TINGKATKAN TENAGA,STAMINA DAN JANTUNG YANG SIHAT DENGAN COENZYME Q10


Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak,jantung dan hati. Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang ahri. Ia juga antioksida yang berkesan melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas. 

Walaubagaimanapun tahap Coenzyme Q10 menurun apabila usia kita meningkat dan penggunaan statin untuk menurunkan kolestrol menyebabkan tahap Coenzyme Q10 semakin rendah di dalam tubuh.

Memperkenalkan produk Shaklee terbaru di pasaran iaitu CoQ-Trol Plus yang sangat membantu untuk kekal aktif dan bertenaga dengan Coenzyme Q10,antioksida yang menyokong sel untuk menghasilkan tenaga.

Keistimewaan CoQ-Trol Plus Shaklee


 • CoQ-Trol Plus membekalkan sebatian semulajadi dan proprietari dengan 100mg Coenzyme Q10 bersama resveratrol dan tokoferol.
 • Untuk penyerapan optimum, ia dilengkapi dengan sistem penghantaran minyak zaitun
 • Formulasi berpaten untuk meningkatkan penyerapan CoQ10 (Patent No. MY-139379-A)

CoQ-Trol Plus mengandungi 100mg Coenzyme Q10 sama seperti kita mengambil makanan seperti di atas. Hebat kan?

Bahan-bahan yang ada dalam setiap kapsul CoQ-Trol Plus.

5 Manfaat CoQ-Trol Plus


1. Tenaga yang Berkekalan

Kandungan CoQ10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel serta membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Hasilnya aktiviti harian dapat dilakukan dengan lebih cergas dan bertenaga serta berkeyakinan. Peningkatan Coq10 membantu:
 • Meningkatkan kekuatan otot
 • Mempercepatkan penyembuhan luka

Klik CoQ-Trol Plus Bantu Meningkatkan Tenaga jika nak tahu bagaimana ia bertindak kepada badan kita.

2. Peredaran Darah Yang Sihat

CoQ10 lebih tertumpu pada organ-organ yang menggunakan banyak tenaga seperti jantung. Peredaran darah yang sihat menunjukkan jantung kita kuat dan sihat.Untuk mengekalkannya berdegup dengan sihat, badan kita memerlukan CoQ10 tambahan yang membantu:
 • Menguatkan otot-otot jantung
 • Menyokong fungsi jantung yang sihat
 • Meningkatkan paras tenaga untuk mereka yang mengambil statin

Kajian telah menunjukkan bahawa statin iaitu ubat yang merendahkan kolestrol menghalang penghasilan CoQ10 sebanyak 40%. Suplemen CoQ10 membantu mengekalkan kekuatan jantung anda. 


3. Sistem Produksi Yang Sihat

Selain bertindak sebagai anti oksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif, CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. Pengambilan CoQ10 membantu:


 • Meningkatkan jumlah sperma yang sihat
 • Meningkatkan pergerakan sperma
 • Meningkatkan kualiti ovum


4. Kulit yang Berseri


CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit yang melindungi kulit anda dari sinaran UV yang berbahaya. Ia juga membekalkan tenaga untuk sel-sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri, jadi kulit kekal berseri dan kelihatan lebih muda. Pengambilan CoQ10 membantu:

 • Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan
 • Meningkatkan tekstur kulit

5. Meningkatkan Fungsi Kognitif

Bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf,CoQ10 membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid, salah satu punca utama penyakit Alzheimer di dalam otak kita. Kekalkan kesihatan sel-sel otak dan tingkatkan memori,tumpuan serta minda dengan CoQ10 yang juga membantu:

 • Menjana fungsi otak yang sihat
 • Meningkatkan fokus dan fungsi fungsi sel otakJika ingin mendapatkan CoQ-Trol Plus secara online sila klik CoQ-Trol Plus. Untuk maklumat lanjut berkaitan produk Shaklee boleh la wassap umie di 017.4997159. 
Serlahkan hidupmu dengan Coenzyme Q10 penjana tenaga utama anda.


Penafian : Produk ini tidak bertujuan untuk diagnosis,merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan suplemen.

2 comments: