak perlu lah asyik kena mengadap henpon je kan.


Yang ketiga kebanyakan iklan atau sharing saya di fb page saya iaitu Kekal Sihat Selalu.  So bila up post saya akan setting bila post ni nak dipublishkan.  Mudah kan???

Dari segi masa plak bila kat opis saya akan curi masa rehat untuk follow up dengan kastemer, buffer iklan atau pos barang. Walaupun rehat hanya 45 minit sempat ja kalau nak berkejar ke pos laju kejap 😁😁😁. Cuma kena berkorban sket la masa makan agak limited kan.


Saya buat jugak checklist guna apps colornote untuk plan aktiviti saya untuk esok hari.  Dah buat tick.  Lebih mudah nak tau apa yang dah apa yang belum. Gitu la antara cara yang saya gunakan untuk memudahkan saya bahagikan masa antara kerjaya,rumahtangga dan bisnes Shaklee. Masih banyak ruang yang perlu diperbaiki. Korang mesti lagi hebat kan?So cuma saya nak cakap kat sini kita semua ada 24 jam sehari. Terpulang pada diri masing2 macam mana nak sempatkan diri lakukan perkara rutin dan juga bisnes masing2. Upline saya juga selalu pesan selalu lah beli masa dengan membaca sekurang-kurangnya sehelai Al Quran setiap hari. Semoga kita beristiqamah. Ameen

Friday, 2 December 2016

JOM MELAWAT KEDAI ONLINE KAMI

Assalamualaikum semua.

Ahkak-ahkak,adik-adik,abang-abang dan makcik pakcik semua tengah survey nak beli vitamin dengan siapa ke?  Meh la shopping dengan saya πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰.

Untuk mereka yang nak berurusan pembelian Shaklee dengan ahkak korang boleh pilih medium mana yang korang suka πŸ˜‰πŸ˜‰
.


Yang pertama Personal Facebook ahkak iaitu Umi Kalsom Awang Hat. Selalunya saya suka share pengalaman sendiri menggunakan produk Shaklee, pengalaman kastemer2 saya kat sini dan juga sharing sedikit sebanyak tentang diri ahkak untuk korang kenal2 πŸ˜‰. Gaya santai2 aje.


Yang kedua FB Page iaitu Kekal Sihat Selalu. Kat sini lebih kepada sharing tips, promosi produk2 shaklee, testimoni dan feedback dari kastemer πŸ˜‰


Keempat ialah Instagram di bawah nama @umikalsomawanghat . Kat sini lebih kepada sharing tips, promosi produk2 shaklee, testimoni dan feedback dari kastemer.


Seterusnya ialah Blog di bawah nama www.mamaashraf.blogspot.com. Himpunan entry berkaitan kesihatan, produk2 tips kekeluargaan, isu semasa dan juga lain2. In Sha Allah akan lebih versatile untuk anda semua golongan 😊.

Jom korang mohon like dan komen kat kedai2 alam maya ahkak.  U follow me i follow u back 😁😁😁
.
Lagi satu kedai ahkak jugak buat services penghantaran produk shaklee secara cod ke sekitar Puchong,  Saujana Puchong, Putra Perdana, Shah Alam dan Putra Height.
.
Untuk pengeposan produk jugak disediakan ke seluruh Malaysia..
.
Sapa yang nak order meh contact ahkak samada melalui wassap, pm, message atau calling pun boleh.
.
Nah simpan no ahkak umie ye πŸ‘‰ 017.4997159

Thursday, 1 December 2016

SET BERPANTANG DAN MENYUSU PILIHAN SAYA YANG SANGAT BERBALOI

Bila ada orang tanya - umie dalam banyak2 set Shaklee yang mana satu hang paling suka? Saya tersenyum simpul ja.  Ting2x....  Terus berlegar kat minda menderu2 bayangan produk yang saya suka melintas kat fikiran 😁😁😁. Meh saya cerita kat hangpa semua. Ada sebab kenapa saya suka dan jatuh cinta dengan set Shaklee. Bukan main taram suka tanpa sebab musabab yang munasabah. Tanpa usul periksa keberkesannya.
.
Set kegemaran saya tak lain tak bukan set berpantang dan menyusu. Alah mesti korang fikir kan alah brp kali ja berpantang kan... Menyusu pun paling lama 2 tahun ja.  No no no....  Ni yang mungkin ramai silap ni..  Set berpantang dan menyusu ni sebenarnya orang panggil juga set penjagaan kesihatan secara optimum.  Maksudnya kita boleh makan set ni sepanjang masa tak kira la waktu pantang ka menyusu ka pregnant ka dan lain2. Cumanya ada la sesetengah yang tak digalakkan amik dalam tempoh tertentu. Ni kena consult dengan pengedar jangan main taram agak2 ja πŸ˜‰. Nak makan vitamin pun wajib berilmu tau 😁.

Apa ada dalam set berpantang dan menyusu Shaklee yang saya suka bebenor ni?  Okeh meh nak habaq.  Dalam set ni ada ESP, B Complex,  Vitamin C, Vita Lea, Alfalfa,  Ostematrix dan Omega Guard. Dan terkini baru nak cuba saya masukkan jugak Vivix dan Nutriferon dalam set pantang saya. Geram punya pasai banyak sangat review betapa best amik Vivix dan Nutriferon waktu pantang  hihihi... Nak gak rasa sendiri kehebatannya...

Anak pertama saya amal set berpantang dan menyusu Shaklee sepenuhnya

Keistimewaan set berpantang ni ialah gabungan yang sangat mantap untuk bagi ibu bersalin supaya luka cepat sembuh, sentiasa bertenaga,pulihkan tenaga dalaman,elakkan sembelit dan dalam masa yang sama mampu menyediakan susu badan yang cukup untuk bayi kita.

Saya cerita secara ringkas bagaimana set ni membantu saya dalam tempoh berpantang 3 tahun lepas.  Yang pertama produk Vita Lea tu orang kenal jugak sebagai multivitamin yang lengkap. Kebaikan yang saya dapat dari Vita Lea ni ialah tenaga segera sebab saya amik 2 biji selepas breakfast. Dia bantu lengkapkan balik nutrien2 badan yang dah hilang sepanjang tempoh saya mengandung dan melahirkan anak. Memang terasa sangat khasiat Vita Lea ni. Bukan sekadar multivitamin biasa tau. Tak rasai sendiri memang taktau.

Yang kedua B Complex. Yang ni penting beb untuk lebih mudah kawal emosi. Paham2 jela dalam pantang emosi ni sangat fragile. Mudah tersentuh dan mudah stress. Amik dia ni 2 biji rasa lega sangat. B Complex Shaklee ni ada kesemua vitamin B yang badan kita perlukan. Sebab tu memang sgt membantu mengurangkan depresi, tekanan dan bagi kita kekuatan untuk lawan perasaan pelik2 tu. Jangan tak tahu dalam pantang la hati kita mudah giler tersentuh walaupun hal yang kecik ja.

Vitamin C pulak penting untuk cepatkan sembuhkan luka bersalin.  Yang ni memang nampak sangat kesannya. Kesan luka bersalin czer sembuh cepat. Memang takde bernanah atau berair pun tempat luka tu. Lagipun vitamin c ni penting nak boost up sistem imun supaya tak mudah kena jangkitan virus sepanjang berpantang. Paham2 jela kadang2 yang datang melawat tak sihat kita yang lemah ni mudah berjangkit.

Apa lagi ek?  Okeh Ostematrix pil kalsium yang bukan sekadar kalsium biasa hahaha... Ni memang super duper wajib amik hari2. Korang tau kan ibu berpantang ni mudah la sesangat kena sembelit.  Ada yang trauma nak bersalin sbb sembelit la.  Bukan sorang dua tau.  Ramai yang cukup takut kena sembelit uhuhu... Bila makan ostematrix ni najis kita jadi mudah dibuang, jadi lembut ja. Makan 4 biji sebelum tidur. Esoknya senang ja melawas. Tidur malam pun lebih lena.  Kami yang bersalin czer ni doktor tak bagi ubat sembelit tau. So ini lah solusi terbaik yang saya ada.

Omega Guard pun saya amik tau. Penting ni untuk cepat kan penyembuhan luka dalaman saya. Dan yang bestnya kalau anak kena demam atau selsema omega guard ni banyak bantu cepatkan proses recovery.  Lagipun omega Guard ada omega-3 yang baik untuk perkembangan bayi kita.

Vivix tu baru kali ni saya cuba. Untuk minggu pertama ja saya minum. Takleh minum banyak sangat kne tengok tindak balas kat baby. Kot2 tak serasi dengan dia. Lain baby lain penerimaannya 😊😊.

Nutriferon pun baru first time try untuk berpantang sbb ia sangat bagus untuk kekalkan sistem imun pada tahap maksimum.  Takde la baby mudah kena selsema, berkahak atau demam nanti.

Lagi dua produk ESP dan Alfalfa.  Dua2 ni memang cukup sinonim dengan milk booster.  ESP bantu pekatkan susu badan dan Alfalfa bantu lancarkan pengeluaran susu dari kilang susu dalam badan kita.  Memang terbaik sangat kombinasi dua2 vitamin ni tau.

Lenguh dah ahkak menaip. Tiga hari 3 malam tau hahaha...  Kalau korang rasa nak cuba dan nak tau lebih lagi boleh ja contact saya di 017.4997159. Kita boleh share apa yang saya tahu dan pernah lalui πŸ˜‰πŸ˜‰.

Okeh korang selamat berpantang dan menyusu yer...

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com