Sunday, 31 July 2016

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE UNTUK PESAKIT DIABETES ATAU KENCING MANIS

Assalamualaikum semua. Apa khabar? Memang indah suasana pagi ni kan.... Cuaca yang nyaman ja. Alhamdulillah Allah masih lagi bagi peluang kita bernafas pagi ni. Syukur sangat Allah bagi kelapangan pada saya untuk update entry pagi ni. Rezeki jugak tu. Konsep rezeki kan luas :).

Ok la sebelum saya melalut dengan intro yang panjang terus straight to the point la. Rasanya ramai yang dah tau bulan ni promosi Vivix Shaklee kan? Tinggal sehari saja lagi promosi ni nak berakhir. Ramai sungguh yang borong Vivix macam borong ikan kat pasar hahahaha.... Vivix mahal?????
Bagi yang tak tahu keberkesanan dan kehebatan Vivix saja yang akan cakap macam tu. Kalau tak percaya cuba la dulu. I dare you okay (cabar ni).

Tau kan dah ramai pesakit diabetes atau kencing manis berjaya turunkan kandungan gula dalam darah dan tak kurang jugak yang tak perlu suntik insulin selepas amalkan Vivix? haaa.... Sebab itu la saya rasa terpanggil nak buat entry khas tentang testimoni Vivix shaklee dan diabetes. Jom kita baca satu persatu. Disclaimer satu saya tak overclaim okay. Ni semua testimoni dari kastemer sendiri. Tak baik tau menipu. Berdosa besau.

Himpunan Testimoni Pesakit Diabetes dan Vivix Shaklee



Testimoni 1 : Pesakit diabetes jadi lebih sihat dan boleh jalani aktiviti harian seperti biasa. Gula dalam darah jugak turun dengan banyak




Testimoni 2 : Bacaan gula dalam darah kembali normal. badan bertenaga dan penglihatan semakin pulih




Testimoni 3 : Suami Puan Fillah berjaya turunkan kandungan gula dalam darah dari bacaan 20 kepada 6. Padahal belom habis sebotol vivix pun lagi. Dasat kan?




Testimoni 4 : Ni kakak saya sendiri. Dia berjaya turunkan kandungan gula dalam darah dari 8.6 ke 6 dalam masa 2 minggu sahaja. Boleh klik di sini untuk cerita penuh >>>> Kakak Saya Berjaya Turunkan Kandungan Gula Dalam Darah Dengan Vivix



Testimoni 5: Berjaya turunkan bacaan gula dalam darah daripada 18 ke 9.1  dan badan semakin sihat hasil amalkan Vivix Shaklee. Badan pun dah takde sakit2 lagi.



Testimoni 6 :  Penghidap diabetes selama 11 tahun berjaya turunkan kandungan gula dalam darah sehingga 8mmol/L. Sebelum ni belas2 ja bacaannya. Anak mana tak hepi kan?




Testimoni 7 :  Kandungan gula dalam darah turun dan pesakit dah tak bangun malam buang air lagi. Kastemer sangat puas hati sampai nak repeat order tau



Macam mana? Nampak tak ramai yang berpuas hati orang yang mereka yang sayang kembali bertenaga,jadi lebih sihat dan ceria. Kalau saya betul-betul nak list down testimoni mereka yang berjaya kurangkan simptom2 diabetes memang mau 3-4 muka surat. 

So apa tunggu lagi. Gembira kan hati orang yang tersayang dengan hadiah sebotol Vivix. Nak lagi murah beli 2 botol terus. Anda akan dapat :

  1. Keahlian percuma bernilai RM68.90
  2. Penghantaran percuma ke seluruh Malaysia bernilai RM10.60
  3. Cash back bulan hadapan
  4. Layak buat pembelian dengan harga ahli
  5. Layak mendapat konsulatasi secara percuma
  6. Layak menyertai group Ireach family yang sangat ohseme
Total penjimatan ialah sebanyak RM200++

Jadi..... jangan berlengah lagi. Hubungi saya sekarang jugak. 


                                                                       Umi Kalsom
017 4997159
Pengedar Shaklee Di Puchong
COD Area : Puchong, Bandar Kinrara, Saujana Putra, Putra Height, Shah Alam
FB : Umi Kalsom Awang Hat
Instagram : www.instagram.com/@umikalsomawanghat

Saturday, 30 July 2016

7 KHASIAT PUTIH TELUR UNTUK KECANTIKAN

Ramai yang suka telur. Bagi mereka yang tinggal bujang terutamanya pelajar ada telur sepapan kat rumah pun dah cukup besar rahmatnya. Boleh masak megi goreng, buat nasi goreng, telur dadar makan dengan nasi panas dan macam-maam lagi. Pendek kata barang wajib sentiasa ada kat dapur. Betul tak?

Korang tahu tak telur ni banyak khasiat tau terutamanya untuk kecantikan. Haa...teruja nak tahu la tu hihihi...  Hari ni saya nak share 7 khasiat putih telur untuk kecantikan. Kalau takde bajet nak gi salon ada telur pun jadi la kan....



1. Tanggalkan Blackhead &  Whitehead

Tak perlu mengeluarkan belanja besar melakukan perawatn wajah di spa. Proses membuang whitehead dan blackhead di spa adakalanya menyakitkan. Cuba petua ini. Caranya amat la mudah. Rendam kapas muka dalam putih telur. Kemudian tempek pada wajah yang bermasalah seperti area hidung dan dagu. Biarkan sampai kering. Kemudian tarik kapas perlahan-lahan. Cuba tengok kat kapas tu. Banyak tak kotoran? Tu la kotor yang berjaya dibuang. Hasilnya kulit jadi lebih licin .


2. Haluskan Kulit

Bagi yang nak jimat masa dan wang amalkan mengoles wajah dengan putih telur. Oles nipis ja kemudian biarkan selama 15 hingga 20 minit. Bilas wajah dengan air suam dan diikuti dengan air sejuk. Lakukan petua ni dua kali seminggu. Hasilnya kulit wajah akan jadi tampak lebih halus dan tegang.


3. Mencerahkan Kulit

Bagi sesetengah wanita la kan bila kulit diorang gelap dan tak sekata keyakinan diri akan berkurang. Rasa segan nak bergaya. Lagi teruk malas nak bergaul sebab rasa rendah diri. Toksah sedih okay. meh cuba cara ni. Campurkan yogurt asli atau original yogurt dengan putih telur dan oles pada wajah dan leher. Amalkan dua kali seminggu. Kulit akan beransur cerah secara semulajadi.


4. Membuang Lebihan Minyak

Cara yang paling berkesan untuk membuang minyak yang berlebihan dari wajah ialah dengan menggunakan putih telur. Caranya mudah ja. Campurkan putih telur dengan sedikit hirisan lemon, oles pada seluruh wajah. Bukan minyak ja boleh dibuang pori-pori wajah pun boleh dikecilkan.


5. Menghilangkan Jerawat

Jangan risau kalau jerawat mula naik kat muka. Sapu ja putih telur dan biarkan 20 minit. Lepas tu  bilas ja dengan air suam. Buat dengan kerap sehingga lah jerawat hilang.  Selalunya perubahan positif akan dapat dilihat seawal dua hari, jerawat kecut dan hilang tanpa meninggalkan kesan.


6. Melembapkan Kulit

Kulit yang terdedah kepada cahaya matahari mudah jadi kering dan jadi sunburn. Cara mengatasinya ialah dengan campurkan putih telur dengan avokado. Gaul sebati, jadikan masker. Oles pada wajah dan biarkan selama 15 minit. Kemudian bilas dengan air sejuk. Hasilnya kulit akan kembali lembap dan masalah sunburn akan berkurangan.


7. Rawat Masalah Lingkaran Gelap Bawah Mata

Lingkaran gelap bawah mata memang boleh buat wanita stress. Selalu orang panggil mata panda. Cara mudah nak hilangkan mata panda ialah dengan campurkan putih telur dan timun. Oles putih telur pada bawah mata dan letak hirisan timun. Biarkan 15 minit. Bilas dengan air suam sehingga bersih.


Banyakkan kelebihan putih telur? So pada yang rajin tu mula lah cuba mana-mana tips malam ni. Good luck saya ucapkan. Pada yang tak suka renyah-renyah atau tak punya banyak masa saya cadangkan amalkan pengambilan vitamin C Shaklee setiap hari. In Sha Allah wajah anda akan lebih glowing inside and out setelah konsisten makan vitamin C setiap hari. 

Untuk maklumat lanjut tentang vitamin C : Vitamin C Bantu Buat Kulit Lebih Cantik & Mulus


Kalau terasa nak try vitamin c boleh la hubungi saya ya (Umie 017.4997159) atau email ke umie5zal@gmail.com. Nanti saya boleh cerita  panjang lebar lagi hihihi....


Wasssalam

Sumber : Majalah Mingguan Wanita 23 Jun 2016

Sunday, 17 July 2016

SET KEHAMILAN SHAKLEE MURAH DAN BERBALOI PILIHAN SAYA

Assalamualaikum semua. Salam hari ahad. Mesti ramai yang yang amik peluang bermalas malasan di hari ahad kan? Umie kena jugak bangun menghadap pc sebab si hero kecik belom bangun. Ni ja masa yang ada untuk menghapdate blogku ini hihihi.... Hari ni umie nak share dengan korang semua tentang vitamin yang umie makan untuk kehamilan yang kedua ni. Waktu kehamilan pertama belum terdedah lagi keperluan makan vitamin waktu hamil hahahaha...


Dalam banyak2 vitamin ini lah yang umie tengah tolan tiap2 hari.  Sangat2 membantu umie untuk lebih bertenaga dan cergas setiap hari.

Ada 6 jenis suplemen/vitamin dalam set ni:

  1. B Complex
  2. Vitamin C
  3. Vita Lea
  4. Ostematrix
  5. Esp
  6. Omega Guard

Waktu makan berbeza tau. Takde la umie sekali ngap semua sekali hahahaha.... Meh la umie cerita sket waktu bila ngap vitamin2 ni.
.

VITA LEA/ B COMPLEX & VITAMIN C 


Vita lea (iron tablet/multivitamin) , B Complex dan Vitamin C biasanya umie akan ambil selepas heavy meal samada breakfast atau lunch. Kadang2 breakfast ringan2 ja so lajak amik after lunch tiga beradik ni. Bukan apa umie ni jenis yang memang tak boleh telan vitamin kalau perut kosong. Mula la melugai, pening2 dan rasa tak sedap badan. Tiga beradik ni banyak sangat bantu untuk kontrol stress, elakkan mudah kena selsema, demam dan jugak bagi tenaga segera.hb pun ok ja kalau amik tiga beradik ni. Kehamilan kali ni penat dia lain macam sikit. Maklumlah umur dah 30an. Sebab tu umi amik ketiga-tiga suplemen sekaligus. Kesannya lebih umpph dan dapat elak kita dari risiko tekanan darah rendah.

Nak tahu cara tingkatkan stamina ketika hamil? jom klik Tips Tingkatkan Stamina Keika Hamil

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)


Macam ESP umie selalu amik after breakfast. Lebih kurang pukul 10 camtu.  Campur dengan milo. Bancuh suam2. Sedap wooo... X campur gula pun sedap ja. Kadang2 kalau terlupa umie amik waktu tea break sebelah petang.  Sekali minum 1-2 scoop ja. Penting tau amik protin sebab dia boleh bagi tenaga segera, bagi kulit kita dan bakal baby cantik dan kurang alahan. Lagipun boleh buat perut kita lebih cepat kenyang dan tahan lama. Takde la asyik nak makan ja.

Nak tahu kelebihan ESP? Jom klik Kelebihan ESP Shaklee

OMEGA GUARD


Omega guard pulak umie selesa amik lepas dinner. Letak siap2 omega guard sebelah pinggan nasi hahahaha..... Bijak tak?. Omeg guard ni bagus untuk merendahkan kolestrol dari badan. Saluran darah kita pun dia tolong jaga sekali. Penting tau sebab Omega Guard boleh kurangkan risiko penyakit saluran darah dan juga strok. Dan.... Bagus untuk membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu untuk perkembangan memori. Dalam Omega Guard ada DHA yang merupakan nutrien utama untuk otak,sistem saraf dan retina. Sebab tu la saya dah start amalkan Omega Guard bila masuk ja 2nd trimester. Waktu ni perkembangan janin kita sangat2 pesat. Info yang perlu korang tahu sebiji tablet Omega Guard bersamaan dengan 905mg asid-asid lemak Omega - 3 EPA dan HDA.

Nak tahu lebih lanjut Kebaikan Omega Guard? Baca entry ini : Kebaikan Omega Guard Shaklee

OSTEMATRIX


Last sekali Ostematrix.  Yang ni memang vitamin yang sangat-sangat penting untuk setiap ibu hamil. Serius umie cakap sapa yang pernah amik ostematrix ni memang terus jatuh cinta. Mcam umie sendiri mula amalkan ostematrix ni start Januari 2014 sampai sekarang. Yang ni waktu paling afdhal adalah sebelum tidur. Ye la kalau mkn ostematrix In Sha Allah takde la incident menjerit tengah2 malam sebab tarik mengkarung dan sakit belakang.  Antara fungsi utama ostematrix ni ialah menguatkan tulang belakang, bantu elakkan kejang kaki atau kebas-kebas dan juga membantu tidur yang lebih lena. Nampak tak? semua kebaikan ostematrix ni sesuai sangat untuk ibu hamil macam kita ni. Lagi satu jangan tak tahu ya semakin perut kita membesar keperluan kalsim pun makin meningkat tau. Setakat segelas susu sehari memang tak cukup dah. In case siang hari kita terlebih aktif sila lah telan megadose ostematrix atau bersedialah untuk menjerit tengah-tengah malam. Ni pengalaman sendiri yang terlupa telan ostematrix sebelum tidur (kelemahan umie memang sangat culas nak minum susu uhuhuhu)

Anda mungkin berminat membaca entry ini : Tips Penjagaan Gigi Ketika Hamil


Selesai..... Setakat ni memang umie konsisten la amik kesemua vitamin ni. Doakan semoga kehamilan kali ni dilindungi Allah dan baby pun selamat ya.
.
Buat mommies2 sapa rasa nak try jom pm umie ya. Umie akan advice ikut keperluan dan bajet mommies semua :).   Bulan ni ada promosi tau. Sapa yang beli set ni dapat beli tote beg comel tu dengan separuh harga.


Umi Kalsom
017 4997159
Pengedar Shaklee Di Puchong
COD Area : Puchong, Bandar Kinrara, Saujana Putra, Putra Height, Shah Alam
FB : Umi Kalsom Awang Hat
FB Page :Pengedar Shaklee Puchong - 0174997159
Instagram : www.instagram.com/@umikalsomawanghat

Friday, 8 July 2016

4 Tips Mengawal Pemakanan Di musim Perayaan



Hari ni dah masuk raya ketiga dah.  Ramai lagi yang masih mengatur rumah mana nak pergi berkunjung dulu. Ada yang jadual dah penuh dari awal pagi sampai la ke malam.  Memang betol2 manfaatkan cuti yang ada.
.
Nasihat saya walaupun kita masih dalam mood raya jaga lah pemakanan.  Jangan makan terlampau banyak dan tak beringat.Tau tak ada kes di mana kolestrol terlalu banyak dalam badan sehingga tersumbat dan menyebabkan kematian.  Taknak la dalam gembira tiba-tiba berakhir dengan kesedihan.
.
Meh saya nak share tips sket la untuk dijadikan panduan sepanjang musim perayaan ni. Kurangkan 20% pengambilan makanan dengan:
.
✔ Memilih cawan tinggi berbanding cawan lebar setiap kali minum air manis
✔ Guna pinggan kecil berbanding pinggan besar bagi mengelakkan keinginan nak memenuhkan pinggan dengan makanan
✔ Pengambilan sumber protin yang mencukupi di waktu pagi bagi mengurangkan keinginan makan banyak waktu tengahari
✔ Kira bilangan kunyahan dipercayai mengurangkan keinginan untuk makan lebih banyak
.
Semoga dengan sedikit tips ini anda mampu mengawal pemakanan di musim perayaan agar tak memudaratkan diri sendiri.  Untuk dapatkan sumber protin terbaik minum la #esp setiap pagi dicampur dengan minuman kegemaran anda seperti milo, jus buah atau susu segar. Mana nak dapat ESP?  Boleh ja hubungi saya untuk dapatkan ESP kesukaan ramai ni.
.
Jom hidup lebih sihat dengan pola pemakanan yang lebih sihat.

Pengedar Shaklee Anda
Umi Kalsom
017.4997159
Facebook : Umi Kalsom Awang Hat
Page : Pengedar Shaklee Puchong
Instagram : @umikalsomawanghat

Kredit gambar kepada : Faten Ellyni Md Yasin.


Saturday, 2 July 2016

APA KELEBIHAN ESP SHAKLEE? KENAPA ESP BETUL-BETUL HEBAT?

Saya selalu ditanya apa yang hebat #esp soya Shaklee? Apa yang membezakan #esp dengan soya dari jenama lain????

Actually banyak sangat. Saya taknak sentuh tentang produk lain kerana saya tiada kepakaran itu. Lagipun tak baik kan perlekehkan produk lain semata-mata nak up produk sendiri. Okay jom baca dan hadam kupasan saya ni. Chewaaah....


ESP Shaklee Adalah Non-GMO





Tahu tak apa itu non-gmo? Non-gmo ni ( Non Genetically Modified Organism) yang bermaksud dna asal esp yang berasaskan soya langsung tak diubah genetiknya,tidak disuntik dengan apa2 pun bahan kimia yang boleh merosakkan keaslian dan kebaikan soya itu sendiri. Sebagai contoh la supaya mudah faham. Ayam daging yang kita makan hampir  setiap hari tu agak2 gmo ke non-gmo?
Perasan tak dulu2 semasa zaman kanak2 kita ayam amik masa agak lama untuk membesar. Selalu kalau mak ayah kita beli ayam kecik ja kan. Sekarang ayam gemuk2 tau. Bila nak basuh cuba selak kat bahagian peha ayam. Mesti akan nampak kesan lebam. Betul tak? Itu maksudnya ayam makanan harian kita pun dah disuntik bahan kimia supaya cepat besar dan cepat pulak boleh dijual. So dapat tak bayangkan berapa peratus ja protin yang kita dapat serap daripada sumber protin setiap hari? Risiko memakan produk-produk GMO ialah unsur makanan yang di makan dah bukan semulajadi lagi dah. Struktur berbeza dan terdedah kepada racun pesticide yang boleh menyebabkan alergic,kanser dan macam-macam lagi.


SOYA ESP MENGANDUNGI 9 ASID AMINO YANG BADAN KITA TAK MAMPU HASILKAN






Tahu tak dalam #esp ada 21 jenis asid amino. 9 daripada jumlah tersebut tak dapat dihasilkan sendiri oleh badan kita. Hanya boleh didapati dari pemakanan harian kita. So nak dapatkan 9 asid amino penting ni mudah sangat. Minum lah esp setiap hari. Penting tau asid amino perlu ni sebab ia melengkapkan keperluan nutrisi badan kita supaya kita kekal cergas,sihat dan cantik bergaya.


Keberkesanan ESP Terbukti Melalui Ujian Klinikal




Shaklee memang mementingkan kualiti bukan kuantiti. Saintis yang dilantik untuk melakukan ujian terhadap keberkesanan ESP bukan calang-calang orang. Tak cukup dengan itu Shaklee lantik juga pihak ke3 untuk menguji keberkesanan ESP ni. Boleh search kajian klinikal saintis yang ada di poster atas ni. 


ESP Diproses Pada Suhu Yang Rendah Agar Protein Tidak Rosak




Sifat protein ini ialah sangat sensitif dengan haba atau suhu. Sebab itula penghasilan ESP dilakukan pada suhu yang rendah demi nak jaga inslofavon yang ada dalam ESP. Tau tak setiap canister ESP dihasilkan daripada 30kg soya organik? Mampukah kita nak minum soya sebanyak 30kg setiap hari?


Kandungan Glycemix Index (GI) Dalam ESP Adalah Rendah



Ini juga antara sebab betapa istimewanya ESP. Index Glisemik yang rendah ni maksudnya bila kita minum ESP glukos dilepaskan ke dalam darah secara perlahan-lahan. Itu boleh mengelakkan kandungan glukos atau gula dalam darah naik secara mendadak. Ciri-ciri ini lah yang menyebabkan ESP ni sangat sesuai untuk penghidap kencing manis kerana ia mampu bagi tenaga tapi dalam masa yang sama kandungan gua dalam darah terkawal.


ESP Tiada Kolestrol, Tiada Asid Urik & Sangat Mudah Diserap Badan




ESP kan dihasilkan daripada kacang soya. Sebab itu memang takde kolestrol. Lain tau kalau soya tu diekstrak daripada haiwan. Tiada asid dan sangat mudah diserap buatkan ESP ni sangat sesuai untuk penghidap gastrik. Itu yang banyak testimoni mengatakan sejak minum ESP dah takde gastrik lagi. Penghidap sakit jantung pun takde masalah nak minum ESP ni.


Ini lah antara keistimewaan ESP yang takde pada produk yang lain. Dan tak hairan lah ramai sangat penggemar ESP yang sangat berpuas hati dengan hasil yang mereka dapat setelah konsisten minum ESP.

Amacam dah teruja ke? Kalau dah teruja tu boleh la hubungi saya untuk dapatkan setong ESP. Saya yakin anda pasti takkan menyesal. ESP sangat sesuai untuk ibu hamil, ibu menyusu, mereka yang dalam berpantang, pesakit gastrik, penghidap kencing manis, wanita dn orang tua. Jika dah bulat tekad nak order hubungi saya okay. Selamat hari raya. Hati-hati balik kampung ya :)

Umi Kalsom
017 4997159
Pengedar Shaklee Di Puchong
COD Area : Puchong, Bandar Kinrara, Saujana Putra, Putra Height, Shah Alam
FB : Umi Kalsom Awang Hat
FB Page :Pengedar Shaklee Puchong - 0174997159
Instagram : www.instagram.com/@umikalsomawanghat

Friday, 1 July 2016

CARA MUDAH DAN SELAMAT UNTUK DAPATKAN VITAMIN C TERBAIK


Saja nak tanya la ada tak sesapa kat sini yang mampu makan 7 biji oren sekali dengan kulit setiap hari?  Pastu plak mampu cari buah oren organik yang confirm2 organik, semulajadi dan takde tabur2 langsung chemical?

Kalau ada yang memang amal cenggini hari2 memang korang tak perlu amalkan vitamin C Shaklee.  Umie mengaku siap-siap memang tak mampu. Sebab itu umie pilih jalan mudah.  Telan ja 2 biji vitamin c yang bersamaan dengan 14 biji oren beserta kulit setiap hari. Dan umie dapat khasiat yang sama macam mkn oren setiap hari.

Buat apa nak susah2 kan?  Shaklee kan hado.  Selamat, berkesan dan semulajadi.
.

Vitamin C Shaklee murah dan berbaloi. Betul Ker? 


Sebotol Vitamin C ada 180 biji

Kalau makan 1 biji sehari >>>> Cukup untuk 6 BULAN

Kalau makan 2 biji sehari >>>> Cukup untuk 3 BULAN

Harga sebotol = RM92.50/180
                       = RM0.51/sebiji

Murah ke berbaloi????

Kalau nak baca kebaikan Vitamin C boleh klik link ni Kebaikan Vitamin C Shaklee


Apa tunggu lagi. Kalau betul-betul berminat boleh hubungi Umie ya. Free konsultasi untuk korang.


Umi Kalsom
017 4997159
Pengedar Shaklee Di Puchong
COD Area : Puchong, Bandar Kinrara, Saujana Putra, Putra Height, Shah Alam
FB : Umi Kalsom Awang Hat
FB Page :Pengedar Shaklee Puchong - 0174997159
Instagram : www.instagram.com/@umikalsomawanghat

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com