REVIEW SHAKLEE YOUTH SKINCARE

Shaklee YOUTH Quick & Simple Review

Dalam beberapa acara sbg ahli FAC, Lyna Noh berpeluang untuk cuba Shaklee YOUTH ni dulu. Alang2 dah ada, saya sbg suami pun curik2 lah pakai. Ye lah, Shaklee dok kata bagus.



Iye ke bagus???

Saya ni antara majority lelaki yang malas cuci muka. Cuma basuh masa ambil wudhu tu je lah. Pernah pakai macam2 skincare yang murah2 yg dok ada kat Guardian bagai. Tapi kulit muka saya ni super damn sensitif, dry & oily; wic macam perfect combo for disaster lah. Mmg macam2 masalah timbul bila pakai pencuci muka yang lain.

The last skincare, ialah D**alogi*a. Siapa pernah pakai brand ni, tahu lah betapa mahalnya satu botol pencuci muka tu. The last time beli, RM200+. Tu belum masuk lain2. Dah, nak buat macam mana. Bg yg tak tahu, ini antara nasib yang ada kulit muka kering & berminyak ni kena hadap. Namun, berhenti jugak, sbb mcm tak nampak effect.

Tapi Shaklee YOUTH, lain sangat.

Paling suka, ia mmg di design untuk semua jenis kulit. So kulit kering ke, kulit berminyak ke, kulit normal ke, semua boleh pakai. Dengan kata lain, lepas beli nanti, korg boleh share dengan pasangan masing2, tak kira lah apa pun jenis kulit korg berdua, bertiga, berempat mahupun berlima. Nak share dengan mak & adik beradik pun boleh, kalau korg mmg duduk sama. Cuma, lagi laju lah habis.

Bila pakai, memang rasa gentle sangat kat kulit. Takde rasa kasar atau sabun semacam foamy sangat tu. Dan lebih best, tak rasa kering langsung lepas bilas. Siapa kulit kering macam saya, faham lah betapa stretch & tegang kulit muka kalau cuci guna pencuci yang bukan2 tu. Sbb tu, lagi elok tak cuci muka. Ahaha

Kemudian, toner. Toner YOUTH ni takde la rasa sejuk masa mula2 kena kulit muka macam toner biasa. Malah, rasa macam air biasa je. Buat kita feel SO natural. Dan of cos, toner ni tak melekit2. Begitu juga moisturizer. Tak buat kulit muka nampak berminyak, walaupun minyak muka saya ni lagi sikit je cukup buat masak.

Lain barang dalam YOUTH tu, haih, letih plak nak taip panjang2. Cuma tang serum tu, mmg best gila! dah basuh muka sbb ambik wudhu pun, terasa masih di kulut muka. rupa2nya, dia mmg menyerap masuk ke kulit, bukan takat luaran saja. so, sesuailah untuk muslim/muslimat yang selalu kena ambil wudhu ni pakai.

Apa Effect lepas pakai?

Baru beberapa hari je pakai. Tapi akachan cakap "nampak makin cerah & makin sekata". Alhamdulillah. Ada lah sinar harapan nak ploles muka jambu sikit lepas ni. Betul ke idok yg akachan cakap tu, korg intai lah sendiri masa BLNC bulan depan. *ada jugak yg intai2 muka den masa group photo karang nih.

Kredit : Zainul Anuar

Korang jangan lupa grab 1 set bila Shaklee dah open untuk public March nanti ya. Nanti umi share lagi effect nya ya sebab umie pun akan grab 1 set bulan Feb nanti hihihi... Stay tuned.

Umi Kalsom
017.4997159
Pengedar Shaklee Puchong

No comments:

Post a comment