Saturday, 3 September 2016

KENAPA SETIAP RUMAH WAJIB ADA BASIC H?

Assalamualaikum.


BASIC-H Cecair 1001 kegunaan.

Semua rumah ada Basic H kan? Kalau belum ada, cepat2 dapatkan satu. Wajib adakan Basic H di rumah. Tukar semua benda2 pencuci kepada Basic H.

Kenapa? Bukan sebab obses Shaklee, tapi obses dgn keselamatan bumi!

Pencuci biasa (sabun, pencuci pinggan, pencuci lantai) mengandungi fosfat. Fosfat ni bile terlepas ke alam persekitaran ni, apa lagi kalau terlepas ke dalam air (sungai, kolam, etc) ia boleh merosakkan ekologi dalam air tu. Ikan2 bole mati, hidup air boleh mati, air bole jadi berbau dan kotor....

Takkan kita nak tinggalkan bumi yg macam ni kepada anak2 kita kan?

Apa yg kita boleh buat, sekecil2 usaha ialah bertukar kepada pencuci tanpa bahan kimia. Kita dah ada di Shaklee, cuma tukar brand je.

Basic H diperbuat dari jagung, kelapa & sayur-sayuran. ia tidak meninggalkan kesan negatif kepada alam sekitar, siap ada orang titik basic H dalam spray bottle & buat jadi penghalang serangga mendekati pokok2 tanaman kita tau. bukan sebab basic H ada racun (ehh mmg takde!) tapi bau dia ni tak disukai serangga. & ada satu fungsi partikel Basic H yang menjauhkan serangga...

Jom saya kongsi kisah saya dan basic H. Ni bukan cilok dari orang tau. Pengalaman sendiri tau hihihi... Satu sebab saya suka sangat basic h.


Ashraf sangat2 suka aiskrim. Bila makan aiskrim memang habis kena kat seluar dan baju. Tengok lah baju jeans dia ni. Penuh dengan kesan aiskrim uhuhu..

Tapi disebabkan mama ada miss bibik aka basic h takde feel nak marah2 atau kontrol Ashraf. Biar je dia menghayati kesedapan aiskrim tu. Dah abis makan steady ja tukarkan baju lain kat ashraf. Baju tadi rendam dalam baldi. Taruk basic h beberapa titis ja. Pastu ratakan basic h biar kena semua kawasan kotor tadi. Mama selalu rendam semalaman.

Esoknya baru sental2 manja gitu. Memang hilang habis kesan kotoran. Sebab itula mama sayang sangat dengan pembantu mama ni.

Ni baru satu dari beribu sebab saya memilih basic h sebagai pencuci serbaguna di rumah saya.

Jom bertukar kepada pencuci yang sangat menjimatkan,serbaguna,selamat dan berkesan.

Kalau dah nekad nak order jangan lupa hubungi Umie 017.4997159. Kalau anda dok area Puchong saya sedia buat cod hihihi....

Ok korang daaa.... Assalamualaikum.

0 comments:

Post a Comment

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com