Wednesday, 4 February 2015

BAYI ANDA DIJANGKITI RUAM?ATASI DENGAN CARA SEMULAJADI DAN SELAMAT

Ibu mana yang tak risau bila badan dan muka anak naik ruam merah-merah. Kita yang tengok pun tak selera apa lagi si kecil yang tak reti nak cakap "mama saya gatal sangat kat muka nie, tolongla garu". Memang sedih beb.

Saya sendiri bulan lepas waktu tukar lampin anak perasan merah-merah kat bahagian punggung anak. Patutla tengah tidur pun anak asyik menggaru ja. Mula gelabah cari krim sapu kat tempat naik ruam tu. Nasib baik lah saya memang selalu simpan stok Krim Herbal Blend Pelbagai Guna. Cepat-cepat sapu kat bahagian yang kena ruam. Asal tukar lampin,lepas mandi,sebelum tidur mesti saya sapu krim Herbal Blend kat tempat gatal. Dalam 3 hari macam tu perasaan kesan ruam tu dah hilang 100%. Since that day (speaking la pulak hehehe....) saya memang jadikan amalan sapu herbal blend kat badan anak especially bila perasan badan anak mula dah ada kesan lebam-lebam dan ruam-ruam. Maklumlah budak tengah lasak kan hehehe....




Kenapa saya pilih Krim Herbal Blend Pelbagai Guna?


Sebab utama saya pilih Krim Herbal Blend Pelbagai Guna ni adalah kerana ia adalah semulajadi dan tiada chemical. So selamat untuk bayi saya. Saya memang dah target dari awal lagi nak cuba kurangkan anak dari sebarang bahan yang ada chemical. So nie antara langkah pertama saya.

Yang kedua sebab ia berangin dan tidak melekit (ada mentholatum). Macam krim-krim biasa yang lain melekit. Bila apply kat badan anak once dia berpeluh mula lah melekit-lekit. Ini antara punca terjadinya ruam kat badan anak kita. Sebab taknak jadi macam tu la saya bertukar kepada Krim Herbal Blend ni. 

Yang ketiga adalah kerana Krim Herbal Blend PELBAGAI GUNA. Saya boleh pakai kat tumit kaki saya yang pecah-pecah. Ops pecah rahsia hehehe...Pecahkan lemak kat bahagian perut pun boleh. Saya selalu amalkan sapu kat bahagian pelipat contohnya siku dan lutut. Jangan tak tahu Herbal Blend Krim juga boleh kurangkan panas badan anak kita tau. Cuma saukan kat seluruh badan anak setiap kali lepas mandi. Suhu badan anak memang akan turun.Sebab tu la namanya pelbagai guna.

Yang Terakhir sekali punca saya jatuh cinta dan tekad untuk guna Krim Herbal Blend ni adalah kerana harganya yang sangat berpatutan. Bayangkan untuk sati tiub 113 gram hanya berharga RM27.50. Boleh digunakan satu famili pulak tu. 

Personally sebagai seorang ibu saya memang sangat-sangat galakkan setiap keluarga ada sekurang-kurangnya 1 tiub Krim Herbal Blend. Ubahlah dari menggunakan krim yang ada chemical . Lagi satu tahan lama. Anda hanya perlu oles sikit ja kat bahagian badan anak yang dah kena ruam. Jom saya sharing customer-customer yang memang puas hati sejak pakai Krim Herbal Blend Pelbagai Guna nie.

Testimoni Pengguna Krim Herbal Blend








Harga Krim Herbal Blend Pelbagai Guna

HANYA RM27.50 UNTUK SATU TIUB. Sangat berbaloi untuk anda dan keluarga anda.


Semoga perkongsian saya memberi manfaat dan penyelesaian kepada ibu-ibu yang risau anak dijangkiti ruam. Atasilah masalah ruam anak anda dengan cara semulajadi dan selamat. Masa depan anak anda di tangan anda... Anda mampu mengubahnya heheheh...macam iklan tv pulak.

Wassalam.......



Monday, 2 February 2015

Peppermint Ginger Plus Untuk Ibu Hamil Yang TAK TAHAN MORNING SICKNESS

Assalamualaikum......

Semua pasangan nakkan cahayamata sebagai penyeri rumahtangga kan?Semua mak ayah, mak ayah mertua nakkan cucu penyambung zuriat keturunan masing-masing. Bila dapat ja tahu menantu atau anak perempuan masing-masing disahkan hamil seronoknya tak terkata. Bak kata orang gembira sampai tak terucap. Ya memang macam tulah perasaannya. Best sangat terutamanya bagi yang baru nak dapat bayi pertama. Korang excited tak bila kali pertama dapat tahu dah hamil? Indah kan? (tiba-tiba terimbau kisah 2 tahun lepas hihihi). Alham

Tapi..... ingat ya banyak cabaran yang kita kena lalui sepanjang tempoh sembilan bulan mengandung. segalanya bermula dengan cara tak sama... Pengalaman setiap ibu hamil memang tak sama. Ada sesetengah orang takde langsung loya-loya ataupun lemah-lemah badan. Tapi ada pulak yang sampai terpaksa amik cuti kerana morning sickness yang sangat teruk.

Macam saya dulu awal-awal hamil loya-loya biasa ja. Ada la 2-3 kali muntah. Tapi bila malam selesai ja masak makan malam memang rebah mencari bantal. Melepek terus kat bilik. Sampai husband balik terpaksala suruh dia serve makanan sendiri hehehe... Macam mana dgn mommies semua? u ools punya 1st trimester pregnancy macam mana?

Bercakap tentang morning sickness nie memang dah sinonim dengan kehamilan. Bak kata orang memang expected la. Tapi kan...ramai tak tahu ada sebenarnya suplemen yang mampu mengawal dan mengurangkan tahap keloyaan,kemuntahan ibu-ibu hamil. Suplemen apa tu? Jeng3x.......


Peppermint Ginger Plus 




Peppermint Ginger Plus nie adalah gabungan daripada 4 jenis herba iaitu daun pudina, halia , pokok adas dan cekur manis. Hasil dari gabungan herba-herba yang sangat sinonim dengan rawatan tradisional maka terhasil la peppermint Ginger Plus.

Antara manfaat utama herba-herba yang saya sebut tadi ialah..........


Pudina 

- Melegakan otot perut
- Mempunyai kesan penenang
- Membantu pengahadaman
- Melegakan gastrik
- Merawat pedih hulu hati
- Melegakan cirit-birit
- Melegakan kesan sampingan seperti muntah dan hilang selera dari rawatan kimoterapi
- Menyekat demam jika selsema 
- Memelihara pemikiran yang jelas dan sentiasa fokus


Halia

- Merangsang rembesan enzim salvia untuk pencernaan makanan
- Melegakan ketidakselesaan perut dan usus
- melegakan sakit haid
- Mengurangkan loya dan mual angin ketika mengandung
- Merawat ibu baru lepas bersalin
- Menghilangkan mabuk laut


Pokok Adas 

- Ambil 1 biji selepas makan boleh menghilangkan kembung perut
- Melegakan sakit perut
- Melegakan sakit flu
- Membantu masalah alergi pada saliran usus.


Cekur Manis


- Melegakan masalah pencernaan dan gejala sakit haid, batuk dan kahak
- Merangsang jus gastrik untuk pencernaan
- Memberi peredaran tenaga di dalam badan



Testimoni Dari Pengguna Peppermint Ginger Plus









Cadangan Cara Pengambilan Peppermint Ginger Plus



Penghadaman >>>  3 biji selepas makan

Cuci usus dan perut >>> Larutkan peppermint dan 10 biji alfalfa di dalam air panas/suam dan minum

Gastrik, nausa & batuk  >>> 3-5 larut dalam air panas menjadi teh herba. kemudian minum 

Kelegaan tekak,batuk & selsema >>> Hisap 2 biji


Berapa Harga Untuk Sebotol Peppermint?



HANYA RM47.50 UNTUK 90 BIJI



RM47.50/90 BIJI = RM0.53/SEBIJI.



Murah je kan????



Jadi apa tunggu lagi??? Jangan biarkan diri anda lemah dan muntah-muntah. Dapatkan Peppermint Ginger Plus sekarang. Pastikan diri anda mampu cergas semula walaupun hamil. 

Semoga mendapat manfaat daripada perkongsian ini. Wassalam.


- Hubungi -

Umi Kalsom Awang Hat
Pengedar Shaklee Sah Anda

SMS/Call/Whatsapp:
017-4997159

Email:
umie5zal@gmail.com

Shaklee ID:
1096881

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com