Monday, 24 October 2016

INI LAH SEBABNYA KENAPA LEADER SHAKLEE KEKAL SETIA DENGAN SHAKLEE

Assalamualaikum w.b.t

Ada yang bertanya kenapa saya setia sangat dengan Shaklee. Semuanya asyik Shaklee ja. Even beli nasi lemak pun sempat lagi promote Shaklee hihihihi...

Sebenarnya kan bila hati dah jatuh cinta memang tak boleh nak buat apa-apa dah. Selagi ada produk Shaklee yang suit dengan keperluan saya memang saya akan guna. Agaknya kalau lepas ni Shaklee keluarkan produk kecantikan macam lipstik, bedak saya dah tak beli dah kot brand lain hahahah...

Okay stop melalut. Meh nak story kat kawan-kawan semua keistimewaan produk Shaklee yang buatkan kami para pengedar Shaklee sangat setia dengan Shaklee. Jemput baca meh.

Keistimewaan Produk Shaklee



1. Shaklee diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Maklumat ini tertera pada setiap botol produk.

2. Produk Shaklee adalah mesra alam dan mudah diuraikan.

3. Shaklee diperbuat dari bahan-bahan semulajadi & diproses secara semulajadi. Dan bukan vitamin sintetik.

4. Status halal Shaklee disahkan oleh badan islamik di US, iaitu ISA (Islamic Services of America) yang merupakan badan yang disahkan JAKIM & lebih strict daripada JAKIM sendiri.

6. Shaklee sangat menjaga standard kualiti produk. 

Sebagai contoh, polisi Shaklee lebih ketat dari US Food and Drugs Administration (FDA). Walaupun Shaklee adalah produk suplemen tetapi ia mengikuti garis panduan FDA,  bukan sekadar garis panduan dari Dietary Supplement Health and Education Act of 1994 (DSHEA). 

DSHEA tidak memerlukan ujian klinikal tapi Shaklee melakukan ujian klinikal ke atas setiap bahan yang digunakan untuk memastikan tahap keselamatan, keberkesanan dan pemantauannya terhadap alam sekitar. 

Diiktiraf oleh jurnal-jurnal yang melakukan ujian terhadap produk-produk kesihatan seluruh dunia.

♥ Sangat berbaloi untuk jaga kesihatan dengan Shaklee.

Jom share dengan orang2 yang anda sayang.

Umie
Pengedar Shaklee Yang Setia Dari Puchong

Saturday, 22 October 2016

NAK CANTIK TAPI BAJET KURANG?VITAMIN C KAN HADO

Nak cantik ni memang sifat lumrah manusia kan... Nak cantik secara natural kenalah jaga kesihatan dari dalam. Vitamin c memang pilihan terbaik bagi mereka yang nak cantik tapi bajet agak kurang.
.
Tau kenapa???
.
Vitamin C ni sangat jimat sebenarnya. Sebotol ada 180 biji. Tahan sehingga 6 bulan.
.
Apa kebaikannya?
.
Sangat banyak. Antaranya yang anda mesti suka ialah ia mencantikkan struktur kulit wajah,melicinkan wajah dengan menghilangkan kesan-kesan jerawat. Hasilnya kulit lebih halus dan mulus.
.
Jangan tak tahu dalam vitamin C ada kolagen yang baik untuk wajah. Sebab itulah ramai yang kulit makin gebu gebas lepas rajin telan vitamin c.
.
Satu lagi yang mungkin anda tak perasan. Vitamin c shaklee ni dipaternkan sustained release. Bila kita makan Vitamin C khasiatnya akan dilepaskan secara perlahan-lahan selama 5 jam. Jadinya tiada khasiat vitamin c yang dibazirkan melainkan diserap sepenuhnya oleh tubuh badan kita.
.
Wow.... Impress tak? So kalau anda nak cantik Vitamin C memang permulaan yang baik. Believe me. Tak tipu punya. Meh baca testimoni kat bawah ni. Kita punya testimoni semua real tau. Takde ciplak2 punya 😉😉.





Jom try. Sebotol RM92.50 sahaja. Sangat berbaloi untuk 6 BULAN PENGGUNAAN.
.
Jangan lengah lagi. Hubungi 017.4997159 sekarang jugak. Jom lawa dengan sihat bersama-sama. Jangan risau dengan setiap pembelian disertai dengan konsultasi yang lengkap.

Monday, 17 October 2016

TIPS SEMBUHKAN LUKA PEMBEDAHAN BERSALIN DENGAN CEPAT

Assalamualaikum w.b.t

Pengalaman bersalin secara pembedahan memang tak dapat dilupakan. Dengan cara ni memang la cepat ja baby dah selamat tengok dunia. Dah sampai 15 minit pun dah settle. Tapi.... penjagaan selepas bersalin la yang amat-amat mencabar. Mereka yang bersalin czer memerlukan masa lebih lama untuk mampu berjalan macam biasa, hilang rasa sakit akibat czer dan macam-macam lagi lah. Hanya yang pernah melalui saja yang paham uhuhuhu....

Jom baca testimoni Puan Nurul Aziyana seorang ibu yang berpantang bersalin secara pembedahan. Beliau payah untuk bangun kerana kesan pembedahan kali ni sangat luar biasa sakitnya. Nak pergi ke tandas pun beliau terpaksa berhenti 2-3 kali. Terasa perut bagai dihiris-hiris ja bila berjalan.


OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 15: NURUL AZIYANA
.

[LUKA CZER SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN VIVIX]


.

Assalamualaikum saya Nurul Aziyana, pengguna Shaklee sudah hampir 4 tahun. Saya nak kongsi kisah bagaimana Vivix sangat membantu saya ketika berpantang bersalin secara pembedahan.
.

Untuk kelahiran yang kedua ni baru saya guna set bersalin Shaklee + Vivix sebab kelahiran pertama belum kenal lagi vitamin Shaklee. Al kisah menjadi asbab bersalin czer, semasa datang contraction suam-suam suku tu kebetulan memang ada appointment dengan gynea. Masa scan waktu tu lah baru dapat tahu breech.
.

Doktor terus buat keputusan, emergency operation. Terus ke HTAA, pung pang pung pang ditolak ke OT untuk berdepan dengan pengalaman kali kedua. Mungkin proses nak bersalin tu cepat.. tapi kesakitan yang ditanggung selepas bersalin czer kali ni lain dari yang pertama dulu. Czer adalah major operation. Jadi ubat tahan sakit dan antibiotik adalah wajib. Malangnya saya allergic pada banyak ubat. Bila makan satu muka akan jadi bengkak sampai tak boleh nak bukak mata.
.

Saya hanya mampu makan panadol. Tapi itupun akan buat jadi bengkak juga cuma tak seteruk bila makan antibiotic. Kalau demam biasa or sakit kepala ok la kan dengan panadol. Tapi kalau czer tak cukup hanya dengan panadol.
.

Minggu pertama sangat hazab. Sakit bagai daging di perut tu dihiris-hiris sampai saya tak mampu nak bergerak. Nak ke toilet yang sekangkang kera pun terpaksa berenti 2 kali dan ambil masa yang lama sampai menangis.
.

Nak bangun, nak duduk sangat lah menyeksakan. Ditambah pula anak jaundis masa tu dan ulang alik klinik untuk injection selepas bersalin. Syukur juga kat rumah ni memang ada wheelchair.
.

Disebabkan tak boleh makan ubat tahan sakit dan antibiotik, jadi saya bertahan dengan vitamin Shaklee. Sejak hari pertama saya ambil ZINK COMPLEX dan VITAMIN C (untuk cepat baik luka) , GARLIC COMPLEX untuk ganti ubat antibiotik, VITALEA , BCOMPLEX untuk tenaga, OSTEMATRIX untuk elak sembelit (memang tak sembelit sepanjang berpantang), LECITHIN untuk bengkak susu.
.

Namun begitu, megadose zink complex n vitamin C tak mampu untuk meringankan sakit saya. Yelah, ini vitamin bukan ubat..dan vitamin pulak adalah vitamin semulajadi kesannya bukan segera macam ubat. Mungkin tak cukup untuk tahan sakit dari major operation ni. Satu je yang saya belum cuba waktu tu dan saya menyesal sebab tak ambil dari hari pertama lagi iaitu VIVIX.
.

Kesakitan masih terasa walaupun lepas 2 minggu pembedahan. Bila saya cuba VIVIX? hari ke-20.. saya ambil 1 sudu teh pada mulanya. Selepas 3 hari saya makan vivix, alhamdulillah syukur sangat-sangat sebab dah kurang rasa sakit. Bila dah kurang rasa sakit, jalan pun laju sikit. Kalau sebelum tu nak jalan memang kena pegang perut. Allah, syukur sangat rasa. masa ni memnag rasa menyesal tak start amik Vivix hari pertama bersalin.Sangat menyesal.
.

Lepas ni saya dah tahu dah, cara cepat untuk baik luka czer tak lain dan tak bukan adalah dengan Vivix. Itu sebab saya sayang sangat dengan Vivix ni. Alhamdulillah juga Vivix tak mengganggu penyusuan langsung. Alhamdulillah, lepas pengambilan Vivix terus rasa kurang sakit di perut dan cepat hilang.
.

Seksa tau nak pegang baby yang berat tu kalau sakit. Banyak pergerakan akan terbatas.Tapi nak tak nak kena bergerak juga walau sakit macam mana pun.

Saya juga syorkan pada kawan yang juga bersalin secara czer. Untill now, saya masih consume Vivix ni sebab banyak sangat kelebihannya. saya tau saya masih memerlukan Vivix untuk luka dalaman dan yang penting untuk kecantikan juga. Vivix baiki sel-sel dalaman. Bila sel cantik, fungsi badan pun cantik. Sebab tu luka pun cepat baik sebab Vivix bertindak terhadap sel.
.
Jadi saya amat sarankan Vivix untuk mereka yang bersalin secara Czer..dan Vivix ni boleh juga untuk mereka yang menjalani apa-apa pembedahan untuk memastikan luka cepat baik. Baik juga untuk pudarkan parut akibat jahitan semasa pembedahan. Terbaik sungguh!


Ternyata Vivix mampu menolong penyembuhan luka akibat bersalin secara pembedahan dengan lebih cepat. Ini yang buatkan saya sendiri berkobar-kobar untuk berpantang dengan set berpantang Shaklee dan juga Vivix.


Sekiranya anda berminat boleh la hubungi saya di 017-499 7159. Saya pasti akan melayani anda sebaik mungkin. Semoga ibu-ibu yang bakal bersalin samada secara normal atau pembedahan dipermudahkan segala urusan hendaknya. Ameen

Sunday, 16 October 2016

PENGAMBILAN MINYAK OMEGA-3 MAMPU MENURUNKAN BERAT BADAN. FAKTA ATAU AUTA?

Assalamualaikum w.b.t

Suplemen minyak ikan Omega-3 telah terbukti berkesan bukan sahaja untuk menurunkan berat badan tetapi juga kehilangan lemak terutamanya di bahagian perut (masalah perut buncit). Dos yang dicadangkan adalah antara 300 mg kepada 1.8 gram harian EPA dan DHA . Penambahan omega-3 asid lemak untuk program senaman juga lagi menambahkan keberkesanan untuk meningkatkan potensi kehilangan lemak . Begitu juga, penambahan makanan laut atau minyak ikan untuk seimbangkan diet kalori berkhasiat seolah-olah meningkatkan potensi penurunan berat badan yang efektif. Ini menimbulkan persoalan: adakah menggabungkan omega-3 asid lemak bersama-sama dengan suplemen, diet dan senaman menjadikan proses menurunkan berat badan lebih efektif? Jawapannya adalah ya!. Memang kombinasi yang terbaik..

Sumber : Ascenta Health

" Dalam percubaan klinikal 3 minggu yang singkat, orang-orang yang digabungkan 2.8 gram harian omega-3 asid lemak suplemen (2: 1 nisbah EPA untuk DHA) dengan kedua-dua sekatan kalori dan senaman yang kerap mengalami 1.5 kg (3.3 lb) penurunan berat badan yang lebih besar berbanding dengan mereka yang mengambil plasebo, mengikuti diet kalori terhad, dan bersenam [23]. Oleh itu, menambahkan dengan pengambilan asid lemak omega-3 terbukti boleh meningkatkan komposisi badan sekiranya digabungkan dengan suplemen, diet seimbang dan senaman dalam proses penurunan lemak badan."

Bagaimanakah ia berfungsi?


Asid lemak Omega-3 boleh menyumbang kepada peningkatan komposisi badan dengan meningkatkan metabolisme dan pembakaran lemak yang berlebihan dari badan. Mereka juga mampu menyekat selera makan, yang membawa kepada pengurangan jumlah kalori. Asid lemak Omega-3 mempunyai 4 cara yang boleh menolong menurunkan berat badan anda:


  1. Omega-3 membantu menghilangkan lemak dan membina otot
  2. Omega-3 membantu mengurangkan selera makan
  3. Omega-3 menjadikan diet dan senaman yang anda amalkan lebih efektif untuk menurunkan berat badan
  4. Omega-3 membantu mengurangkan pengumpulan lemak akibat dari pemakanan seharian.

Omega-3 meningkatkan kesan metabolik obesiti

Untuk beberapa tahun, lemak badan yang berlebihan telah dianggap sebagai hanya satu ruang simpanan untuk kalori tambahan. Walau bagaimanapun, bukti kukuh dalam tahun-tahun kebelakangan ini telah mendedahkan bahawa lemak badan yang berlebihan mempunyai kesan yang teruk dalam badan, seperti keradangan, rintangan insulin, trigliserida tinggi, dan lain-lain lagi. Pengambilan Omega-3 yang mengandungi asid lemak menunjukkan ia mampu melemahkan banyak kesan ini. Oleh itu, suplemen omega-3 asid lemak bukan sahaja boleh menurunkan berat badan tetapi ia juga boleh menawarkan manfaat tambahan dalam menguruskan kesan serius obesiti.

Kesimpulan


Omega-3 asid lemak yang ditemui dalam makanan tambahan menawarkan manfaat kesihatan dalam hal obesiti dan tidak boleh diabaikan. Oleh itu, jangan sesekali abaikan pengambilan suplemen minyak ikan ke dalam diet seharian anda.

Pilihlah minyak ikan terbaik yang berasaskan dari ikan merah dari laut dalam yang ternyata semula jadi. Minyak ikan Shaklee iaitu Omega Guard dihasilkan melalui penyulingan 3 kali yang menyingkirkan plumbum yang berbahaya kepada tubuh badan manusia.


Omega Guard Shaklee juga mengandungi EPA dan DHA yang lebih tinggi berbanding brand lain. Jika anda tak pasti luangkan masa anda untuk buatkan perbandingan peratusan kedua-dua unsur ini dengan brand lain.


Testimoni Mereka Yang Dah Berjaya Menurunkan Berat Badan Dengan Omega Guard







Dah ramai yang berjaya menurunkan berat badan mereka dengan pengambilan Omega Guard Shaklee. Bukan sahaja berat badan dapat diturunkan kesihatan turut menjadi bertambah baik.


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4bcc84bfaa3abea4e449107cfb3ee73e

Hubungi 017.4997159 untuk maklumat pembayaran dan sebarang pertanyaan lain. Untuk setiap pembelian anda layak dapat konsultasi eksklusif dari saya :)

Wassalam.


Friday, 7 October 2016

APA YANG HEBAT DALAM VIVIX YANG BUAT RAMAI ORANG JATUH CINTA DENGANNYA?

Assalamualaikum w.b.t

Waktu awal saya mula kenal Shaklee saya sendiri hairan kenapa Vivix ni mahal benor. Tertanya-tanya juga apa yang istimewa sangat dengan Vivix ni sehinggakan harganya mahal sebegitu rupa....

Tapi.....Saya hairan kenapa ada ja orang beli berbotol-botol Vivix walaupun harganya mahal.... Bulan lepas ada sideline saya berjaya menjual Vivix sebanyak 26 botol kepada seorang customer. Wow..... apa yang buat dia sanggup melabur sebegitu banyak untuk Vivix ni?????????

Bila saya mula dekati dan kenali Vivix dan selidik yang ada dalam Vivix ya baru saya tahu kenapa dan mengapa harganya begitu.... Dan kenapa orang tak kisah pun dengan harga tetap nakkan jugak Vivix ni ... Harganya jauh lebih murah sebenarnya berbanding dengan kesannya kepada tubuh badan kita. Harganya jauh lebih murah berbanding dengan kos perubatan yang mungkin terpaksa kita tanggung sepanjang hayat.

Antara yang buat saya jatuh cinta dan semakin membuak-buak rasa teringin nak kaji luar dalam Vivix ini ialah bila tahu kehebatan Resveratrol. Pernah dengar tak tentang resveratrol? Jom saya terangkan serba sedikit tentang resveratrol ni.

Apa Itu Resveratrol


Resveratrol ni adalah sumber anti oksidan yang sangat tinggi. Resveratrol dalam Vivix terbaik berbanding produk lain.
.
✔ Resveratrol dalam satu sudu Vivix sama dengan Resveratrol dalam 100 gelas wain
✔ Dalam Vivix ada 95% resveratrol asli
✔ Gabungan resveratrol dan polifenol buatkan Vivix 10x ganda lebih 
.
Tau tak Resveratrol ni bertindak melindungi badan kita melawan kerosakan sel serta serangan radikal bebas. Bila sel-sel badan mulai rosak badan kita terdedah kepada risiko kanser dan juga penyakit hati. Badan kita juga akan terdedah kepada serangan radikal bebas yang membawa kepada terjadinya pelbagai jenis penyakit berbahaya.

Peranan Resveratrol Dalam Sesetengah Penyakit

.
Penyakit jantung - Resveratrol bantu mengurangkan keradangan, merendahkan LDL atau kolestrol jahat dan mengelakkan darah beku bergumpal di hati yang boleh membawa kepada serangan jantung.
.
Kanser - Resveratrol bantu mengelakkan sel-sel kanser dari merebak ke organ-organ badan yang lain
.
Kencing manis - Resveratrol menolong mengelakkan rintangan insulin di mana badan pesakit kurang sensitif kepada darah yang mengurangkan gula hormon insulin.

Kanser payudara - Resveratrol membantu merencatkan sel-sel kanser dari merebak ke organ-organ utama yang lain dan menggalakkan sel-sel kanser supaya cepat mati.

Klik di sini untuk maklumat lebih lanjut : Betul Kah Resveratrol Mampu Merencatkan Sel Kanser Payudara Dari Merebak?

Itu baru satu saja kelebihan Vivix yang saya kupas dan kongsi dengan semua. Resveratrol antara faktor utama yang buatkan Vivix sangat hebat.
.
Tak rugi anda melabur untuk kesihatan kerana bila sudah sakit wang sudah tak bermakna lagi. Dapatkan Vivix twin pack sebelum 15 Oktober 2016 untuk peluang mendapat pelbagai keistimewaan seperti pendaftaran ahli secara percuma, peluang penjimatan lebih dari RM2OO, Vitamin C bernilai RM92.50 secara percuma, cash bonus pada 15 November bernilai RM38 dn kos penghantaran secara percuma.

Umi Kalsom Awang Hat
Pengedar Shaklee Sah Anda

SMS/Call/Whatsapp:
017-4997159

Email:
umie5zal@gmail.com

Shaklee ID:
1096881

Thursday, 6 October 2016

6 NUTRIEN LENGKAP YANG DIPERLUKAN OLEH KANAK-KANAK UNTUK TUMBESARAN YANG SIHAT



Ramai orang selalu menasihati ibu-bapa supaya memberikan anak-anak pemakanan diet yang seimbang sejak kecil lagi. Tapi apakah yang dimaksudkan dengan "Pemakanan diet yang seimbang"?????

6 Nutrien Lengkap Yang Diperlukan Oleh kanak-kanak 

Ciri-ciri pemakanan yang seimbang mestilah mengandungi 6 nutrien yang wajib diberikan kepada anak-anak.

Yang pertama Protin. Protin ni sangat penting untuk membina sel-sel badan yang sihat,menukarkan makanan yang dimakan kepada tenaga,meningkatkan sistem imun badan dan membekalkan oksigen. Antaranya makanan yang mengandungi protin yang tinggi ialah daging,ikan,telur,kekacang dan produk tenusu.

Yang kedua Karbohidrat. Jangan tak tahu karbohidrat sangat penting sebagai sumber tenaga kepada badan kanak-kanak. Ia membantu badan mereka menggunakan lemak dan protin untuk membina dan membaiki tisu badan yang rosak. Antara makanan yang mengandungi karbohidrat yang tinggi ialah roti,bijirin,nasi,biskut,pasta dan potato (bukan keropok potatoes dalan balang tu ya).

Yang ketiga Lemak. Lemak adalah sumber tenaga kepada kanak-kanak dan mudah disimpan di dalam badan mereka. Lemak juga penting dalam menolong badan mereka menggunakan nutrien lain yang diperlukan badan. Makanan yang mengandungi lemak yang tinggi ialah produk berasaskan dairy product,minyak masak,daging, ikan dan kekacang.

Keempat ialah Kalsium. Sangat penting untuk membina tulang dan gigi yang kuat,muscle,dan fungsi hati. Antara makanan yang tinggi kalsium ialah susu,keju,yogurt,aiskrim,brokoli,dan tofu.

Kelima ialah Zat Besi atau lebih dikenali sebagai iron. Zat besi sangat diperlukan oleh kanak-kanak untuk menjaga darah yang membawa oksigen  ke seluruh sel-sel badan. Antara makanan yang mengandungi zat besi yang tinggi ialah daging merah, hati, kekacang dan roti gandum penuh.

Keenam ialah  Vitamin C. Ia sangat penting untuk memastikan mereka kuat bila diserang apa jua virus. Vitamin C sangat penting untuk menguatkan antibodi mereka dari serangan virus dari persekitaran.. Ia juga membantu mempercepatkan penyembuhan luka dan baik untuk kekuatan tulang dan gigi. Antara makanan yang kaya dengan Vitamin C yang tinggi ialah Orange, strawberi, tomato, potato, tembikai, betik dan mangga.

Jadi adakah saudara/saudari yakin sudah memberikan anak-anak kesemua nutrien yang saya sebutkan diatas setiap hari????
.
Jika ya tahniah dan syabas saya ucapkan. Sebabnya saya sendiri tak mampu nak menyediakan diet pemakanan seimbang seperti yang disyorkan. Kekangan sebagai wanita bekerjaya memang sedikit sebanyak membuatkan kita tak mampu nak memberikan makanan diet seimbang kepada anak-anak. Sebab itulah saya memilih memberikan anak saya suplemen tambahan bagi melengkapkan keperluan nutrien yang diperlukan oleh badan mereka.

Cadangan Suplemen Lengkap Untuk Tumbesaran Anak-anak Anda.



Set ini sangat lengkap kerana mengandungi kesemua nutrien yang diperlukan oleh kanak-kanak. Omega Guard mengandungi EPA yang membantu meningkatkan sistem imun kanak-kanak dan mengurangkan risiko mereka mudah terkena sebarang masalah alahan. ia juga membantu kanak-kanak lebih fokus ketika belajar dan mudah menghafal. Vita lea for kids pula mengandungi kesemua multivitamin yang diperlukan oleh badan kanak-kanak. Meal Shake membantu meningkatkan selera makan kanak-kanak, mengelakkan mereka dari mudah sembelit dan menjadikan mereka lebih sihat, aktif serta bertenaga sepanjang hari. Vita C Chewable pula membantu menguatkan gigi,gusi dan tulang mereka serta menguatkan antibodi mereka dari serangan selsema atau batuk. Tumbesaran mereka sangat pesat dan pengambilan vitamin c yang mencukupi sangat-sangat membantu.

Hanya anda sebagai ibu-bapa yang tahu apa yang kurangnya dalam diet pemakanan harian anak anda. Jika anda kurang yakin mampu memberikan mereka yang terbaik bekalkan mereka makanan tambahan sebagai pengganti. Pilihlah makanan tambahan yang diyakini, selamat dan berkesan.

Sekiranya anda berminat untuk memberikan Set Vitamin kanak-kanak ini kepada pujaan hati anda sekalian jangan segan untuk hubungi Umie di 017.499 7159. Bagi setiap pembelian set ini anda layak dapat percuma Lecithin jika mendaftar sebagai ahli sebelum 16 Oktober 2016. Saya pasti akan memberikan konsultasi yang terbaik yang sesuai untuk anda dan bajet anda.

Wednesday, 5 October 2016

MAK DAN AYAH BOLEH JALAN TANPA SAKIT KAKI. BERAT BADAN PUN TERKAWAL

Assalamualaikum w.b.t


Omega Guard Shaklee memang minyak ikan terbaik. Sesuai untuk seisi keluarga termasuk mak ayah, atuk nenek dan juga anak-anak. Nak bagi kat makcik jiran sebelah rumah pun boleh jugak hihihihi...
.
Untuk mak dan ayah yang selalu sakit kaki,susah nak solat berdiri Omega Guard sangat la sesuai. Nak tau kenapa? Omega Guard bertindak sebagai pelincir di bahagian sendi badan kita dan bertindak mengurangkan reaksi keradangan dan juga masalah lenguh2. Perasan tak kalau kita susah nak bangun bahagian lutut akan keluarkan bunyi seolah-olah otot berlaga? Itu maksudnya otot kita kurang pelincir sehingga menyebabkan rasa sakit setiap kali nak bergerak.
.
Untuk mereka yang nak kurus pun sangat2 sesuai Omega Guard ni. Sebabnya Omega Guard ni tugasnya bakar lemak yang berlebihan dalam badan. Asid lemak Omega - 3 bantu badan bakar lemak dengan cara bertindak balas terhadap hormon yang dipanggil leptin (dalam bahasa yunani leptin bermaksud nipis). Leptin pula memberitau otak untuk mengurangkan selera makan supaya kita dapat mengekalkan atau mengurangkan berat badan yang berlebihan. Metabolisme meningkat supaya pembakaran lemak lebih efektif. Lemak2 berlebihan dalam organ utama badan pun akan dikawal rapi.
.
Yang ketiga jangan tak tahu Omega Guard ni pun sesuai untuk mengawal dan menurunkan kolestrol dalam darah. Kandungan EPA dan DHA dalam Omega Guard membantu menurunkan kadar kolestrol "jahat"LDL dalam darah kita.


Puan Nurzalila Razali puas hati dapat tengok mak dan ayah beliau dah boleh berjalan macam biasa selepas amal makan Omega Guard . Kolestrol dalam badan mereka pun terkawal. Beliau sendiri pun berjaya turunkan berat badan gara-gara makan Omega Guard. Memang tak rugi langsung borong Omega Guard untuk seisi keluarga.

.
Nampak tak betapa banyak kebaikan Omega Guard? In Sha Allah entry seterusnya saya akan kupas pulak kelebihan Omega Guard untuk kanak-kanak dan ibu hamil 😉😉.



.
So rasa rugi tak kalau borong twin pack Omega Guard?????
.
Ofkos tak rugi tau... Nak lagi untung rembat ja beli 6 percuma 1 dan terus daftar ahli secara percuma.


.
Hubungi 017.4997159 untuk maklumat pembayaran dan sebarang pertanyaan lain. Untuk setiap pembelian anda layak dapat konsultasi eksklusif dari saya :)

Wassalam.

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com