Tuesday, 25 April 2017

HEAD OFFICE SHAKLEE BARU YANG PENUH ELEGAN DAN HEBAT

Hari ni head office Shaklee yang baru dah selamat dirasmikan. Jeles ai tengok ramai yang buat live video lawatan pertama diorang. Cheq takleh pi sebab kerja.

Tapi tengok gambar-gambar yang diorang share memang teruja sangat-sangat weh. Konsep baru ialah "pick and pay". Korang boleh tengok dan pilih sendiri produk yang korang nak. Bawak pi kaunter dan bayar. Ala-ala supermarket gitu.

Dengar kata tempat meeting pun best. Parking pun lebih convenient 😍😍😍. Taknak banyak cakap. Jom layan gambar-gambar kat bawah ni. No telefon dan fax tak tukar. Still maintain yang sama. Jom layan gambar-gambar kat bawah nih.









Best tak head office Shaklee yang baru?kan.... Takpe kalau korang dok jauh boleh ja order online. Kalau yang bukan ahli boleh ja order dengan saya. Hubungi 017.4997159.  


Saturday, 22 April 2017

VIVIX JALAN-JALAN DI PULAU REDANG

Assalamualaikum.

Petang semalam selamat menjejakkan kaki ke Mutiara Beach Resort. MasyaAllah sampai ja terus terpana dengan air laut yang sangat-sangat cantik. Terus segar mata nih.


Itu dari jeti tau. Air laut sangat lah jernih. Jom layan mata tengok banyak lagi gambar-gambar best. Dan jangan taktau model utama dalam gambar cik Vivix hihihi....










Cantik kan pemandangan kat Pulau Redang?😍😍. Kalau korang nak tau rate ke apa ke boleh klik link nih Mutiara Beach Resort Pulau Redang.

Untuk order Vivix boleh cuba 2 cara nih :

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

 Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran ke rumah anda adalah percuma sekiranya anda berada di sekitar Puchong. Saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Putra Height, Saujana Puchong dan Saujana Putra. 

Umi Kalsom Awang Hat
Call/SMS/Whatsapp : +6017.4997159

Sunday, 16 April 2017

KENAPA SHAKLEE TIADA KILANG SENDIRI?

Assalamualaikum.


Korang tau tak Shaklee cuma memiliki ladang alfalfa di California saja?

Kenapa Shaklee tak tanam sendiri tumbuh-tumbuhan yg jadi bahan mentah utk vitamin2nya? Kenapa nak ambil dari ladang lain? Apsal cikai bebeno? Ke beli kat pasar tani je? Siapa jaga kualiti perladangan? Main beli je ke?

Ada banyak sebabnya kenapa Shaklee TERPAKSA untuk tidak buka ladang sendiri di USA utk semua bahan2 mentahnya.

Saya nak highlight satu point je:

Mengikut konsep ayurveda (Shaklee tak pakai pun ni, saja nak relate) ===> Tumbuhan2 akan tumbuh dgn baik & memiliki kualiti yg terbaik apabila ia ditanam di lokasi asal mereka.

That's why Shaklee memilih bahan mentah terbaik dari ladang2 di seluruh dunia yg mampu menyediakan bahan mentah mengikut piawaian yg Shaklee tetapkan:-

✅ Ditanam secara organik.
✅ Tak ada kesan pesitisid, herbisid & macam2 -sid dari ladang2 bersebelahan. Kalau ladang sebelah pakai pestisid pun Shaklee reject.
✅ Pass 350 ujian kualiti yg dijalankan dgn flying colors. Pass 349 pun takmo.

Haaa ingat senang ke. Ingat pegi pasar tani pilih2 gitu je ke.

Banyak produk Shaklee yg discontinued bila bahan2 mentah tak meet requirement. Bukan sekadar beli sesuka hati je tauuu.

Camner? Jelas tak penerangan ni? Kalau rasa nak try mana-mana produk shaklee boleh hubungi saya di talian 017.4997159.

Kredit to : Master Lyna Noh

Thursday, 13 April 2017

Friday, 7 April 2017

PATUT KAH CEREWET SEBELUM BELI PRODUK KESIHATAN?

Apa???Boleh Cerahkan Kulit Sampai Nampak Urat Hijau Dalam Masa 3 Hari????😱😱😱😱

Sapa pernah nampak headline Iklan "Putihkan Kulit Hingga Nampak Urat Hijau Dalam 3 Hari", Putih Mulus seputih Salju Kurang Seminggu", dan banyak lagi tagline seangkatan dengannya?

Pastu korang perasan tak ramai sangat yang pm.beribu-ribu yang pm. Mau lenguh tangan admin reply komen sorang2.

Masyarakat kita memang terkenal dengan sentiasa nak kesan yang cepat,obses cantik,obses putih tanpa amik kira kesan pada tubuh badan.




1)Perlu Berkira (cerewet)


Bagi saya perlu sangat berkira untuk beli produk kecantikan atau produk penjagaan wajah ni. Berkira tu bukan maksudnya fokus pada harga semata-mata tapi berkira dengan mengambil tahu serba serbi tentang apa bahan-bahan yang digunakan,cara penyedian, ada tak #landmarkstudy dan adakah terdapat kesan jangkamasa panjang pada tubuh badan. Penting tau amik tahu pasal benda-benda nih. Korang nak ke sapu paraben, merkuri kat muka korang????? Mintak simpang la kan.

2) Ambil Tahu Pasal Syarikat Pengeluar/Pengedar


Jangan tak tahu sekarang cukup mudah nak hasilkan produk sendiri. Just rebrand jer. Kebanyakannya amik dari kilang yang sama uhuhu... So saya nasihatkan sila berhati-hati dan PLEASE SILA CEREWET tentang bab2 gini.


Pastikan korang pilih produk yang dikeluarkan oleh syarikat yang berwibawa, ada kajian #landmarkstudy, dihasilkan bukan produk segera tapi makan masa bertahun-tahun demi nak dapatkan yang terbaik.

SET NUTRIWHITE PILIHAN TERBAIK



Jika korang still berkira-kira produk yang mana nak pilih pilih ja #nutriwhiteshaklee. Produk yang tak perlu digembar gemburkan lagi. Ada #landmarkstudy u... Bukan calang-calang produk tau. 3 tahun masa yang diambil untuk hasilkan produk nutriwhite nih. Memang dijamin selamat dan berkesan.

Kalau nak baca pengalaman saya menggunakan Nutriwhite boleh klik di sini >>> Pengalaman Menggunakan Set Asas Nutriwhite dan  juga sharing #shakleefeect ahkak cantek yang dah lama konsisten guna set klik di sini >>> Nutriwhite Liang Makin Mengecil Sejak Konsisten Guna Nutriwhite
Nak tahu kehebatan Nutriwhite kena lah cuba dulu 😉. Boleh hubungi Umie di 017.4997159 untuk dapatkan nutriwhite. Confirm pueh hati. Iools pengguna nutriwhite tau. Sangat 👍👍👍👍👍.


Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com