INI LAH SEBABNYA KENAPA LEADER SHAKLEE KEKAL SETIA DENGAN SHAKLEE

Assalamualaikum w.b.t

Ada yang bertanya kenapa saya setia sangat dengan Shaklee. Semuanya asyik Shaklee ja. Even beli nasi lemak pun sempat lagi promote Shaklee hihihihi...

Sebenarnya kan bila hati dah jatuh cinta memang tak boleh nak buat apa-apa dah. Selagi ada produk Shaklee yang suit dengan keperluan saya memang saya akan guna. Agaknya kalau lepas ni Shaklee keluarkan produk kecantikan macam lipstik, bedak saya dah tak beli dah kot brand lain hahahah...

Okay stop melalut. Meh nak story kat kawan-kawan semua keistimewaan produk Shaklee yang buatkan kami para pengedar Shaklee sangat setia dengan Shaklee. Jemput baca meh.

Keistimewaan Produk Shaklee1. Shaklee diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Maklumat ini tertera pada setiap botol produk.

2. Produk Shaklee adalah mesra alam dan mudah diuraikan.

3. Shaklee diperbuat dari bahan-bahan semulajadi & diproses secara semulajadi. Dan bukan vitamin sintetik.

4. Status halal Shaklee disahkan oleh badan islamik di US, iaitu ISA (Islamic Services of America) yang merupakan badan yang disahkan JAKIM & lebih strict daripada JAKIM sendiri.

6. Shaklee sangat menjaga standard kualiti produk. 

Sebagai contoh, polisi Shaklee lebih ketat dari US Food and Drugs Administration (FDA). Walaupun Shaklee adalah produk suplemen tetapi ia mengikuti garis panduan FDA,  bukan sekadar garis panduan dari Dietary Supplement Health and Education Act of 1994 (DSHEA). 

DSHEA tidak memerlukan ujian klinikal tapi Shaklee melakukan ujian klinikal ke atas setiap bahan yang digunakan untuk memastikan tahap keselamatan, keberkesanan dan pemantauannya terhadap alam sekitar. 

Diiktiraf oleh jurnal-jurnal yang melakukan ujian terhadap produk-produk kesihatan seluruh dunia.

♥ Sangat berbaloi untuk jaga kesihatan dengan Shaklee.

Jom share dengan orang2 yang anda sayang.

Umie
Pengedar Shaklee Yang Setia Dari Puchong

No comments:

Post a comment