Friday, 6 June 2014

SUPLEMEN UNTUK BANTU TAMBAH SUSU DENGAN BUDGET YANG MURAH TAPI BERBALOI







Sedar tak sedar saya dah berjaya complete penyusuan penuh susu ibu buat si manja saya Ashraf Aqil selama 6 bulan pertama.  Mula-mula dulu x berapa yakin dpt menyusu penuh. Ada yang cakap anak lelaki kuat menyusu mesti susu x cukup nanti. Nanti penat kerap bangun malam. Macam2 lagi la. Dalam banyak2 negatif yang menyokong pun ramai. Famili, kwn2 seangkatan,kwn2 sekerja. Yang paling penting sokongan moral suami betul tak? Dan x lupa jugak nurse kat KK waktu saya buat check up ada pesan kat saya. Kalau puan betul2 nak menyusu penuh anak tanam azam seawal ank masih dalam kandungan. Sebabnya message tu akan sampai ke otak then akan diprogramkan sebaik sahaja baby selamat dilahirkan.

Apapun perjuangan mesti diteruskan sehingga Ashraf genap 2 thn. Buat yang tgh pregnant skang nie bulatkan tekad, kuatkan azam dari sekarang untuk bagi eksklusif penyusuan selama 6 bulan dan teruskan complete penyusuan selama 2 thn. In Sha Allah Allah akan bantu hamba-hamba-Nya yang berusaha bersungguh-sungguh.

Ingat ye kwn2 papun yang kita lakukan mestilah dimulai dgn pemikiran yang positif dan yakin boleh. Buang jauh-jauh -ve thinking yang ada dlm diri yang selalu cakap aku tak boleh, susu aku tak cukup, nanti aku penat blabla.... Sebagai semangat diri cuba bayangkan anak2 kita membesar dengan susu yang penuh dengan zat-zat yang mencukupi, untuk perkembangan rohani dan fizikal anak (anak menyusu badan kuat antibodi).

Untuk itu, pengambilan supplement tambahan sgt2 penting. Sebabnya bila kita menyusu kita sdg berkongsi dgn anak kita. So kita kena generate semula apa yang telah hilang. Di sini saya nak cadangkan kwn2 cuba set menyusu budget yang sgt2 banyak benefitnya iaitu Energizing Soy Protein (ESP) dan Alfalfa.

Sebelum saya kupas lanjut tentang kelebihan produk-produk yang saya sebut tadi, saya nak share video seorang ibu yang risau susu badan merudum sedangkan dia perlu bekerja. Nak tahu apa yang dia buat? Jom tengok video nie sampai habis.....



Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.



Amacam. Syok kan? Jom saya cerita serba sedikit kelebihan produk2 yang saya cakap tadi.



1. Energizing Soy Protein (ESP)















Antara kelebihan ESP ialah bertindak sebagai pembekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun. Maka ibu-ibu akan kekal bertenaga, dapat mencegah migrain, insomnia dan tekanan.  So ibu-ibu akan lebih bertenaga untuk buat stok susu untuk anak, pengeluaran susu akan menjadi lebih lancar jika badan kita sihat. betul tak?
ESP juga baik untuk hormon kerana kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones di mana fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. ia membantu merendahkan paras kolestrol,mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung. 
Selain itu ia juga dapat merangsang pembentukan semula kulit dan otot,kurangkan kedutan,cepat sembuhkan luka dan kurangkan kesan parut. Tengok?? Bukan setakat bantu lancarkan pengeluaran susu saja banyak lagi kebaikan yang kita akan dapat. Sangat2 berbaloi.....


2. Alfalfa














Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu. Dalam penyususan, alfalfa dikenali sebagai MILKBOOSTER.Selain itu,ia juga boleh bantu turunkan berat badan, dan bantu buang angin dalam badan. Bayi jugak angin dalam badan. Perut yang buncit pun akan beransur kurang jika ibu-ibu amalkan pengambilan alfalfa secara sistematik.Jangan tak tahu dengan pengambilan ESP dan Alfalfa boleh jugak mampu ibu-ibu untuk kembali langsing tau. Tak percaya? Jom tengok video nie pulak......




Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.


Cara pengambilannya camni jer :


1. Minum ESP dlm 1-2 sudu campur dengan air suam/sejuk/minuman kegemaran anda selepas 

    makan.
2. 2-3 biji Alfalfa selepas makan. 


DINASIHATKAN:


1. Minum air sekurang2nya 3 litre sehari

2. Pam la susu secara konsisten bagi memastikan pengeluaran susu sentiasa lancar.
3. Diet pemakanan yang seimbang.
4. Rehat yang cukup.
5. Say no to STRESS :)


Untuk tips banyakkan susu boleh rujuk di sini : Tips banyakkan susu badan
Untuk set penyusuan 3M boleh rujuk di sini : Set penyusuan Lengkap 3M





* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.






0 comments:

Post a Comment

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com