Tuesday, 14 February 2017

KENAPA PERLU BISNES ONLINE?

Dunia makin menekan kita....
Setiap perubahan yang berlaku tak banyak yang memihak kepada kita sebagai pengguna.
Cuba senaraikan apa ja yang turun harga?
Cuba senaraikan apa lagi yang percuma untuk kita?
Insurans makin naik atau turun?
Sewa rumah atau harga rumah makin naik atau turun?
Upah pengasuh makin naik atau turun???
.
.
Maafkan saya... Bukan niat saya nak merungut tak tentu pasal.
Meroyan tak tentu hala.
Tapi apa yang saya listkan tadi adalah luahan rakyat  marhain yang tergolong dalam kategori miskin bandar atau golongan pertengahan seperti saya 😭😭😭.
Hakikat yang pahit untuk ditelan.

So apa yang patut kita buat untuk meneruskan kelangsungan hidup kita sekeluarga????
.
Haaa... Ini lah rasionalnya kenapa anda perlu memulakan bisnes online anda sekarang jugak.
.
✔ Tidak Perlu Buka Kedai Fizikal
.
Anda tak perlu menyediakan kos bulanan untuk menyewa kedai yang memerlukan modal tetap setiap bulan. Anda hanya perlu aktifkan kedai online anda.
.
✔ Tak Perlu Pekerja
.
Anda la bos andalah pekerja. Nah... Tak perlu bazir duit hire pekerja untuk running bisnes anda 😉. Anda rajin anda la yang untung. Tak gitu?
.
✔ Waktu Kerja Yang Fleksibel
.
Anda tak perlu abaikan keluarga. Apa yang perlu kebijaksanaan anda untuk menguruskan masa sebaik mungkin antara keluarga dan bisnes online yang diceburi.
.
✔ Modal Yang Rendah
.
Kedai tak perlu sewa, pekerja pun tak perlu jugak. Yang diperlukan adalah yuran keahlian sahaja. Dengan jadi pengedar Shaklee yuran keahlian hanya lah RM79.50 termasuk pos (ini contoh sahaja).
.
✔ Anda Bebas Untuk Pelbagaikan Bisnes
.

Sapa cakap bisnes online tak boleh lebih dari satu?tepuk dada tanya kemampuanmu. Takde sesiapa yang meletakkan syarat bisnes takleh lebih dari situ. Kalau memang mampu uruskan lebih dari satu go ahead 😊.
.
Kalau saya nak senaraikan memang banyak lagi ... Cukuplah setakat yang ni dulu. Saya dah pilih perniagaan online sejak hampir 3 tahun lepas.
Sapa nak follow jom pm ahkak.

Umi Kalsom
Call/SMS/Whatsapp : 017.4997159

1 comment:

  1. sekarang memang kena back up pun hidup ni kak.. tak boleh tumpu satu sumber je.. neeza sebagai student ni pun sangat terasa dengan ekonomi sekarang.. ramai student pun dah buat bisnes lagi2 daftar ssm murah je untuk student

    www.neezalife.com

    ReplyDelete

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com