Wednesday, 16 April 2014

Set Berpantang Shaklee Dan Cara Pengambilannya


Pernah tak korang rasa buntu bila memikirkan set berpantang apa yang patut korang pilih? Rata-rata harga boleh tahan mahal. Berkesan atau tak kita sendiri pun tak tahu. Dari perut kecik sampai separa besar tak habis pikir lagi. Nah… meh saya tolong selesaikan masalah korang. Pilih je SET BERPANTANG SHAKLEE. Confirm x nyesal punyer.

Nak tau kenapa saya ckp cmtu? Meh sini cheq habaq mai apa yang best sgt dgn SET BERPANTANG SHAKLEE ni. Ini adalah berdasarkan true story saya dan pengalaman kwn2 yang dah amik dan sedang amik SET BERPANTANG SHAKLEE.

Yang pertama, SET BERPANTANG SHAKLEE adalah produk berasaskan organic dan TIADA CHEMICAL. Best kan? Dah terlalu banyak chemical dalam badan kita. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Nah… selesai satu bab.

Yang kedua,  SET BERPANTANG SHAKLEE ni kita hanya perlu telan je. Dan yang paling penting rasa sihat dan tak penat selepas makan Shaklee, kerana kandungan setiap vitamin itu melengkapkan khasiat yang badan kita perlukan. Bangun mlm untuk menyusu anak pun x terasa penat. Itu feedback yg saya dpt dari customer saya. Guess what wajah berseri-seri ja sbb badan di rawat dari dalam dgn sempurna.

Banyak lagi kehebatan SET BERPANTANG SHAKLEE. Jom kita tgk sket apa ja yg ada dlm SET BERPANTANG SHAKLEE nie.

ESP (Energizing Soy Protein)

        Dihasilkan drp soya non-GMO (SELAMAT DRP RISIKO TOKSIN)
       Protein lengkap mengandungi 9 asid amino penting utk fungsi badan.
        Rendah lemak & tanpa kolestrol.
       Lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan.
        Membekalkan tenaga berterusan selama beberapa jam.
        Menjadikan kulit lebih berseri-seri & anjal.
-        Merangsang regenerasi kulit & otot, mengurangkan kedutan.
-        Mempercepatkan pemulihan luka serta memudarkan parut.
-        Bertindak sebagai antioksidan, kuatkan imun tubuh,
-        mempertingkatkan tahap kolestrol baik.

Vita Lea
-        Membantu proses pembesaran terutama golongan remaja
-        Menambah selera makan
-        Merawat sakit-sakit selepas bersalin
-        Mengandungi 20+  jenis multivitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh badan kita terutama sekali selepas proses mengandung dan bersalin
-        Merawat supaya badan ibu kembali segar dan sihat seperti sediakala.

Vita C
-        Sangat baik untuk membantu merawat luka daripada kelahiran normal mahupun pembedahan.
-        Membantu pembentukan kolagen iaitu protein yang menyusun tubuh manusia serta menjadikan kulit lebih licin, tegang dan kulit serta luka
cepat sembuh.
-        Memperbaiki insomnia, stress and tekanan.
-        Mengekalkan kolestrol sihat.
-        Menjadikan ibu selepas bersalin kelihatan segar dan
bertenaga.

 B Complex
-        Membantu dalam kestabilan saraf dan mencegah anemia.
-        Menukarkan makanan kepada tenaga
-        Menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.
-        Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.
-        Sesuai untuk mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya.
-        Sesuai juga untuk mereka yang ingin menjaga kecantikkan tubuh
badan.

Zinc
-        Penyembuhan luka selepas bersalin samada luaran atau dalaman.
-        Membantu pengeluaran insulin
-        Mengurangkan pembengkakan prostat
-        Membantu pengucupan uterus serta mengmbalikan daya
 ketahanannya
-        Membaiki radang kulit seperti jerawat.
-        Mengurangkan simptom rambut gugur selepas bersalin
-        Membentuk kolagen untuk pertumbuhan  dan perkembangan
kuku,kulit dan organ.

Ostematrix
-        Memulihkan kekejangan otot dan kebas2 selepas bersalin.
-        Menstabilkan tekanan darah.
-        Mengurangkan stress selepas bersalin.
-        Membantu tidur lena (mudah bangun tgh malam untuk menyusu)
-        Mengurangkan sakit kepala.
-        Mengganti kalsium untuk ibu yang menyusu.

BAGAIMANA KAH SET INI MEMBANTU IBU BERSALIN?

·        Set berpantang Shaklee ini sememangnya adalah set berpantang yang terbaik di kala ini, malah ianya adalah sangat praktikal, mudah, berkesan dan yang paling penting, tiada kesan sampingan ke atas bayi.
·        Harga nya juga jauh lebih jimat berbanding set-set berpantang yang ada di pasaran.
·        Setiap set mampu bertahan hamper 3 bulan.
·        Lengkap untuk kesihatan berpanjangan bagi ibu-ibu walaupun selepas tamat tempoh berpantang.

BAGAIMANA CARA PENGAMBILANNYA?

Selepas breakfast
-        Vita lea

 Tea Break
 Minum ESP bersama minuman kegemaran anda

Selepas lunch
Vitamin C, B Complex

Sebelum Dinner
 Zinc

Sebelum tidur
Ostematrix ( maksimum 4 biji)

Jom sama2 pilih produk yang mudah dan selamat. Buatlah pilihan yang bijak.


0 comments:

Post a Comment

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com