Sunday, 16 April 2017

KENAPA SHAKLEE TIADA KILANG SENDIRI?

Assalamualaikum.


Korang tau tak Shaklee cuma memiliki ladang alfalfa di California saja?

Kenapa Shaklee tak tanam sendiri tumbuh-tumbuhan yg jadi bahan mentah utk vitamin2nya? Kenapa nak ambil dari ladang lain? Apsal cikai bebeno? Ke beli kat pasar tani je? Siapa jaga kualiti perladangan? Main beli je ke?

Ada banyak sebabnya kenapa Shaklee TERPAKSA untuk tidak buka ladang sendiri di USA utk semua bahan2 mentahnya.

Saya nak highlight satu point je:

Mengikut konsep ayurveda (Shaklee tak pakai pun ni, saja nak relate) ===> Tumbuhan2 akan tumbuh dgn baik & memiliki kualiti yg terbaik apabila ia ditanam di lokasi asal mereka.

That's why Shaklee memilih bahan mentah terbaik dari ladang2 di seluruh dunia yg mampu menyediakan bahan mentah mengikut piawaian yg Shaklee tetapkan:-

✅ Ditanam secara organik.
✅ Tak ada kesan pesitisid, herbisid & macam2 -sid dari ladang2 bersebelahan. Kalau ladang sebelah pakai pestisid pun Shaklee reject.
✅ Pass 350 ujian kualiti yg dijalankan dgn flying colors. Pass 349 pun takmo.

Haaa ingat senang ke. Ingat pegi pasar tani pilih2 gitu je ke.

Banyak produk Shaklee yg discontinued bila bahan2 mentah tak meet requirement. Bukan sekadar beli sesuka hati je tauuu.

Camner? Jelas tak penerangan ni? Kalau rasa nak try mana-mana produk shaklee boleh hubungi saya di talian 017.4997159.

Kredit to : Master Lyna Noh

0 comments:

Post a Comment

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com