Friday, 17 February 2017

KENAPA WAJIB KONSISTEN MAKAN SHAKLEE?

Shaklee adalah suplemen yang terdiri dari zat2 nutrien yg sepatutnya kita boleh dapat dari makanan kita. Tapi sayang sangat sebab zat makanan kita makin hari makin berkurangan. Dari satu Landmark Study yang dijalankan oleh University of Texas yg diterbitkan pada thn  2004 membuktikan bahawa zat2 daripada buah dan sayur semakin berkurangan.



Sudahlah zat asalnya sudah kurang, bila dipetik dan disimpan ia makin kurang, apa lagi bila dimasak. Akhirnya, apa yang tinggal kalau bukan hampas?

Apabila tubuh kurang nutrisi, kita mungkin nampak sihat tapi badan tak tahan.  Jadi kita mudah diserang sakit, elergik, stress, asyik down, dan senagainya.

Jadi kat sini peranan Shaklee utk menenuhi lopong2 nutrisi tadi, dengan syarat:-

1. makan mesti jaga.
2. Mesti bersenam & aktiviti fizikal
3. Hubungan dgn Tuhan

Shaklee tidak dicipta dr bahan2 yg diwujudkan di lab, sebaliknya dr bahan2 semulajadi dari alam. Ia membawa enerji alam ke dalam diri kita. Bezanya Shaklee dgn sayur ialah Shaklee terdiri dari nutrien yang pekat dan padat untuk keperluan tubuh (tapi still wajib makan sayur ye!).

Jadi bila kita makan Shaklee, fikirkanlah ia adalah buah dan sayur2 yang telah dipermudahkan bentuknya untuk ditelan. Kalau tidak, sanggupkah kita makan 9 mangkuk sayur untuk makan tengahari? Itu belum lagi 7 biji oren, 5 ekor ikan dan sebagainya. Of course kita pun tak mampu nak makan banyak sangat.

Oleh itu kita makan secukup sekadar kenyang, dan kita topup nutrisi dgn Shaklee. Kembalikan segalanya pada Allah, atas usaha kita jaga kesihatan mudah-mudahan kita makin sihat, kuat dan cantik.

Jadi kesimpulannya makan lah vitamin Shaklee korang secara konsisten. Jangan main skip-skip lagi. Kalau belom pernah beli masih  tak terlambat untuk bermula. Boleh contact ahkak okay.


Umi Kalsom
Call/SMS/Whatsapp : 017-499 7159
umie5zal@gmail.com

0 comments:

Post a Comment

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com