ASID ELLAGIK BANTU BUNUH SEL KANSER?

Sirap anggur bukan sebarang sirap. Bagi yang tak pernah cuba mungkin akan cakap ianya mahal sesangat. Ya sirap anggur aka Vivix memang mahal bagi mereka yang sihat walafiat atau mereka yang yakin badan sihat 100%. Hanya orang yang sakit atau yang betul-betul menginginkan kehidupan yang lebih sihat akan pandang keistimewaan di sebalik sebotol Vivix yang dikatakan mahal ni.

Mengandungi alergi asid yang mampu menghalang pembentukan sel kanserAnggur  hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profile polyphenolnya berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan badan.Ia mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi,satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser.

Asid Ellagik Bantu Bunuh Sel Kanser

Sel yang sihat mempunyai kitaran selama 120 hari sebelum ianya mati. Proses ini dipanggil apoptosis (kematian sel secara normal). Badan kita akan menggantikan sel yang telah mati dengan sel yang sihat. Walaubagaimanapun sel kanser yang ada dalam badan kita tak mati. Sel tersebut akan dibahagi-bahagi dari dua kepada empat,lapan dan seterusnya. Di dalam kajian makmal yang dilakukan terbukti asid ellargik ini boleh membantu sel-sel kanser ini melalui proses apoptosis tanpa merosakkan sel-sel yang sihat. Sedangkan kimoterapi,radiation atau rawatan konvensional yang lain bukan saja bunuh sel-sel kanser malah sel-sel yang sihat pun jadi arwah jugak. Sebab itulah ramai yang jadi lebih lemah dan mudah jatuh sakit selepas menjalani rawatan kimoterapi. 

 Asid Ellagik Menghentikan Sel Kanser Dari Terus Merebak

Dalam satu kajian yang telah dijalankan sekumpulan tikus yang diberi makan rasberi hitam dan strawberi menunjukkan pengurangan ketara dalam pertumbuhan sel-sel pra kanser dan pertumbuhan kanser kolon berkurang sebanyak 80%.

Asid Ellagik Membantu Menghalang Kanser dan Kecacatan Kelahiran

Dalam satu kajian di Eropah turut menunjukkan bahawa Asid Ellagik mampu menurunkan risiko kehadiran kecacatan bayi ketika kelahiran, mempercepatkan kesembuhan luka, mengurangkan penyakit jantung, dan mengurangkan fibrosis di buah pinggang.

Sumber : www.cancertutor

Kat Mana Nak Cari Asid Ellagik?


Vivix mengandungi asid ellagik berkepekatan tinggi yang ada dalam salah satu bahan utama dalam Vivix iaitu anggur muscadine. Ia telah terbukti mampu membantu pesakit kanser lebih sihat dan berjaya mengawal sel kanser dari terus merebak setelah konsisten minum Vivix.Sekiranya berminat boleh hubungi saya di 017.4997159. Jangan risau tentang keberkesanan Vivix kerana Shaklee ada #landmarkstudy yang berlandaskan fakta sains.

Disclaimer : Vivix adalah vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuh atau memulih penyakit kritikal. 

No comments:

Post a comment