Saturday, December 01, 2018

Perokok Berisiko menghidap Penyakit Reput Tulang Atau Osteoporosis?

by , in
Lazimnya orang ramai beranggapan penyakit rapuh tulang atau osteporosis hanya berisiko bagi wanita sahaja... Jadi lelaki mengambil ringan keperluan penjagaan dan pengambilan kalsium untuk mengurangkan risiko osteoporosis.

Tahu tak anda perokok juga adalah kumpulan yang berisiko mengalami masalah rapuh tulang atau osteoporosis? 



Osteoporosis adalah gangguan yang membuat tulang yang dahulunya kuat dan sihat menjadi rapuh dan lebih mudah terdedah kepada patah tulang daripada trauma ringan dan tekanan yang lazimnya tidak akan memberi kesan buruk.

Hormon estrogen berperanan untuk memelihara tulang dengan mengatur pengangkutan kalsium ke dalam tulang dan mencegah aktivitis penyerapan tulang oleh sel sel osteoklas ( Sel penghancur tulang). Merokok menyebabkan kadar estrogen di dalam badan menurun dan sekaligus memberi impak negatif  kepada kepadatan tulang




Antara punca lain terjadinya osteoporosis ialah:


  • Terlalu kerap makan makanan ringan (junk food) dan kurang mengambil makanan yang mengandungi kalsium.
  • Minum alkohol berlebihan menganggu pembentukan Vitamin D sintesis yang membantu tulang menyerap kalsium
  • Mengambil garam secara berlebihan - Ia menyebabkan peningkatan kehilangan kalsium di dalam urin (air kencing)
  • Tidak mengambil makanan tambahan secara konsisten - nutrien yang badan perlukan tidak dapat diserap dari makanan seharian.Badan memerlukan lebih daripada itu.
  • Mempunyai sejarah keluarga yang menghidap osteoporosis.
  • Berumur lebih daripada 65 tahun lelaki dan wanita.
  • Senaman secara berlebihan.

Cadangan Suplemen Shaklee


Untuk menguatkan tulang serta mengurangkan risiko osteoporosis senaman secara berterusan sangat penting. Ia menjadi lebih efisien dan berkesan jika senaman secara berterusan diiringi dengan pengambilan supplemen tambahan yang sesuai.

1.Ostematrix Shaklee 


Ostematrix Shaklee mengandungi 1000 mg kalsium yang berasaskan sumber semulajadi yang mudah diserap. Setiap tablet kalsium mengandungi 400mg magnesium, 400 iu vitamin D, Boron, mangan, tembaga dan zink.

Antara kebaikan Ostematrix ialah:
  • Menghalang pembentukan tulang yang abnormal. Ia membantu meneutralkan kristal di dalam tulang  dalam keadaan saiz dan bentuk yang betul
  • Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang
  • Membantu dalam metabolisma tulang
  • Merangsangkan penyerapan kalsium
  • Membantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya.

Ketahui maklumat lengkap tentang Ostematrix Shaklee dengan KLIK Keistimewaan Ostematrix Shaklee

2. Vitamin C



Vitamin C sangat diperlukan untuk pembentukan tulang. Kolagen adalah antara tisu utama di dalam badan. Ia umpama agen pengikat yang akan memastikan semuanya berada di tempat yang betul. Jika level Vitamin C di dalam badan rendah ia akan membuatkan sambungan antara tisu menjadi longgar. Kolagen yang terdapat dalam Vitamin C iaitu proline dan lysine bertindak mengikat tisu tisu tulang dengan lebih baik.

Kekurangan Vitamin C akan menyebabkan 


  • Tulang lebih mudah patah
  • Ikatan tisu di antara tulang menjadi lebih longgar
  • Tiada matrik untuk membina tulang

3. Energizing Soy Protein (ESP)



Mengandungi 9 asid amino yang sangat diperlukan oleh badan tapi badan kita tak mampu hasilkannya sendiri. Sesetengah daripada kita cuba untuk mengamalkan pemakanan sihat dan potong mengambilan makanan berlemak tanpa sedar mereka mengabaikan keperluan protin.

Protein berasaskan soya mengandungi genistein dan daidzein. kedua duanya mengandungi aktiviti estrogen yang lemah. Ia sangat sesuai wanita yang menghampiri menopaus. Sebarang simptom menopause mampu dikurangkan.

Kajian menunjukkan Soy Isoflavones (aktiviti estrogen rendah) mampu melewatkan risiko kehilangan tulang. Mengamal protin soya yang mengandungi soy isoflavones menunjukkan 2% peningkatan kepadatan tulang dan mineral di dalam tulang dalam masa yang singkat.

Ketahui maklumat lengkap tentang ESP dengan KLIK Kelebihan ESP Shaklee


4. Zinc Plus
Zinc membantu meningkatkan tindakan vitamin D, yang diperlukan untuk sintesis protein tisu tulang dan pembentukan osteoklas (bangunan) dan osteoblas (pecahan).


ia adalah penting untuk mengembangkan sel-sel baru. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa wanita yang menderita osteporosis mempunyai tahap darah dan tulang zink hingga 30 peratus lebih rendah berbanding wanita yang mempunyai tulang yang sihat.


Cara Untuk Order Set Tulang Sihat.


Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya 

Umi Kalsom >>>> 017-4997159

Atau klik icon di bawah untuk pembelian secara atas talian.



Umi Kalsom
017 4997159
Pengedar Shaklee Di Puchong
COD Area : Puchong, Putra Height
FB : Umi Kalsom Awang Hat





Monday, October 08, 2018

PENYELESAIAN UNTUK MATA SIHAT DAN BERSINAR

by , in
Selain untuk kesihatan dalaman dan kecantikan kulit, Shaklee jugak menitikberatkan kecantikan mata...



Memperkenalkan kepada anda produk baru Shaklee iaitu Youth TM Restoring Eye Treatment...

Restoring Eye Treatment Youth TM Restoring Eye Treatment,produk pelbagai fungsi yang memberikan manfaat anti penuaan hebat dan solusi yang jelas dilihat untuk mata letih, kering atau sembap.  Ya ia bukan sekadar untuk mata.

✅ Mengandungi Peptide Blend unik yang dibuktikan di dalam kajian klinikal dapat mengurangkan penampilan garis serta kedutan di kawasan sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata atau crow's feet dalam tempoh 7 hari.

✅ Mengurangkan sembap dan lingkaran hitam

✅ Membantu menghilangkan kedutan mata dan menegangkan serta menghidrat

✅ Mempunyai cooling tip unik yang menyegarkan dan memberikan tenaga di kawasab mata dengan urutan lembut.

Jika anda keliru dengan pelbagai krim mata di pasaran, krim ini memenuhi kesemua ciri di bawah:

1. Mengurangkan penampilan garis halus, kedutan dan kedutan di sisi luar lipatan mata
2. Mengurangkan sembap dan lingkaran hitam mata.
3. Membantu Menegangkan  kulit di sekeliling mata
4. Menegangkan dan memghidrat
Melembapkan dan melindungi.

Hebat bukan???

Lengkapkan lagi kesihatan luaran mata dengan memberikan nutrien terbaik kepada mata anda melalui Carotomax Shaklee... Carotomax mengandungi Beta carotene yang tinggi untuk memelihara kesihatan mata.

Baca maklumat lanjut mengenai Carotomax dengan klik link di bawah ni.

Carotomax Shaklee

Jika anda ingin mendapatkan kedua dua produk hebat ini secara dalam talian

 KLIK DI SINI UNTUK PEMBELIAN ONLINE

Umi Kalsom
017 4997159
Pengedar Shaklee Di Puchong
COD Area : Puchong, Bandar Kinrara, Saujana Putra
FB : Umi Kalsom Awang Hat
Instagram : www.instagram.com/@umikalsomawanghat
Tuesday, September 25, 2018

5 SEBAB MENGAPA ANDA HARUS MENGAMBIL KOLAGEN SETIAP HARI

by , in

Kolagen terkenal dengan manfaatnya terhadap kesihatan terutamanya kulit. Ketahui mengapa kita perlu mengekalkan tahap kolagen optimum dalam badan dan kenapa kita perlu bermula hari ini.


1. Kolagen adalah bahan utama untuk kulit yang lebih tegang.


  30% protein dalam badan kita adalah kolagen. Ia memegang semua sel kulit bersama, mengekalkan keanjalan kulit dan memastikan ikatan bahagian dalaman dan luaran kulit tetap kuat. Pendedahan kepada pelbagai  faktor termasuk umur boleh menyebabkan kulit anda secara beransur-ansur hilang keanjalan dan ketegangan. Tambahkan suplemen kolagen ke dalam rejim suplemen harian anda supaya anda boleh mengatakan tidak kepada kulit kendur dan berkedut.

2. Kolagen Menyokong Kesihatan Sendi


Disebabkan kolagen membentuk blok bangunan asas sendi, ia memainkan peranan penting untuk menyokong kekuatan, fleksibiliti dan pergerakan sendi.  Ia kaya dengan asid amino untuk memberikan sokongan dan keanjalan kepada tisu penghubung seperti tulang rawan, tulang, tendon dan ligamen untuk menyokong gaya hidup aktif anda.

3. Kolagen Menyokong Rambut dan Kuku Yang Lebih Sihat.


Rambut dan kuku kuta memerlukan kolagen untuk kekuatan dan keanjalan.  Dengan mempunyai gudang penyimpanan kolagen yang mencukupi, ia menyokong penyerapan nutrien pada kulit kepala dan membina semula struktur asas kuku, supaya mereka tumbuh sihat, memberikan anda rambut berkilat dan kuku yang kuat.

4. Tambah Penghasilan Kolagen yang Merosot Setiap Tahun


Menurut Pembantu Profesor dermatologi di universiti Pittsburgh dan Pengarah Pembedahan Kosmetik dan Pusat Kesihatan Kulit selepas umur 20 tahun, badan anda menghasilkan kurang 1% kolagen berbanding tahun sebelumnya. Pengurangan ini membawa kepada garis halus, kedutan dan kulit yang kering serta kusam.  Ini tidak sepatutnya menghalang anda daripada kelihatan dan berasa lebih muda tahun demi tahun, jadi mula ambil kolagen sekarang.

5. Kolagen Anda Rosak Setiap Hari


Pencemaran alam sekitar, bahan kimia berbahaya dan sinar UV menghasilkan radikal bebas di bawah kulit anda yang menyebabkan kerosakan termasuk kolagen. Pendedahan berterusan kepada faktor ini dalam jangka masa yang panjang boleh mengakibatkan tahap kolagen menjadi rendah, menyebabkan penuaan pramatang. Walaupun anda tidak boleh mengelakkan diri dari pencemaran ini dan sinar UV,anda boleh mengekalkan tahap optimum kolagen untuk kulit yang sihat, muda melalui pengambilan kolagen harian.

Klik Kepentingan Kolagen Untuk Kesihatan untuk lebih memahami bagaimana Collagen Powder Shaklee berfungsi.


Dapatkan Kolagen terbaik dari Shaklee untuk kulit yang lebih sihat, cantik dan tegang. Klik HUBUNGI UMIE SEGERA untuk mendapatkan Kolagen Shaklee.

Umi Kalsom
017 4997159
Pengedar Shaklee Di Puchong
COD Area : Puchong, Bandar Kinrara, Saujana Putra
FB : Umi Kalsom Awang Hat
Instagram : www.instagram.com/@umikalsomawanghat


Sunday, August 26, 2018

KEPERLUAN NUTRIEN LENGKAP UNTUK IBU DALAM PANTANG

by , in
Tidak dinafikan seorang ibu yang baru melahirkan cahaya mata sangat lelah dan penat.  Banyak tenaga dihabiskan sepanjang tempoh kehamilan dan proses kelahiran. Saya bercakap begitu kerana ia adalah fakta yang tiada siapa boleh sangkal lagi.

Tempoh berpantang adalah waktu yang sangat penting untuk si ibu kembalikan tenaga, kesihatan dan pulihkan dalaman sepenuhnya. Tubuh badan ibu mengembang berkali ganda demi menyesuaikan saiz badan dan perkembangan pembesaran bayi dalam kandungan.

Ini adalah cadangan set berpantang Shaklee khas buat ibu yang dalam fasa pemulihan tanpa menjejaskan kesihatan si anak yang baru lahir. Sangat lah wajar buat suami untuk menyediakan yang terbaik untuk isteri tercinta yang telah bertarung nyawa melahirkan zuriat mereka sendiri.


1. Omega Guard


Asid lemak Omega 3 (EPA & DHA) yang terdapat di dalam Omega Guard membantu mengurangkan risiko kemurungan ibu. tersebut. Ia juga membantu meningkatkan fungsi mata dan otak bayi terutamanya dalam tempoh 5 tahun pertama. Untuk bayi ia membantu mengurangkan alahan makanan serta kulit sensitif.

2. Asid Folik ( B Complex)


Asid folik sangat penting untuk ibu dalam pantang .Ia membekalkan tenaga dan menyokong pemulihan selepas bersalin.  Selain itu ia juga membantu mengurangkan risiko tekanan perasaan.  Dalam masa yang sama meningkatkan motor sensor dan perkembangan bayi.

3. Protein (ESP)


Pengambilan protein sangat membantu membekalkan tenaga untuk kecergasan sepanjang hari. Kerana seorang ibu dalam pantang tetap perlu menjaga seorang bayi yang baru menjengah dunia.  Protein menyokong penghasilan susu ibu dan membekalkan nutrien lengkap bagi pertumbuhan bayi.

4. Zat Besi 


Zat besi sangat penting untuk membantu penghasilan sel darah merah untuk menyokong keperluan oksigen anda dan bayi (bayi memerlukan 30% - 50% lebih banyak darah). Selain itu zat besi juga mampu mengelakkan risiko anemia. Jangan terkejut ada ibu dalam pantang meninggal dunia akibat anemia.

5. Vitamin C


Kehadiran vitamin C sangat membantu badan si ibu lebih mudah menyerap zat besi dan asid folik. Ia juga menyokong kesihatan yang baik dan sokongan imun. Telah terbukti pengambilan vitamin c yang mencukupi mampu melindungi ibu daripada mudah terkena selsema dan demam ketika dalam tempoh berpantang.

6. Kalsium


Kalsium sangat diperlukan untuk menghasilkan tulang dan gigi yang kuat. Ia membantu rahim ibu menguncup dengan lebih cepat. Selain itu ia juga melindungi kepadatan tulang kerana kekurangan kalsium boleh mengakibatkan risiko osteoporosis dikemudian hari. Kalsium juga penting untuk perkembangan dan pembesaran bayi kerana susu ibu mengandungi 40% kalsium.

7. Alfalfa


Alfalfa telah digunakan sejak turun temurun lagi untuk meningkatkan penghasilan susu ibu kerana ia berfungsi sebagai galactagogue iaitu penggalak susu. Alfalfa juga sinonim dengan gelaran "Kacip fatimah moden". Ia turut membantu organ dalaman wanita lebih cepat sembuh dari biasa, Selain itu Alfalfa juga membantu melancarkan pergerakan usus dan mengelakkan sembelit ketika pantang.

Testimoni Mereka Yang Dah Merasai Keberkesanan Set Berpantang Shaklee








Set berpantang Shaklee sangat lengkap merangkumi kesemua nutrien yang seorang ibu sangat-sangat perlukan ketika dalam tempoh berpantang. Umie sendiri telah berpengalaman mengamalkan set berpantang lengkap ini untuk dua kali berpantang.

Jika nak sembang-sembang dan tahu apa kesan yang umie dah dapat sepanjang mengamalkan set berpantang ini boleh klik PENGALAMAN DENGAN SET BERPANTANG SHAKLEE.


Anda boleh mendapatkan Set Berpantang Shaklee melalui 3 cara.

Cara Pertama

Untuk membuat pesanan secara atas talian klik SET BERPANTANG LENGKAP SHAKLEE. Anda hanya perlu mengikut arahan yang diberikan dan Produk Shaklee anda akan dihantar sehingga ke pintu rumah anda.

Cara Kedua

Anda boleh menghubungi umie dan membuat pembayaran ke bank pilihan anda samada Maybank, Cimb Bank atau Public Bank. Umie akan membuat pesanan untuk anda dan pos terus ke alamat anda.

Klik link untuk berhubung HUBUNGI UMIE

Cara Ketiga

Hubungi Umie untuk khidmat COD. Kawasan penghantaran ialah sekitar Puchong, Putra Height dan Shah Alam.



Thursday, August 16, 2018

PLATLET DARAH NAIK MENDADAK DALAM MASA SEMALAM

by , in
Demam denggi bukan main-main. Silap percaturan boleh membawa maut.. Lagi-lagi kalau denggi berdarah. Sangat-sangat berbahaya. Ikuti perkongsian Puan Noor Hazwani Askan tentang suami beliau yang disahkan terkena Demam Denggi yang agak teruk.

==================================

Nak Share #VivixEffect Suami Sy Sendiri Yang Baru Ni Positif Demam Denggi Start Kena 26hb Julai 2018 Haritu,Tapi Baru Ke Hospital Hari Ke3 Denggi,

Hari Pertama Doktor Sahkan Positif Denggi Doktor Just Kata  Denggi Takde Ubat,Just Banyakan Minum Air Masak Sahaja Waktu tu Platlet Darah Masih Okeyh

Esoknya Hari Kedua Check Darah Semula,Platlet Darah Drop Dari 160 Drop Ke 148 Doktor Cakap Risau Kena Denggi Berdarah

Malam Sebelum Tido Tu Ikhtiar Bagi Suami Vivix Sesudu,Sebab Esoknya Nak Check Darah Lagi,Doktor Memang Tak Bekal Ubat,Badan Suami Pun Dah Naik Binti-Bintik Merah Tu,Risaunya Tak Tau Nak Cakap,Sapukan Sekali Herbal Bland Walaupun Tak Tau Macam Mana Tindak Balasnya,Ikhtiar Je

Platlet Darah Naik Mendadak dari 146 Terus ke 178


Esok Paginya,Check Darah Lgi,Miraclenya Platlet Darah Suami Naik Mendadak Dari 146 Terus Ke 178 , Ya Allah !Terkejut Sangat , Bintik-Bintik Merah Tu Pun Beransur Hilang Jugak, Dari Tengok Suami Demam Melepek , Mengadu Sakit-Sakit Sendi , Alhamdulillah,Dah Sihat Dah Sekarang Asbab Ikhtiar Dengan #VivixShaklee Allah Bagi Sembuh ๐Ÿ˜Š


Bacaan Platlet Darah suami Puan Noor Hazwani Askan

Nak tahu Maklumat lanjut tentang Vivix? Klik link entry di bawah:


Jika anda atau ahli keluarga terkena demam denggi cuba lah Vivix kerana ianya sangat-sangat berkesan. Rebut peluang dapatkan Vivix dengan HARGA PROMOSI BULAN INI SAHAJA.



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Umi Kalsom Awang Hat

♥ sms/whatsApp:  017 - 4997159

♥ Fb: Kekal Sihat Selalu
Wednesday, August 15, 2018

TAK PERLU LAGI SUNTIK INSULIN ATAS NASIHAT DOKTOR SELEPAS....

by , in
Ikuti perkongsian Puan Manja Scha Min mengenai keadaan ayah mertua beliau yang luka teruk di kaki akibat terpijak paku berkarat. Ayah mertua beliau menghidap kencing manis yang memerlukan beliau suntik insulin setiap hari.

=====================================================================

Kisahnya,bapa mertua ni ada penyakit kencing manis. Tahap gula yg tinggi. Tapi tak pernah nak berpantang makan dan.sebagainya.Nak dijadikan cerita,satu haritu dia buat kerja2 dekat luar rumah. Kaki terpijak paku berkarat. Kaki jadi luka dan tak baik2. Bernanah dan berdarah berterusan keluar. Jadi nak solat pun susah. Kesian dgn.keadaan kaki dia yg tak baik2 tu...dan takut kena potong. 


Akhirnya akak perkenalkan vivix pada abah.Mula-mula memang susah nak ambik. Rasa macam tak percaya. Semasa ada promo vivix,dia beli dan join member. Bila 1-2 botol minum,dia rasa badan ada panas2 dan gatal2 tapi dia tetap teruskan. Bila dah ambik sehingga 5botol, doktor sahkan abah dah tak perlu insulin. Kaki pun bertambah baik dan luka semakin kering dan tak bernanah lg. Bila abah teruskan pengambilan vivix yg ke 6 botol,keadaan dia semakin baik dan dah boleh solat dan berjalan.seperti.sediakala.


Abah konsisten mengambil Vivix  2 kali sehari. Abah dah boleh berjalan dengan baik. Alhamdulillah. Akak gembira sangat-sangat kerana memperkenalkan produk terbaik buat abah.


Keadaan Kaki Ayah Mertua Puan Manja sebelum dan selepas.

Kredit : Manja Scha Min.

Himpunan testimoni Vivix >>>>> Testimoni Vivix Untuk penyakit Diabetes


Tak rugi anda melabur untuk kesihatan kerana bila sudah sakit wang sudah tak bermakna lagi. Dapatkan Vivix twin pack sebelum 31 August 2018 untuk peluang mendapat pelbagai keistimewaan seperti pendaftaran ahli secara percuma, peluang penjimatan lebih dari RM2OO,cash bonus dn kos penghantaran secara percuma.

Umi Kalsom Awang Hat
Pengedar Shaklee Sah Anda

SMS/Call/Whatsapp:
017-4997159

Email:
umie5zal@gmail.com

Shaklee ID:
1096881


Tuesday, August 14, 2018

TIPS SELAMAT ELAK KAKI DI POTONG AKIBAT KENCING MANIS

by , in

Assalamualaikum.... Hari ni umie nak berkongsi cerita tentang pengalaman seorang customer yang menderita hampir 5 tahun akibat kencing manis. Beliau terpaksa suntik insulin kerana bacaan gula sangat tinggi dan tak mampu di kawal melalui pemakanan sahaja.


========================================================================



Hampir 5 tahun merana dengan penyakit kencing manis , sehingga customer pernah stop ambil insulin gara - gara Result bacaan sentiasa abnormal.

Sehinggalah keadaan menjadi paling kritikal. Ceritanya bermula akibat gigitan serangga dibahagian kaki , customer pelik kesan gigitan itu menjadi sangat gatal hampir setiap malam. Customer asyik mengaru sehingga gigitan serangga itu menjadi luka yang mengerikan, bernanah , bengkak dan sakit sehinggakan tidak boleh berjalan seperti biasa.

Akhirnya beliau datang hospital juga untuk menerima rawatan. Mungkin kerana agak teruk doctor suruh masuk ward untuk pemeriksaan lanjut dan bacaan gula juga meningkat.

Anak customer lah yang paling risau , takut dengan saranan doctor untuk potong kaki emak nya akibat virus sudah mula merebak di bahagian tulang sehingga menyebabkan mak customer tak mampu berjalan sendiri.

Selepas anak customer ambil keputusan untuk ikhtiar Shaklee order pertama hanyalah Herbal Blend. Kemudiaan kami cadangkan customer untuk ambil vivix untuk kesan yang lebih baik.

Syukur selepas habis consume beberapa bottle vivix , bacaan gula dalam darah semakin cantik dan doktor sendiri terkejut dan mengatakan kemungkinan besar operation untuk potong kaki customer akan di pospone dulu , berdasarkan bacaan gula yang semakin menurun

Berdasarkan Poster testimoni luka yang besar dan mengerikan ini adalah kaki customer yang pada awalnya hanya digigit serangga tetapi menjadi teruk seperti ini ditambah pula kesan daripada hari-hari nurse dressing, potong dan korek segala kulit dan isi yang tidak sihat. Ngeri kan?





Syukur luka ini sembuh dengan cepat. Isi pun cepat tumbuh sihat sehingga nampak kemerah-merahan. Herbal blend pun customer sapu apabila isi tumbuh sebab khuatir terkena jangkitan pula dan herbal blend ni boleh bantu luka cepat sembuh.

Asbab vivix & herbal blend , juga patuh dengan Nasihat doktor , kini customer saya kembali sihat dan bebas dari terpaksa suntik insulin.

Jika ada di antara ahli keluarga menderita akibat kencing manis sangat-sangat dicadangkan pengambilan Vivix untuk membantu mengawal kadar gula dalam darah serta mempercepatkan penyembuhan luka dan memberi tenaga kepada pesakit untuk meneruskan aktiviti harian seperti biasa.


Dapatkan TWIN PACK VIVIX pada harga promosi sebelum 31 Ogos 2018. Klik VIVIX ONLINE untuk pembelian secara atas talian. Anda layak mendapat pelbagai keistimewaan jika membeli TWIN PACK VIVIX BULAN INI SAHAJA.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Umi Kalsom Awang Hat

♥ sms/whatsApp:  017 - 4997159

Monday, August 13, 2018

EKZEMA BERBELAS TAHUN SEMBUH. INI RAHSIANYA

by , in
Vivix dan masalah ekzema. Ikuti pengakuan ikhlas cik Izzati tentang perubahan pada ibu beliau yang menghidap masalah ekzema yang teruk sebelum mencuba Vivix.

=====================================

Ini kisah mak saya dengan Vivix.

Bila sebut pasal Vivix dulu-dulu, saya rasa macam mahalnya Vivix ni. Masa tu macam betul ke testimoni-testimoni yang diorang share ni.

Tapi disebabkan kisah ni, memang dah buatkan saya berubah pendapat dan nak share dengan semua kebaikannya. Sangat berbaloi.

Kisahnya, mama ada masalah eczema kronik. Banyak dah berubat sana sini. Dah berbelas tahun dah eczema mama. Duit pun habis beribu untuk berubat.

Bayangkanlah sekali pergi rawatan sahaja dah rm500++. Tapi, eczema mama tetap tak surut. Kalau kirakan balik mau beribu ribu dah berhabis demi nak mak sembuh sepenuhnya.


Saya pun baca segala details Vivix, cari dia punya kebaikan segala kandungan dia. Time tu nekad, aku mesti cuba beli Vivix untuk mama. Tak kesahlah, cuba je dulu. Terus grab 2 botol.

Hasilnya lepas 3 bulan, alhamdulillah memang amazing. Eczema mama hilang, kulit pun makin licin, bonus awet muda. Sakit-sakit sendi, gastrik pun hilang. Cuma tinggal sikit-sikit je lagi dekat tangan yang degil tak nak hilang lagi.




Bonus, walaupun mama dah 59 tahun. Tapi orang ingat mama masih 40an.

Hebat kan? Selagi tak mencuba kita takkan tahu keberkesanannya..

Pm admin untuk dapatkan Vivix pada HARGA TAK MUNASABAH bulan Ini Sahaja. Promosi twin pack Vivix dapat 5% diskaun dan Promosi beli 6 percuma 1 bakal berakhir 31 Ogos 2018.

Hubungi:

Call/whatsapp: 017-4997159 atau boleh pm di www.facebook.com/umikalsom
#promovivix
#vivixuntukmasalahekzema
Thursday, August 09, 2018

Kurang Asid Folik Punca Masalah Saraf Tunjang Bayi Bakal Lahir???/

by , in

Mungkin ramai yang tak tahu dan mengambil mudah pengambilan pemakanan seimbang pada awal usia kehamilan. Dan ramai juga yang masih mengabaikan pengambilan asid folik di awal minggu kehamilan.

Kecacatan yang berlaku di dalam otak dan saraf tunjang boleh berlaku dalam tempoh beberapa minggu pertama selepas persenyawaan. Ketika doktor dan ibu bapa mengetahuinya mungkin ketika itu keadaan sudah terlambat.




Saintis Penyelidik Kanan Shaklee Corporation (USA) , Dr Sonhee Park berkata risiko kecacatan bayi dalam kandungan boleh dikurangkan melalui amalan pemakanan sihat sebelum dan semasa hamil.

Kepentingan Nutrien Untuk Prakehamilan dan Ketika Hamil..

Berikut adalah saranan beliau mengenai nutrien yang perlu seorang wanita yang nak hamil atau sedang hamil perlukan.



1. Asid Folik
✔Cegah kecacatan bayi
✔ Cegah anemia (kekurangan darah merah)
✔ Membantu pembentukan sel darah merah
✔ Mengurangkan morning sickness dan
     alahan

2. Omega 3
✔ EPA dan DHA penting untuk tumbesaran
       kognitif dan visual bayi.
✔ Mencegah pembekuan darah yang tak
      normal
✔ Mengurangkan risiko preeklampsia
✔ Membantu ibu gdm

3. Zat besi dan mineral
✔ Meningkatkan hb ke tahap selamat
✔ Menyokong perkembangan otak bayi
✔ Mengurangkan risiko autism

4. Sumber protin
✔ Kawal paras gula dalam darah
✔ Membantu memberi tenaga kepada si ibu
✔ Membantu tumbesaran bayi dalam
      kandungan

5. Kalsium dan magnesium
✔ Mengawal pengecutan otot dan rahim
✔ Mengurangkan risiko kejang kaki
✔ Mencukupkan keperluan kalsium ibu
✔ Bayi perlukan kalsium untuk pembentukan
      gigi dan tulang.

6. Vitamin C
✔ Menguatkan antibodi si ibu
✔ Mengurangkan risiko kulit sensitif
✔ Membantu mengurangkan sakit bersalin

Buatlah pilihan yang tepat untuk zuriat yang bakal lahir ๐Ÿ˜Š.

www.wasap.my/60174997159
Thursday, July 19, 2018

PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI DUA PULAU PINANG

by , in
Ada tak orang Pulau Pinang yang sedang mencari Pengedar Sah Shaklee yang nakkan penghantaran sehingga ke pintu rumah anda?

Ataupun memerlukan bersua muka supaya lebih paham produk mana yang patut dicuba dahulu?

Atau adakah anda sedang mencari peluang bisnes tambahan dan nakkan bimbingan mentor yang dekat dengan kawasan kediaman anda?

Jika ya anda sedang mencari orang yang tepat. Memperkenalkan PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI DUA PENANG yang sangat komited untuk membantu anda lebih mudah mendapatkan sebarang produk Shaklee dan juga mentor yang sentiasa bersedia untuk bantu anda berbisnes dengan cara yang betul. 


Nama facebook: 

Nama FB Page: 
Pengedar Shaklee Sungai2, 010.9467880

Instagram:
 pengedar_shaklee_sungai2

Nama blog: 
ohsemmama@blogspot.com


Kawasan COD :
Sungai Dua, Seberang Jaya, Perda, Permatang Pauh, Seberang Perai



Beliau adalah Pengedar Shaklee yang bergerak aktif secara FULL TIME. Jika anda nakkan produk Shaklee dengan cepat beliau la orang yang tepat  kerana Branch Shaklee sangat dekat dengan rumah beliau. Haaa best kan?

Pelbagai produk secara set untuk anda cuba. Antaranya:

  1. Set kehamilan untuk wanita yang sedang hamil untuk tampil lebih sihat, bertenaga dan perkembangan bayi yang sempurna
  2. Set kecantikan buat semua wanita tak kira apa jua jenis kulit
  3. Set kencing manis untuk mereka yang ingin memperbaiki tahap kesihatan secara menyeluruh.

Dan banyak lagi pilihan bergantung kepada apa saja tujuan dan matlamat anda. So jangan lupa hubungi pengedar Shaklee Sungai Dua untuk penghantaran produk Shaklee samada melalui COD atau secara pos.

Klik PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI DUA untuk respons pantas dan tuntas :).


APA TUNGGU LAGI UOOOLS.....






Sunday, July 15, 2018

OSTEOPOROSIS DI KALANGAN WANITA DAN CARA MENGATASINYA

by , in
Apa itu Osteoporosis? Kenapa ia sangat sinonim di kalangan wanita?

Seram sangat bila baca tentang osteporosis. Tahu tak 1 daripada 3 wanita dan 1 daripada 50 lelaki berisiko menderita akibat osteoporosis? Nampak jelas di situ betapa osteoporosis di kalangan wanita umpama isi dan kuku. Sangat dekat dan berkait rapat.

Apa itu Osteoporosis?

Osteoporosis terjadi akibat tulang rapuh. Ia merupakan keadaan di mana indeks jisim tulang rendah akibat kemerosotan seni bina mikro tulangnya.  Ini bermakna bahawa walaupun tulang mungkin tidak secara fizikal semakin kecil tetapi balok dan lajur yang membuat seni bina tulang semakin tipis dan lemah. Akhirnya tulang akan menjadi rapuh dan mudah patah. Seram kan?.....

Osteporosis ni boleh dikatakan penyakit yang sangat sistematik.  Sebabnya walaupun satu tulang saja yang terkena osteporosis tapi kesannya akan kena tempias pada tulang tulang badan kita yang ok.

Tanda dan Gejala

Osteoporosis mengambil masa beberapa tahun untuk terjadi.Gejala yang selalu terjadi di peringkat awal tidak begitu ketara dan kadang-kadang mengambil masa berbulan bulan utuk gejala yang jelas untuk timbul. Antara tanda-tanda Osteporosis ialah:
  • Sakit sendi yang kerap
  • Sukar untuk berdiri lurus atau duduk
  • Kepatahan tulang tanpa hentaman atau hentakan
Ironinya apabila tulang menjadi nipis (rendah dalam jisim tulang), tulang pergelangan tangan,tulang pinggul atau tulang spinal (vertebra) lebih senang patah. Batuk atau bersin mungkin menyebabkan patah tulang dada (rib) atau berpotensi untuk tulang belakang reput. 

Perbezaan indek tulang normal dan tulang yang mengalami osteoporosis

Punca Berlakunya Osteoporosis

Tulang tebal dan kuat semasa remaja. Namun bila usia mencecah 35 tahun, lebih banyak tisu tulang yang hilang daripada yang diganti. Ini menyebabkan tulang menjadi nipis dan lemah. Orang yang gemar melakukan senaman semasa muda dan masih aktif semasa berumur kurang berisiko osteoporosis kerana tulang masih kuat.

Ada beberapa faktor yang boleh meningkatkan risiko anda mendapat osteoporosis: Wanita berisiko lebih tinggi mendapat osteoporosis berbanding lelaki. Ini disebabkan penurunan hormon oestrogen selepas menopaus. Wanita berisiko tinggi apabila :
  • Mengalami menopaus awal sebelum umur 45 tahun.
  • Menjalani pembedahan histerektomi (pembuangan organ rahim) sebelum berusia 45 tahun, terutama jika ovari dibuang sekali.
  • Tidak datang haid dalam jangkamasa lama ( lebih dari 6 bulan) disebabkan senaman berlebihan atau makan berlebihan 
Penyakit yang menjejaskan penghasilan hormon boleh menyebabkan osteoporosis. Hormon wanita, estrogen dan hormon lelaki, testosteron adalah penting untuk menjadikan tulang kuat, dengan memproseskan mineral seperti kalsium. Osteoporosis boleh tercetus oleh masalah hormon, termasuk :
  • Hipertiroidism (kelenjar tiroid yang sangat aktif).
  • Gangguan kelejar adrenal. Dalam Sindrom Cushing, penghasilan berlebihan kortisol (hormon yang dihasilkan oleh kelenjar adrenal) menyebabkan osteoporosis.
  • Kurang pengeluaran hormon seks ( estrogen dan testosteron).
  • Gangguan di kelenjar pituitari dan,
  • Kencing manis.
Fakta-fakta lain yang akan meningkatkan risiko mendapat osteoporosis termasuk:
  • Sejarah osteoporosis di kalangan keluarga yang terdekat (ibu bapa).
  • Tidak aktif dalam jangkamasa lama seperti terlantar di katil.
  • Kerap mengambil minuman keras dan merokok.
  • Gangguan penyerapan seperti ‘ Coeliac disease’ dan Crohn’s disease.
  • Penggunaan ubat korti kosteroid pada dos yang tinggi bagi tempoh yang lama (selalunya digunakan bagi rawatan arthritis dan asma) boleh memberi kesan kepada kekuatan tulang.
  • Kekurangan kalsium .
  • Paras vitamin D rendah.
  • Jisim badan yang sangat rendah (contoh, berat badan yang kurang atau mempunyai tulang yang menipis akibat kecelaruan gaya pemakanan)
Komplikasi
Osteoporosis menyebabkan badan menjadi rendah serta bongkok akibat kepatahan tulang belakang (spinal ). Ini bermakna tulang belakang tidak lagi mampu untuk menyokong berat badan. Kebiasaannya kemalangan kecil boleh menyebabkan patah atau rentak di pergelangan tangan, lengan, leher atau tulang pinggul.
Sesetengah orang menjadi tidak berupaya kesan daripada tulang yang rapuh. Penggantian semula tulang pinggul selalunya diperlukan sekiranya ia patah, dan ini akan menyebabkan pesakit tidak mampu berjalan sendiri. Walaupun osteoporosis tidak memendekkan jangka hayat manusia, ketidakupayaan bergerak sendiri menjadi sebab utama kemasukan ke rumah penjagaan.

Pencegahan

Gen anda menentukan potensi ketinggian dan kekuatan rangka anda. Walau bagaimana pun, amalan cara hidup yang sihat, seperti pemakanan dan senaman boleh mempengaruhi kesihatan tulang anda. Mengamalkan cara hidup sihat melambatkan berlakunya kejadian osteoporosis. Senaman yang berkala amat diperlukan. Cuba lakukan senaman sekurang-kurangnya 30 minit 3 kali seminggu.
Dua jenis senaman yang penting untuk mengukuhkan kepadatan tulang bagi mencegah osteoporosis adalah – senaman ’weight bearing’ dan senaman ’resistance’. Jogging, lompat tali (skipping), senaman  aerobik dan melompat atas dan bawah ditempat yang sama baik untuk kekuatan tulang.
Bagi mereka yang berusia , senaman ringan dan selamat, seperti berjalan, main tenis, berenang amat berguna. Untuk orang yang lebih tua, senaman perlu bersesuaian dan selamat, seperti berjalan perlahan,  menaiki tangga 10 kali sehari, permainan tenis yang sederhana.
Amalan cara hidup yang boleh membantu mencegah osteoporosis termasuk:
  • makan makanan yang mengandungi zat kalsium yang tinggi – sekurang-kurangnya 1,000 mg sehari.
  • berhenti merokok -menghisap rokok meningkatkan risiko osteoporosis.
  • hadkan jumlah pengambilan minuman alkohol. Disyorkan had 21 unit seminggu untuk lelaki dan 14 unit untuk wanita.
Penghidap osteoporosis boleh mengurangkan risiko tulang retak atau patah. Satu tindakan yang baik ialah sentiasa berhati-hati mengenalpasti perkara yang boleh menyebabkan jatuh seperti lingkaran wayar. Pastikan anda sentiasa memeriksa tahap penglihatan dan pendengaran. Sesetengah warga emas memakai pelindung khas pada pinggul untuk mengelakkan kecederaan semasa jatuh.

Pengambilan Suplemen Tambahan Untuk Menyokong Tulang Yang Sihat


Gabungan supplemen yang mempunyai pelbagai fungsi sangat penting untuk member badan kita nutrien yang saling melengkapi antara satu sama lain.

ESP, Vita Lea dan Omega guard merupakan gabungan sumber protein, multivitamin lengkap dan Omega-3 yang sangat diperlukan untuk kesinambungan kehidupan yang lebih sihat bertenaga.


B Complex dan Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun badan dan juga menukarkan makanan kepada sumber tenaga. Ia juga mampu menjaga kesihatan sistem saraf kita.


Ostematrix Shaklee membekalkan 1000mg kalsium bagi setiap 4 tablet sehari. Ia jumlah kalsium yang jarang kita dapat dari pemakanan harian kita. 


Nak tahu kelebihan Ostematrix Shaklee klik Ostematrix Shaklee


Vivix Shaklee merupakan sumber anti oksidan terbaik yang bertindak sehingga ke peringkat sel sel badan.


Maklumat lanjut tentang Vivix klik Vivix Shaklee.



Umi Kalsom Awang Hat
Pengedar Shaklee Sah Anda
SMS/Call/Whatsapp:
017-4997159
Email:
umie5zal@gmail.com
Shaklee ID:
1096881