Monday, 2 February 2015

CARA KURANGKAN MORNING SICKNESS YANG MUDAH DAN SELAMAT

Assalamualaikum......

Semua pasangan nakkan cahayamata sebagai penyeri rumahtangga kan?Semua mak ayah, mak ayah mertua nakkan cucu penyambung zuriat keturunan masing-masing. Bila dapat ja tahu menantu atau anak perempuan masing-masing disahkan hamil seronoknya tak terkata. Bak kata orang gembira sampai tak terucap. Ya memang macam tulah perasaannya. Best sangat terutamanya bagi yang baru nak dapat bayi pertama. Korang excited tak bila kali pertama dapat tahu dah hamil? Indah kan? (tiba-tiba terimbau kisah 2 tahun lepas hihihi). Alham

Tapi..... ingat ya banyak cabaran yang kita kena lalui sepanjang tempoh sembilan bulan mengandung. segalanya bermula dengan cara tak sama... Pengalaman setiap ibu hamil memang tak sama. Ada sesetengah orang takde langsung loya-loya ataupun lemah-lemah badan. Tapi ada pulak yang sampai terpaksa amik cuti kerana morning sickness yang sangat teruk.

Macam saya dulu awal-awal hamil loya-loya biasa ja. Ada la 2-3 kali muntah. Tapi bila malam selesai ja masak makan malam memang rebah mencari bantal. Melepek terus kat bilik. Sampai husband balik terpaksala suruh dia serve makanan sendiri hehehe... Macam mana dgn mommies semua? u ools punya 1st trimester pregnancy macam mana?

Bercakap tentang morning sickness nie memang dah sinonim dengan kehamilan. Bak kata orang memang expected la. Tapi kan...ramai tak tahu ada sebenarnya suplemen yang mampu mengawal dan mengurangkan tahap keloyaan,kemuntahan ibu-ibu hamil. Suplemen apa tu? Jeng3x.......


Peppermint Ginger Plus 




Peppermint Ginger Plus nie adalah gabungan daripada 4 jenis herba iaitu daun pudina, halia , pokok adas dan cekur manis. Hasil dari gabungan herba-herba yang sangat sinonim dengan rawatan tradisional maka terhasil la peppermint Ginger Plus.

Antara manfaat utama herba-herba yang saya sebut tadi ialah..........


Pudina 

- Melegakan otot perut
- Mempunyai kesan penenang
- Membantu pengahadaman
- Melegakan gastrik
- Merawat pedih hulu hati
- Melegakan cirit-birit
- Melegakan kesan sampingan seperti muntah dan hilang selera dari rawatan kimoterapi
- Menyekat demam jika selsema 
- Memelihara pemikiran yang jelas dan sentiasa fokus


Halia

- Merangsang rembesan enzim salvia untuk pencernaan makanan
- Melegakan ketidakselesaan perut dan usus
- melegakan sakit haid
- Mengurangkan loya dan mual angin ketika mengandung
- Merawat ibu baru lepas bersalin
- Menghilangkan mabuk laut


Pokok Adas 

- Ambil 1 biji selepas makan boleh menghilangkan kembung perut
- Melegakan sakit perut
- Melegakan sakit flu
- Membantu masalah alergi pada saliran usus.


Cekur Manis


- Melegakan masalah pencernaan dan gejala sakit haid, batuk dan kahak
- Merangsang jus gastrik untuk pencernaan
- Memberi peredaran tenaga di dalam badan


Nak tahu tentang Set Kehamilan lengkap? Klik Set Kehamilan Lengkap Murah & Berbaloi

Testimoni Dari Pengguna Peppermint Ginger Plus









Cadangan Cara Pengambilan Peppermint Ginger Plus



Penghadaman >>>  3 biji selepas makan

Cuci usus dan perut >>> Larutkan peppermint dan 10 biji alfalfa di dalam air panas/suam dan minum

Gastrik, nausa & batuk  >>> 3-5 larut dalam air panas menjadi teh herba. kemudian minum 

Kelegaan tekak,batuk & selsema >>> Hisap 2 biji

Plan bercuti ketika hamil? Ketahui tips yang berguna dengan klik Tips Melancong Bagi Ibu Hamil 


Berapa Harga Untuk Sebotol Peppermint?



HANYA RM47.50 UNTUK 90 BIJI



RM47.50/90 BIJI = RM0.53/SEBIJI.



Murah je kan????



Jadi apa tunggu lagi??? Jangan biarkan diri anda lemah dan muntah-muntah. Dapatkan Peppermint Ginger Plus sekarang. Pastikan diri anda mampu cergas semula walaupun hamil. 

Semoga mendapat manfaat daripada perkongsian ini. Wassalam.


- Hubungi -

Umi Kalsom Awang Hat
Pengedar Shaklee Sah Anda

SMS/Call/Whatsapp:
017-4997159

Email:
umie5zal@gmail.com

Shaklee ID:
1096881

0 comments:

Post a Comment

Follow by Email

Copyright © Mama Ashraf.blogspot.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com