Sunday, 22 June 2014

Perbezaan Shaklee Berbanding Jenama Lain

Tahukah anda Shaklee percaya alam semulajadi merupakan jawapan untuk hidup lebih sihat dan jangka hayat yang lebih panjang. Justeru itu, Shaklee terus gigih berusaha untuk memberikan produk terbaik bagi meningkatkan taraf hidup anda.

Kenapa Shaklee Berbeza Berbanding Jenama Lain?

Sentiasa Selamat

Keselamatan amat penting di Shaklee dan standard yang ditetapkan tiada bandingannya. Shaklee menjalankan lebih daripada 350 ujian bagi setiap ramuan baru untuk mengesan pencemaran berbahaya, dan telah menjalankan lebih daripada 100,000 ujian kualiti bagi memastikan ketulenan dan kebolehan potensi sebenar.

Sentiasa berkesan

Bertanggungjawab dalam memberikan produk yang berkesan. Kajian yang dijalankan pada tahun 2007 menunjukkan mereka yang mengambil suplemen Shaklee selama lebih daripada 20 tahun mempunyai kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang mengambil suplemen lain atau yang tidak mengambil suplemen langsung.

Sentiasa Mesra Alam

Selama lebih 55 tahun Shaklee menjadi peneraju dalam pergerakan alam sekitar, daripada mencipta satu daripada pencuci biorosot pertama tahun 1960 sehinggalah menjadi syarikat pertama dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral bagi mengimbangi pengeluaran gas rumah hijau.


Saya sendiri sebagai SID yang sah sentiasa mengamalkan pengambilan suplemen Shaklee kerana saya percaya pada keberkesanan dan kebaikan setiap produk yang dikeluarkan oleh Shaklee. Dan saya percaya anda di luar sana pun perlukan suplemen shaklee untuk meneruskan kelangsungan hidup dengan lebih bermakna. Nasihat saya dapatkan lah konsultasi yang betul sebelum mengambil suplemen shaklee atau apa-apa suplemen sekalipun. Ini kerana setiap tubuh badan kita berbeza berbanding orang lain.

Hubungi saya untuk keterangan yang lebih lanjut mengenai suplemen pilihan anda.

Better Let Then Never.




Saturday, 14 June 2014

Performance Drink Minuman Mencegah Penyahidratan

Kenali Performance Drink

Terdapat elektrolit + mineral (Sodium + Chloride + Magnesium + Kalsium + Potasium ) yang membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

Ia juga baik untuk sitem neuromotor (tindak balas saraf dan otot).

Performance drink mengandungi lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.


Apakah Manfaat Utama Performance Drink?
  • Meningkatkan Daya Ketahanan Badan
  • Membekalkan Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal dengan mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh.
  • Mencegah Penyahidratan dengan mengurangkan kehausan, mencegah penyahidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda.
  • Mengekalkan paras gula.

Siapa kah Yang Sesuai Minum Performance Drink?

















Wednesday, 11 June 2014

Kebaikan dan Keburukan Vitamin E Shaklee

Kenali Perbezaan Vitamin E Shaklee


  • Ia diperbuat dari minyak soya organik dan minyak bij gandum yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif ecara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (Alpha, beta,gama,delta). 
  • Ia adalah Vitamin E yang paling lengkap di pasaran.Mengandungi 10 mg selenium semulajadi yg membantu tubuh kita menyerap vitamin E,memelihara membran sel-sel,sel darah merah dan tisu-tisu otot.
Tahukah Anda........

·         Untuk menyediakan badan yang mampu melawan radikal bebas daripada menyerang tubuh kita perlu mengambil 400IU setiap hari. Ia bersamaan dengan 1 kg gandum, 500ml minyak safflower, 8 kg bayam, 500g badam.  Boleh ke?
·         Anda boleh hanya dengan menelan sebiji Vitamin E setiap                                                  hari. Hebat kan?


Kebaikan Vitamin E Shaklee

  1. Memperbaiki sesetengah keadaan kulit.
  2. Membantu menangani masalah penyakit Parkinson.
  3. membantu lelaki yang menghadapi masalah kemandulan, memekatkan air mani dan kesuburan.
  4. Mencegah penyakit jantung.
  5. Mencagah penyakit Alzheimer pada usia muda.
  6. Melindungi pesakit diabetis
  7. Agen perlindungan kepada agen payudara.
  8. Mengurangkan senggugut semasa haid dan anti penuaan.
  9. Meningkatkan sistem imun warga emas.
  10. Berkesan dalam merawat non-alkohol steatohepatitis, penyakit berkaitan obesiti dan penyakit hati yang kronik.
  11. Menghalang keguguran.
  12. Memperbaiki parut, bengkak dan ulser kulit.

Keburukan Vitamin E Shaklee

Anda TAK PERLU makan 1 kg benih gandum + 500ml minyak safflower + 8 kg bayam + 500g badam setiap hari. Hanya perlu telan 1 biji Vitamin E Shaklee untuk dapat 400IU Vitamin E... hehehe...


Cadangan Pengambilan

Untuk memelihara kesihatan 1 biji kapsul sehari selepas makan.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




Tuesday, 10 June 2014

CARA HILANGKAN PARUT CHICKEN POX YANG LAMA DAN BARU DENGAN CEPAT





Ngeri tak tengok parut chicken pox kat atas nie? Ada tak sapa-sapa yang sedang mengalami atau telah mengalami masalah ni? Orang cakap kalau kena chicken pox waktu kecik parut cepat hilang. Maklumlah kulit muda takde masalah sangat. Tapi macam mana bagi yang kena waktu dah dewasa? waaaaa.... nightmare kan.... uhuhu...nasib baik saya kena waktu kecik-kecik dulu.

Tapi.....korang janganlah rendah diri sangat-sangat okay. Tiada masalah yang tak ada jalan penyelesaiannya. Yang penting kena rajin berusaha dan tak jemu mencuba. Saya ada cadangan untuk selesaikan masalah korang nie. Nak tahu? Teruskan membaca..........


Shaklee menawarkan set kecantikan kulit yang mampu memberi kebaikan kepada kesihatan menyeluruh – bukan sekadar kulit cantik semata-mata. Dan ia dah terbukti mampu menghilangkan parut-parut chicken yang baru dan lama dengan cepat.



Antara produk-produk dalam set ini ialah :







1. Vita E



- Bertindak sebagai Anti-Penuaan yang membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka,dada dan oto peha.
-  Bertindak sebagai Anti-Oksidan yang kuat – Pengambilannya membantu untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan system imun,mengurangkan kerosakan akibat radikal beba.
Kelastarian Tenaga – Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
Memperbaiki Parut – Memperbaiki bengkak, ulser kulit serta boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut. Untuk details sila klik di sini >>>>> ( http://www.mamaashraf.blogspot.com/2014/06/kebaikan-dan-keburukan-vitamin-e-shaklee.html )



2. Vita C


Memperbaiki simptom pendarahan. Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah,lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
Memerangi kanser – ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
- Pengambilan Vitamin C setiap hari boleh membuatkan kulit menjadi lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen (pigmen penyebab utama jeragat).
Ia juga mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah dan mengekalkan kapilari darah yang sihat.
- Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas oto,tisu,gusi,rangka dan tulang rawan. Oleh itu ianya mampu mempertingkatkan kedut dan halang otot menjadi lembik.



3. B Complex



Menukar makanan kepada tenaga. Ia membantu penghadaman, menukar lemak,karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan.
-  Melawan tekanan. Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
Baik untuk mata. Mengurangkan keletihan mata, meningkatkan kualiti penglihatan.
Cegah anemia.



4. Energizing Soy Protein (ESP)




-  Fungsi utama protien adalah untuk membina sel-sel baru dan membaiki sel-sel lama. Sel adalah unit terkecil dalam badan kita. Sel--->Tisu--->Organ--->Sistem. Makanya, kalau kita nak elokkan sistem, kita perlu baiki sel dulu iaitu unit yang paling asas. 
-  Protein adalah makronutrient yang paling penting untuk badan kita. Tubuh badan kita perlukan protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. Keseluruhan sel-sel yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.



Haa....hebat kan fungsi setiap vitamin di dalam set kulit nie. Jom saya nak share shaklee effect Puan Hidayah yang mengalami masalah parut chicken pox yang teruk. Jom kita tengok apa yang dia buat sehingga mampu cantik kembali di depan suami tercinta. Jom tengok......




Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach HD on Vimeo.

Cadangan Pengambilan (Yang Disyorkan oleh Pakar)


Vita E          - 1 biji sehari (selepas makan)
Vita C          - 1 biji sehari (selepas makan)
B Complex       - 1 biji sehari (selepas makan)
ESP             - Sekurang-kurangnya 1 sudu sehari (maksimum 3 sudu)





Sekiranya anda berminat sila lah hubungi saya


Umi Kalsom Awang Hat (Umie)
Call/Whatsapp/sms - 017 499 7159
Email - umie5zal@gmail.com


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.





Friday, 6 June 2014

SUPLEMEN UNTUK BANTU TAMBAH SUSU DENGAN BUDGET YANG MURAH TAPI BERBALOI







Sedar tak sedar saya dah berjaya complete penyusuan penuh susu ibu buat si manja saya Ashraf Aqil selama 6 bulan pertama.  Mula-mula dulu x berapa yakin dpt menyusu penuh. Ada yang cakap anak lelaki kuat menyusu mesti susu x cukup nanti. Nanti penat kerap bangun malam. Macam2 lagi la. Dalam banyak2 negatif yang menyokong pun ramai. Famili, kwn2 seangkatan,kwn2 sekerja. Yang paling penting sokongan moral suami betul tak? Dan x lupa jugak nurse kat KK waktu saya buat check up ada pesan kat saya. Kalau puan betul2 nak menyusu penuh anak tanam azam seawal ank masih dalam kandungan. Sebabnya message tu akan sampai ke otak then akan diprogramkan sebaik sahaja baby selamat dilahirkan.

Apapun perjuangan mesti diteruskan sehingga Ashraf genap 2 thn. Buat yang tgh pregnant skang nie bulatkan tekad, kuatkan azam dari sekarang untuk bagi eksklusif penyusuan selama 6 bulan dan teruskan complete penyusuan selama 2 thn. In Sha Allah Allah akan bantu hamba-hamba-Nya yang berusaha bersungguh-sungguh.

Ingat ye kwn2 papun yang kita lakukan mestilah dimulai dgn pemikiran yang positif dan yakin boleh. Buang jauh-jauh -ve thinking yang ada dlm diri yang selalu cakap aku tak boleh, susu aku tak cukup, nanti aku penat blabla.... Sebagai semangat diri cuba bayangkan anak2 kita membesar dengan susu yang penuh dengan zat-zat yang mencukupi, untuk perkembangan rohani dan fizikal anak (anak menyusu badan kuat antibodi).

Untuk itu, pengambilan supplement tambahan sgt2 penting. Sebabnya bila kita menyusu kita sdg berkongsi dgn anak kita. So kita kena generate semula apa yang telah hilang. Di sini saya nak cadangkan kwn2 cuba set menyusu budget yang sgt2 banyak benefitnya iaitu Energizing Soy Protein (ESP) dan Alfalfa.

Sebelum saya kupas lanjut tentang kelebihan produk-produk yang saya sebut tadi, saya nak share video seorang ibu yang risau susu badan merudum sedangkan dia perlu bekerja. Nak tahu apa yang dia buat? Jom tengok video nie sampai habis.....



Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.



Amacam. Syok kan? Jom saya cerita serba sedikit kelebihan produk2 yang saya cakap tadi.



1. Energizing Soy Protein (ESP)















Antara kelebihan ESP ialah bertindak sebagai pembekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun. Maka ibu-ibu akan kekal bertenaga, dapat mencegah migrain, insomnia dan tekanan.  So ibu-ibu akan lebih bertenaga untuk buat stok susu untuk anak, pengeluaran susu akan menjadi lebih lancar jika badan kita sihat. betul tak?
ESP juga baik untuk hormon kerana kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones di mana fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. ia membantu merendahkan paras kolestrol,mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung. 
Selain itu ia juga dapat merangsang pembentukan semula kulit dan otot,kurangkan kedutan,cepat sembuhkan luka dan kurangkan kesan parut. Tengok?? Bukan setakat bantu lancarkan pengeluaran susu saja banyak lagi kebaikan yang kita akan dapat. Sangat2 berbaloi.....


2. Alfalfa














Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu. Dalam penyususan, alfalfa dikenali sebagai MILKBOOSTER.Selain itu,ia juga boleh bantu turunkan berat badan, dan bantu buang angin dalam badan. Bayi jugak angin dalam badan. Perut yang buncit pun akan beransur kurang jika ibu-ibu amalkan pengambilan alfalfa secara sistematik.Jangan tak tahu dengan pengambilan ESP dan Alfalfa boleh jugak mampu ibu-ibu untuk kembali langsing tau. Tak percaya? Jom tengok video nie pulak......




Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.


Cara pengambilannya camni jer :


1. Minum ESP dlm 1-2 sudu campur dengan air suam/sejuk/minuman kegemaran anda selepas 

    makan.
2. 2-3 biji Alfalfa selepas makan. 


DINASIHATKAN:


1. Minum air sekurang2nya 3 litre sehari

2. Pam la susu secara konsisten bagi memastikan pengeluaran susu sentiasa lancar.
3. Diet pemakanan yang seimbang.
4. Rehat yang cukup.
5. Say no to STRESS :)


Untuk tips banyakkan susu boleh rujuk di sini : Tips banyakkan susu badan
Untuk set penyusuan 3M boleh rujuk di sini : Set penyusuan Lengkap 3M





* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.






Monday, 2 June 2014

Sembelit Pergi Jauh-Jauh Set Sembelit Shaklee























DARI sudut perubatan, sembelit berlaku apabila seseorang membuang air besar dengan kurang tiga kali seminggu.

Maksud sembelit yang biasa ialah apabila seseorang tidak membuang air besar lebih dua hari.

Golongan warga emas berusia 65 tahun ke atas dikatakan lebih mudah mengalami sembelit.

Sifat najis akibat sembelit tidak semestinya bersifat keras, kering dan berketul. Ramai penghidap sembelit perlu meneran bagi mengeluarkan najis tersebut.

Sembelit menyebabkan penghidap berasa tidak puas buang air besar, perut membuncit atau sakit perut.

Sering sembelit boleh menimbulkan menyebabkan beberapa simptom seperti bau mulut dan tubuh yang tidak menyenangkan, selain sukar menumpukan perhatian, mengantuk, malas, lesu kronik, artritis, hilang selera makan, sakit kepala dan masalah kulit.


Punca pembentukan sembelit adalah pelbagai, antaranya apabila seseorang sering mengabaikan isyarat membuang air besar. Ia berlaku kerana terlalu sibuk melakukan sesuatu kerja atau memang sudah menjadi kebiasaan.

Kurang minum air dan makanan tinggi fiber juga boleh menyebabkan sembelit. Mereka yang mengalami hipotiroidism juga mudah mengalami sembelit.


Jika anda sering mengalami sembelit, langkah paling bijak adalah belajar mencari puncanya.

Antara preskripsi diet untuk mencegah masalah sembelit:-


·         Makanan tinggi serat seperti buah, sayur, kekacang, bijirin penuh
·         Buah-buahan kering terutama buah prune
·         Minuman panas contohnya kopi yang mengandungi kafein
·         Psyllium
·         Probiotik
·     Amalan mengambil cuka epal/tamar, minyak kelapa dara atau minyak zaitun perahan sejuk juga membantu meredakan dan mencegah sembelit.

·         Supplement


Supplement Shaklee yang sesuai untuk mengelakkan dan merawat sembelit ialah:-

1.    Herb Lax


Herb-LaxTM Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.*

Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herb-Lax
TMyang lembut boleh membantu.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa).  Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. – Sumber http://www.shaklee.com.my/bm/prodview_body.asp?prodcode=10622


2.  1.    Ostematrix



Mengandungi Magnesium iaitu mineral yang bersifat laksatif. Magnesium melembutkan najis sekaligus memudahkan pembuangan.

3. Meal Shake


Meal Shakes mengandungi serat yang amat penting dalam pergerakan usus bagi mengelakkan sembelit.

Janganlah sesekali memandang ringan akan masalah sembelit. Usir sembelit jauh-jauh dari hidup anda dengan langkah pertama yang mudah iaitu kenali punca masalah, kawal pemakanan dan ambil supplement yang sesuai.




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.







Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com