Sunday, 11 December 2016

VITAMIN KEGEMARAN YANG PALING BANYAK UBAH KEHIDUPAN SAYA

Dalam banyak-banyak vitamin dan produk Shaklee 3 vitamin dan krim ni paling pujaan hati eden 😊😊.
.
Kalau nak list kan memang banyak tapi yang empat ni tak putus stok dan tak stop makan/guna since 2014 lagi tau.



B Complex tu start makan waktu dalam pantang Ashraf awal tahun 2014 pastu sambung amik la ni. Waktu menyusu,mengandung lagi sekali dan la ni dalam pantang memang tak tinggal B Complex ni. Yang saya perasan bila amik B Complex ni sentiasa rasa bertenaga sebab dia dh tlg convert makanan kepada tenaga. Waktu hamil plak dia ni tlg perkembangan bayi dalam kandungan. Asbab amik B Complex jugak dapat kawal emosi lebih baik lagi. Alhamdulillah.
.
Vitamin C ni sangat best. Asbab amik vitamin C muka dah tak sekusam dulu lagi. Memang la tak putih macam Dato Seri Vida hihihi... Tapi rasa berbeza la sebab muka dah tak sepucat dulu lagi. Cerah la sket hahaha... Jerawat pun payah nak singgah dah. Lagi best bila kena serang selsema saya cepat2 amik megadose Vitamin C ni memang sat ja selsema hilang. Kalau dulu confirm demam dulu bila nak kena selsema. Skang dalam pantang saya amik 4 biji vitamin C sehari. Alhamdulillah luka czer cepat sembuh. Nurse pun cakap luka cantik ja.
.
Yang ketiga ni ostematrix. Vitamin ni memang sangat2 membantu especially time mengandung,dalam pantang dan menyusu. Pregnant baru2 ni memang kurang alami kejang kaki dan sakit belakang sebab sgt jarang skip amik ostematrix setiap hari. Tidur memang lebih lena. Bangun pagi senang ja melawas. Takde sembelit waktu mengandung. Waktu dalam pantang plak amik ostematrix memang sangat membantu elakkan sembelit. Ini lah antara trauma ibu2 yang bersalin czer tau. Syukur Alhamdulillah ada ostematrix ni. Haa... Lagi satu bila dh abis pantang si putih ni sangat membantu jugak untuk elakkan lenguh2,sakit pinggang atau sakit gigi. Maklumlah bila menyusu baby sedut kalsium kaw2 punya hahaha... Mak2 menyusu paham sesangat konsep sedut menyedut ni 😂😂😂.
.
Krim tu namanya Herbal blend. Ni bukan saja feveret saya sorang ja. Anak teruna dengan papa dia pun apa2 hal memang cari krim ni hihihi... Ruam,gatal-gatal,demam,kena air panas, luka semua cari krim ni. Skang family mertua pun dah terjebak sukakan krim ni hihihi....

Kalau korang rasa teruja nak try jugak meh hubungi saya ya. Boleh contact nombor ni 017.4997159 (Umi) anytime jer hihihi...

Ok korang tata....

0 comments:

Post a Comment

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com