Sunday, 11 December 2016

VITAMIN KEGEMARAN YANG PALING BANYAK UBAH KEHIDUPAN SAYA

Dalam banyak-banyak vitamin dan produk Shaklee 3 vitamin dan krim ni paling pujaan hati eden 😊😊.
.
Kalau nak list kan memang banyak tapi yang empat ni tak putus stok dan tak stop makan/guna since 2014 lagi tau.



B Complex tu start makan waktu dalam pantang Ashraf awal tahun 2014 pastu sambung amik la ni. Waktu menyusu,mengandung lagi sekali dan la ni dalam pantang memang tak tinggal B Complex ni. Yang saya perasan bila amik B Complex ni sentiasa rasa bertenaga sebab dia dh tlg convert makanan kepada tenaga. Waktu hamil plak dia ni tlg perkembangan bayi dalam kandungan. Asbab amik B Complex jugak dapat kawal emosi lebih baik lagi. Alhamdulillah.
.
Vitamin C ni sangat best. Asbab amik vitamin C muka dah tak sekusam dulu lagi. Memang la tak putih macam Dato Seri Vida hihihi... Tapi rasa berbeza la sebab muka dah tak sepucat dulu lagi. Cerah la sket hahaha... Jerawat pun payah nak singgah dah. Lagi best bila kena serang selsema saya cepat2 amik megadose Vitamin C ni memang sat ja selsema hilang. Kalau dulu confirm demam dulu bila nak kena selsema. Skang dalam pantang saya amik 4 biji vitamin C sehari. Alhamdulillah luka czer cepat sembuh. Nurse pun cakap luka cantik ja.
.
Yang ketiga ni ostematrix. Vitamin ni memang sangat2 membantu especially time mengandung,dalam pantang dan menyusu. Pregnant baru2 ni memang kurang alami kejang kaki dan sakit belakang sebab sgt jarang skip amik ostematrix setiap hari. Tidur memang lebih lena. Bangun pagi senang ja melawas. Takde sembelit waktu mengandung. Waktu dalam pantang plak amik ostematrix memang sangat membantu elakkan sembelit. Ini lah antara trauma ibu2 yang bersalin czer tau. Syukur Alhamdulillah ada ostematrix ni. Haa... Lagi satu bila dh abis pantang si putih ni sangat membantu jugak untuk elakkan lenguh2,sakit pinggang atau sakit gigi. Maklumlah bila menyusu baby sedut kalsium kaw2 punya hahaha... Mak2 menyusu paham sesangat konsep sedut menyedut ni πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚.
.
Krim tu namanya Herbal blend. Ni bukan saja feveret saya sorang ja. Anak teruna dengan papa dia pun apa2 hal memang cari krim ni hihihi... Ruam,gatal-gatal,demam,kena air panas, luka semua cari krim ni. Skang family mertua pun dah terjebak sukakan krim ni hihihi....

Kalau korang rasa teruja nak try jugak meh hubungi saya ya. Boleh contact nombor ni 017.4997159 (Umi) anytime jer hihihi...

Ok korang tata....

Saturday, 10 December 2016

BENARKAH MAKAN VITAMIN BANYAK BOLEH ROSAKKAN BUAH PINGGANG?

Ramai yang tanya saya makan vitamin Shaklee banyak-banyak tak bahayakan buah pinggang ke????


Soalan paling popular pernah ditanya pada saya 😁😁😁. Meh nak explain kat semua. Ya... Makan vitamin sebarangan memang boleh merosakkan buah pinggang jika vitamin tu jenis sintetik dan bukan berasaskan semulajadi. Ini faktanya :

1. Vitamin lain ada yg mengandungi bahan sintetik. Bahan sintetik inilah yg akan 'tertinggal' sebab tak mampu diuraikan oleh badan & usus. Justeru, ia akan sekaligus mengganggu fungsi penapisan oleh buah pinggang.
.
2. Vitamin brand lain kebanyakannya tak terurai sepenuhnya dalam badan dalam tempoh masa yg sepatutnya.
.
Setiap vitamin/supplemen sepatutnya terurai sepenuhnya dalam badan manusia dalam tempoh 30 minit. Ini tempoh masa 'perjalanan' yg diperlukan untuk satu2 makanan yg diambil dari mulut untuk sampai ke usus & seterusnya ke buah pinggang. Apabila satu-satu vitamin itu tak boleh terurai sepenuhnya dalam tempoh masa ni, itulah jadinya yg 'membebankan usus & buah pinggang'.
.
So, macam mana nak buktikan vitamin/supplemen Shaklee ni terurai sepenuhnya dalam masa yg sepatutnya? Ada 2 jenis ujikaji boleh dibuat.
.
1. Ujian ke atas Vitalea.
===================
Kenapa Vitalea? Sebab kebanyakan jenama multivitamin di dunia mengandungi pelbagai mineral. Sesetengah mineral tak boleh terurai dengan mudah berbanding yg lain. Dan kebanyakan jenama lain mengandungi bahan sintetik yg takkan terurai. Contohnya pewarna. So, macam mana nak buktikan? Ambil sebiji Vitalea, masukkan ke dalam segelas air. Hasilnya nanti, Vitalea akan terurai sepenuhnya dalam masa 8-10 minit (tak perlu godek/kacau pun). Warna air pun hanya akan berubah menjadi kuning kerana dalam Vitalea terdapat Vitamin B yg bersifat semulajadi berwarna kuning. Di mana, kalau multivitamin yg ada pewarna, air tu sah-sah akan berubah warna. Contoh multivitamin yg ada pewarna & bahan sintetik yg paling meluas penggunaannya adalah yg biasa diperolehi oleh ibu-ibu hamil di klinik.
.
2. Kajian ke atas Ostematrix.
=======================
Kenapa?
Kajian Dr. Ralph F. Shangraw menyatakan bahawa kalsium adalah bahan mineral yg paling keras di dunia. 80% daripada jenama supplemen kalsium di dunia GAGAL utk menghasilkan supplemen kalsium yg boleh terurai sepenuhnya dalam badan manusia dalam tempoh 30 minit. But NOT OSTEMATRIX. So, ambil 1bj Ostematrix, letak dalam segelas air. Tanpa digodek/dikacau, Oste akan terurai sepenuhnya dalam masa 2-4 minit sahaja!
.
70% badan manusia adalah air. So, ujikaji ni menunjukkan/membuktikan bahawa vitamin Shaklee akan terurai sepenuhnya dalam badan kita TANPA membebankan usus & buah pinggang.

Proses penghasilan semua jenis vitamin di bawah jenama Shaklee berasaskan sumber semulajadi dan segala proses dipantau secara ketat untuk mengekalkan keaslian khasiat bahan asalnya. Anda boleh gerenti tak vitamin yang anda makan sekarang dihasilkan dengan suhu yang rendah bagi menjamin ketulenan khasiat bahan asal??? Saya amik contoh ESP iaitu energizing soy protin. Setong ESP dihasilkan daripada 30gram kacang soya yang ditanam secara organik yang dicompress sehingga menjadi serbuk dengan menggunakan suhu yang rendah bagi menjaga protin daripada rosak. Siap ada badan yang dilantik bagi memantau proses ini tau.

Dan yang uniknya dan istimewanya produk Shaklee terletak pada #landmarkstudy yang dah dijalankan oleh pakar epidemiologist USA membuktikan pengamal Vitamin selama 20 tahun mempunyai tahap kesihatan jauh lebih baik daripada mereka yang tak makan vitamin atau yang makan vitamin lain.

Jadi jangan risau okay makan Shaklee takkan buat buah pinggang korang rosak πŸ˜‰. Korang boleh guna checklist kat bawah ni sebelum beli apa2 vitamin sebagai guideline.

Bukan setakat tak membebankan buah pinggang, malah kami ada produk hebat yg boleh memelihara kesihatan buah pinggang tau - VIVIX!Dan dah ramai pun pesakit buah pinggang yg menjadi semakin sihat sejak amalkan Vivix. Sebab tu saya bangga jadi Pengedar Shaklee! 😊

Kesimpulannya makan vitamin Shaklee walaupun megadose tidak merosakkan buah pinggang malah menjamin kesihatan yang lebih baik untuk jangkamasa panjang.

Sekiranya sahabat-sahabat teringin nak mencuba vitamin Shaklee boleh hubungi saya di 017.4997159 (Umie) atau boleh juga pm saya di facebook Umi Kalsom Awang Hat.

Semoga perkongsian ini memberikan sedikit pencerahan untuk anda semua. Wassalam.

Kredit : yourhealthshoppe.blogspot.my

Friday, 9 December 2016

JOM REBUT PELUANG TAMBAH PENDAPATAN DENGAN KOS YANG RENDAH TAPI BERBALOI

Assalamualaikum dan selamat tengahari semua.

Dah lunch ke kawan2 semua? Hari ni Umie nak war2 kan pencarian untuk mencari bisnes partner untuk menambah pendapatan sampingan, mengisi masa terluang dan juga golongan yang sedang mencuba atau berjinak untuk mengamalkan pemakanan makanan suplemen untuk kesihatan keluarga. Umie mencari rakan2 yang masih mencari2 nak buat bisnes apa untuk menambah pendapatan atau mengisi masa lapang. Umie membuka peluang anda untuk sama2 menyertai #legasigegarsuperlady untuk sama2 maju ke depan demi kelangsungan hidup di masa hadapan.

Tawaran ini terbuka kepada sesiapa sahaja yang berumur 18 tahun ke atas. Jika anda tergolong dalam golongan kat bawah ni anda sangat di alu2 kan :

πŸ‘‰ Suri rumah yang agresif tambah 
      pendapatan
πŸ‘‰ Pelajar yang tak nak bergantung pada 
      loan semata-mata
πŸ‘‰ Lepasan graduan yang masih mencari 
      kerja
πŸ‘‰ Penganggur
πŸ‘‰  Dah kerja tapi comitment bulanan 
       terlalu tinggi
πŸ‘‰ Mereka yang nakkan kehidupan stabil
      selepas persaraan
πŸ‘‰ Mereka yang sentiasa nak improve
      pendapatan keluarga
πŸ‘‰ Mereka yang nakkan income tambahan
     untuk penuhi keinginan melancong 
πŸ‘‰ Sesiapa sahaja yang ada passion dan 
      rajin 
    

KENAPA ANDA PERLU PILIH KAMI DAN SHAKLEE??


πŸ’ Anda hanya perlu melabur RM68.90 (tak termasuk pos) sebagai permulaan modal. Anda juga ada pilihan untuk join ahli secara percuma 😍😍😍😍. Anda decide yang mana pilihan kalbu.

πŸ’ Shaklee mempunyai #landmarkstudy yang menjalankan perbandingan terhadap pengamal produk shaklee selama 20 tahun berbanding mereka yang mengamalkan vitamin lain dan mereka yang langsung tak mengambil sebarang suplemen. Kajian ini turut diperakui oleh pihak tidak berkepentingan. Anda tak perlu sangsi dengan keberkesanan produk Shaklee.

πŸ’ Ada kelulusan KKM & sijil Halal. Anda tak perlu risau tentang status halal lagi.

πŸ’ Syarikat sangat telus dengan setiap produk yang dihasilkan. Anda boleh access laman web rasmi Shaklee untuk sebarang kemusykilan dan juga boleh rujuk pakar nutrisi yang terlatih. 

πŸ’ Sistem pembahagian bonus Shaklee sangat tersusun,sistematik dan secara online. Anda tak perlu risau dan ragu-ragu lagi.

πŸ’ Pelbagai keistimewaan menanti untuk anda rebut seperti bonus kereta,bonus trip percuma, bonus leadership dan bonus convention. Anda hanya perlu berusaha untuk mencapainya πŸ˜‰

πŸ’ Bisnes secara online. Anda tak perlu buka kedai. Jimat πŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’Έ.

πŸ’ Anda tak perlu hire pekerja 

πŸ’ Anda bakal bernaung di bawah group yang sangat ohseme dan aktif. Anda hanya perlu proaktif dan rebut peluang yang datang.

Wow.... Mesti anda dah teruja kan???? Apa tunggu lagi. Bermula lah dengan langkah pertama kerana selagi anda tak bermula anda tergolong dalam golongan yang rugi.

Bertindak lah sekarang supaya anda tak perlu menyesal kerana tidak bertindak sekarang 😊😊.



Hubungi bisnes mentor pilihan anda iaitu Umie (017.4997159) dan sama2 kita mengorak langkah bersama-sama.

Pengedar Shaklee & Mentor Pilihan Anda
Umie
017.4997159

Thursday, 8 December 2016

PENGALAMAN BERSALIN SECARA PEMBEDAHAN KALI KEDUA

Assalamualaikum... Hari ni rasa macam nak share pengalaman bersalin secara pembedahan kali kedua. Kalau dok tunggu2 takut dah lupa plak hahahha...
.
Actually hari ni baru masuk hari ke-11 Memang masih panjang lagi tempoh berpantang saya ni 😁😁. Cuma saya nak share la kelainan pantang kali ni. Untuk pengetahuan semua kali ni pun saya bersalin secara czer jugak. Memang takde rezeki normal. Saya redha sebab saya yakin Dia dah aturkan yang terbaik untuk saya. Syukur anak pun selamat dan sihat.

Sakitnya Luar Biasa


Bila bersalin secara pembedahan kali kedua risiko dia lain sket. Yang kali ni pun saya emergency czer jugak. Adik Ashraf pun tiru macam abang dia jugak. Berak dalam perut sampai jantung tak berapa nak ok dah. Operate tempat yang sama. Paham-paham jela. Sakitnya luar biasa sket. Kalau nak tanya sakit atau tak susah sy nak jawab. Sebab waktu tu saya bertawakkal pada Allah. Waktu first dulu saya menangis bila nurse nak pasang salur kencing kat saluran kencing. Kali ni saya banyakkan istighfar dan tawakkal ja. Memang tak rasa sakit pun. Sama jugak waktu pakar bedah tengah toreh2 perut saya istighfar ja banyak2. Memang ajaib Allah buang rasa ngeri rasa takut sepanjang proses pembedahan. Doktor suruh tidur tapi tak termampu untuk tidur. Nebes weh tunggu baby keluar.

Sakit Sebenar Bermula


Yang tadi baru sampai bab pembedahan. Bagi yang bersalin secara czer @ pembedahan sakit sebenar ialah selepas selesai baby jengah dunia uhuhu... Kami tak boleh bergerak selama 6 jam kesan dari bius spinal (kalau tak silap doktor gtau nama bius) waktu operate. Bila kesan bius dah hampir hilang sakitnya hanya Allah yang tahu 😭😭😭. Sampai saya merayu pada nurse nak ubat tahan sakit. Waktu tu husband naik wad melawat spontan cakap kat husband cukuplah 2 orang ni ja abang ya. Tak tahan sakit uhuhuu.... Konon2 la lagi 3 tahun sendiri yang nak anak lagi hahahha...

Susah Nak Bergerak Susukan Anak


Ini cabaran bersalin secara bedah. Nak bergerak angkat anak dari baby cot punya la seksa. Seriau ya amat. Nasib baik lah nurse kat hospital Serdang semuanya baik2. Memang diorang akan tolong angkat baby untuk kita susukan baby. Kat sini memang diharamkan puting susu. Sapa yang tak reti nak susukan baby diorang akan tolong sampai korang teror. Situasi macam ni memang buatkan kita lebih bersemangat nak menyusu anak tau. Disebabkan ni pengalaman kedua saya menyusukan anak nurse datang pantau ja. Bila tengok baby latch elok ja diorang tak cakap banyak dah.

Boleh Discharge Hari ketiga


Alhamdulillah hari ke3 mama dan Baby boleh discharge. Memang gitu procedure bersalin czer. Hari pertama bersalin tak kira lagi. Esoknya jadi hari pertama nurse dan doktor akan pantau keadaan kita dan bayi. Hari kedua baru lah boleh discharge kalau takde apa2 masalah. Baby pun pihak hospital akan check kuning dan pakar kanak2 akan check 100% in case ada apa2 masalah. Alhamdulillah hari ke3 baby takde kuning langsung. Bersyukur sangat2 dapat balik rumah dengan baby.

Nak tahu makanan yang sesuai dan tak sesuai untuk berpantang? Klik Makanan Yang Boleh Dan Tak Boleh Makan ketika Berpantang

Cuma sedikit tips yang saya nak share dengan bakal ibu semua. Walau apa cara kita bersalin samada normal ataupun czer bersyukur lah kita dah berjaya menambah umat Nabi Muhamad s.a.w.  Cabaran sebenar kita baru ja bermula. Bagi yang bersalin czer macam saya kena jaga makan betul-betul tau. Cara kita pantang lagi strict berbanding normal. Luka bersalin tu kena jaga elok-elok. Elakkan makanan yang gatal, jangan biarkan kawasan jahitan lembap dan kena selalu keringkan.

Suntikan Untuk Cairkan Darah


Yang ni first time kena kali ni. Waktu bersalin tiga tahun lepas takde lagi peraturan bersalin secara pembedahan kena cucuk suntikan cair darah selama 10 hari cmni. Nanti saya share suntikan yang saya dapat ya. Bila tengok jarum suntikan tu memang tau dah takde kekuatan untuk suntik sendiri kat umah. Daku tak seberani itu hihihi....


Ni la suntikan yang saya cakap tadi. Maaf ya terlupa amik gambar kotak. Waktu kat hospital farmasi ada datang terangkan cara guna nak suntik ubat ni. Ada tiga tempat kita boleh suntik iaitu perut,bahu dan peha. Kalau tak berani cucuk kat perut boleh pilih samada bahu atau peha. Serius weh tak berani nak kacau bahagian perut. Ngilu kesan jahitan pun tak abis lagi. Nurse yang saya mintak tolong cucuk ubat ni cakap untungnya awak bersalin kat Selangor sbb dapat ubat ni. Katanya risiko kurang. Kat Pahang ubat cair darah jenis warfarin kalau x silap berisiko tumpah darah. Kat kampung mertua saya ada 3 kes tumpah darah sebab diorang semua cucuk ubat cair darah kat perut. Punca jahitan terbuka tu saya tak pasti. Mungkin ada kaitan dengan banyak bergerak jugak kot. Wallahualam. Nauzubillah mintak simpang la perkara macam ni jadi kat kita. Alhamdulillah selesai dah cucuk ubat cair darah selama 10 hari. Dah boleh tarik nafas lega dah.

Nak tahu tips sembuhkan luka bersalin dengan cepat?  Klik Tips Sembuhkan Luka bersalin dengan Cepat

Sekarang saya dalam proses berpantang macam orang lain jugak cuma takde la berbengkung bagai uhuhu... Tak berani lagi selagi luka tak sembuh sepenuhnya. Untuk penjagaan dalaman saya amik set berpantang lengkap Shaklee sepenuhnya. Tapi Alfalfa Complex saya tak makan lagi sebab risau kalau anak tiba-tiba kena kuning pulak.

All the best untuk semua bakal-bakal ibu ya. Saya doakan semuanya berjalan lancar dan kita semua dilindungi Allah s.w.t. Saya harap perkongsian saya ni boleh bagi sedikit gambaran kepada kawan-kawan yang bakal bersalin secara pembedahan.

Wassalam.

Perkongsian ikhlas dari Umie (017.4997159)

Wednesday, 7 December 2016

3 TIPS MENYIMPAN UNTUK MASA DEPAN ANAK-ANAK

Dulu sebelum kawin fikiran cuma berkisar tentang diri sendiri ja. Bila dah kawin dah ada anak 2 orang dah fikiran tak lari dari fikir bab masa depan anak-anak. Macam mana la zaman belajar diorang nanti. Bagaimana la gamaknya cabaran waktu tu.

Ya kita memang tak boleh predict masa depan anak-anak kita. Hatta kita tak berhak pun nak paksa diorang jadi macam apa yang kita nak. Cuma sebagai ibu bapa kita la yang bertanggungjawab tentukan perancangan awal untuk diorang di kemudian hari. Jom saya kongsikan 3 tips mudah yang saya amalkan untuk menyimpan demi masa depan anak-anak.


1) Buka Buku Akaun Tabung Haji


In Sha Allah dengan izin Allah memang dari awal lagi dah tanamkan azam apa pun yang jadi kena start saving untuk masa depan anak-anak. Macam Ashraf dulu umur dia 2 bulan terus buka akaun tabung haji dan konsisten saving tiap2 bulan. In Sha Allah untuk Alysha Humaira pun akan buat perkara yang sama jugak. Boleh jugak diorang buat perbelanjaan belajar di universiti nanti.

2) Belikan Mereka Dinar Emas/Gold Bar


Ada rezeki lebih belikan anak-anak dinar emas atau gold bar. Asingkan siap-siap tau. Better kita buat 2-3 cara saving instead dengan simpan cash ja semua kan. Sapa tau lagi 20 tahun harga emas segram cecau RM500 kan. Nampaknya untuk Alysha nanti boleh la belikan rantai tangan yang comel-comel hihihi.... (mama dah mula berangan 😍😍😍)

3) Sediakan Takaful Insurance Untuk Setiap Anak


Dengar kata takaful insurans pun banyak yang dah naik harga uhuhu... Apa boleh buat kan. Kita cuma boleh usaha gigih tambah pendapatan tambahan supaya apa yang jadi kita tetap boleh survive. In Sha Allah plan nak sign up takaful insurans untuk Alysha bila dia dah berumur 6 bulan macam abang dia dulu. Takaful insurans yang ni nak cari yang ada education saving sekali. Lagi berbaloi.

Walau apapun banyak mana kita menyimpan bukan isunya. Yang penting kita beringat dan bermula dari awal lagi. Sekurang-kurangnya kita dah cuba lakukan yang terbaik untuk anak-anak kita.

Kalau rasa macam terbeban dengan kos sara hidup yang makin tinggi cuba lah tambah pendapatan sampingan. Sekarang dah ramai yang sahut saranan Ahmad Maslan untuk buat 2-3 kerja demi nak tambah pendapatan.Saya sendiri pun tambah pendapatan dengan bisnes sampingan. Saya pilih bisnes yang low risk tapi high return. Modal pun rendah ja. Alhamdulillah setakat ni hasil bonus yang saya dapat berjaya jugak cover apa yang patut. Takpelah kita bersusah sekarang berbanding susah di kemudian hari.

Kalau korang rasa nak tau apa bisnes saya buat ada masa boleh la contact saya borak2 k. Ni no saya 017.4997159.

Semoga kita semua sentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah s.w.t. Ameen.

Sunday, 4 December 2016

SATU SEBAB KENAPA SAYA YAKIN DENGAN SHAKLEE

-KEYAKINAN-

Ayat paling penting bila kita nak konsisten dengan sesuatu benda/perkara.
.
Apa yang buat saya yakin dan tak berpaling lagi dari Shaklee?
.
Shaklee tak pernah menipu saya.
.
Haah.... Camner tu?
.
Saya tak pernah ditipu dengan keberkesanan produk2 yang pernah saya cuba.
.
Shaklee berjaya mengikat jiwa saya untuk terus yakin dan yakin dan yakin sehingga tak berpaling lagi.
.
Shaklee tak pernah blurr untuk setiap kemusykilan saya dan rakan2 tentang produk2 shaklee. Siap ada team nutritionist yang well knowledge untuk tolong jawab, bengkel2 ilmu yang tak pernah mengecewakan dan buku rujukan produk serta panduan memulakan bisnea yang sangat lengkap.
.
Ya... Shaklee tak pernah menipu walaupun sesen bonus saya setiap bulan.
.
Malah kehidupan saya lebih bermakna dan kewangan lebih baik dan pasti akan bertambah baik selepas ini.
.
Shaklee adalah MLM yang sangat reliable,telus, dan tiada limit income. Anda usaha lebih anda dapat lebih.
.
Ini lah sebabnya sampai saat ini Shaklee sentiasa di hati saya.
.
Saya yakin. Kalau anda pun yakin jom join saya. Pelaburan anda hanya RM79.50 sahaja.
.
Hubungi 017.4997159

Saturday, 3 December 2016

APA GUNANYA ADA TEKNOLOGI CANGGIH KALAU TAK DIMANFAATKAN

Bila dah nekad nak buat part time bisnes Shaklee memang dah tau dah ada yang perlu dikorbankan. Eh? Korbankan apa tu? 😁😁😁. Adala.....

Yela kalau dulu sekadar nak fokuskan kerja dan family ja.  Abis waktu kerja fokus hal2 urusan rumahtangga pulak. Tapi disebabkan tambah lagi satu komitmen iaitu Shaklee banyak yang berubah.

App Quickpick memang best. Rugi kalau tak cuba
Cara saya nak uruskan masa dengan efisien iaitu dengan gunakan apa saja teknologi yang ada. Contohnya penggunaan app quickpick yang memudahkan saya mengasingkan gambar2,testimoni dan info2 berkaitan supaya mudah nak amik bila nak buat iklan atau share dengan kastemer.  Kalau guna cara lama memang amik masa untuk cari satu2.

Apps Buffer pun best gak. Kita boleh pos siap2 iklan atau status kita

Yang kedua saya selalu guna apps buffer untuk set post saya awal2. Jadinya tak perlu lah asyik kena mengadap henpon je kan.


Yang ketiga kebanyakan iklan atau sharing saya di fb page saya iaitu Kekal Sihat Selalu.  So bila up post saya akan setting bila post ni nak dipublishkan.  Mudah kan???

Dari segi masa plak bila kat opis saya akan curi masa rehat untuk follow up dengan kastemer, buffer iklan atau pos barang. Walaupun rehat hanya 45 minit sempat ja kalau nak berkejar ke pos laju kejap 😁😁😁. Cuma kena berkorban sket la masa makan agak limited kan.


Saya buat jugak checklist guna apps colornote untuk plan aktiviti saya untuk esok hari.  Dah buat tick.  Lebih mudah nak tau apa yang dah apa yang belum. Gitu la antara cara yang saya gunakan untuk memudahkan saya bahagikan masa antara kerjaya,rumahtangga dan bisnes Shaklee. Masih banyak ruang yang perlu diperbaiki. Korang mesti lagi hebat kan?So cuma saya nak cakap kat sini kita semua ada 24 jam sehari. Terpulang pada diri masing2 macam mana nak sempatkan diri lakukan perkara rutin dan juga bisnes masing2. Upline saya juga selalu pesan selalu lah beli masa dengan membaca sekurang-kurangnya sehelai Al Quran setiap hari. Semoga kita beristiqamah. Ameen

Friday, 2 December 2016

JOM MELAWAT KEDAI ONLINE KAMI

Assalamualaikum semua.

Ahkak-ahkak,adik-adik,abang-abang dan makcik pakcik semua tengah survey nak beli vitamin dengan siapa ke?  Meh la shopping dengan saya πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰.

Untuk mereka yang nak berurusan pembelian Shaklee dengan ahkak korang boleh pilih medium mana yang korang suka πŸ˜‰πŸ˜‰
.


Yang pertama Personal Facebook ahkak iaitu Umi Kalsom Awang Hat. Selalunya saya suka share pengalaman sendiri menggunakan produk Shaklee, pengalaman kastemer2 saya kat sini dan juga sharing sedikit sebanyak tentang diri ahkak untuk korang kenal2 πŸ˜‰. Gaya santai2 aje.


Yang kedua FB Page iaitu Kekal Sihat Selalu. Kat sini lebih kepada sharing tips, promosi produk2 shaklee, testimoni dan feedback dari kastemer πŸ˜‰


Keempat ialah Instagram di bawah nama @umikalsomawanghat . Kat sini lebih kepada sharing tips, promosi produk2 shaklee, testimoni dan feedback dari kastemer.


Seterusnya ialah Blog di bawah nama www.mamaashraf.blogspot.com. Himpunan entry berkaitan kesihatan, produk2 tips kekeluargaan, isu semasa dan juga lain2. In Sha Allah akan lebih versatile untuk anda semua golongan 😊.

Jom korang mohon like dan komen kat kedai2 alam maya ahkak.  U follow me i follow u back 😁😁😁
.
Lagi satu kedai ahkak jugak buat services penghantaran produk shaklee secara cod ke sekitar Puchong,  Saujana Puchong, Putra Perdana, Shah Alam dan Putra Height.
.
Untuk pengeposan produk jugak disediakan ke seluruh Malaysia..
.
Sapa yang nak order meh contact ahkak samada melalui wassap, pm, message atau calling pun boleh.
.
Nah simpan no ahkak umie ye πŸ‘‰ 017.4997159

Thursday, 1 December 2016

SET BERPANTANG DAN MENYUSU PILIHAN SAYA YANG SANGAT BERBALOI

Bila ada orang tanya - umie dalam banyak2 set Shaklee yang mana satu hang paling suka? Saya tersenyum simpul ja.  Ting2x....  Terus berlegar kat minda menderu2 bayangan produk yang saya suka melintas kat fikiran 😁😁😁. Meh saya cerita kat hangpa semua. Ada sebab kenapa saya suka dan jatuh cinta dengan set Shaklee. Bukan main taram suka tanpa sebab musabab yang munasabah. Tanpa usul periksa keberkesannya.
.
Set kegemaran saya tak lain tak bukan set berpantang dan menyusu. Alah mesti korang fikir kan alah brp kali ja berpantang kan... Menyusu pun paling lama 2 tahun ja.  No no no....  Ni yang mungkin ramai silap ni..  Set berpantang dan menyusu ni sebenarnya orang panggil juga set penjagaan kesihatan secara optimum.  Maksudnya kita boleh makan set ni sepanjang masa tak kira la waktu pantang ka menyusu ka pregnant ka dan lain2. Cumanya ada la sesetengah yang tak digalakkan amik dalam tempoh tertentu. Ni kena consult dengan pengedar jangan main taram agak2 ja πŸ˜‰. Nak makan vitamin pun wajib berilmu tau 😁.

Apa ada dalam set berpantang dan menyusu Shaklee yang saya suka bebenor ni?  Okeh meh nak habaq.  Dalam set ni ada ESP, B Complex,  Vitamin C, Vita Lea, Alfalfa,  Ostematrix dan Omega Guard. Dan terkini baru nak cuba saya masukkan jugak Vivix dan Nutriferon dalam set pantang saya. Geram punya pasai banyak sangat review betapa best amik Vivix dan Nutriferon waktu pantang  hihihi... Nak gak rasa sendiri kehebatannya...

Anak pertama saya amal set berpantang dan menyusu Shaklee sepenuhnya

Keistimewaan set berpantang ni ialah gabungan yang sangat mantap untuk bagi ibu bersalin supaya luka cepat sembuh, sentiasa bertenaga,pulihkan tenaga dalaman,elakkan sembelit dan dalam masa yang sama mampu menyediakan susu badan yang cukup untuk bayi kita.

Saya cerita secara ringkas bagaimana set ni membantu saya dalam tempoh berpantang 3 tahun lepas.  Yang pertama produk Vita Lea tu orang kenal jugak sebagai multivitamin yang lengkap. Kebaikan yang saya dapat dari Vita Lea ni ialah tenaga segera sebab saya amik 2 biji selepas breakfast. Dia bantu lengkapkan balik nutrien2 badan yang dah hilang sepanjang tempoh saya mengandung dan melahirkan anak. Memang terasa sangat khasiat Vita Lea ni. Bukan sekadar multivitamin biasa tau. Tak rasai sendiri memang taktau.

Yang kedua B Complex. Yang ni penting beb untuk lebih mudah kawal emosi. Paham2 jela dalam pantang emosi ni sangat fragile. Mudah tersentuh dan mudah stress. Amik dia ni 2 biji rasa lega sangat. B Complex Shaklee ni ada kesemua vitamin B yang badan kita perlukan. Sebab tu memang sgt membantu mengurangkan depresi, tekanan dan bagi kita kekuatan untuk lawan perasaan pelik2 tu. Jangan tak tahu dalam pantang la hati kita mudah giler tersentuh walaupun hal yang kecik ja.

Vitamin C pulak penting untuk cepatkan sembuhkan luka bersalin.  Yang ni memang nampak sangat kesannya. Kesan luka bersalin czer sembuh cepat. Memang takde bernanah atau berair pun tempat luka tu. Lagipun vitamin c ni penting nak boost up sistem imun supaya tak mudah kena jangkitan virus sepanjang berpantang. Paham2 jela kadang2 yang datang melawat tak sihat kita yang lemah ni mudah berjangkit.

Apa lagi ek?  Okeh Ostematrix pil kalsium yang bukan sekadar kalsium biasa hahaha... Ni memang super duper wajib amik hari2. Korang tau kan ibu berpantang ni mudah la sesangat kena sembelit.  Ada yang trauma nak bersalin sbb sembelit la.  Bukan sorang dua tau.  Ramai yang cukup takut kena sembelit uhuhu... Bila makan ostematrix ni najis kita jadi mudah dibuang, jadi lembut ja. Makan 4 biji sebelum tidur. Esoknya senang ja melawas. Tidur malam pun lebih lena.  Kami yang bersalin czer ni doktor tak bagi ubat sembelit tau. So ini lah solusi terbaik yang saya ada.

Omega Guard pun saya amik tau. Penting ni untuk cepat kan penyembuhan luka dalaman saya. Dan yang bestnya kalau anak kena demam atau selsema omega guard ni banyak bantu cepatkan proses recovery.  Lagipun omega Guard ada omega-3 yang baik untuk perkembangan bayi kita.

Vivix tu baru kali ni saya cuba. Untuk minggu pertama ja saya minum. Takleh minum banyak sangat kne tengok tindak balas kat baby. Kot2 tak serasi dengan dia. Lain baby lain penerimaannya 😊😊.

Nutriferon pun baru first time try untuk berpantang sbb ia sangat bagus untuk kekalkan sistem imun pada tahap maksimum.  Takde la baby mudah kena selsema, berkahak atau demam nanti.

Lagi dua produk ESP dan Alfalfa.  Dua2 ni memang cukup sinonim dengan milk booster.  ESP bantu pekatkan susu badan dan Alfalfa bantu lancarkan pengeluaran susu dari kilang susu dalam badan kita.  Memang terbaik sangat kombinasi dua2 vitamin ni tau.

Lenguh dah ahkak menaip. Tiga hari 3 malam tau hahaha...  Kalau korang rasa nak cuba dan nak tau lebih lagi boleh ja contact saya di 017.4997159. Kita boleh share apa yang saya tahu dan pernah lalui πŸ˜‰πŸ˜‰.

Okeh korang selamat berpantang dan menyusu yer...

Sunday, 13 November 2016

DR FORREST C SHAKLEE SEORANG INSAN PENUH DENGAN SEMANGAT WAJA YANG PATUT JADI SUMBER INSPIRASI

"Lebih Banyak Anda Berkongsi Dengan Orang Lain,Lebih Tinggi Nilai Saham Anda Lakukan Kepada Orang Lain Sebagaimana Anda Mahu Mereka Lakukan Kepada Diri Anda"
Itulah ungkapan yang Dr Forrest C Shaklee pegang sepanjang hidup beliau. Jom ikuti sejarah kehidupan beliau sejak dari lahir sehinggalah beliau berjaya dalam Shaklee. Kisah yang sangat sarat dengan nilai murni.

Dr Forrest dilahirkan di Carlisle Iowa di kawasan penempatan perlombongan yang kotor dan tak sihat. Waktu di lahirkan beliau disahkan menghidap penyakit tibi yang boleh membawa maut. Beliau tak bernafas macam bayi-bayi lain. Bidan2 wakttu tu bertungkus lumus cuba pulihkan pernafasan beliau. Doktor menganggarkan beliau dapat hidup sehingga 8 tahun saja. Ayah Dr Forrest pasrah dan menyerah pada takdir. Memang dia patah semangat waktu tu. Tapi mak Dr Forrest sebaliknya. Dia percaya selagi anak dia masih bernafas peluang tu masih ada. Hebat kan naluri dan semangat seorang ibu. Mak Dr Forrest percaya pada kuasa tuhan dan kuasa dari alam semulajadi. Mak Dr Forrest banyakkan pengambilan herba2 ke dalam diet anaknya.
Keluarga beliau akhirnya buat keputusan berpindah ke kawasan sebuah ladang di Moorhead, Iowa. Kehidupan di ladang memberi peluang kepada mereka untuk hidup lebih dekat dengan alam semulajadi. Pemakanan beliau semuanya berasaskan makanan semulajadi dan herba. Udara pun langsung tak tercemar. Akhirnya pada usia 4 tahun beliau berjaya bangun sendiri buat kali pertama tanpa bantuan sesiapa.
Bayangkan seorang bayi yang diramalkan boleh hidup sehingga 8 tahun ja mampu menjalani zaman kanak2 dan remaja yang happy. Beliau mendalami ilmu chiropractic dan membuka sebuah pusat rawatan tersebut.
Mengambil inspirasi kisah hidupnya sendiri Forest rajin mengkaji kehebatan alam semulajadi ciptaan Tuhan. Beliau mendapati kebanyakan masalah kesihatan berpunca dari masalah kurang nutrisi dan terlebih makan.
Bayangkan pada usia 21 tahun beliau sudah mampu mencipta satu produk nutrisi berasaskan tumbuh-tumbuhan. Dengan kemahiran chiropractic dan nutrisi yang beliau ada,Forrest berazam untuk tolong orang sakit dan orang yang tak mampu nak datang jumpa dia. Dengan kerjasama Wilbur dan Orville Wrights, Forrest menjadi flying doktor pertama di kawasannya.
Kisah penuh tragis Forrest tak berakhir kat situ saja. Disebabkan kerjanya banyak berkaitan dengan tulang, Forrrest terdedah kepada sinar x-ray dari prosedur di kliniknya. Sekali lagi kesihatan Forrest jadi taruhan apabila dia disahkan menghidap kanser yang tak boleh disembuhkan dan beberapa anggotanya perlu dipotong. Doktor ramalkan da tak boleh hidup lama.
Masa ni la beliau membuat kombinasi 9 herba untuk detoks yang diberi nama Herb-Lax. Lama gila dah rupanya vitamin ni dihasilkan.
Setahun selepas tu beliau sembuh sepenuhnya dari kanser. Malangnya klinik tersebut tak percaya ia adalah hasil dari penjagaan pemakanan dan supplemen.
Korang rasa Forrest frust gila2 atau patah semangat tak bila orang tak yakin pun dengan usaha beliau jaga kesihatan dari penjagaan pemakanan dan supplemen? Tidak sama sekali.... Forrest ni semangatnya sangat la kental. Alangkan 2 kali disahkan takkan hidup lama dia masih bersemangat waja inikan plak sekadar orang tak percaya gitu.
Lepas kesembuhan dia dari kanser Forrest kembali buka klinik dan jadi "First drugless clinic". Lagi sekali dia diuji kliniknya terbakar. Forrest ubahsuai kenderaannya menjadi motorhome untuk bawa keluarganya pindah ke California. Kat sana beliau buka klinik dan sambung belajar lagi dan lagi.

Itu lah kisah Dr Forrest Shaklee yang menjadi sumber inspirasi kami para pengedar Shaklee. Dengan semangat beliau yang sangat kental dan tak mudah putus asa buatkan kami terfikir bahawa selagi kita punya minda yang kuat untuk berubah apapun takkan mustahil terjadi.
Berkongsi kebaikan dengan semua orang tak merugikan malah boleh jadi saham akhirat lagi. Semoga Allah permudahkan setiap lorong kebaikan yang sedang kami buka.

Saturday, 5 November 2016

1001 Sebab Saya Jatuh Cinta Dengan Peppermint Ginger Plus

Assalamualaikum w.b.t.

Haaa... Tajuk macam poyo gila kan? Actually memang poyo pun kuang3x... Saja nak story dengan semua yang sudi baca post saya hari ni. Saya nak pecah rahsia sebab asbab saya suka sangat dengan Peppermint Ginger Plus (PGP) ni.


Ceritanya macam ni saya start cuba PGP ni sejak preggy kali kedua dalam bulan 3 baru-baru ni. Preggy kali ni masalah angin dalam badan memang agak dahsyat la. Tak boleh silap makan sket sokmo rasa nak muntah,sebu perut la sampai lembik badan ni ha.
.
Ye la kan takkan la asyik nak mc jer. Alahan saya kali ni start pukul 4 petang onward. Sampai waktu macam tu ja mula lah rasa macam nak baring ja. Penyelesaiannya saya pilih nak cuba PGP ni. Sebab baca buku nutrisi PGP ni bagus untuk ibu hamil yang ada alahan yang teruk atau angin satu badan.
.
2-3 hari pertama cuba PGP saya tak nampak sangat ada beza ke x. Saya telan ja PGP ni dalam 3 biji sehari. Frust jugak la macam takde effect ja uhuhu... Ringan mulut tanya kwn2 camna lagi nak buang angin dlm badan. Upline saya gtau dia suka kulum ja PGP ni bila badan berangin atau perut sebu. Saya pun cuba cara kulum pulak. Serius kesannya lebih cepat. Perut rasa selesa sangat. Nak makan pun xde rasa takut2 lagi.
.
Cara ke3 yang saya guna paling berkesan. Saya larutkan 3 biji PGP dalam air panas pastu minum sampai habis. Walaweh.... Super duper cepat dapat kesan positif. Pernah saya kena cirit birit waktu preggy ni. PGP la yang saya cari. Alhamdulillah cepat ja hilang masalah cirit birit saya.
.
Gitu lah ceritanya... Kalau korang kat tempat saya tak ke korang pun jatuh cinta dengan PGP ni jugak kan??? Kalau dulu dengar cakap orang ja produk ni best. Sekarang saya sendiri dah rasa #shakleeeffectsaya. Kalau ada ibu hamil yang ada masalah angin atau alahan memang ini lah yang saya akan suggest dulu 😁😁😁. Bak kata orang tak kenal maka tak cinta kan 😍😍😍.
.
So korang kalau ada masalah angin satu badan,alahan waktu hamil,selalu cirit birit cuba lah PGP ni. Kena dengan cara makannya masalah korang In Sha Allah akan selesai.



Kalau rasa nak cuba hubungi Umie (017.4997159) okay πŸ˜‰.  Harga pun cuma RM47.50 sahaja tau.

Ok korang take care. Happy weekened untuk semua.https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=96cef91ce78fa11066456db9b1275661

Thursday, 3 November 2016

MASALAH SUSAH NAK MEMBUANG DARI ZAMAN ANAK DARA SELESAI GARA-GARA HERBLAX

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni saja nak share testimoni yang best giler pasai Herblax. Sapa pernah try Herblax? Best kan......

 Gini ceritanya kawan saya ni (nama dirahsiakan) memang ada masalah membuang yang sangat kritikal. Memang ni masalah dia dari zaman bujang lagi. Macam2 produk dia makan sebelum ni. Kadang-kadang lebih dari seminggu dia tak membuang. Memang kesian weh. Sebab tu dia jeles saya tiap2 hari berkali-kali melawat tandas hihihi... Jangan marah ye awak.


Nak dijadikan cerita hujung bulan lepas saya approach dia untuk cuba herblax. Mula2 dia macam tak konfiden jugak. Ye la dah macam2 kot dia try tak jalan2. Tapi dia setuju jugak la try. Lagipun harga Herblax ni RM52.50 ja sebotol. Memang affordable. So menjadi la pujukan saya hihihi.....


Hari pertama dia try laju ja dapat wassap dari dia. Katanya takde pun cik herblax push bagi dia g toilet. Saya cakap la sabar dulu. Dia nak kasi lembut dulu. Memang antara manfaat utama Herblax ialah merangsang usus percepatkan proses pembersihan secara lembut  kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita. Maklumlah hasil buangan dah selesa menempek kat usus kan.... So dia cakap okay la aku cuba lagi malam ni (ayat pasrah).....



Nah esoknya dia wassap dengan nada ceria (rasanya senyum sampai telinga kot hahahha). Katanya dah berjaya membuang dengan jayanya. Lega sesangat perut berjaya membuang.
SubhanAllah saya pun tumpang happy sangat2 dapat bantu kawan saya ni. Selesai satu masalah hihihi...

Ini Lah Herblax yang saya tengah cerita ni :)

Awak yang saya maksudkan tu jangan culas makan herblax tau. Kasi cuci kaw2 usus awak. Manatau makin langsing ke lepas ni hihihihi.... Jangan taktau Herblax ni boleh mengempiskan perut, mengelakkan sembelit dan menolong mereka yang ada masalah pembuangan latih untuk buang secara teratur.

Amacam?????? Mesti teruja nak try kan???


Untuk konsultasi anytime ja boleh contact saya okay. Jangan biarkan najis menempek lama kat dalam badan korang tau. Kang naik jerawat, hormon tak stabil, perut buncit lain pulak jadinya :).

Senang-senang contact Umie (017-4997159). Kita borak-borak okay.

Wassalam....

Wednesday, 2 November 2016

MAKANAN YANG BOLEH DAN TAK BOLEH MAKAN KETIKA BERPANTANG

Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni genap 37 minggu dah usia kandungan saya ni. So memang dah standby dah in case terbersalin awal uhuhuhu... Walaupun ni anak kedua tapi nervous tu tetap sama jugak. Rasa macam baru first time nak bersalin hahahaha... Beg baby dan barang-barang yang patut bawak gi hospital dah separuh siap. Ada sikit je lagi yang belom masukkan dalam beg. ngelat betol la kali ni. Jangan tiru ya...

Okeh disebabkan memang dah tak lama lagi nak berpantang so saya kumpulkan maklumat tentang makanan yang boleh dan tak boleh makan ketika berpantang buat rujukan diri sendiri dan kawan-kawan semua. Ni pun saya dapat dari facebook. Nak bagi kredit tapi takde plak source info. Mohon halal kan ya :).

Gambar Kredit kepada www.suararakyatindonesia.org

Jenis makanan yang tak boleh dimakan oleh ibu berpantang :-

🐟Ikan kembung - gatal
🐟Ikan cencaru - tajam
🐟Ikan siakap - boleh menyebabkan bentan 
🐟Ikan sardin - gatal
🐟Semua makanan dalam tin - tinggi garam, angin dan bisa

🌱Sayur kangkung - sejuk dan angin
🌱Timun - sejuk
🌱Terung - sejuk dan boleh menyebabkan bentan
🌱Nenas - tajam dan boleh menyebabkan bentan
🌱Kacang tanah - angin
🌱Telur - gatal. Paling dielakkan oleh ibu bersalin czer kerana boleh menyebabkan luka czer menjadi gatal dan bernanah
🌱Santan - sejuk dan angin

Jenis makanan paling disyorkan buat ibu berpantang:-

🐟Ikan haruan
🐟Ikan selar
🐟Ikan gelama
🐟Ikan merah
🐟Daging

🌱Sayur sawi
🌱Sayur carrot
🌱Sayur brokoli
🌱Buah oren manis
🌱Kismis
🌱Kurma
🌱Madu
🌱Habbatussauda'
🌱Susu kambing
🌱Halia
🌱Bawang putih
🌱Lada hitam
🌱Ulam pegaga

Makanan bergoreng elakkan ya sampai pada minggu kedua berpantang baru boleh makanan makanan bergoreng, contoh ayam goreng, ikan goreng.

Jenis masakan paling disyorkan :-
🌸Sup
🌸Bakar
🌸Rebus

Jenis minuman disyorkan :-
🍊Jus oren manis - bagus untuk luka
☕Air milo panas
☕Teh dan kopi panas - boleh mula pada minggu kedua berpantang sebab angin (Kopi saya minum teh    tak minum sebab takut badan berangin dan mudah sakit badan)
☕Air rebusan daun sireh dan manjakani dan campur gula batu
πŸ€Air rebusan kunyit

🐝Air sejuk dan air batu (ais) wajib pantang sampai 100 hari buat ibu berpantang yg bersalin normal
Buat ibu bersalin czer wajib pantang sampai 1 tahun.

🐝Ibu berpantang disyorkan makan secara kerap tapi dalam portion sederhana. Elakkan makan nasi sehingga bertambah 2-3 pinggan ya, nanti perut ibu senang buncit dan menggeleber. 

🐝Kerapkan minum air, minum air tidak menyebabkan miss v kita basah atau berair seperti anggapan sesetengah orang. Tapi kalau ibu kurang minum air, anda akan cepat lesu dan pengeluaran susu turut terjejas.

Di samping tu juga saya dah standby siap-siap Set Berpantang Lengkap supaya cepat sembuh luar dan dalam. Semoga informasi yang saya kongsi kan ini bagi manfaat untuk semua :).  Pantang betul-betul jangan mengelat ye hihihi..... Wassalam


Tuesday, 1 November 2016

KENAPA SEMUA ORANG TERUTAMANYA WAHM PERLUKAN OMEGA GUARD?

Assalamualaikum....


Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dgn perkembangan minda kanak2. Kan... Sebenarnya Omega Guard ni sgt banyak fungsi dia especially utk mak2 yg superbizi nih. (WAHM - Working At Home Mom)

1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yg berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yg lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN.

Jadi kalau asyik sedih2, amalkan Omega Guard ye!

2. Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disipline, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda tak elok berkaitan dgn kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

3. Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.

Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.

4. Terdapat banyak kajian yg membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dgn masalah susah nak ingat terutama benda2 yg dipelajari.

Jadi kalau nak cepat tangkap & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru....sekali baca/dengar terus faham. Maklumlah mak2 ni bukan ada masa sgt nak ulangkaji banyak2 kali. Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman.... Supaya kita cepat dan mudah tangkap. Takdela berbulan2 sangkut kat bab sama sbb tak faham2 πŸ˜…

Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari!

Sebotol tu guna sebulan je tau kalo amik ikut dos. Tu baru kita sorang. Belum lg husben (biorla dia pun asyik2 happy jugak kan) dan anak2. Utk mak ayah jgn lupa... Penyakit nyanyuk pun dikaitkan dgn kekurangan Omega-3 tau. Sama2 kita jaga ahli keluarga kita.

& kalo nak tau, masalah2 mental mcm perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dgn kekurangan Omega-3. Dlm Quran pun ada sebut ttg makan ikan kan...

Bkn ibu mengandung, kanak2, org ada masalah kesihatan je tau... Semorang kena amik. Bila semorang happy barulah masyaakat jd harmoni kan 😊

**kesemua fakta di atas back up by studies, bukan cakap2 kosong atau assumption je.

Walaupun promosi Omega Guard dah abis tapi korang masih boleh dapatkan Omega Guard dari saya kerana stok sentiasa ada tak putus-putus. Hubungi 017.499 7159 (Umie).

Monday, 24 October 2016

INI LAH SEBABNYA KENAPA LEADER SHAKLEE KEKAL SETIA DENGAN SHAKLEE

Assalamualaikum w.b.t

Ada yang bertanya kenapa saya setia sangat dengan Shaklee. Semuanya asyik Shaklee ja. Even beli nasi lemak pun sempat lagi promote Shaklee hihihihi...

Sebenarnya kan bila hati dah jatuh cinta memang tak boleh nak buat apa-apa dah. Selagi ada produk Shaklee yang suit dengan keperluan saya memang saya akan guna. Agaknya kalau lepas ni Shaklee keluarkan produk kecantikan macam lipstik, bedak saya dah tak beli dah kot brand lain hahahah...

Okay stop melalut. Meh nak story kat kawan-kawan semua keistimewaan produk Shaklee yang buatkan kami para pengedar Shaklee sangat setia dengan Shaklee. Jemput baca meh.

Keistimewaan Produk Shaklee



1. Shaklee diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Maklumat ini tertera pada setiap botol produk.

2. Produk Shaklee adalah mesra alam dan mudah diuraikan.

3. Shaklee diperbuat dari bahan-bahan semulajadi & diproses secara semulajadi. Dan bukan vitamin sintetik.

4. Status halal Shaklee disahkan oleh badan islamik di US, iaitu ISA (Islamic Services of America) yang merupakan badan yang disahkan JAKIM & lebih strict daripada JAKIM sendiri.

6. Shaklee sangat menjaga standard kualiti produk. 

Sebagai contoh, polisi Shaklee lebih ketat dari US Food and Drugs Administration (FDA). Walaupun Shaklee adalah produk suplemen tetapi ia mengikuti garis panduan FDA,  bukan sekadar garis panduan dari Dietary Supplement Health and Education Act of 1994 (DSHEA). 

DSHEA tidak memerlukan ujian klinikal tapi Shaklee melakukan ujian klinikal ke atas setiap bahan yang digunakan untuk memastikan tahap keselamatan, keberkesanan dan pemantauannya terhadap alam sekitar. 

Diiktiraf oleh jurnal-jurnal yang melakukan ujian terhadap produk-produk kesihatan seluruh dunia.

♥ Sangat berbaloi untuk jaga kesihatan dengan Shaklee.

Jom share dengan orang2 yang anda sayang.

Umie
Pengedar Shaklee Yang Setia Dari Puchong

Saturday, 22 October 2016

NAK CANTIK TAPI BAJET KURANG?VITAMIN C KAN HADO

Nak cantik ni memang sifat lumrah manusia kan... Nak cantik secara natural kenalah jaga kesihatan dari dalam. Vitamin c memang pilihan terbaik bagi mereka yang nak cantik tapi bajet agak kurang.
.
Tau kenapa???
.
Vitamin C ni sangat jimat sebenarnya. Sebotol ada 180 biji. Tahan sehingga 6 bulan.
.
Apa kebaikannya?
.
Sangat banyak. Antaranya yang anda mesti suka ialah ia mencantikkan struktur kulit wajah,melicinkan wajah dengan menghilangkan kesan-kesan jerawat. Hasilnya kulit lebih halus dan mulus.
.
Jangan tak tahu dalam vitamin C ada kolagen yang baik untuk wajah. Sebab itulah ramai yang kulit makin gebu gebas lepas rajin telan vitamin c.
.
Satu lagi yang mungkin anda tak perasan. Vitamin c shaklee ni dipaternkan sustained release. Bila kita makan Vitamin C khasiatnya akan dilepaskan secara perlahan-lahan selama 5 jam. Jadinya tiada khasiat vitamin c yang dibazirkan melainkan diserap sepenuhnya oleh tubuh badan kita.
.
Wow.... Impress tak? So kalau anda nak cantik Vitamin C memang permulaan yang baik. Believe me. Tak tipu punya. Meh baca testimoni kat bawah ni. Kita punya testimoni semua real tau. Takde ciplak2 punya πŸ˜‰πŸ˜‰.





Jom try. Sebotol RM92.50 sahaja. Sangat berbaloi untuk 6 BULAN PENGGUNAAN.
.
Jangan lengah lagi. Hubungi 017.4997159 sekarang jugak. Jom lawa dengan sihat bersama-sama. Jangan risau dengan setiap pembelian disertai dengan konsultasi yang lengkap.

Monday, 17 October 2016

TIPS SEMBUHKAN LUKA PEMBEDAHAN BERSALIN DENGAN CEPAT

Assalamualaikum w.b.t

Pengalaman bersalin secara pembedahan memang tak dapat dilupakan. Dengan cara ni memang la cepat ja baby dah selamat tengok dunia. Dah sampai 15 minit pun dah settle. Tapi.... penjagaan selepas bersalin la yang amat-amat mencabar. Mereka yang bersalin czer memerlukan masa lebih lama untuk mampu berjalan macam biasa, hilang rasa sakit akibat czer dan macam-macam lagi lah. Hanya yang pernah melalui saja yang paham uhuhuhu....

Jom baca testimoni Puan Nurul Aziyana seorang ibu yang berpantang bersalin secara pembedahan. Beliau payah untuk bangun kerana kesan pembedahan kali ni sangat luar biasa sakitnya. Nak pergi ke tandas pun beliau terpaksa berhenti 2-3 kali. Terasa perut bagai dihiris-hiris ja bila berjalan.


OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 15: NURUL AZIYANA
.

[LUKA CZER SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN VIVIX]


.

Assalamualaikum saya Nurul Aziyana, pengguna Shaklee sudah hampir 4 tahun. Saya nak kongsi kisah bagaimana Vivix sangat membantu saya ketika berpantang bersalin secara pembedahan.
.

Untuk kelahiran yang kedua ni baru saya guna set bersalin Shaklee + Vivix sebab kelahiran pertama belum kenal lagi vitamin Shaklee. Al kisah menjadi asbab bersalin czer, semasa datang contraction suam-suam suku tu kebetulan memang ada appointment dengan gynea. Masa scan waktu tu lah baru dapat tahu breech.
.

Doktor terus buat keputusan, emergency operation. Terus ke HTAA, pung pang pung pang ditolak ke OT untuk berdepan dengan pengalaman kali kedua. Mungkin proses nak bersalin tu cepat.. tapi kesakitan yang ditanggung selepas bersalin czer kali ni lain dari yang pertama dulu. Czer adalah major operation. Jadi ubat tahan sakit dan antibiotik adalah wajib. Malangnya saya allergic pada banyak ubat. Bila makan satu muka akan jadi bengkak sampai tak boleh nak bukak mata.
.

Saya hanya mampu makan panadol. Tapi itupun akan buat jadi bengkak juga cuma tak seteruk bila makan antibiotic. Kalau demam biasa or sakit kepala ok la kan dengan panadol. Tapi kalau czer tak cukup hanya dengan panadol.
.

Minggu pertama sangat hazab. Sakit bagai daging di perut tu dihiris-hiris sampai saya tak mampu nak bergerak. Nak ke toilet yang sekangkang kera pun terpaksa berenti 2 kali dan ambil masa yang lama sampai menangis.
.

Nak bangun, nak duduk sangat lah menyeksakan. Ditambah pula anak jaundis masa tu dan ulang alik klinik untuk injection selepas bersalin. Syukur juga kat rumah ni memang ada wheelchair.
.

Disebabkan tak boleh makan ubat tahan sakit dan antibiotik, jadi saya bertahan dengan vitamin Shaklee. Sejak hari pertama saya ambil ZINK COMPLEX dan VITAMIN C (untuk cepat baik luka) , GARLIC COMPLEX untuk ganti ubat antibiotik, VITALEA , BCOMPLEX untuk tenaga, OSTEMATRIX untuk elak sembelit (memang tak sembelit sepanjang berpantang), LECITHIN untuk bengkak susu.
.

Namun begitu, megadose zink complex n vitamin C tak mampu untuk meringankan sakit saya. Yelah, ini vitamin bukan ubat..dan vitamin pulak adalah vitamin semulajadi kesannya bukan segera macam ubat. Mungkin tak cukup untuk tahan sakit dari major operation ni. Satu je yang saya belum cuba waktu tu dan saya menyesal sebab tak ambil dari hari pertama lagi iaitu VIVIX.
.

Kesakitan masih terasa walaupun lepas 2 minggu pembedahan. Bila saya cuba VIVIX? hari ke-20.. saya ambil 1 sudu teh pada mulanya. Selepas 3 hari saya makan vivix, alhamdulillah syukur sangat-sangat sebab dah kurang rasa sakit. Bila dah kurang rasa sakit, jalan pun laju sikit. Kalau sebelum tu nak jalan memang kena pegang perut. Allah, syukur sangat rasa. masa ni memnag rasa menyesal tak start amik Vivix hari pertama bersalin.Sangat menyesal.
.

Lepas ni saya dah tahu dah, cara cepat untuk baik luka czer tak lain dan tak bukan adalah dengan Vivix. Itu sebab saya sayang sangat dengan Vivix ni. Alhamdulillah juga Vivix tak mengganggu penyusuan langsung. Alhamdulillah, lepas pengambilan Vivix terus rasa kurang sakit di perut dan cepat hilang.
.

Seksa tau nak pegang baby yang berat tu kalau sakit. Banyak pergerakan akan terbatas.Tapi nak tak nak kena bergerak juga walau sakit macam mana pun.

Saya juga syorkan pada kawan yang juga bersalin secara czer. Untill now, saya masih consume Vivix ni sebab banyak sangat kelebihannya. saya tau saya masih memerlukan Vivix untuk luka dalaman dan yang penting untuk kecantikan juga. Vivix baiki sel-sel dalaman. Bila sel cantik, fungsi badan pun cantik. Sebab tu luka pun cepat baik sebab Vivix bertindak terhadap sel.
.
Jadi saya amat sarankan Vivix untuk mereka yang bersalin secara Czer..dan Vivix ni boleh juga untuk mereka yang menjalani apa-apa pembedahan untuk memastikan luka cepat baik. Baik juga untuk pudarkan parut akibat jahitan semasa pembedahan. Terbaik sungguh!


Ternyata Vivix mampu menolong penyembuhan luka akibat bersalin secara pembedahan dengan lebih cepat. Ini yang buatkan saya sendiri berkobar-kobar untuk berpantang dengan set berpantang Shaklee dan juga Vivix.


Sekiranya anda berminat boleh la hubungi saya di 017-499 7159. Saya pasti akan melayani anda sebaik mungkin. Semoga ibu-ibu yang bakal bersalin samada secara normal atau pembedahan dipermudahkan segala urusan hendaknya. Ameen

Sunday, 16 October 2016

PENGAMBILAN MINYAK OMEGA-3 MAMPU MENURUNKAN BERAT BADAN. FAKTA ATAU AUTA?

Assalamualaikum w.b.t

Suplemen minyak ikan Omega-3 telah terbukti berkesan bukan sahaja untuk menurunkan berat badan tetapi juga kehilangan lemak terutamanya di bahagian perut (masalah perut buncit). Dos yang dicadangkan adalah antara 300 mg kepada 1.8 gram harian EPA dan DHA . Penambahan omega-3 asid lemak untuk program senaman juga lagi menambahkan keberkesanan untuk meningkatkan potensi kehilangan lemak . Begitu juga, penambahan makanan laut atau minyak ikan untuk seimbangkan diet kalori berkhasiat seolah-olah meningkatkan potensi penurunan berat badan yang efektif. Ini menimbulkan persoalan: adakah menggabungkan omega-3 asid lemak bersama-sama dengan suplemen, diet dan senaman menjadikan proses menurunkan berat badan lebih efektif? Jawapannya adalah ya!. Memang kombinasi yang terbaik..

Sumber : Ascenta Health

" Dalam percubaan klinikal 3 minggu yang singkat, orang-orang yang digabungkan 2.8 gram harian omega-3 asid lemak suplemen (2: 1 nisbah EPA untuk DHA) dengan kedua-dua sekatan kalori dan senaman yang kerap mengalami 1.5 kg (3.3 lb) penurunan berat badan yang lebih besar berbanding dengan mereka yang mengambil plasebo, mengikuti diet kalori terhad, dan bersenam [23]. Oleh itu, menambahkan dengan pengambilan asid lemak omega-3 terbukti boleh meningkatkan komposisi badan sekiranya digabungkan dengan suplemen, diet seimbang dan senaman dalam proses penurunan lemak badan."

Bagaimanakah ia berfungsi?


Asid lemak Omega-3 boleh menyumbang kepada peningkatan komposisi badan dengan meningkatkan metabolisme dan pembakaran lemak yang berlebihan dari badan. Mereka juga mampu menyekat selera makan, yang membawa kepada pengurangan jumlah kalori. Asid lemak Omega-3 mempunyai 4 cara yang boleh menolong menurunkan berat badan anda:


  1. Omega-3 membantu menghilangkan lemak dan membina otot
  2. Omega-3 membantu mengurangkan selera makan
  3. Omega-3 menjadikan diet dan senaman yang anda amalkan lebih efektif untuk menurunkan berat badan
  4. Omega-3 membantu mengurangkan pengumpulan lemak akibat dari pemakanan seharian.

Omega-3 meningkatkan kesan metabolik obesiti

Untuk beberapa tahun, lemak badan yang berlebihan telah dianggap sebagai hanya satu ruang simpanan untuk kalori tambahan. Walau bagaimanapun, bukti kukuh dalam tahun-tahun kebelakangan ini telah mendedahkan bahawa lemak badan yang berlebihan mempunyai kesan yang teruk dalam badan, seperti keradangan, rintangan insulin, trigliserida tinggi, dan lain-lain lagi. Pengambilan Omega-3 yang mengandungi asid lemak menunjukkan ia mampu melemahkan banyak kesan ini. Oleh itu, suplemen omega-3 asid lemak bukan sahaja boleh menurunkan berat badan tetapi ia juga boleh menawarkan manfaat tambahan dalam menguruskan kesan serius obesiti.

Kesimpulan


Omega-3 asid lemak yang ditemui dalam makanan tambahan menawarkan manfaat kesihatan dalam hal obesiti dan tidak boleh diabaikan. Oleh itu, jangan sesekali abaikan pengambilan suplemen minyak ikan ke dalam diet seharian anda.

Pilihlah minyak ikan terbaik yang berasaskan dari ikan merah dari laut dalam yang ternyata semula jadi. Minyak ikan Shaklee iaitu Omega Guard dihasilkan melalui penyulingan 3 kali yang menyingkirkan plumbum yang berbahaya kepada tubuh badan manusia.


Omega Guard Shaklee juga mengandungi EPA dan DHA yang lebih tinggi berbanding brand lain. Jika anda tak pasti luangkan masa anda untuk buatkan perbandingan peratusan kedua-dua unsur ini dengan brand lain.


Testimoni Mereka Yang Dah Berjaya Menurunkan Berat Badan Dengan Omega Guard







Dah ramai yang berjaya menurunkan berat badan mereka dengan pengambilan Omega Guard Shaklee. Bukan sahaja berat badan dapat diturunkan kesihatan turut menjadi bertambah baik.


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4bcc84bfaa3abea4e449107cfb3ee73e

Hubungi 017.4997159 untuk maklumat pembayaran dan sebarang pertanyaan lain. Untuk setiap pembelian anda layak dapat konsultasi eksklusif dari saya :)

Wassalam.


Friday, 7 October 2016

APA YANG HEBAT DALAM VIVIX YANG BUAT RAMAI ORANG JATUH CINTA DENGANNYA?

Assalamualaikum w.b.t

Waktu awal saya mula kenal Shaklee saya sendiri hairan kenapa Vivix ni mahal benor. Tertanya-tanya juga apa yang istimewa sangat dengan Vivix ni sehinggakan harganya mahal sebegitu rupa....

Tapi.....Saya hairan kenapa ada ja orang beli berbotol-botol Vivix walaupun harganya mahal.... Bulan lepas ada sideline saya berjaya menjual Vivix sebanyak 26 botol kepada seorang customer. Wow..... apa yang buat dia sanggup melabur sebegitu banyak untuk Vivix ni?????????

Bila saya mula dekati dan kenali Vivix dan selidik yang ada dalam Vivix ya baru saya tahu kenapa dan mengapa harganya begitu.... Dan kenapa orang tak kisah pun dengan harga tetap nakkan jugak Vivix ni ... Harganya jauh lebih murah sebenarnya berbanding dengan kesannya kepada tubuh badan kita. Harganya jauh lebih murah berbanding dengan kos perubatan yang mungkin terpaksa kita tanggung sepanjang hayat.

Antara yang buat saya jatuh cinta dan semakin membuak-buak rasa teringin nak kaji luar dalam Vivix ini ialah bila tahu kehebatan Resveratrol. Pernah dengar tak tentang resveratrol? Jom saya terangkan serba sedikit tentang resveratrol ni.

Apa Itu Resveratrol


Resveratrol ni adalah sumber anti oksidan yang sangat tinggi. Resveratrol dalam Vivix terbaik berbanding produk lain.
.
✔ Resveratrol dalam satu sudu Vivix sama dengan Resveratrol dalam 100 gelas wain
✔ Dalam Vivix ada 95% resveratrol asli
✔ Gabungan resveratrol dan polifenol buatkan Vivix 10x ganda lebih 
.
Tau tak Resveratrol ni bertindak melindungi badan kita melawan kerosakan sel serta serangan radikal bebas. Bila sel-sel badan mulai rosak badan kita terdedah kepada risiko kanser dan juga penyakit hati. Badan kita juga akan terdedah kepada serangan radikal bebas yang membawa kepada terjadinya pelbagai jenis penyakit berbahaya.

Peranan Resveratrol Dalam Sesetengah Penyakit

.
Penyakit jantung - Resveratrol bantu mengurangkan keradangan, merendahkan LDL atau kolestrol jahat dan mengelakkan darah beku bergumpal di hati yang boleh membawa kepada serangan jantung.
.
Kanser - Resveratrol bantu mengelakkan sel-sel kanser dari merebak ke organ-organ badan yang lain
.
Kencing manis - Resveratrol menolong mengelakkan rintangan insulin di mana badan pesakit kurang sensitif kepada darah yang mengurangkan gula hormon insulin.

Kanser payudara - Resveratrol membantu merencatkan sel-sel kanser dari merebak ke organ-organ utama yang lain dan menggalakkan sel-sel kanser supaya cepat mati.

Klik di sini untuk maklumat lebih lanjut : Betul Kah Resveratrol Mampu Merencatkan Sel Kanser Payudara Dari Merebak?

Itu baru satu saja kelebihan Vivix yang saya kupas dan kongsi dengan semua. Resveratrol antara faktor utama yang buatkan Vivix sangat hebat.
.
Tak rugi anda melabur untuk kesihatan kerana bila sudah sakit wang sudah tak bermakna lagi. Dapatkan Vivix twin pack sebelum 15 Oktober 2016 untuk peluang mendapat pelbagai keistimewaan seperti pendaftaran ahli secara percuma, peluang penjimatan lebih dari RM2OO, Vitamin C bernilai RM92.50 secara percuma, cash bonus pada 15 November bernilai RM38 dn kos penghantaran secara percuma.

Umi Kalsom Awang Hat
Pengedar Shaklee Sah Anda

SMS/Call/Whatsapp:
017-4997159

Email:
umie5zal@gmail.com

Shaklee ID:
1096881

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com