Monday, 10 August 2015

Rambut Cantik,Sihat, Menawan dan Tidak Mudah Gugur Dengan ProSante

Rambut adalah mahkota wanita. Bagi yang beragama Islam rambut hanya boleh didedahkan di hadapan muhrim atau suami sahaja. Tak kira siapa pun kita setiap orang mesti nak rambut yang cantik,sihat menawan dan tidak mudah gugur. 

Bagi isteri sangat penting penjagaan rambut agar tak serabai di depan suami. Sebab tu ramai yang potong rambut ikut trend, mewarnakan rambut demi untuk nampak cantik. Malangnya rambut akan cepat rosak kalau kita terlalu kerap warnakan atau dandan rambut kita. Lagi satu makin kita berumur makin kurang berkualiti la rambut kita ni.



Sebab itulah Shaklee akhirnya mengeluarkan produk ProSante sebagai penyelesaian kepada dua masalah rambut iaitu

  • Kerosakan Rambut
  • Penipisan Rambut disebabkan gugur dan rosak

Untuk hampir setengah abad Shaklee menjalankan penyelidikan untuk memahami bagaimana nak menyuburkan tubuh dan kulit kita. Kini kepakaran itu telah diaplikasikan kepada penjagaan rambut dengan pendekatan secara eksklusif dan semulajadi dengan menumpukan cara menangani punca masalah rambut iaitu KULIT KEPALA.

Ujian klinikal yang meluas menunjukkan sistem penjagaan rambut ProSante secara semulajadi telah mengurangkan kehilangan rambut ketika sikat, menambahkan ketebalan rambut dan mengurangkan kerosakan rambut. Set ProSante ni bantu menjaga kelembapan rambut dan tahan lasak. Kasimpulannya si pemakai terpaksa terima kenyataan bahawa rambut beliau makin cantik,sihat menawan dan tak mudah gugur.



Keistimewaan ProSante


Setiap rambut memerlukan rutin yang berbeza di dalam mencuci, merawat dan melindungi dari kerosakan.  Setiap produk ProSante direka untuk tidak menanggalkan warna atau kelembapan rambut. Ia juga digunakan sebagai satu sistem lengkap bagi menyokong kulit kepala yang optimum sihat serta membuatkan rambut kelihatan hebat.

Nourishing Scalp Treatment



Nourishing scalp treatment berfungsi menormalkan kulit kepala untuk menyediakan persekitaran untuk untuk rambut yang lebat dan sihat. Nourishing scalp treatment juga merawat ke punca masalah dengan serum bagi merangsang peredaran , melindungi dari serangan perkitaran dan menyuburkan kulit kelapa. Tugasnya adalah memberi tenaga kepada folikel rambut. Energizes hair folicles, swertia dan ginseng merangsang dengan lembut peredaran darah dan bekalkan tenaga untuk bebuli rambut.

Revitalizing  Shampoo

Revitalizing shampoo menyediakan pembersihan yang lembut dan tetap.Purifying shampoo berfungsi untuk menghapuskan minyak,produk pendandan dan menghapus pembentukan pencemaran. Setiap kali menggunakan shampoo ini ia akan membuatkan rambut:

  • Bersih - Menanggalkan minyak berlebihan,kotoran dan produk dandanan
  • Kuat - Tidak menanggalkan kelembapan penting, jadi kutikel rambut sentiasa licin dan tahan lasak walaupun basah
  • Lantunan - Anti-statik dan tak mengering jadi rambut kekal flex dan daya tahan semulajadi
  • Menyegarkan - Membuatkan rambut menjadi tenang,sentiasa lembap dan kulit kepala rasa selesa dan bertenaga.

Purifying Shampoo 



Purifying shampoo berfungsi untuk menghapuskan minyak,produk pendandan dan menghapus pembentukan pencemaran. Setiap kali menggunakan shampoo ini ia akan membuatkan rambut:
  • Penjelasan - Membebaskan rambut dari sebum yang terkumpul,pencemar persekitaran dan timbunan produk dandanan. Ia juga mampu mengembalikan sinaran dan menyerlahkan tekstur asli rambut.
  • Volumized - Keseimbangan pH balanced untuk melindungi kutikel rambut ia sentiasa berkilau.
  • De-Stressed - Melindungi kelembapan dan imbangan lipid.
  • Bebas dari menggelupas - Menampilkan Scalp Health Complex untuk mengurangkan kelihatan berminyak dan kelumumur.

Lightweight Conditioner



Lightweight Conditioner menampilkan Scalp Health Complex yang menyerap kutikel rambut untuk kekalkan imbangan pH dan hidrasi kulit kepala. Ramuan yang berasaskan tumbuhan membantu memberi volum dan penstruktuan semula permukaan helaian rambut supaya:
  • Ringan - Menyuburkan dan melindungi rambut tanpa memberatkannya. So boleh pakai hari-hari
  • Bebas kusut - Pelembap ringan dan melicin dan mengasingkan rambut supaya setiap kali sikat menjadi mudah walaupun rambut basah atau kering
  • Mudah diurus - Agen kondisioner semulajadi melembutkan rambut dan menghapuskan statik untuk pengendalian mudah dan penggayaan
  • Volum - Meningkatkan kekuatan rambut dan kilat serta bantu menebalkan rambut halus.


Replenishing Conditioner



Replenishing conditioner berfungsi untuk melembap dan mengisi setiap helaian rambut. Diformulakan untuksemua jenis rambut yang meningkatkan kesihatan rambut dan penawar bagi rambut kering,rapuh,berteksktur dan dirawat kimia. Gunakannya sekali atau dua kali seminggu agar rambut :

  • Berkilat - Pelincir semulajadi dan ekstrak herba menambah kelembapan dan melicinkan permukaan rambut supaya lebih berkilat
  • Dipulihkan - Scalp Health Complex bantu menormalkan dan melembapkan kulit kepala
  • Berdaya tahan - Ramuan penguat semulajadi menambah fleksibiliti dan pengurusan rambut.

Cadangan Panduan Penggunaan ProSante




Testimoni Pengguna Set ProSante


Ramai pengguna Set ProSante yang berpuas hati dengan hasil yang mereka dah dapat. jom review apakata mereka tentang set hebat ini.









So bagi yang ada masalah rambut yang tak sudah-sudah apakata cuba produk ProSante ni. Jika bajet kurang boleh jugak cuba satu persatu terlebih dahulu. 

Anda mungkin berminat untuk baca entry ini >>>>>>>>>>>> PUNCA RAMBUT GUGUR SELEPAS BERSALIN DAN CARA MENGATASINYA



Bagi yang berminat jangan segan silu untuk hubungi saya ya. Wassalam...



Umi Kalsom Awang Hat

No ID 1096881

017 499 7159

Page : Kekal Sihat Selalu

Email : umie5zal@gmail.com





0 comments:

Post a Comment

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com